Alegeri europarlamentare 2019

Alertă: Sondaj cu date de azi! Scoruri surpriză pentru PSD, PNL, ALDE, USR

5566
(reînnoit 15:07 26.05.2019)
Sondajul ”arată cifrele momentului la alegerile din 26 mai 2019”, e realizat cu date colectate până la ora 12.00.

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik, Evan Răutu. Cunoscutul portal media DC News a prezentat un sondaj ”făcut de o casă de sondaje, prin metoda Kati”. Nu este Exit Poll, precizează sursa citată.

Agenția precizează că sondajul, care ”arată cifrele momentului la alegerile din 26 mai 2019”,  e realizat cu date colectate până la ora 12.00.

Conform sursei, datele sunt următoarele:

PSD – 33.5%; comentariul nostru: PSD e la cota normală pentru această oră, dar e vorba și de prezența scăzută în zona rurală, chiar în fiefuri al partidului, de exemplu în Vaslui, deci ar putea crește.

PNL 23% - deocamdată în limite normale, cu precizarea de mai sus, dar aici creșterea ponderii ruralului nu va fi favorabilă PNL, care poate scădea mult.

USR 19% - mult peste limita prognozată – și chiar dacă va scădea prin aportul ruralului, USR primește mult din diaspora, deci s-ar putea menține sau crește.

ALDE 7%, scădere cu șanse de a ajunge la limita pragului.

Pro România 6% - deci cu șanse de a scădea la limita admiterii sau chiar sub, deoarece partidul nu are structuri care să forțeze pe ultimele ore aducerea votanților.

UDMR 5% - dar pe ultima sută structurile locale pot mobiliza alegători.

PMP 5% - surprinzător, la ”cârmaciul” a reușit deocamdată să nu scufunde corabia – dar previzibilul efort al marilor partide din ultimele ore lasă puține șanse de a trece pragul.

Deci, se poate spune că marii câștigători conform datelor DC News sunt PSD și USR, acesta din urmă încurcând calculele partidelor mici, care au mizat pe cartea opoziției.

5566
Tagurile:
alegeri 2019, referendum, Prezența la vot, Rezultate alegeri
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Europarlamentarele: Ziua care va schimba Europa
E oficial: Dosar de Cercetare Penală în Scandalul Votului mamei primarului Constanței
Viorica Dăncilă punctează din nou, chiar în ziua alegerilor!

Загрузка...