Dacian Cioloș

Lista candidaților și oferta Alianței 2020 (USR/PLUS) pentru europarlamentarele 2019

2361
(reînnoit 20:04 24.05.2019)
Cine va reprezenta Alianței 2020 (USR PLUS) în Parlamentul European și care sunt mesajele de campanie pe care pun accentul cele două partide.

BUCUREȘTI, 22 mai – Sputnik. Alianța 2020, formată din cele două partide – USR (Dan Barna) și PLUS (Dacian Cioloș) și-au prezentat programul pentru alegerile europarlamentare pe 4 aprilie 2019. Anunțul despre crearea unei alianței dintre cele două formațiuni a fost făcut pe 2 februarie al aceluiași an.

Spre deosebire de celelalte partide elegibile, ale căror lideri preferă să rămână activi în politica națională, președintele PLUS, Dacian Cioloș, a preferat să conducă capul listei pentru Parlamentul European. Un alt element bizar al listei alectorale este includerea prenumele părinților a fiecărui candidat. Probabil, acest lucru a fost făcut pentru evitarea unor speculații în legătură cu trecutul unor rude. Doi dintre candidați sunt născuți în afara României – e vorba de Armand Clotilde-Marie-Brigitte din Franța și Șerban Daniela, din Republica Moldova.

În listă sunt incluși 2 deputați, 3 funcționari europeni, 6 cadre universitare, doi analiști politici, doi arhitecți, un avocat, un programator. În rest, manageri și consultanți.

Lista completă a candidaților:

 1. Dacian Ciolos PLUS
 2. Cristian Ghinea USR
 3. Dragos Nicolae Pîslaru PLUS
 4. Clotilde Armand USR
 5. Ioan Dragoș Tudorache PLUS
 6. Nicolae Ștefănuță USR
 7. Vlad Botoș USR
 8. Ramona Victoria Strugariu PLUS
 9. Vlad Gheorghe USR
 10. Alin Cristian Mituța PLUS
 11. Naomi Reniuț Ursoiu USR
 12. Valeriu Nicolae PLUS
 13. Oana Țoiu PLUS
 14. Radu Ghelmez USR
 15. Liviu Iolu PLUS
 16. Radu Mihaiu USR
 17. Andrei Ion PLUS
 18. Iulian Lorincz USR
 19. Adriana Cristian USR
 20. Oana Popescu PLUS
 21. Camelia Crișan USR
 22. Anca Majaru PLUS
 23. George Taranu USR
 24. Bogdan Deleanu PLUS
 25. Stefan Pălărie PLUS
 26. Silviu Gurlui USR
 27. Alexandru Grigorescu Negri PLUS
 28. Teodora Stoian USR
 29. George Gima PLUS
 30. Alexandru Vărzaru USR
 31. Raluca Amariei USR
 32. Gabriela Maria Mirescu Gruber PLUS
 33. Miroslav Tascu Stavre USR
 34. Cătălina-Teodora Sofron PLUS
 35. Florin Andrei USR
 36. Sorin Dan Clinci PLUS
 37. Iulian Craciun PLUS
 38. Emanuel Stoica USR
 39. Daniela Serban PLUS
 40. Octavian Berceanu USR
 41. Mihaela Nestor
 42. Cristina Iurisniti USR
 43. Elena Uram USR

Oferta electorală: “Mai multe fonduri și standarde comune”

În linii mari, în special, în ceea ce privește justiție și politicile europene (cu mici excepții), platforma Alianței 2020 nu se deosebește mult de cea prezentată de PNL. Totuși, există și anumite nuanțe (un mai mare interes pentru domeniul social și tineret), care o diferențiază de oferta national-liberală, orientându-se în mod clar spre politici de stânga.

USR și PLUS pledează pentru introducerea, în toate statele membre, în învățământul primar și gimnazial, de conținut educațional axat pe cultura și istoria europeană, cu accent pe unitatea și integrarea europeană a tuturor statelor membre. De asemenea, Alianța 2020 militează pentru recunoașterea europeană a terenurilor agricole ca parte a patrimoniului social și natural local și vom susține introducerea dreptului de reglementare națională a tranzacțiilor cu terenuri agricole.

Dacă e să alegem cuvântul-cheie pentru programul USR și PLUS, acesta ar fi “fonduri europene” și “standarde europene comune”, pe care le consideră o soluție pentru majoritatea problemelor României. Alianța vrea mai multe fonduri pentru securizarea accesului la educație (decontarea costurilor de transport și reabilitarea căminelor), pentru infrastructura școlarizării în învățământul vocațional (ateliere, sere, laboratoare), crearea unui fond pentru regiuni cu educația deficitară, fond pentru spitale, fonduri pentru regiuni cu probleme sociale, etc.

Armată europeană și Legea Magnițki

În același timp, spre deosebire de PNL, Alianța 2020 susține idea unei armatei europene, dar și adoptarea în UE a legislații de tip Magnițki, prin care “să interzică accesul în Uniune și să blocheze bunurile responsabililor din terțe țări implicați în abuzuri ale drepturilor omului”.

2361
Tagurile:
alegerile europarlamentare, USR, Dacian Cioloş
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Cioloș și USR fac cea mai tare propunere pentru Europa! Salvini e copil pe lângă ei!
Sondaj distrugător pentru PNL – pierde clar fieful tradițional!
Andrei Caramitru, umilit grav – celebru jurnalist, replică usturătoare
Sondaj CURS: Ce partid conduce cursa pentru europarlamentare - ultimele date
Europarlamentare 2019: A crescut numărul partidelor „românești”
Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, și Klaus Iohannis

Ambasadorul SUA sare în ajutorul lui Iohannis și al lui Orban

32
În contextul în care președintele Iohannis și premierul Orban au fost ținta criticilor pentru felul în care interlopii își fac de cap în România, ambasadorul SUA la București a ieșit astăzi cu cuvinte de laudă la adresa autorităților române.

BUCUREȘTI, 14 aug - Sputnik. Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a încercat astăzi să îi scape din încurcătură pe președintele României și Guvernul PNL care au devenit ținta criticilor din cauza felului în clanurile interlope își fac de cap în România.

Zuckerman este însă de altă părere, el având cuvinte de laudă la adresa autorităților române, și a pasat responsabilitatea la Parlament și la PSD, pe modelul acreditat deja de Iohannis: tot ce se întâmplă rău e din cauza opoziției!

Astfel, Zuckerman a declarat astăzi că, în urmă cu două luni, a solicitat Parlamentului României să înăsprească legislaţia pentru a preveni şi stopa traficul de persoane și s-a arătat dezamăgit de faptul că liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente şi statul de drept sunt suficiente în combaterea acestei probleme.

„Pe 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat în Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în perioada guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acţioneze şi să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt!”, a direcționat Zuckerman responsabilitatea spre Parlament în ciuda faptului că decizia este la Guvern și la președintele țării.

Zuckerman a cerut Parlamentului României să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane şi crimei organizate.

”O legislaţie consolidată care să îi priveze pe cei condamnaţi de profiturile dobândite prin acţiuni infracţionale este imediat necesară şi legi care să ducă la procese şi sentinţe rapide în urma plângerilor penale sunt imperativ necesare.  Eforturile din momentul de faţă ale Guvernului Orban pentru întărirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane şi oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a împărțit buline albe și negre Zuckerman într-o declaraţie de presă susţinută la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, din Otopeni.

Intenția de a scoate basma curată Guvernul și de a da vina pe PSD este evidentă, deși în urmă cu câteva zile Zuckerman avea numai cuvinte de laudă pentru Ciolacu. Dar acum era urgent să salveze imaginea Guvernului!

Mai departe, Zuckerman a promis că SUA vor folosi orice lege disponibilă şi resurse pentru a ajuta Guvernul român să pună capăt şi să descurajeze traficul de persoane.

”Am făcut această promisiune poporului român şi Guvernului României. Acum lăsaţi-mă să fac o altă promisiune. Acesta este doar începutul. După cum am spus, nu va exista niciun refugiu pentru cei care fac trafic de persoane. Sunteţi criminali, sunteţi laşi şi să vom urmări în România, în SUA, în afara graniţelor noastre şi oriunde v-aţi ascunde”, a mai spus ambasadorul.

El i-a mulțimit ministrului de Interne Vela, ministrului de Justiţie Predoiu şi procurorului general Gabriela Scutea ”pentru eforturile lor care au culminat în extrădarea de astăzi”, insistând că aceștia și-au ţinut cu toţii promisiunile să combateţi traficul de persoane.

Laude fără număr pentru activitatea anti-infracțională a Guvernului, în timp ce clanurile mafiote își fac de cap în România, iar polițiștii îi păzesc în timpul înmormântărilor!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Ambasadorul SUA
Tematic
PSD e călcat în picioare de Zuckerman, dar Ciolacu tace… și UMILEȘTE Drapelul Național!
Cristoiu: Zuckerman e obraznic, îl vrea pe Ciolacu șef la PSD, îi e teamă de un Dragnea!
Zuckerman, declarație de ridicol absolut! Obrăznicie la adresa PSD și a Parlamentului
Reacție la dezvăluirea generalului SIE: ”Zuckerman, o rușine pentru ideea de diplomație!”
Zuckerman recidivează, nou atac la ridicol la PSD, alimentat chiar de doi foști miniștri

Загрузка...
Traian Băsescu

Băsescu intră puternic în joc: calcă în picioare Guvernul PNL și… o atacă pe Olguța!

78
Fostul președinte acuză pe toată lumea de ”furt” - Traian Băsescu își urmează planul, declanșând dezbateri aprige, scandaluri și controverse

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Printr-un articol incendiar postat acum puțin timp, Traian Băsescu arată cum se face… opoziție! Fost președinte distruge pur și simplu guvernul PNL pe tema pensiilor, dar lovește și în PSD cu putere pe același subiect.

”Pensionarii batjocoriţi  şi înşelaţi!” se intitulează textul lui Băsescu, care scrie că ”Fiecare pensionar este furat de  guvernul PNL şi fostul guvern PSD care v-a păcălit cu legea Olguţei, în medie cu 904 RON în anul 2020”.

Fostul președinte consideră totuși că ”liberalii încă mai au scuza crizei, dar Olguţa şi Dragnea au planificat furtul înainte de declanşarea crizei”.

Dar, datele sunt din 2020, din perioada guvernului Orban: ”Total bani furaţi din buzunarele celor 5,16 milioane pensionari  în anul 2020 – 4.664.640.000 RON sau 965.763.975 EURO”

”De patru ani atenţionez că pensionarii sunt furaţi ca-n codru prin neaplicarea indexării la 1 ianuarie a fiecărui an aşa cum cere Legea 263 din 2010”, scrie Băsescu, arătând că ”din păcate liderii aleşi sau autointitulaţi ai pensionarilor au prins gustul statului la televizor unde fără ruşine nu mai prididesc să lingă orice excroc (!) de politician care îi bagă în seamă”.

Traina Băsescu acuză că pentru ”plăcerea  de a linge la politicieni  şi de a se da în stambă la tv-uri” reprezentanţii pensionarilor își înşeală ”fără scrupule camarazii pensionari”.

Iată și patru ”concluzii” ale lui Băsescu, raportate la pensia medie din 2019, care a fost 1292 RON/lună:

1. ”Dacă la 1 ianuarie se aplica indexarea cu inflaţia cumulată cu 50 la sută din creşterea salariului mediu brut, ar fi trebuit aplicată o creştere de 136  RON/lună - ceea ce la nivelul a 12 luni ar fi însemnat 1.632  RON/an la nivelul pensiei medii”.

2. ”Prin creşterea valorii punctului de pensie cu 14 la sută începând cu 1 sepembrie  va fi o crestere de 181 RON/lună însemnând o creştere cumulate în anul 2020 de 724 RON/lună”.

3. ”Banii furaţi de guvern fiecărui pensionar anul acesta în lipsa aplicării indexării la 1 ianuarie la schimb cu creştere punctului de pensie cu 14 la sută : 1632 RON – 724 RON  egal  908 RON”

4. ”Dacă de la 1 ianuarie se aplica indexarea, creşterea cu 136  RON a pensiei medii, ar fi însemnat procentual o creştere cu 10,5% a pensiei medii.

”Acum pricepeţi dragi pensionari cât v-a înşelat Olguţa cu promisiunea de 40 % de la 1 septembrie 2020, când de fapt voi aveaţi dreptul conform Legii 263 din 2010 la o indexare de 10,5 la sută de la 1 ianuarie 2020?”

Desigur, e de așteptat o reacție a Olguței Vasilescu. Și, la fel de sigur, Traian Băsescu își urmează planul, declanșând dezbateri aprige, scandaluri și controverse. Adică mediul său… de succes!

Conștiincios, Băsescu prezintă și sursa datelor utilizate în analiză din sursă INS şi Guvern:

- salariul mediu brut în anul 2019                                   – 5163 RON;

- salariul mediu brut în anul 2018                                   – 4162 RON;

- inflaţie în anul 2019                                                     - 3,8 %;

- pensia medie în anul 2019                                           -  1292 RON;

- valoare punct pensie până la 1 septembrie 2020            - 1265 RON;

- valoare punct pensie începând cu 01.septembrie 2020 -1400 RON

- jumătate din creşterea salariului mediu brut în 2019     - 6,7%

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
Traian Băsescu

Загрузка...