PNL

Sondaj distrugător pentru PNL pierde clar fieful tradițional!

5268
(reînnoit 08:44 21.04.2019)
Sondajul confirmă analiza Sputnik, în care afirmam că singurul segment electoral din Opoziție care se poate declara satisfăcut este cel al USR - deoarece, spre deosebire de cel al PNL, acesta se regăsește firesc în manifestările radicale.

BUCUREȘTI, 21 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda adoptării limbajului violent de către Ludovic Orban și a poziționării lui Rareș Bogdan pe primul loc la europarlamentare, făcând astfel un adevărat transplant de atitudine tip #REZIST, PNL nu reușește să convingă – și asta chiar în București, mult timp un fief liberal.

Astfel, Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a publicat datele unui sondaj care confirmă o cădere a PNL în București sub nivelul alianței USR-PLUS (Cioloș).

Sondajul de tip OMNIBUS a fost realizat în perioada 29 martie - 15 aprilie, pe raza municipiului București, pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți pe bază de interviuri față în față, la domiciliul acestora.

Datele publicate de CURS arată situația următoare la vot, dacă azi ar fi organizate alegerile europarlamentare:

- PSD, 27% (un procent în plus față de studiul din februarie);

- Alianța 2020 (USR+PLUS), cu 21% (două procente mai puțin față de studiul din februarie);

- PNL, 19%, (patru procente în plus față de studiul din februarie);

- ALDE, 17%;

- Pro România,  7%;

- PMP, 6%;

Marja de eroare de +/- 3,0%, la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților, anunță ”Știri pe surse”. 

Sondaj de opinie în Municipiul București
Sondaj de opinie în Municipiul București

Analizând acest nou sondaj se poate spune că este un dezastru pentru PNL, chiar dacă aparent apare un reviriment de 4 procente (atenție și la marja de eroare!) dar concluzia gravă este că vorbim de a treia lună consecutivă când PNL este sub USR, ceea ce spune clar: noua grupare radicală s-a stabilizat pe poziția 2, în timp ce PNL riscă să piardă chiar și podiumul!

Deocamdată de poate consemna că PNL a pierdut clar fieful electoral, Bucureștiul. În plus, să nu uităm: în politică și nu numai, Bucureștiul dă tonul în țară!

Sondajul CURS confirmă și analiza Sputnik, în care afirmam că singurul segment electoral din Opoziție care se poate declara satisfăcut este cel al USR, deoarece acesta se regăsește firesc în manifestările grupării radicale.

Pe de altă parte, partidul liberal – care, teoretic (conform oricăror studii de politologie) e bazat pe relația cu patronatele - s-a îndepărtat de electorat, mergând către radicalismul nihilisto-justițiar specific USR, aducând mai curând cu lupta de clasă a anilor 50 decât cu discursul constructiv și elevat al liderilor inițiali ai PNL – Radu Câmpeanu, Valeriu Stoica, Stolojan, Tăriceanu, Antonescu, sau al oamenilor de afaceri care au definit formula liberală: Patriciu, Cataramă, Vlad Moisescu etc.

De fapt, este raportul dintre poziția 1 la poziția 3 spre 4 - adică de la gruparea oamenilor de afaceri și intelectualilor care câștigau primăria Capitalei în 1992, prin Crin Halaicu, bizara grupare ”#liberală” de la ora actuală, care țopăie ridicol la comanda radicalilor din piață. 

Și celelalte evoluții ridicole al președintelui Orban îndepărtează PNL de esența sa electorală, economia privată; firesc, de altfel, fiindcă Orban e un personaj dependent de la Revoluție încoace de venituri de la stat sau din surse greu de definit, fără legătură cu managementul, cu antreprenoriatul.

Să nu uităm că susținerea de către Orban a ideilor radical justițiare sunt ciudate și în contextul în care o mare parte a aleșilor locali și a oamenilor potenți financiar din PNL au probleme cu justiția.

5268
Tagurile:
România, Alegeri, Sondaj, PNL
Tematic
Sondaj: Ați vota Viorica Dăncilă - președinte al României?
Sondaj: 36 la sută dintre români cred că Soros a făcut rău României
Câți americani susțin retragerea SUA din Siria - Sondaj
SONDAJ: Pune la cale Iohannis înlocuirea lui Ludovic Orban cu Rareș Bogdan?
Sondaj cu rezultat exploziv despre Laura Kovesi - într-o zi de maximă importanță!
Sondaj: Ar trebui interzisă #REZIST? E necesară prevenirea agresiunilor și dezordinii?
Liviu Pleșoianu

Pleșoianu aruncă NUCLEARA despre finanțarea lui Nicușor Dan

395
O probă grea, dintr-o sursă de prim rang, care vine în susținerea celor mai grave alegații în legătură cu ”candidatul Dreptei” , Nicușor Dan

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. După dezvăluirile Danei Budeanu privind relațiile suspecte ale lui Nicușor Dan și deducțiile despre modul în care își finanțează activitatea, iată că Liviu Pleșoianu pune pe tapet o probă grea: opinia unui dintre cei mai puternici lideri din fostul PDL, actual PNL, Cezar Preda.

Pleșoianu scrie că în 2016, PNL ”îl ataca DEVASTATOR pe Nicușor Dan” prin Cezar Preda, pe atunci purtător de cuvânt al PNL București:

”De ce ascundeți numele celor 5 – 6 oameni care vă finanțează? Credem că bucureștenii au dreptul să afle nu numai cum ați făcut aceste cheltuieli de pre-campanie, ci și să analizeze cum ați făcut plângerile penale cu privire la unele hotărâri ale CGMB, care a fost motivul pentru care v-ați retras plângerile înainte de primul termen de instanță, cum și de cine au fost sponsorizate activitățile dumneavoastră de fost ONG-ist”.

Deci, subliniem, unul dintre cei mai experimentați parlamentari, fost vicepreședinte al Comisiei SRI, vorbește de ”5 – 6 oameni” care îl ”finanțează” pe Nicușor Dan, precum și un mecanism de depunere și retragere a plângerilor în instanță – exact cum comenta Dana Budeanu!

Și, atenție, purtătorul de cuvânt al PNL București de atunci, Cezar Preda, îi transmitea ferm lui Nicușor Dan: ”Sunteți dator în fața bucureștenilor cu aceste explicații acum, la debutul campaniei electorale”.

Oare a uitat între timp PNL această cerere? Sau trecerea de la Cezar Preda la alde Stamule presupune și o uitare… sau o trepanație politică?

395
Tagurile:
Finanțare, Liviu Pleșoianu, Nicușor Dan
Tematic
Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan
Dana Budeanu dă știrea zilei – noua NUCLEARĂ cu Nicușor Dan!
Dana Budeanu s-a ținut de cuvânt: noua BOMBĂ cu Nicușor Dan!

Загрузка...
Dana Budeanu

Dana Budeanu revine, RĂSPUNS care îl face praf pe Nicușor!

308
Nu numai o lecție – dar și o întrebare de final, cu un răspuns care ar putea avea un impact mai mare decât celebrele dezvăluiri

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Devenită reprezentativă – chiar iconică! - pentru atitudinea directă, fără menajamente, a societății civile, criticul de modă Dan Budeanu reacționează fulminant la grosolănia lui Nicușor Dan, dându-i o adevărată lecție prin care îl face praf pe controversatul personaj.

”Cine e PANARAMA, domnule Nicușor Dan? Gabriela Firea? Așa vorbiți ca bărbat despre un contracandidat? Așa-i explicați fetiței dumneavoastră?”, scrie Dana Budeanu.

Și este doar începutul – pentru că Dana Budeanu subliniază caracterul misogin, discriminator al expresiei aruncate de Nicușor Dan – chiar dacă ținta ar fi o altă femeie, așa cum a încercat să se justifice personajul, făcând de data asta aluzie la protestatarele Oana Lovin și Codruța Cerva.

”PANARAMA? De ce? Știți ce înseamnă? Chiar dacă... Este inadmisibilă o asemenea declarație profund MISOGINĂ, de cea mai joasă speță, demnă doar de cei pe care îi frecventați, pentru care toate femeile sunt niște PANARAME!”, scrie Dana Budeanu, replicând ferm: ”NU SUNT!”.

Și de aici începe lecția pentru candidatul Nicușor Dan, ca și pentru cei care au întârziat cu educația sau cu dezvoltarea (concepțiilor despre viață și societate).

”Femeile nasc, cresc copii care se fac mari așa ca dumneavoastră, care mai apoi le jignesc și fac în toate felurile”, scrie Dana Budeanu. ”Femeile conduc lumea!  Altfel aceasta ar rămâne pe mâna unora ca dumneavoastră, a unor MISOGINI, a unor IMPOSTORI, care în spatele unor imagini poleite de banii unor infractori sunt de fapt niște IPOCRIȚI!”.

Iar Dana Budeanu îi revarsă mânia asupra lui Nicușor Dan, aruncându-i în față adevărul – și care îi e, de fapt, locul!

”Sunteți un IPOCRIT, care dați interviuri pozând în marele familist, tată de fată, pe care o miză derizorie, așa cum este cea electorală, reușește să-l scoată din dumneavoastră pe cel care sunteți cu adevărat: un BĂIEȚEL (bărbații nu fac asta) pentru care femeile sunt panarame, care ar trebui să stea la periferie!

În final, Dana Budeanu pune o întrebare cheie, ”în stilu-mi caracteristic”:

”Ce FEMEIE votează cu Nicușor Dan? Astăzi vă răspund eu: NICIUNA!”, scrie Dana Budeanu.

Un singur comentariu: este o postare care, ca impact, ar putea fi mai de impact chiar decât dezvăluirile Danei Budeanu care au făcut subiectul zilei de ceva timp încoace.

308
Tagurile:
Nicușor Dan, Dana Budeanu

Загрузка...
Elena Udrea

Elena Udrea, dosarul care aruncă PNL în aer

0
Din nou, Elena Udrea este singura din partid acuzată – dar banii au folosiți prin persoane și mecanisme de partid, așa cum scot în evidență și procurorii… care se opresc la un punct. Deocamdată

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. După cum s-a anunțat, Elena Udrea este astăzi la Curtea de Apel București în dosarul în care este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Respectivul dosar este la fond, deci până la eventuala sentință definitivă mai poate trece mult timp, ba chiar s-ar putea ajunge și la prescripție. Reamintim că DNA a trimis-o în instanță pe  Elena Udrea în 2017, dar și pe (notarul) Ioana Băsescu şi pe jurnalistul Dan Andronic.

Complicația dosarului este că acesta vizează finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, în speță bani care au ajuns la PDL, actual PNL, după cum declară chiar Elena Udrea.

Mai mult, conform unei declarații recente a Elenei Udrea după acordul procurorilor cu Radu Budeanu, nici un  ban nu ar fi trecut pe la ea, deci eventual au ajuns pe la cei care se ocupau de finanțări, trezorerie, organizația oamenilor de afaceri PDL etc. Sigur, acolo de vorba de alegerile din 2012, dar procedura era, probabil, aceeași.

Să ne amintim ce spunea Elena Udrea: ”Cum explica procurorii faptul că, contabila lui Buzăianu declara că i-a înmânat lui Budeanu o geantă cu 2,5 milioane de euro, pe care acesta spune că nu i-a numărat și că i-a dat-o direct lui Topoliceanu (…) Topoliceanu declara și ea ca s-a trezit la partid cu o geantă cu bani de la Budeanu, adusă de el sau de altcineva, nu își amintește, în care erau 3,8 milioane de dolari!”.

Și, spune Udrea, ”Cât timp este evident că toată lumea minte, de ce să îi cred eu pe cuvânt că, așa au stat lucrurile chiar au venit banii ăștia la partid???”.

Mai mult, Elena Udrea observă un fapt interesant și… revoltător – ”Toți cei care au pus mana pe bani sunt salvați de procurori (…) EU FIIND SINGURA PERSOANĂ CARE NICI MĂCAR NU A VĂZUT BANII (…) conform chiar denunțului făcut de Topoliceanu, ea a primit geanta, eu nu am văzut banii, ea i-a cheltuit la partid în campania pentru alegerile locale din 2012!”. 

Așa cum precizam, în acel dosar e vorba de alegerile din 2012, aici vorba de 2009. În acest dosar, instanța are de judecat cazul în care Elena Udrea e cap de afiș, dar și fiica președintelui, Ioana Băsescu, e acuzată că, în calitate de notar public, a  instigat la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar consultatul politic și ziaristul Dan Andronic - de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Tot în dosar mai sunt judecaţi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

Concret, procurorii susțin că, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, ”au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie”.

”Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, scrie DNA.

Procurorii acuză că ”remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”.

Revin la ce menționam – banii nu au fost folosiți de Udrea singură, ci de un întreg mecanism format din oameni și firma de partid,  care acum se regăsesc în PNL. Și pe care NU îi deranjează nimeni deocamdată. Până când Elena Udrea va începe de vorbească și să acuze.

Iar dosarul poate arunca PNL în aer, pentru că unii dintre cei implicați ocupă funcții în Executiv, în Parlament sau chiar și în Parlamentul European.

Așa cum spuneam, mai e timp. Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani închisoare în dosarul ”Gala Bute”, pedeapsa fiind anulată în urma deciziei CCR privind nelegalitatea alcătuirii completurilor ce la ÎCCJ.

0
Tagurile:
PNL, Elena Udrea

Загрузка...