Europarlamentarele: Ziua care va schimba Europa

282
Cel mai așteptat rezultat astăzi, la nivelul Europei, este cel al partidelor suveraniste care, împreună, ar putea schimba felul în care arată Uniunea Europeană.

BRUXELLES, 26 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. O privire asupra țărilor cu cele mai puternice partide suveraniste indică faptul că elitele globaliste de la Bruxelles au de ce să se teamă. Potrivit AFP, care a făcut o radiografie a acestor mișcări înainte de alegeri, există destule țări în care cetățenii vor opta în număr mare pentru partide care pun pe locul întâi propria țară. Surprinzător, printre ele se numără și România, PSD fiind indicat în rândul partidelor care se opun dictatelor Bruxelles-ului și care fac o politică națională.

România

România este trecută și ea pe lista țărilor cu o mișcare suveranistă puternică pe seama PSD și a disputelor acestui partid cu Bruxelles-ul. PSD va lua probabil cel mai mare număr de europarlamentari, iar aceștia sunt văzuți ca întărind tabăra suveranistă din Parlamentul European.

Marea Britanie

Astfel, euroscepticii sunt dați ca majoritari în Regatul Unit, după ce 52% dintre alegători au ales Brexitul la referendumul din 2016. Și în prezent, dintre cei 73 de eurodeputați ai Regatului, o bună parte a celor 18 conservatori și cei 24 de aleși în 2014 din partea UKIP sunt ostili UE, dar numărul lor va crește în viitorul Parlament European, fiind vorba atât de UKIP acum, cât și de noul Partid Brexit, aflat pe primul loc, ambele partide fiind profund suveraniste.

Ungaria

Nicio surpriză, Viktor Orban este un pioner al suveranismului și al opoziției față de primirea imigranților, iar suspendarea sa din PPE din cauza certurilor pe care le-a avut cu liderii europeni i-au crescut popularitatea în Ungaria, așa că el va lua mai mult decât cei 11 europarlamentari pe care îi are în prezent în Parlamentul European.

Polonia

PiS, partidul conservator aflat la guvernare, are acum 14 eurodeputați din 51, dar după alegerile de astăzi zestrea sa va crește, iar PiS este în negocieri să se alăture grupului suveranist, fiind de mult timp în fruntea luptei împotriva Bruxelles-ului

Cehia

Partidul ANO al premierului Andrej Babis are acum doar 2 eurodeputați din 21, dar a luat aproape 30% din voturile la alegerile parlamentare din 2017, așa că și de aici sunt așteptați mai mulți europarlamentari pe partea suveranistă. Partidul se opune Bruxellesului în privința imigrației. În plus, în Cehia, mai există un partid eurosceptic, SPD, care are 19 deputați în Parlamentul Național, și care ar putea să intre în Parlamentul European.

Italia

Ambele partide aflate în coaliția de guvernare, Liga lui Matteo Salvini (6 eurodeputați din 73 în vechiul Parlament) și Mișcarea 5 Stele a lui Luigi di Maio (11 eurodeputați) sunt indicate ca fiind parte a taberei suveraniste prin discursul anti-migranți și anti-UE. Dar avântul Ligii va face ca acest partid să ia cel mai mare număr de eurodeputați în alegerile de astăzi, fiind pe primul loc în toate sondajele.

Austria

Foarte dur împotriva imigrației, FPÖ (trei eurodeputați din 18) este așteptat să își îmbunătățească performanța după alegerile de astăzi, partidul fiind un membru vechi al clubului suveranist.

Danemarca

Partidul popular danez (3 eurodeputați din 13), formațiune anti-migrație care vizează în timp ieșirea din UE, va avea din nou reprezentanți în Parlamentul European și și-a anunțat deja participarea la grupul suveranist al lui Salvini.

Estonia

Partidul eurosceptic de extremă dreapta EKRE, care a înregistrat un avans sensibil la legislativele din 3 martie, va fi parte a grupului suveranist cu europarlamentarii care vor câștiga locuri în legislativul european după scrutinul de azi.

Portugalia

Aici exită un blocul de stânga, care are în vedere renunțarea la euro dar nu și la apartenența la UE, și Partidul comunist, care vrea ieșirea din zona euro și, eventual, din UE.

Finlanda

Partidul Adevărații Finlandezi (2 eurodeputați din 13 în prezent), este pentru ieșirea din zona euro, a repurtat un mare succes la parlamentarele din 14 aprilie și va fi parte a grupului suveranist în viitorul Parlament European.

Franța

Partidul lui Marine Le Pen a depășit LREM-ul președintelui Macron, fiind unul din pilonii grupului suveranist alături de Liga lui Salvini. Pe lângă Adunarea Națională a lui Le Pen, mai există mișcări precum Debout la France sau Patriotes care sunt tot de orientare suveranistă.

Și la stânga, France insoumise (trei eurodeputați în vechiul Parlament European) pledează pentru nerespectarea, în materie bugetară, a tratatelor europene, fără o ieșire formală din UE.

Germania

Formațiune anti-euro și anti-migrație creată în 2013, Alternativa pentru Germania (AFD) a cules 12,6% din voturi la legislativele din 2017, bulversând jocul politic și este așteptată să facă o surpriză frumoasă și la europarlamentare.

Suedia

Democrații Suediei (2 eurodeputați în prezent), care vizează ieșirea din UE, vor fi din nou în Parlamentul European tot în zona suveranistă.

Olanda

Partidul pentru libertatea anti-islam al lui Geert Wilders (PVV - 4 eurodeputați până în prezent) a devenit în 2017 a doua forță a Parlamentului olandez și este unul din partidele vechi din grupul suveranist. Aici alegerile s-au încheiat, dar rezultatele finale vor fi făcute publice tot după încheierea votului la nivel european.

282
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Candidați europarlamentare 2019: liderii listelor electorale ale partidelor
Alegeri europarlamentare 2019: Unde votează românii din străinătate - lista secțiilor
Europarlamentare 2019: Cum arată buletinul de vot și care e procedura de vot
Adrian Severin

Ciolacu, băgat la mijloc de Năstase și Severin: ”E perspectiva ivirii unui PSD după PSD”

587
Un Harap sereist care hrănește cu jăratec virtual armăsarul din vremuri apuse al bătrânului Roșu-Împărat, astăzi gloabă răpciugoasă în herghelia unei stângi falimentate”.

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Adrian Năstase a avut o ciudată intervenție la Antena 3, în care a folosit un ton ironic pentru a descrie situația din PSD. Pe de altă parte, ironia lui Năstase a fost pe alocuri atât de… fină, încât s-a pierdut într-un fel de argumentație bizară pro-Ciolacu.

O reacție interesantă a venit de la un alt fost greu al PSD, Adrian Severin, care explicitează mesajul ”criptic” al lui Năstase.

”Adrian Năstase are haz” se intitulează textul lui Severin, privește totul printr-o oglindă puțin deformată – dar merită citit integral (postarea, mai jos) – dar acum ne vom opri la descrierea situației din PSD-ul aflat sub ”comanda” lui Marcel Ciolacu.

Adrian Năstase spune că ”Echipa actuală a încercat să scoată şi a reuşit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri”.

Adrian Severin reacționează: ”„Echipa actuală”? (…) aluzia se face la tandemul Ciolacu-Dâncu - care nici actual, nici echipă nu e”.

”Un Harap sereist care hrănește cu jăratec virtual armăsarul din vremuri apuse al bătrânului Roșu-Împărat, astăzi gloabă răpciugoasă în herghelia unei stângi falimentate”, scrie dur Severin.

Apropo de sintagma ”seria de înfrângeri”, Severin se întreabă ”Despre ce înfrângeri o fi totuși vorba?”.

”Probabil despre cele de la alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, care constituie o serie scurtă”, scrie Severin, subliniind – ”Ea nu include și condamnarea cu caracter politic a Președintelui PSD, întrucât aceasta este o „victorie a statului paralel” cu care, în procesul evoluției sale „promițătoare”, partidul s-a identificat ulterior decapitării sale”.

Cu alte cuvinte, așa zisa ”Echipă actuală” este rezultatul lucrării executate de ”statul paralel„ contra lui Liviu Dragnea… și a unui PSD de 40%, plus Guvern!

”Cu mult mai lungă era seria înfrângerilor patronate în Ardeal de grupul de la Cluj, dar asta este o poveste mai veche la care desigur dl Dâncu va ști să revină și al cărui secret de fabricație îl va transfera pro bono (adică gratis) întregului partid”, scrie ironic, dar bazat, Severin.

Dar Dâncu e doar o necesară paranteză în textul în care subiectul este Marcel Ciolacu. Sau PSD-Ciolacu.

”Incapacitatea PSD, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, de a păstra guvernarea, de a-i obliga pe Președintele Iohannis și „guvernul său” să respecte Constituția sau de a împiedica instaurarea covidocrației, poetic denumită de el “dictatură medicală”, nu sunt înfrângeri, ci capitulări, trădări sau aranjamente de maidan politic”, punctează ferm Severin.

De aici rezultă și traseul PSD: ”Punctul terminus al noii direcții este astfel clar - ne aflăm într-un caz în care drumul de la reanimare merge la morgă”.

În legătură cu ”Programul politic anunțat” de „echipa actuală” anterior pomenită, acesta îi oferă ”motive de optimism” llui Nastase. ”Strașnic umor! O zicere demnă de emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite””, reacționează Severin, înșirând mai multe fapte comise cu ajutorul PSD. 

-”oamenii sunt isterizați de botnițele impuse de guvernul PNL, cu complicitatea PSD”;

-”falimentele micilor afaceri curg râu și șomajul crește, iar legile pesediste, promovate de ochii lumii, pentru a suplini imobilitatea guvernării de care stânga a fugit, cad ca popicele la CCR”;

-”parlamentarii așa zis social-democrați au lăsat drepturile cetățenilor exclusiv pe mâna miniștrilor liberali, pentru care acestea sunt un moft, și au transformat Avocatul poporului si CCR în cameră decizională a puterii legislative abandonate”;

-”reprezentanții „marelui partid” în diverse instituții acceptă că acesta este campionul corupției și cântă ode justiției politizate, vinovată de distrugerea elitelor naționale”;

Ei bine, spune Severin. În condițiile în care toate astea se petrec ”afirmarea sobră a iluziei că poporul se mai lasă (se)dus de lectura răvașelor ideologice și compunerilor programatice, sau că inițiative de tipul modificării Constituției pentru a interzice poporului să aleagă penalii „statului de drepți” în funcții publice, pot (re)deștepta entuziasmul electoral, sunt de un umor fabulos”.

Așa că Adrian Severin punctează decisiv: ”După ce Marcel Ciolacu & Co au tot anunțat azi că vor face mâine ceea ce au negat sau uitat poimâine…”

”… mai poți oare spera să aduni susținătorii dezamăgiți cu un manifest politic scris de perdanții cronici și fluturând demagogic drapelul „patriotismului economic” cu mâna celor legați de capitalul străin precum spânzuratul de laț?”

Severin spune clar: ”Acest program nu este decât un epitaf”, deci  Adrian Năstase ”nu poate fi atât de naiv - el este doar ironic”.

Și o explicație a ironiei – sau poate o ironie la ironie: ”În acest context, optimismul lui Adrian Năstase, desigur o glumă, nu și-ar putea avea explicația decât în ideea că trecerea actualului PSD de la reanimarea eșuată la cele veșnice, igienizează spațiul politic deschizând perspectiva nașterii unei noi stângi democrate, a ivirii unui PSD după PSD”.

O idee interesantă, chiar dacă vorbim de o interpretare, cel puțin deocamdată, până la o eventuală reacție a lui Adrian Năstase. De aceea am și amânat puțin publicarea articolului lui Severin… dar reacția lui AN încă nu a apărut.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

587
Tagurile:
SRI, PSD, Marcel Ciolacu, Adrian Severin
Tematic
Severin îl face praf pe Aurescu: ”Să vă fie Rușine! Trădare, servilism și prostie patentă”
Severin, fulminant: România, ”ȘOARECELE BEAT al unui NATO aflat pe drumul fără întoarcere”
Severin, fulminant: ”S-a votat o lege fascistă, PSD e un alibi al imposturii democrate”
Adrian Severin, bătaie de joc cruntă de guvernul Iohannis-Orban
NUCLEARA lui Severin: ce AGENȚI străini erau pe celebra sa listă! Totul e dat peste cap!

Загрузка...
Ludovic Orban și alți miniștri din Guvern la Parlament

Acum: Înfrângere majoră pentru Guvern în Parlament

1502
(reînnoit 16:48 11.08.2020)
O primă înfrângere pentru Guvern în parlament, într-un dintre cele mai importante bătălii - cu impact asupra a sute de mii de români.

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Una dintre cele mai importante bătălii din parlament a început cu o primă înfrângere pentru Guvern. Astfel, controversata OUG privind creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii a primit un raport de respingere din partea comisiei de specialitate, Comisia pentru Muncă a Senatului.

În comisie au fost cinci voturi „Pentru” raportul de respingere, două abțineri şi două voturi ”Împotrivă” (PNL).

La ora aceasta, Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii intră la vot în plenul Senatului, prima cameră sesizată. Proiectul se află în procedură de urgenţă în Parlament.

 Reamintim că OUG elaborat de Guvern la propunerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, prevede atingerea dublării alocațiilor pentru copii etapizat, prima majorare fiind de 20% în septembrie, alte patru majorări, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Update: Proiectul de lege pentru aprobare a OUG privind schema de creștere etapizată a alocațiilor a fost respins de Senat. Acum, legea merge la Camera Deputaților, for decizional în această speță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1502
Tagurile:
Guvern, Parlament
Tematic
TOATE noile măsuri stabilite de Guvern pentru combaterea epidemiei – TEXT integral
COVID-19: Tăriceanu denunță isteria creată de Guvern, ”să înceteze să folosească panica”
Generalul Predoiu, fost șef SIE, atac grav la Iohannis și Guvern, AVERTISMENT fulminant!
Gabi Firea nu dă bătută - lecție de excepție pentru Guvern și autoritățile sanitare!
Asta mai lipsea: scandal de HĂRȚUIRE la Guvern! Dana Budeanu reclamase deja personajul!

Загрузка...
Proteste în Belarus

Proteste în Belarus: Jurnaliști, atacați de "oameni în negru"

0
(reînnoit 23:20 11.08.2020)
Oameni în negru, fără însemne oficiale atacă jurnaliștii, le extrag cardurile de memorie și distrug aparatele foto și video.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Persoane în uniformă neagră și căști bruschează jurnaliștii, le confiscă cardurile de memorie, distrug aparatele și le smulg ecusoanele de jurnaliști, a relatat agenției Sputnik Belarus reporterul foto al Associated Press, Serghei Grits.

Potrivit lui, pe la orele nouă seara, spre angajații instituțiilor de presă, care activau în apropierea hotelului Orbita, s-au apropiat câteva persoane cu caschete, fără semne distinctive.

“Cu trei lovituri cu pumnul mi-au distrus ecranul camerei. De la alți șase colegi le-au extras cardurile de memorie”, a menționat Grits.

Reporterul foto a specificat că inițial acești “oameni în negru” au dispersat demonstranții, iar apoi au revenit pentru “a rezolva” jurnaliștii.

Potrivit Sputnik, pe bulevardul Dzerjinski a fost distrus aparatul foto al reporterului portalului TUT.BY, Vadim Zamirovski. Jurnalistul consideră că miliția a primit indicații să distrugă camerele.

0
Tagurile:
Minsk, Belarus
Tematic
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video
Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

Загрузка...