MAE al României

MAE al României: Ambasadorul Iordaniei “își încheie mandatul în țara noastră”

115
(reînnoit 15:04 17.04.2019)
Ministerul Afacerilor Externe al României neagă faptul că retragerea ambasadorului Iordaniei de la București ar avea vreo legătură cu problema mutării ambasadei române de la Tel Aviv la Ierusalim.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe de la București neagă faptul că retragerea ambasadorului Iordaniei de la București ar avea vreo legătură cu declarațiile prim-ministrului Viorica Dăncilă despre o eventuală mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Cu privire la știrea apărută în mass-media conform căreia Iordania și-ar retrage ambasadorul din România, precizăm că Excelența Sa domnul Saker Malkawi, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, și-a prezentat scrisorile de acreditare la data de 21 octombrie 2014 și, recent, conform uzanțelor diplomatice, a anunțat MAE despre încheierea mandatului său în țara noastră”, se spune într-un comunicat al diplomației române.

Potrivit MAE, ambasadorul Iordaniei a solicitat, conform cutumelor diplomatice, întrevederi de rămas bun la Președintele României, Prim-ministrul României și ministrul Afacerilor Externe.

Totodată, MAE neagă faptul că decizia Iordaniei de a-și rechema reprezentantul diplomatic ar avea vreo legătură cu chestiunea mutării ambasadei României la Ierusalim.

“Precizăm, de asemenea, că elementele vehiculate în spațiul public cu privire la o „retragere” a ambasadorului Regatului Hașemit al Iordaniei la București se bazează pe informații false”, afirmă MAE.

115
Tagurile:
Iordania, România, Ministerul Afacerilor Externe
Тема:
SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
Tematic
Ultima oră: Vizită externă de prim rang - anulată după anunţul premierului Dăncilă!
Dragnea, atitudine unică prin curaj și realism față de SUA – reacție imediată urâtă!
Tentativă anti-Dăncilă la Externe – dejucată… parțial
România, în conflict cu lumea arabă? Un ambasador este rechemat de la București
Ambasadorul Israelului, lecție de comportament, istorie și bun simț pentru Caramitru!

Загрузка...