Liviu Pleșoianu

Pleșoianu, atac total: îi desființează pe Iohannis și PNL. Decizie ciudată a PSD

522
(reînnoit 16:43 17.04.2019)
”Dumneavoastră îl ţineţi în braţe, liberalilor, v-aţi umplut de ruşine liberalilor şi pentru faptul că ţineţi în braţe un torţionar”.

BUCUREȘTI, 17 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Decizia PSD de a vota pentru Referendumul propus de președintele Klaus Iohannis nu l-a împiedicat pe deputatul Liviu Pleșoianu să spune adevărul de tribună:

”Referendumul este declanşat de către un preşedinte care îl ţine în braţe pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, despre care Opoziţia ştie foarte bine că în 1985 şi 1986, din calitatea sa de preşedinte al Comisiei pentru eliberări de la Aiud, procurorul general de acum a semnat că dizidentul anticomunist Iulius Filip, torturat, bătut până la leşin - a hotărât, doi ani la rând, că trebuie să rămână în puşcărie”.

Pleșoianu i-a desființat și pe cei din Opoziție, ce care se consideră ”anticomuniști” și acuză PSD că e ”ciuma roșie”.

”Ştiţi ce scrie pe acel document semnat de Augustin Lazăr, pe care îl ţineţi în braţe, într-un mod absolut abject, cei din Opoziţie?”, întreabă Plșoianu. ”Scria acolo la fapta lui Iulius Filip - propagandă împotriva orânduirii comuniste, ceea ce înseamnă că Lazăr ştia exact că este deţinut politic”.

Dumneavoastră îl ţineţi în braţe, liberalilor, le-a strigat Pleșoianu celor din PNL. ”V-aţi umplut de ruşine liberalilor şi pentru faptul că ţineţi în braţe un torţionar”.

Precizăm că votul Hotărârii a fost reluat, PSD acceptând referendumul în forma cerută de președinte, deși tematica propusă excede cadrul Legii 3/2000.

”Pentru a încheia această dezbatere, eu am fost cel care a spus în numele grupului PSD că nu ne vom opune şi vom susţine în integralitate cererea preşedintelui”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

În mod ciudat, Iordache a declarat că ”înţelege buna credinţă şi excesul de zel al colegilor din Comisia juridică care au adăugat această sintagmă cu Legea 3 şi deciziile CCR, cu republicarea”.

”În aceste condiţii, stimaţi colegi, vă rog ca în articolul unic, această suplimentare a articolului unic care nu face decât să invoce deciziile Curţii şi prevederile Comisiei de la Veneţia, să supuneţi votului eliminarea şi să supunem în integralitate...”, a declarat Iordache, recunoscând implicit că Hotărârea trece peste Legea Referenumului…

Deci, din nou PSD, cu excepția unor parlamentari ca Liviu Pleșoianu, face un joc greu de înțeles, cedând presiunilor lui Iohannis.

522
Tagurile:
atac, Klaus Iohannis, PSD, PNL, Liviu Pleșoianu
Tematic
Pleșoianu, replică tare după inculparea Codruței Kovesi – dar și o reacție din Germania!
Pleșoianu, propunere curajoasă: ”România NU mai are de ce să rămână în această structură”
Lider german, infracțiune și atac grav la suveranitatea României – Pleșoianu îl pleznește!
Pleșoianu, pamflet demolator despre Iohannis! Îi reproduce ironic dar exact atitudinea!
Pleșoianu îl dă în vileag pe ”cel mai european candidat PNL” – cum îl ataca pe Iohannis!

Загрузка...