Ponta Понта

Acuzații cumplite la adresa lui Ponta - e vizat și Maior! Mulți bani și arestări!

1343
Victor Viorel Ponta vorbea cu ei pe telefon, pe mail. Am dovezi din dosarul celor care după ce el le-a luat banii și a venit la putere, i-a arestat”.

BUCUREȘTI, 23 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acuzații teribile ale unui dintre cei mai importanți lideri bucureșteni ai PSD, Marian Vanghelie. Renumitul primar, în ciuda stilului său original de exprimare, este, pentru cine nu știe, una dintre cele mai informate persoane – având legături și cu serviciile, dar și cu lumea ”care știe tot”.

Vanghelie l-a acuzat Victor Ponta că lua banii oamenilor de afaceri – și asta pe vremea când era premier.

”Le lua banii oamenilor de afaceri”, a spus Vanghelie. ”Sunt stăpân pe ceea ce spun, a subliniat fostul edil, ”Victor Viorel Ponta a luat o sumă foarte mare de la un om de afaceri”.

Cine este acesta? ”Dacă dânsul vrea sau nu să declare, este problema dânsului”, a spus Marian Vanghelie, la Antena 3.

Din informațiile transmise de Antena 3, Victor Ponta nu ar fi dorit să intre în direct și să-i răspundă lui Vanghelie, preferând să arunce un ”Să fie sănătos domnul Vanghelie”.

”Dacă vă aduceți aminte, domnul Blejnar, a spus de Victor Ponta că lua niște bani, de la anumite companii”, a continuat Vanghelie. ”Victor Viorel Ponta vorbea cu ei pe telefon, pe mail. Am dovezi din dosarul celor care după ce el le-a luat banii și a venit la putere, i-a arestat”.

Vanghelie dă un exemplu concret: ”Am mail-ul la mine - e mail-ul din dosarul Murfatlar, în cadrul dosarului sunt contracte care i s-au dat lui Victor Viorel Ponta”. Acest mail este trimis de Victor Ponta unui patron de la Murfatlar în care acest patron i-a dat acești bani”.

S-a primit o sponsorizare pentru o cursă de mașini, a precizat Vanghelie, o acuzație care i s-a  mai adus lui Ponta.

De fapt, Vanghelie a lansat, în timp, mai multe acuzații la adresa lui Ponta, tema fiind banii și apartenența fostului premier la ”Sistem”.

”Ponta a fost parte componentă a sistemului împreună cu Maior, au gândit ce să facă cu PSD, unul să ajungă premier, altul preşedinte”, declara Marian Vanghelie.

Iar una dintre cele mai grave acuzații care i s-au adus lui Ponta a fost că ar fi avut legătură cu problemele penale ale unor politicieni.

”Victor Ponta l-a amenințat pe Crin Antonescu la masă în momentul când n-a mai vrut să voteze în Parlament. L-a amenințat și i-a zis: vezi că poate te duci la pușcărie” a susținut Marian Vanghelie, la Antena 3.

De unde știe aste Vanghelie? ”Mi-a povestit Crin Antonescu, n-am fost de față, dar au mai fost oameni importanți de față și se poate confirma”. Acestora, Ponta le-ar fi spus ”Aveți grijă, că poate vă duceți la pușcărie, vedeți, că lucrurile se doresc altfel în România, nu ce vreți voi”.

Același Ponta s-ar afla, conform lui Vanghelie, în spatele arestării unor cunoscuți oameni de afaceri și ziarist!

”Arestarea lui Sârbu a fost din cauza lui Ponta, iar a lui Dan Diaconescu din cauza lui Ponta şi Gabriel Oprea”, a spus Vanghelie, acuzații confirmate parțial și de celebrul patron al OTV.

În plus, o relație specială ar fi avut Ponta ci Sebastian Ghiță… și nu e vorba de baschet!

”Ponta intervine personal la primari și președinții de Consilii Județene pentru contractele lui Ghiță”, spunea Vanghelie, pentru ”Curentul”

”Vă dau un caz concret: la Consiliul Județean Vaslui Ponta, a intervenit personal și o firmă de-a lui Ghiță a obținut 8 milioane de RONI, aproape 2 milioane de euro, pentru o consultanță din bani europeni, fără licitație”.

 DNA poate verifica foarte ușor acest lucru, a spus Vanghlie, în 2014. Și a mai spus ceva – un fapt absolut senzațional, la care nimeni nu a răspuns:

”Șeful OLAF ar fi participat la şpriţurile organizate de Sebastian Ghiţă, reprezentantul OLAF făcea mese în România cu Ghiţă, apoi stabilea la Guvern unde merg banii”, a declarat Vanghelie.

Concluzia – da, titlul e corect: Maior NU avea cum să nu știe de aceste aspecte, așa cum Ghiță NU avea cum să prospere din afaceri cu statul, chiar și cu SRI, fără o legătură cu Sistemul. Și DA, Ponta s-a ridicat pe umerii celor doi.

Deci… dosarele la vedere, nu povești de genul bârfelor nesimțite gen Ponta, care nu spune nimic de aceste chestiuni serioase, pe sume uriașe – ci preferă să denunțe ”iubirea” Laurei Codruța Kovesi pentru Sebastian Ghiță. Probleme de gelozie, Victor? Sau e… Victoria? În alegeri, desigur…

1343
Tagurile:
Arestări, acuzații, Bani, George Cristian Maior, Victor Ponta
Tematic
Rovana Plumb l-a făcut de rușine pe Victor Ponta în plină campanie!
Scandalul nopții – Relație de iubire… Kovesi – Ghiță! Ponta s-a făcut definitiv de râs!
Dosarul de care se teme Ponta – readus în atenție! Bani foarte mulți!
Klaus Iohannis

Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden

439
În timp ce Putin și Biden discutau soarta lumii, președintele României, Klaus Iohannis se afla în Estonia pentru discuții cu președinta acestui stat.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. După întâlnirea cu președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, care a avut loc în același timp în care președintele Rusiei și președintele SUA discutau, la Geneva, problemele globale, Klaus Iohannis a avut o conferință de presă comună cu omologul din Estonia, care a fost însă umbrită chiar și în presa din România de evenimentul istoric din Elveția.

„Prin deciziile luate la Summitul NATO din 14 iunie, România și românii sunt mai bine protejați, securitatea României este mai bine garantată. Pentru statele noastre, pentru națiunile noastre amândouă, relația transatlantică puternică este vitală. Relația transatlantică nu este o relație de tip diplomatic doar, sau economic doar, relația transatlantică este chiar baza democrațiilor noastre, care se bazează pe valori”, a declarat Iohannis la conferința de presă de după întâlnire.

Ca să fie în ton cu presa occidentală, Iohannis a citat și din președintele Biden și a ridicat osanale NATO, spunând că este cea mai puternică alianță militară din câte au existat pe pământ.

Președintele României a spus cu această ocazie că se lucrează la un nou concept strategic pentru că cel vechi datează din 2010, iar de atunci lumea s-a schimbat.

Limbajul și obsesiile rusofobe ale NATO însă nu s-au schimbat, din câte se vede, de vreme ce președintele României a spus în conferință că vestea cea bună pe care a adus-o Summitul NATO este că și ”România, dar și Estonia și toți aliații sunt mai bine poziționați și mai bine protejați”, fără să fie clar cine și cum îi amenință.

439
Tagurile:
Joe Biden, summit, Vladimir Putin, Klaus Iohannis

Загрузка...
Renate Weber este audiată la Comisia juridică a Parlamentului în vederea revocării din funcția de Avocat al Poporului, miercuri, 16 iunie 2021

Renate Weber, revocată de Parlament

148
(reînnoit 16:45 16.06.2021)
Plenul reunit al Parlamentului a revocat-o astăzi cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi împotrivă pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Avocatului Poporului a fost revocat astăzi prin votul plenului reunit al Parlamentului, dar PSD promite că va ataca decizia la CCR.

Senatorii şi deputaţii au respins, în fapt, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, dar lucrurile nu se vor opri aici pentru că președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat deja de ieri că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi că vor reclama la Comisia Europeană acest demers.

Și liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a arătat astăzi că nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului şi a confirmat că PSD va ataca la CCR decizia Parlamentului în cazul Renatei Weber.

"Singurul motiv pentru care coaliţia majoritară doreşte şi se grăbeşte să revoce Avocatul Poporului este unul foarte simplu. De la începutul acestei guvernări, v-aţi luat la trântă cu toată lumea - cu pensionarii, cu doctorii, cu profesorii, cu agricultorii, mai nou cu copiii şi zilele acestea urmează să daţi o ordonanţă de urgenţă de anulare a majorării alocaţiilor. Practic, vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător", a arătat Simonis care este motivul luptei majorității parlamentare cu Renate Weber.

În schimb, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban spune că plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării.

”Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării", a justificat Orban decizia după şedinţa plenului reunit.

Orban a anunțat, de asemenea, că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, în așa fel încât noul avocat al poporului să fie numit până la finalul sesiunii parlamentare.

148
Tagurile:
Renate Weber

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Document oficial: bani mai mulți pentru profesori în 2021

0
Profesorii care participă la Evaluarea Națională petnru clasa a opta și la Bacalaureat 2021 vor beneficia de sume mai mari cu 60% față de cele pe care le-au primit pentru participare la examenele de anul trecut.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Ministerul Educației vine cu vești bune pentru profesorii care participă, în acest an, la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat.

Potrivit Ordinului 3988 din 15 iunie 2021 al ministrului Educației, sumele pe care acești profesori le vor primi în 2021 vor fi mai mari chiar cu 60 de procente comparativ cu cele de care au beneficiat dascălii anul trecut.

Sumele pe care profesorii le primesc în plus față de anul 2020, pentru participarea la aceste concursuri și examene sunt mai mari cu 13 până la 52 de lei, iar pentru lucrările corectate sumele au crescut cu 30-35 de bani pe lucrare, scrie edupedu.ro.

Potrivit ordinului, sumele sunt impozitate cu 10%, dacă participanții încheie un contract de furnizare de servicii pentru participarea la aceste examene/concursuri.

Ordinul nr. 3988 aprobă normele de plată a personalului pentru următoarele examene/concursuri din 2021:

Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar
Examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar
Admiterea în învățământul liceal de stat, în învățământul profesional de stat și în învățământul dual
Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a
Examenul național de Bacalaureat
Examenele de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învățământul profesional, liceal și postliceal.
Astfel, ministerul asigură plata unor sume, în funcție de rolul pe care îl au cadrele didactice, pentru participarea în comisiile de la toate aceste examene.

0
Tagurile:
Profesor, Bani

Загрузка...