Klaus Iohannis

Ultima oră: Iohannis: ”Stabilitatea Republicii Moldova este esențială”

446
(reînnoit 12:06 09.06.2019)
Președintele României, Klaus Iohannis, a adresat un mesal tuturor partidelor din Republica Moldova și le cheamă să respecte democrația și statul de drept.

BUCUREȘTI, 9 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Recentele evoluții despre situația politică și socială din Republica Moldova, despre care Sputnik vă ține permanent la curent, au ecou și în România.

Președintele țării, Klaus Iohannis, a făcut un apel la respectarea democrației și susține că stabilitatea statului vecin este esențială.

”Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere”, a declarant Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro

Președintele României este de părere că această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova numai prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde, astfel, prioritate stabilității politice a țării.

446
Ludovic Orban

Premierul Orban vrea alegeri cu orice preț

42
Premierul Ludovic Orban încearcă să convingă populația că alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a pandemiei.

BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik. Premierul Ludovic Orban spune că alegerile nu prezintă risc suplimentar de răspândire a Covid 19. El a arătat că autorităţile au prevăzut modalităţi clare de desfăşurare a campaniei electorale şi pentru organizarea zilei votului.

"Din punctul nostru de vedere, alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului. Noi am prevăzut modalităţi clare de desfăşurare a campaniei, de asemenea, pentru organizarea zilei votului. Şi, atât timp cât candidaţii respectă aceste măsuri, echipele de campanie respectă aceste măsuri, riscul de răspândire a virusului nu creşte odată cu alegerile”, a declarat Orban astăzi cu ocazia vizitei în județul Argeș.

Ca argument suplimentar, Orban a arătat că în toate ţările în care erau prevăzute alegeri, acestea s-au organizat, și a dat exemplul alegerilor prezidenţiale din Polonia, a celor parlamentare din Croaţia și chiar a apropiatelor alegeri prezidențiale din Statele Unite.

”Gândiţi-vă că Statele Unite au un nivel de răspândire a virusului mult mai are decât nivelul de răspândire din România", a justificat Ludovic Orban, la Pitești, determinarea Guvernului de a organiza alegeri.

Pentru a liniști populația, el a insistat pe respectarea regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

"Repet, respectarea regulilor pe care le-am stabilit pentru derularea campaniei electorale, de la obligativitatea portului măştii pentru toţi candidaţii şi echipele de campanie, indiferent de indicele de răspândire a virusului, deci asta e în toată ţara, până la limitarea adunărilor publice, am limitat la 20 de persoane în spaţii închise şi la maxim 50 de persoane în spaţii deschise, cu toate regulile de distanţare, de asemenea, regulile privitoare la interacţiunea cu cetăţeanul, inclusiv regulile în care se distribuie materialele electorale, respectare acestor reguli nu permit creşterea riscului de răspândire a virusului", a mai spus Orban.

42
Tagurile:
Ludovic Orban, alegeri
Tematic
Alegeri locale 2020, rezultatele finale OFICIALE București
Pleșoianu le dă cu legea în cap: ALEGERI, NU pe 6 decembrie!
Iohannis, declarații despre pandemie și alegeri

Загрузка...
Șerban Nicolae

Anunț șocant despre Șerban Nicolae - făcut de Ciolacu!

158
(reînnoit 15:17 21.10.2020)
Unul dintre cei mai apreciați parlamentari social democrați, ultimul dintre oamenii promovați de Ion Iliescu rămas în prim plan, este eliminat pe baza unui un motiv șocant

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Majoritatea susținătorilor PSD se manifestă îngrijorați față de soarta a doi dintre cei mai îndrăgiți parlamentari – Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.

Dacă despre Pleșoianu nici măcar nu se mai pune problema, acum puțin timp, Marcel Ciolacu a spus clar că NICI Șerban Nicolae nu va mai face parte din noul parlament. Motivul este șocant:

”Șerban Nicolae NU a fost propus de nicio organizație județeană pentru listele de candidați”, a declarat sec Ciolacu, nedând alte detalii.

Tupeul lui Ciolacu este colosal, având în vedere că de la centru au fost impuși candidați… chiar și din alte partide pe listele PSD. Exemplele Steluței Cătăniciu sau Grațielei Gavrilescu sunt clare. Și nu sunt singurele.

Cu siguranță, această declarație a lui Marcel Ciolacu va stârni un val de revoltă – și esle necesară o explicație mai clară. Este pregătit Șerban Nicolae pentru o altă funcție – după modelul Florin Iordache? Din câte știm, nu!

Reamintim două aspecte: Șerban Nicolae a fost votat de grupul parlamentar să candideze la președinția Senatului, dar a fost blocat de conducerea PSD Ciolacu; Șerban Nicolae este ultimul om politic important din PSD lansat de Ion Iliescu care se mai afla în prim planul politicii.

Asta dovedește că Marcel Ciolacu a rupt definitiv cu marele PSD al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase.

158
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Șerban Nicolae
Tematic
Cunoscut sociolog dă în vileag planul Ciolacu-Dâncu! Ținte – Firea, Olguța, Șerban Nicolae
Demisie de top în PSD! Șerban Nicolae!
Șerban Nicolae face praf ”interlopii electorali” USR-PNL

Загрузка...
România, alegeri, bătrânel

Analist, întrebare cheie: De ce România este o colonie?

0
(reînnoit 15:53 21.10.2020)
Sorin Roșca Stănescu a publicat o analiză în care arată de ce România este o colonie și care va fi soarta viitoare a țării.

BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik. Sorin Roșca Stănescu pleacă în analiza sa, publicată pe Corect News, de la o afirmație formulată de Ilie Șerbănescu, cunoscutul economist care, în cartea sa intituată „România, o colonie la periferia Europei”, demonstrează punct cu punct că, în prezent, România se conformează cu precizie definiției privind colonialismul.

Astfel, arată SRS, există mai multe caracteristici ale neocolonialismului cărora le cad victime statele de la periferie.

Prima dintre caracteristicie este aceea că o neocolonie este în prezent un stat de periferie integrat într-o entitate poststatală de tipul Uniunii Europene. Apoi, în cadrul comunității de națiuni, în speță UE, sunt state care prin multiple acorduri obțin avantaje în detrimentul altor state. Statele de la periferie nu beneficiază și nu vor beneficia de un tratament egal cu statele care compun nucleul central. Din acest motiv, decalajul din perspectiva forței economice în loc să scadă, crește, se mai arată în analiza citată.

SRS amintește și de bazele militare americane, arătând că, prin acorduri militare care invocă securitatea colectivă, statele neocolonialiste își implementează treptat baze militare în coloniile de tip modern, astfel încât inevitabil libertatea de acțiune și însăși suveranitatea acestora din urmă este redusă la o formă fără fond.

Analiza se referă apoi la servitudinea economică, arătând că, prin fel de fel de acorduri economice, este menținută subdezvoltarea neocoloniilor și fiecare măsură de acest fel avantajează financiar statele din nucleul central.

”Ca să mă fac cât mai bine înțeles la acest capitol, voi invoca recentul acord impus de nucleul dur al Uniunii Europene statelor din Europa Centrală și de Est privind regimul transportatorilor. În spatele unei clauze aparent nesemnificative, obligația de a petrece un anumit timp în statul de origine, România pierde în favoarea marilor trasportatori europeni câteva miliarde bune de euro pe an”, indică analistul cum se aplică măsurile colonialiste de model nou.

Deloc nesemnificativ, analiza arată și cum, prin crearea unor condiții din ce în ce mai bune pentru corporațiile suprastatale, se ajunge la realizare de profituri în dauna corporaților naționale și de sustragere de la plata taxelor către statele colonizate pentru profiturile realizate pe teritoriul lor.

Pe aceeași direcție, SRS enumără și participarea din ce în ce mai pronunțată, chiar prin eliminarea societăților aparținând neocoloniei, a corporațiilor transnaționale la valorificarea resurselor naturale și umane ale statului colonizat.

În cele din urmă, al șaptelea punct amintit de analist se referă la plasarea graduală a expaților pe teritoriul statului colonizat și crearea de culoare pentru accesul acestora la pârghiile de comandă politică. O frază care amintește imediat de succesul lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1!

”Ceea ce este impresionant și șocant totodată e că, iată, deși se vorbește extrem de puțin despre această dramă prin care trece în prezent națiunea română, țara noastră se conformează din ce în ce mai mult statutului de neocolonie”, atrage SRS atenția publicului cititor.

Iar finalul finalului, își încheie SRS analiza pe un ton pesimist, poate însemna literalmente depopularea României de către români și, respectiv, repopularea României de către expați.

0
Tagurile:
Colonie, România, analist
Tematic
Coronavirus în România, 20 octombrie: încă o zi record
Arafat, anunț dramatic pentru toată România!
Locuințe mai ieftine în România: cu cât scad prețurile

Загрузка...