Dan Puric

După propunerea candidaturii lui Dan Puric pentru PSD - reacție puternică a monarhiștilor

5474
(reînnoit 08:38 06.06.2019)
Partizanii regalității consideră ca fiind necesar un referendum – atât pentru a da prilejul poporului să aleagă forma de guvernământ, dar și pentru că formula republicană a dezamăgit

BUCUREȘTI, 6 iun - Sputnik, Evan Răutu. În urma publicării analizei Sputnik, conform căreia Dan Puric ar fi un candidat potrivit în actuala conjunctură, au apărut multe reacții ale presei, dar și ale unor entități politice sau civice.

”Cei care l-au propus pe Dan Puric candidat la prezidențiale din partea PSD au intuit și, probabil, au și verificat prin măsurătorile sociologice necesare, că acesta vorbește pe sufletul poporului român și că reprezintă opusul absolut al lui Iohannis”, se menționează în analiza Sputnik.

Una dintre cele mai interesante reacții este cea a unei active asociații monarhiste, Grupul de Acțiune pentru Monarhie și Democrație, care ne-a transmis un mesaj interesant: ”Ce ar câștiga toți românii prin revenirea la monarhie constituțională”.

Mesajul a fost transmis chiar de liderul grupării, profesor jurist Cristian Sandu, care a expus, succint, argumentele alternativei monarhice:

- 1. ”garanția că nici un partid politic nu va mai putea exercita puterea discreționar”;

- 2. ”o justiție cu adevărat independentă”;

- 3. ”depolitizarea și profesionalizarea serviciilor de informații”;

- 4. ”apărarea valorilor și tradițiilor naționale”;

- 5. ”încurajarea permanentă a tot ce înseamnă educație, știință, cultură și artă”;

- 6. ”reprezentarea demnă și responsabilă a României pe plan internațional, așa cum a demonstrat în numeroase ocazii MS Regina Margareta”.

Acestea sunt cele șase argumente invocate de gruparea profesorului Sandu – iar faptul că au trimis acum acest mesaj este legat de opțiunea monarhistă a cunoscutului actor, scriitor și patriot Dan Puric.

Partizanii regalității consideră ca fiind necesar un referendum – atât pentru a da prilejul poporului să aleagă forma de guvernământ – ceea ce nu s-a întâmplat până acum! – dar și pentru că formula republicană a dezamăgit, mai ales prin prestația ultimilor doi președinți.

Ori, un patriot și un om de cultură ca Dan Puric, apropiat de monarhie, ar fi în măsură să organizeze un Referendum. Reamintim că liderii liberali Călin Tăriceanu și Crin Antonescu și-au declarat opțiunea monarhistă, iar Valeriu Stoica considera că monarhia ar trebui luată în calcul și organizat un referendum.

PSD, deși partid republican, a avut o relație civilizată, chiar apropiată de Casa Regală, atât prin Adrian Năstase și Victor Ponta, cât și prin Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Reamintim că președinții României au fost:

Nicolae Ceaușescu, ucis în urma unui simulacru de proces, Ion Iliescu, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității, Emil Constantinescu, pe vremea căruia s-a semnat cedarea teritoriilor istorice românești, Traian Băsescu, acuzat pentru diverse fapte grave, de crearea unui sistem bazat pe instrumente de forță și servicii, incluziv străine – și Klaus Iohannis, confruntat cu acuzații grave privind retrocedări imobiliare și legături cu grupări dubioase.

5474
Tagurile:
alegeri prezidențiale, Candidat, PSD, Monarhie, Dan Puric
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
Tematic
Dan Puric, cuvinte emoţionante. „Regele este un Simbol, conţine în el Ţara"
Dan Puric, cuvinte răscolitoare, la cumpăna dintre ani: Darul Regelui pentru noi
În ce scop a urmărit euro-atlantistul Fota spectacolul lui Dan Puric
Dan Puric: Regalitatea însemna ierarhie şi „Nihil sine Deo".Acum e Nihil sine UE
Dan Puric și Pleșoianu, noile preferințe ale românilor - date spectaculoase!
Dan Puric: „Şandramaua asta de Comunitate Europeană o să se facă praf şi pulbere”
Ședință de guvern

Guvernul Orban, făcut praf de o celebră organizație pentru Drepturile Omului! Fără replică

52
(reînnoit 08:10 07.07.2020)
”Bâlbele de legiferare din perioada pandemiei, regulile concepute pe repede înainte fără o gândire strategică, stau la baza situației în care ne aflăm acum”

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai vechi și active organizații pentru drepturile omului din România, APADOR - Comitetul Helsinki, a reacționat dur după ce Guvernul a adoptat proiectul noii legi privind carantina și izolarea.

”Guvernul legiferează în continuare heirupist și opac, deși nu mai suntem în stare de urgență” scrie APADOR-CH. ”În loc să pună proiectele în dezbatere publică, cum prevede legea, Guvernul le adoptă de capul lui și apoi se plânge că îi invalidează Curtea Constituțională actele”.

Comentariul dur se referă la ”câteva lacune majore care ar putea să ducă la perpetuarea stării actuale, când persoane infectate cu Covid 19 sunt eliberate din spitale, fără posibilitate de monitorizare, în timp ce altora, care se simt rău, le este frică să se prezinte la spital ca să nu fie internate abuziv”.

”În lumina ultimelor eșecuri de reglementare, suferite de executiv la CCR, ar fi fost înțelept și chiar legal ca proiectul adoptat astăzi, fără ca nimeni să-l vadă înainte de ședința de guvern, să fie postat în dezbatere publică timp de câteva zile, astfel încât societatea civilă și poate unii specialiști în legislație să vină cu idei de îmbunătățire a proiectului, astfel încât acesta să nu mai poată fi contestat ulterior”, scrie ca premisă a criticii punctuale APADOR-CH.

Mai mult, APADOR –CH arată că, după lectura în presă a proiectului, observă că deși este vorba ”practic despre o privare de libertate, carantina și izolarea nu beneficiază în prezentul act de garanțiile prevăzute în mod normal de lege pentru o astfel de măsură”.

Iată exemple concrete oferite APADOR –CH:

- Durata măsurii de carantină/izolare nu este stabilită clar prin lege.

”E adevărat că durata îmbolnăvirii nu poate fi cunoscută dinainte, însă nici în cazul stării de urgență nu se poate ști de la început cât va dura, dar în lege este prevăzut un termen fix pe care-l poate avea, cu posibilitatea de a prelungi acel termen sau de a înceta măsura înainte de termen, dacă nu mai este nevoie de ea”, arată APADOR – CH.

- Carantina/izolarea persoanelor sau bunurilor ar trebui dispuse prin decizii individuale, nu colective.

”E nevoie de un act clar emis pentru fiecare persoană vizată, în care să se prevadă: data (eventual și ora), emitentul actului, numele persoanei vizate, măsura luată, motivarea luării acestei măsuri, durata măsurii, căi de atac”, explică ONG-ul.

- Pentru că este vorba de o privare de libertate, ”această decizie individuală trebuie reglementată prin lege, nu lăsată la latitudinea unui ordin de ministru”;

- ”Nu este clar nici cine e partea care trebuie citată, din partea statului, în cazul în care persoana izolată decide să atace măsura la judecător”.

În aceste condiții APADOR-CH consideră că ”bâlbele de legiferare din perioada pandemiei, regulile concepute pe repede înainte fără o gândire strategică, stau la baza situației în care ne aflăm acum, când persoane infectate cu Covid 19 sunt eliberate din spitale, fără posibilitate de monitorizare, în timp ce altora, care se simt rău, le este frică să se prezinte la spital, ca să nu fie internate abuziv”.

”Carantina și izolarea în caz de boli contagioase au nevoie de un cadru legal bine fundamentat, ce se va aplica oricând, pe termen lung, afectează drepturile și libertățile cetățenilor și nu trebuie tratat doar ca o replica țâfnoasă dată de un executiv grăbit unei Curți Constituționale pe care o consideră ostilă”, conchide APADOR -CH.

Reamintim că proiectul de lege privind carantina a fost aprobat în Guvern, iar premierul a insistat ieri în Parlament, ca el să fie aprobat în regim de maximă urgență. Aceeași solicitare – desigur, în termeni mult mai politicoși, a făcut-o și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

52

Загрузка...
Violeta Alexandru

DEMISIA URGENTĂ a ministrului Muncii, Violeta Alexandru: ”E o pată pe obrazul țării”

75
”Într-o țară normală, ministrul Muncii, care privește nepăsător cum românii sunt umiliți la cozi kilometrice, ar fi fost demis pe loc, ca semn că guvernul nu tolerează un astfel de comportament față de cetățeni”

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Situația revoltătoare de ieri, în care mulți români în etate au trebuit să stea la cozi, în plină caniculă, la Casele de Pensii o face pe Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei să ceară ”Demisia! Urgent!”, a ministrului responsabil, Violeta Alexandru.

”Într-o țară normală, ministrul Muncii, care privește nepăsător cum românii sunt umiliți la cozi kilometrice, ar fi fost demis pe loc, ca semn că guvernul nu tolerează un astfel de comportament față de cetățeni”, transmite Gabi Firea, subliniind că la noi, guvernul PNL, ”care promite lapte și miere, nici măcar nu poate administra treburile curente ale unor instituții, la care apelează cetățenii”.

Primarul General se revoltă: ”Cum să ții sute de oameni, la Casele de pensii, în picioare, pe caniculă, fără un punct de prim ajutor, fără apă, fără o bună organizare în interior, astfel încât să nu se formeze cozi obositoare și umilitoare”.

”La orele în care acești cetățeni cu drepturi erau umiliți și puși în pericol, doamna ministru a șomajului și umilirii pensionarilor, Violeta Alexandru, dădea interviuri despre bârfe, mondenități, cancanuri. Cine cu cine, care cu care... în politică!”, atrage atenție Firea.

Firea o acuză pe Alexandru că se ocupă de ”campanie electorală murdară, în loc de viața și siguranța oamenilor care au nevoie de respect din partea ministerului pe care îl conduce”.

Mesajul Gabrielei Firea a fost preluat de PSD, care l-a promovat pe pagina de socializare – și, probabil, îl va pune pe ordinea de zi în Parlament.

”Fiecare zi scursă cu cel mai incompetent și inuman ministru în fruntea Ministerului Muncii este o pată pe obrazul guvernului PNL și a țării!”, scrie Gabi Firea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
demisia, Violeta Alexandru

Загрузка...

OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video

0
(reînnoit 09:12 07.07.2020)
Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a arătat interesată de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului și aşteaptă rezultatele finale ale testărilor.

Reprezentanţii OMS au menţionată că sunt la curent şi cu testările preparatelor pentru tratarea de COVID-19, dar și a vaccinului împotriva coronavirusului de tip nou.

Testările pe voluntari în Rusia sunt efectuate simultan în câteva instituții. Un vaccin este testat la spitalul militar Burdenko, fiind dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Apărării al Rusiei. Au fost depăşite câteva etape ale testărilor.

Cum decurg experimentele, care este starea participanţilor la testări şi care sunt ţările ce aşteaptă cel mai mult noul vaccin, aflaţi în materialul video realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...