Teodor Meleșcanu

Meleșcanu nu se sperie - îl pune la punct pe Iohannis îi o adevărată lecție!

923
(reînnoit 18:06 29.05.2019)
Atitudine impecabilă - și o lecție profesională, pe care experimentatul diplomat și ministru i-a dat-o președintelui Iohannis.

BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, D.D. După ce acum puțin timp președintele Iohannis i-a cerut demisia ”imediat – imediat însemnând imediat”, Meleșcanu răspunde calm că nu își dă demisia!...

Experimentatul diplomat nu face asta din ambiție, ci din principiu: ”Noi (la MAE, n.n.) nu facem nimic fără să avem rezultatele anchetei”.

Iar Meleșcanu știe ce vorbește – fiindcă îi pune lui Iohannis toate datele în față:

De fapt, spune ministrul de Externe, ”probleme au fost doar la 40 de secții (din străinătate), în timp ce la 400 nu a fost nici o problemă”.

Pe de altă parte, ministrul arată ce s-a petrecut: ”La 14 zile după ce am stabilit secțiile pentru alegeri, președintele a anunțat că face referendumul în aceeași zi”.

Teodor Meleșcanu e de acord că, în prealabil, președintele ”anunțase în principiu că va face referendumul în aceeași zi”, dar nu o făcuse oficial, ori demararea operațiunilor destul de complexe și costisitoare nu putea avea loc decât după anunțul oficial, nu după declarații de presă.

Pe de altă parte, ministrul precizează: ”Nu eu am făcut secțiile de vot, toate au fost făcute pe baza cererilor și analizelor consulatelor și ambasadelor – dar și a cererilor cetățenilor români”.

În acest sens se derulează și ancheta declanșată de Ministerul Afacerilor Externe.

”Principala preocupare a anchetei este în ce măsură au fost analizele consulatelor și ambasadelor (cu probleme) au fost reale, corecte”, spune Meleșcanu.

Deci, a fost întrebat ministrul de Alessandra Stoicescu – ”așteptați sfârșitul anchetei?”. Teodor Meleșcanu a subliniat că ancheta nu va dura așa mult, dar și că nu se va lua nicio decizie până nu vor fi date certe, rezultate din ancheta MAE.

O atitudine și o lecție profesională, pe care experimentatul diplomat și ministru i-a dat-o președintelui Iohannis.

Rămâne de văzut care va fi reacția la propunerea ciudată privind înființarea Comisiei prezidențiale pentru organizarea alegerilor.

923
Tagurile:
lecție, Klaus Iohannis, Teodor Meleșcanu
Tematic
Brexit: Meleșcanu îl contrazice pe Iohannis - „vor fi probleme pentru cetățenii români”
Meleșcanu, exclusiv: Vom avea o declarație comună a UE în privința Venezuelei
Meleșcanu, la Bruxelles, în dezacord cu poziția SUA privind soluția pentru Venezuela

Загрузка...