Ponta Понта

Acuzații cumplite la adresa lui Ponta - e vizat și Maior! Mulți bani și arestări!

1338
Victor Viorel Ponta vorbea cu ei pe telefon, pe mail. Am dovezi din dosarul celor care după ce el le-a luat banii și a venit la putere, i-a arestat”.

BUCUREȘTI, 23 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acuzații teribile ale unui dintre cei mai importanți lideri bucureșteni ai PSD, Marian Vanghelie. Renumitul primar, în ciuda stilului său original de exprimare, este, pentru cine nu știe, una dintre cele mai informate persoane – având legături și cu serviciile, dar și cu lumea ”care știe tot”.

Vanghelie l-a acuzat Victor Ponta că lua banii oamenilor de afaceri – și asta pe vremea când era premier.

”Le lua banii oamenilor de afaceri”, a spus Vanghelie. ”Sunt stăpân pe ceea ce spun, a subliniat fostul edil, ”Victor Viorel Ponta a luat o sumă foarte mare de la un om de afaceri”.

Cine este acesta? ”Dacă dânsul vrea sau nu să declare, este problema dânsului”, a spus Marian Vanghelie, la Antena 3.

Din informațiile transmise de Antena 3, Victor Ponta nu ar fi dorit să intre în direct și să-i răspundă lui Vanghelie, preferând să arunce un ”Să fie sănătos domnul Vanghelie”.

”Dacă vă aduceți aminte, domnul Blejnar, a spus de Victor Ponta că lua niște bani, de la anumite companii”, a continuat Vanghelie. ”Victor Viorel Ponta vorbea cu ei pe telefon, pe mail. Am dovezi din dosarul celor care după ce el le-a luat banii și a venit la putere, i-a arestat”.

Vanghelie dă un exemplu concret: ”Am mail-ul la mine - e mail-ul din dosarul Murfatlar, în cadrul dosarului sunt contracte care i s-au dat lui Victor Viorel Ponta”. Acest mail este trimis de Victor Ponta unui patron de la Murfatlar în care acest patron i-a dat acești bani”.

S-a primit o sponsorizare pentru o cursă de mașini, a precizat Vanghelie, o acuzație care i s-a  mai adus lui Ponta.

De fapt, Vanghelie a lansat, în timp, mai multe acuzații la adresa lui Ponta, tema fiind banii și apartenența fostului premier la ”Sistem”.

”Ponta a fost parte componentă a sistemului împreună cu Maior, au gândit ce să facă cu PSD, unul să ajungă premier, altul preşedinte”, declara Marian Vanghelie.

Iar una dintre cele mai grave acuzații care i s-au adus lui Ponta a fost că ar fi avut legătură cu problemele penale ale unor politicieni.

”Victor Ponta l-a amenințat pe Crin Antonescu la masă în momentul când n-a mai vrut să voteze în Parlament. L-a amenințat și i-a zis: vezi că poate te duci la pușcărie” a susținut Marian Vanghelie, la Antena 3.

De unde știe aste Vanghelie? ”Mi-a povestit Crin Antonescu, n-am fost de față, dar au mai fost oameni importanți de față și se poate confirma”. Acestora, Ponta le-ar fi spus ”Aveți grijă, că poate vă duceți la pușcărie, vedeți, că lucrurile se doresc altfel în România, nu ce vreți voi”.

Același Ponta s-ar afla, conform lui Vanghelie, în spatele arestării unor cunoscuți oameni de afaceri și ziarist!

”Arestarea lui Sârbu a fost din cauza lui Ponta, iar a lui Dan Diaconescu din cauza lui Ponta şi Gabriel Oprea”, a spus Vanghelie, acuzații confirmate parțial și de celebrul patron al OTV.

În plus, o relație specială ar fi avut Ponta ci Sebastian Ghiță… și nu e vorba de baschet!

”Ponta intervine personal la primari și președinții de Consilii Județene pentru contractele lui Ghiță”, spunea Vanghelie, pentru ”Curentul”

”Vă dau un caz concret: la Consiliul Județean Vaslui Ponta, a intervenit personal și o firmă de-a lui Ghiță a obținut 8 milioane de RONI, aproape 2 milioane de euro, pentru o consultanță din bani europeni, fără licitație”.

 DNA poate verifica foarte ușor acest lucru, a spus Vanghlie, în 2014. Și a mai spus ceva – un fapt absolut senzațional, la care nimeni nu a răspuns:

”Șeful OLAF ar fi participat la şpriţurile organizate de Sebastian Ghiţă, reprezentantul OLAF făcea mese în România cu Ghiţă, apoi stabilea la Guvern unde merg banii”, a declarat Vanghelie.

Concluzia – da, titlul e corect: Maior NU avea cum să nu știe de aceste aspecte, așa cum Ghiță NU avea cum să prospere din afaceri cu statul, chiar și cu SRI, fără o legătură cu Sistemul. Și DA, Ponta s-a ridicat pe umerii celor doi.

Deci… dosarele la vedere, nu povești de genul bârfelor nesimțite gen Ponta, care nu spune nimic de aceste chestiuni serioase, pe sume uriașe – ci preferă să denunțe ”iubirea” Laurei Codruța Kovesi pentru Sebastian Ghiță. Probleme de gelozie, Victor? Sau e… Victoria? În alegeri, desigur…

1338
Tagurile:
Arestări, acuzații, Bani, George Cristian Maior, Victor Ponta
Tematic
Rovana Plumb l-a făcut de rușine pe Victor Ponta în plină campanie!
Scandalul nopții – Relație de iubire… Kovesi – Ghiță! Ponta s-a făcut definitiv de râs!
Dosarul de care se teme Ponta – readus în atenție! Bani foarte mulți!
Liviu Pleșoianu

Pleșoianu aruncă NUCLEARA despre finanțarea lui Nicușor Dan

284
O probă grea, dintr-o sursă de prim rang, care vine în susținerea celor mai grave alegații în legătură cu ”candidatul Dreptei” , Nicușor Dan

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. După dezvăluirile Danei Budeanu privind relațiile suspecte ale lui Nicușor Dan și deducțiile despre modul în care își finanțează activitatea, iată că Liviu Pleșoianu pune pe tapet o probă grea: opinia unui dintre cei mai puternici lideri din fostul PDL, actual PNL, Cezar Preda.

Pleșoianu scrie că în 2016, PNL ”îl ataca DEVASTATOR pe Nicușor Dan” prin Cezar Preda, pe atunci purtător de cuvânt al PNL București:

”De ce ascundeți numele celor 5 – 6 oameni care vă finanțează? Credem că bucureștenii au dreptul să afle nu numai cum ați făcut aceste cheltuieli de pre-campanie, ci și să analizeze cum ați făcut plângerile penale cu privire la unele hotărâri ale CGMB, care a fost motivul pentru care v-ați retras plângerile înainte de primul termen de instanță, cum și de cine au fost sponsorizate activitățile dumneavoastră de fost ONG-ist”.

Deci, subliniem, unul dintre cei mai experimentați parlamentari, fost vicepreședinte al Comisiei SRI, vorbește de ”5 – 6 oameni” care îl ”finanțează” pe Nicușor Dan, precum și un mecanism de depunere și retragere a plângerilor în instanță – exact cum comenta Dana Budeanu!

Și, atenție, purtătorul de cuvânt al PNL București de atunci, Cezar Preda, îi transmitea ferm lui Nicușor Dan: ”Sunteți dator în fața bucureștenilor cu aceste explicații acum, la debutul campaniei electorale”.

Oare a uitat între timp PNL această cerere? Sau trecerea de la Cezar Preda la alde Stamule presupune și o uitare… sau o trepanație politică?

284
Tagurile:
Finanțare, Liviu Pleșoianu, Nicușor Dan
Tematic
Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan
Dana Budeanu dă știrea zilei – noua NUCLEARĂ cu Nicușor Dan!
Dana Budeanu s-a ținut de cuvânt: noua BOMBĂ cu Nicușor Dan!

Загрузка...
Dana Budeanu

Dana Budeanu revine, RĂSPUNS care îl face praf pe Nicușor!

236
Nu numai o lecție – dar și o întrebare de final, cu un răspuns care ar putea avea un impact mai mare decât celebrele dezvăluiri

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Devenită reprezentativă – chiar iconică! - pentru atitudinea directă, fără menajamente, a societății civile, criticul de modă Dan Budeanu reacționează fulminant la grosolănia lui Nicușor Dan, dându-i o adevărată lecție prin care îl face praf pe controversatul personaj.

”Cine e PANARAMA, domnule Nicușor Dan? Gabriela Firea? Așa vorbiți ca bărbat despre un contracandidat? Așa-i explicați fetiței dumneavoastră?”, scrie Dana Budeanu.

Și este doar începutul – pentru că Dana Budeanu subliniază caracterul misogin, discriminator al expresiei aruncate de Nicușor Dan – chiar dacă ținta ar fi o altă femeie, așa cum a încercat să se justifice personajul, făcând de data asta aluzie la protestatarele Oana Lovin și Codruța Cerva.

”PANARAMA? De ce? Știți ce înseamnă? Chiar dacă... Este inadmisibilă o asemenea declarație profund MISOGINĂ, de cea mai joasă speță, demnă doar de cei pe care îi frecventați, pentru care toate femeile sunt niște PANARAME!”, scrie Dana Budeanu, replicând ferm: ”NU SUNT!”.

Și de aici începe lecția pentru candidatul Nicușor Dan, ca și pentru cei care au întârziat cu educația sau cu dezvoltarea (concepțiilor despre viață și societate).

”Femeile nasc, cresc copii care se fac mari așa ca dumneavoastră, care mai apoi le jignesc și fac în toate felurile”, scrie Dana Budeanu. ”Femeile conduc lumea!  Altfel aceasta ar rămâne pe mâna unora ca dumneavoastră, a unor MISOGINI, a unor IMPOSTORI, care în spatele unor imagini poleite de banii unor infractori sunt de fapt niște IPOCRIȚI!”.

Iar Dana Budeanu îi revarsă mânia asupra lui Nicușor Dan, aruncându-i în față adevărul – și care îi e, de fapt, locul!

”Sunteți un IPOCRIT, care dați interviuri pozând în marele familist, tată de fată, pe care o miză derizorie, așa cum este cea electorală, reușește să-l scoată din dumneavoastră pe cel care sunteți cu adevărat: un BĂIEȚEL (bărbații nu fac asta) pentru care femeile sunt panarame, care ar trebui să stea la periferie!

În final, Dana Budeanu pune o întrebare cheie, ”în stilu-mi caracteristic”:

”Ce FEMEIE votează cu Nicușor Dan? Astăzi vă răspund eu: NICIUNA!”, scrie Dana Budeanu.

Un singur comentariu: este o postare care, ca impact, ar putea fi mai de impact chiar decât dezvăluirile Danei Budeanu care au făcut subiectul zilei de ceva timp încoace.

236
Tagurile:
Nicușor Dan, Dana Budeanu

Загрузка...
Georgiana Arsene

Sindicatele din învățământ au murit, trăiască sindicatele!

0
Cadrele didactice din România suferă, probabil, de Sindromul Stockholm, altfel nu îmi explic de ce continuă să cotizeze la sindicatele care le ignoră cu desăvârșire.

Premierul Ludovic Orban a declarat, ferm, că nu sunt bani pentru plata sporurilor pentru cadrele didactice, așa că nu vor primi nici un leu în plus, evident.

Sindicatele din Educație au tăcut mâlc. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, cea mai mare organizație sindicală din România pe Educație, nu a ieșit nici măcar cu un comunicat de presă, care, oricum, ar fi fost apă de ploaie sau praf în ochi, adică nimic, prin care să taxeze declarațiile premierului.

Dar, indiferent cât de mult sunt umilite cadrele didactice, sindicatele tac. De ce să se pună rău cu mai marii din Ministerul Educației? De ani de zile, sindicatele din Educație au devenit curele de transmisie. De data asta, tac. Par că au murit. Dar nu, sindicatele sunt încă vii, își încasează lunar cotizațiile de la membrii săi.

Și aici intervine nedumerirea mea: dacă oamenii nu sunt reprezentați, de ce continuă să dea bani?

Profesorii par a suferi de Sindromul Stockholm. Pentru cine nu știe, acest sindrom este asociat adesea cu ținerea în captivitate a ostaticilor, însă și oamenii obișnuiți pot dezvolta această afecțiune psihologică drept răspuns la diverse forme de traume, în raport cu partenerii abuzivi.

Cine sunt partenerii abuzivi? În primul rând, sindicatele, care profită financiar de pe urma profesorilor, apoi Ministerul Educației și Cercetării – care le dă dascălilor fel de fel de sarcini care de care mai aberante, precum și unii părinți.

Persoanele care se simt adesea neputincioase în fața situațiilor stresante pot dezvolta predispoziție la simptomele sindromului Stockholm. Ia gândiți-vă de câte ori – pe zi – se simte un profesor neputincios? De cel puțin o dată, iar necazul este că, de multe ori, nu găsește înțelegere nici la colegii de cancelarie...

Paradoxal, victimele ajung să trăiască sub iluzia unei cauze comune cu călăul. În cazul de față, profesorii ajung să trăiască, poate, cu iluzia că atât ei, cât și sindicaliștii, luptă pentru un scop comun, dar care este acela, deocamdată nimeni nu știe...

Concluzia este doar una: sindicatele din învățământ au murit, trăiască sindicatele! Sau, cum ar spune un fost președinte al României, cu cinism, dragi profesori, „să trăiți bine!”

0
Tagurile:
Învățământ, Sindicate
Tematic
Sindicatele din învățământ se fac că lucrează, profesorii cooperează
Anisie, solicitată să intervină! Sindicatele acuză presiuni asupra profesorilor
Guvernul pierde sprijinul sindicatelor: ”gest cinic și sinucigaș, condamnă la sărăcie”

Загрузка...