Votare referendum

BEC: Noi rezultate finale la europarlamentare un partid revine peste pragul psihologic

1585
(reînnoit 20:36 27.05.2019)
La acest anunț, o singură modificare apare un partid care părea a scădea sub pragul de 20%, și-a revenit.

BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, DD. Acum puțin timp, BEC a transmis un nou comunicat privind alegerile europarlamentare. Este vorba de peste 96,8 % din total voturi, deci ultimele anunțuri nu mai pot schimba ierarhia și nici cifrele, în mare.

La acest anunț, o singură modificare apare  - USR, care părea a scădea sub pragul de 20%, și-a revenit.

Iată cifrele:

PNL: 26,35 %

PSD: 23,16 %

USR (Alianța 2020):  21,24 %

Pro România: 6,77 %

UDMR: 6,19 %

PMP: 5.64 %

1585
Tagurile:
Referendum, Partid, alegeri 2019, Rezultate finale
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Declarație surpriză despre Rareș Bogdan… din tabăra opusă! Paralela cu Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă punctează din nou, chiar în ziua alegerilor!
Dragnea, declarația serii: Firea, în cărți și ”Viorica Dăncilă să nu își depună mandatul!”
Titus Corlățean

Veste bună pentru România și Titus Corlățean

271
Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, a fost ales într-o importantă funcție europeană – în unanimitate.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. O veste excelentă pentru senatorul Titus Corlățean - a fost ales pentru un nou mandat de vicepreședinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Corlățean funcție pe care a deținut-o și pe parcursul anului trecut, iar acum a fost ales în unanimitate,  transmite Agerpres.

Sursa citată precizează că APCE alege judecătorii la CEDO dintr-o listă de trei candidați transmisă Adunării de către statele părți contractante la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Comisia este alcătuită din 20 de membri titulari și 20 de membri supleanți din partea celor cinci grupuri politice ale Adunării (Grupul Partidului Popularilor Europeni - Creștin-Democrați; Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor; Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa; Grupul Conservatorilor Europeni și Alianța Democratică și Grupul Stângii Unite Europene).

Sursa citată precizează că membrii comisiei trebuie să aibă ”un nivel ridicat de competență și experiență în domeniul juridic”, ceea ce este și cazul lui Titus Corlățean.

Reamintim că asupra CEDO planează acuzația de influențare de către rețeaua Soros – existând multe mențiuni în acest sens.

România a fost deseori dată în judecată la CEDO, cele mai notorii acțiuni fiind referitoare la situația din penitenciare – dar și cazul Kovesi, în care judecătorii au dat dreptate fostei șefe a DNA împotriva statului român.

Deci, prezența unui om de valoarea lui Titus Corlățean în această funcție poate ajuta mult România.

271
Tagurile:
Titus Corlățeanu
Tematic
Titus Corlățean, cel mai dur atac la Iohannis făcut vreodată
Lege istorică în Parlament, inițiată de Titus Corlățean. Ungaria se va enerva rău!
Titus Corlățean, mesaj fulminant pentru Iohannis! Lecție de demnitate națională!

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis: ”Trebuie stăm uniți, de aceeași parte a baricadei”

95
Președintele României a atras atenția astăzi, 27 ianuarie 2021, cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, asupra pericolelor majore cu care se confruntă Europa în acest moment și a lansat un apel la vigilență.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Klaus Iohannis, președintele României, a transmis astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, un mesaj în care subliniază faptul că Holocaustul a lăsat cel mai negru bilanț din istorie și a deschis o rană care nu se va vindeca niciodată.

În data de 27 ianuarie 1945, puținii supraviețuitori ai Holocaustului trăiau un moment unic și mult așteptat: eliberarea din lagărele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau.

Din nefericire, peste 6 milioane de oameni, copii, bătrâni, femei și bărbați, acest moment nu a venit niciodată.

Iohannis a precizat că România, la rândul său, are partea sa de responsabilitate pentru vina teribilă de a-și fi asasinat proprii cetățeni evrei și romi.

De asemenea, generațiile viitoare trebuie să cunoască adevărul ca să înțeleagă dimensiunea atrocităților petrecute în acei ani.

Uitarea și dezinteresul față de cunoașterea exactă a faptelor istorice aruncă tragismul acelor vremuri într-un malaxor menit să dilueze suferințele victimelor, să atenueze vinovăția criminalilor, să relativizeze calvarul.

Președintele României a atras atenția asupra unui fapt grav care se petrece în zilele noastre. El a spus că, la fel ca atunci, ura se răspândește și în prezent cu repeziciune, iar semnele nedreptății, ale intoleranței radicale  și ale discriminării ajung să nu mai fie recunoscute sau să fie cunoscute prea târziu.

”Astăzi, pericolul revenirii atitudinilor xenofobe și antisemite este prezent mai mult decât ieri. De aceea, cu toții trebuie să fim alarmați de aceste tendințe și să stăm, mai mult ca oricând, uniți de aceeași parte a baricadei, să luptăm energic și ferm împotriva tuturor încercărilor de a face din neîncredere și deznădejde sentimente cotidiene, care duc la culpabilizarea și persecutarea altora.

Indiferența alimentează uitarea și face ca amintirea milioanelor de victime să se șteargă încetul cu încetul”, a punctat Klaus Iohannis.

Europa, în pericol

Președintele României ne-a îndemnat să fim vigilenți și să conștientizăm că pericolul urii reînnoite încă pândește perfid și își croiește, subtil, dar sigur, drum în societățile noastre.

Iar aceste pericole sunt vizibile în Europa, care se confruntă cu o gamă largă – extremism, populism, antisemitism. Ele se hrănesc numai cu ignoranță și indiferență.

Nu trebuie să facem greșeala să credem că, dacă vom asista pasivi la aceste tendințe toxice, vom fi ocoliți de rău.

Tocmai de aceea, pentru a stopa aceste porniri, avem nevoie de măsuri concrete și de un efort comun, al cetățenilor, al autorităților statului, al societății civile. Și aceasta pentru că nimeni nu poate lupta cu răul de unul singur.

Iohannis a subliniat că drepturile și libertățile fundamentale, valorile democratice, statul de drept se fragilizează cu fiecare întârziere a condamnării discursului negaționist, cu fiecare teorie a conspirației permisă a se rostogoli în spațiul public, cu fiecare abdicare în fața avalanșei de curente extremiste.

În ultimele decenii, România a dezvoltat o serie de politici și instrumente vitale pentru a câștiga această luptă. An de an, elitele românești sunt chemate să vorbească și să respingă orice caz de intoleranță și distorsionare a adevărului istoric. Însă instituțiile publice au nevoie de ghidaj și coordonare, a subliniat șeful statului.

”Pentru a putea face față acestor provocări, încurajez Guvernul să adopte cât mai curând Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, a adăugat Iohannis.
95
Tagurile:
Mesaj, holocaust, Klaus Iohannis

Загрузка...
USS Donald Cook

Nava americană «Donald Cook» a fost distrusă convențional în Marea Neagră

0
(reînnoit 13:23 27.01.2021)
Când un potențial inamic apare în apropierea granițelor maritime ale Rusiei, este întâmpinat cu promptitudine și distrus convențional de nave de suprafață, submarine, aeronave sau sisteme de rachete. Sau de toate în același timp. Este un antrenament de luptă regulat.

Distrugătorul american «Donald Cook» a intrat în Marea Neagră pe 23 ianuarie și a creat o «situație țintă» standard pentru formarea eficientă a Marinei Ruse într-o situație de luptă. Centrul Național de Control al Apărării a raportat laconic: «Forțele și mijloacele Flotei Mării Negre au început urmărirea». În aceeași zi, potrivit presei, șase avioane de luptă ale Forțelor Aerospațiale Ruse au simulat un atac asupra distrugătorului american în partea de vest a Mării Negre, la o distanță de aproximativ 300 km de Peninsula Crimeea.

Două perechi de avioane de vânătoare Su-30 și Su-27, precum și o pereche de bombardiere frontale Su-24 au decolat de la bazele aeriene din Crimeea, au urmat un curs alternativ spre ținta maritimă, până la momentul de utilizare a rachetelor și a bombelor, și au lucrat cu scopul de a neutraliza inamicul (atacuri simulate).

Reacția este destul de adecvată, dată fiind activitatea distructivă a navelor Marinei SUA în apropierea frontierelor maritime ale Federației Ruse. Cu două luni mai devreme, distrugătorul din aceeași clasă, «John McCain», înarmat cu rachete de croazieră «Tomahawk», a încălcat granița rusă în Golful Petru cel Mare și a fost condus, sub amenințarea unui atac iminent, în ape neutre de către marea navă anti-submarin «Amiralul Vinogradov» a Flotei Pacificului. Atunci comanda Marinei SUA a declarat că nu recunoaște această porțiune a mării ca fiind rusă. Există o mare probabilitate de repetare a provocării din Orientul Îndepărtat în apropierea Peninsulei Crimeea. Prin urmare, pe 23 ianuarie, Rusia a arătat imediat distrugătorului «Donald Cook» disponibilitatea de a efectua acțiuni decisive, iar la frontierele îndepărtate a risipit mitul despre «libertatea de navigație» a distrugătorilor americani în apele teritoriale ale Federației Ruse.

Mai mult decât atât, Flota Mării Negre a participat la un antrenament privind acțiunile în situații de criză. Apoi, Marina Rusă a închis mii de kilometri pătrați destinați navigației în partea de nord a Mării Negre în legătură cu activitățile de luptă planificate. Acest lucru, potrivit experților, nu este legat cu vizita distrugătorului «Donald Cook», ci reflectă tensiunea militar-politică în creștere din regiune.

Tactica «bombardierului în picaj»

Distrugătorul «Donald Cook» este capabil să transporte mai mult de 60 de rachete de croazieră «Tomahawk» cu o rază de acțiune de până la 1600 km (posibil echipamente nucleare), are la bord rachete anti-submarin ASROC, rachete antiaeriene «Standard», componente ale sistemul de apărare antirachetă «Aegis», un sistem de informare și control al luptei și, prin aceasta, parcă demonstrează întărirea interacțiunii SUA cu aliații NATO. Este puțin probabil ca un astfel de arsenal exploziv să servească la consolidarea stabilității regionale. Permiteți-mi să vă reamintesc că singurul «trofeu de război» al sistemului «Aegis», în cei 36 de ani de exploatare, a fost un avion de pasageri al companiei IranAir, doborât după o identificare greșită (drept avion de vânătoare F-14).

Capacitățile de atac ale distrugătorului «împotriva țărmului» sunt semnificative, eficacitatea sistemului de apărare antiaeriană într-o situație de luptă nu a fost testată, iar rachetele de croazieră «Tomahawk» nu vor ajuta cu nimic într-o lupta navală (versiunea anti-navă a rachetelor «Tomahawk»  BGM -109B TASM a fost retrasă cu mulți ani în urmă). În pupa navei «Donald Cook» există doar patru rachete subsonice anti-navă mici «Harpoon». Distrugătorul nu a fost lăsat niciodată nesupravegheat de Marina Rusă.

«Donald Cook» face parte din cea de-a 6-a flotă a Marinei SUA și a apărut, în mod regulat, în apropierea granițelor Federației Ruse în Marea Neagră și Baltică din 2014. În același an, în Marea Neagră, echipajul distrugătorului (mai mult de 300 de persoane) s-a familiarizat cu bombardierul frontal rus Su-24, care a zburat în jurul său de 12 ori, e parcă ar fi ironizat oaspeții neinvitați. Potrivit Departamentului de Stat al SUA, atunci echipamentul EW de la bordul aeronavei Su-24 a dezactivat pentru prima dată electronica complexă de la bordul navei «Cook», iar acest lucru i-a demoralizat pe marinarii americani. Su-24 a «deconectat» echipamentul distrugătorului «Cook» încă o dată în primăvara anului 2018. În 2021, tactica de contracarare s-a schimbat semnificativ, deoarece, în ultimele luni, «Cook» vizitează prea des (destabilizează) regiunea Mării Negre.

Pe de altă parte, bombardierul Su-24, care nu este cel mai modern și «maritim», dispune (cu excepția sistemului EW) de o gamă largă de arme de aviație pentru distrugerea țintelor de suprafață. De exemplu, racheta ghidată de înaltă precizie «aer – suprafață» Kh-59 (cu o rază de acțiune de până la 285 km) vizează radiația radarelor de la bordul navelor, dezvoltă o viteză de Mach 3,6 și nu lasă nicio șansă într-o situație de luptă distrugătoarelor din clasa «Arleigh Burke». Puterea și superioritatea avioanelor de luptă Su-30 și Su-27 este o circumstanță a realității Mării Negre la fel de tristă pentru Marina SUA ca și Convenția de la Montreux, care permite navelor de război ale țărilor care nu au deschidere la Marea Neagră să rămână în ea pentru cel mult trei săptămâni.

Rusia este nevoită să-și consolideze gruparea militară și să schimbe tactica de combatere a Marinei SUA și NATO în direcția strategică sud-vestică. În ultimii ani, Flota Rusă a Mării Negre a primit șase submarine diesel-electrice, câteva fregate și nave mici, echipate cu rachetele de croazieră cu rază lungă de acțiune «Kalibr». În Crimeea sunt desfășurate patru divizii ale sistemelor de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune S-400 «Triumf» și mai multe diviziuni ale sistemelor de rachete antiaeriene «Panțir-S». În curând, în apropiere de Sevastopol va apărea un nou radar destinat sistemului de avertizare împotriva atacurilor cu rachete.

Marina Rusă își extinde, la fel de activ, influența și în Marea Mediterană, unde astăzi sunt staționate aproximativ 10 nave de război și submarine, care depășesc numărul de nave care operează în Marina SUA. Potrivit Defense News, sistemul de rachete de coastă «Bastion», desfășurat în Extremul Orient rus, permite Moscovei să controleze accesul în Arctica prin strâmtoarea Bering și să distrugă ținte în Alaska. Ce se va întâmpla în continuare?

Imaginea distorsionantă a strategiei Marinei SUA

«Rusia este mereu deranjată de prezența navelor americane în Marea Neagră, deoarece acestea sunt înarmate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune și dispun de o apărare puternică împotriva rachetelor. Rușii percep astfel de amenințări ca fiind strategice și nu vor permite niciodată acestui tip de arsenal să fie atât de aproape de așezările lor sau de infrastructura critică». Acestea sunt cuvintele lui Michael Kofman, directorul programului de studii ruse la Centrul de analiză militară al CNA din Virginia.

Dar și Washingtonul este, de asemenea, deranjat de prezența submarinelor polivalente și strategice ale Marinei Ruse, zborurile bombardierelor rusești strategice care transportă rachete în apropierea țărmurilor Statelor Unite (în ape neutre sau în spațiul aerian internațional). Nu există securitate unilaterală, dar Statele Unite au propria strategie.

Șeful operațiunilor navale ale Marinei Statelor Unite, amiralul Michael Gilday, a menționat recent că Washingtonul nu va putea reveni pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul navelor și că este necesar să-și mențină dominația în Oceanul Planetar cu ajutorul noilor tehnologii.

Controlul asupra Oceanului Planetar este vital pentru economia și politica SUA, adică pentru «libertatea de navigație a americanilor și a aliaților lor» și pentru «proiectarea puterii» pe țărmul inamicului. În consecință, principala «crimă» a Rusiei este consolidarea sa semnificativă a capacității de apărare. În conceptul american de confruntare: «Marina Rusă își extinde prezența în lume și operează mai aproape de țărmurile noastre... Dacă nu vom acorda Rusiei atenția cuvenită, ea va continua să încalce ordinea mondială, bazată pe reguli, și să ne amenințe țara».

Denunțările pompoase pot fi urmate de provocări și operațiuni ale Pentagonului pe uscat și pe mare (reamintim istoria Irakului, Iugoslaviei, Afganistanului, Libiei, Siriei). Prin urmare, Marina Rusă este forțată să-i întoarcă din ce în ce mai ferm pe «partenerii» americani la realitatea dură a unei lumi multipolare.

0
Tagurile:
Marea Neagră, USS Donald Cook
Tematic
Trump spune că o navă americană a distrus o dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz
USS Donald Cook s-a întâlnit cu o navă rusească în Bosfor
Distrugatorul american ajuns în Constanța este urmărit de Flota Militară Rusă

Загрузка...