Cristian Ghinea și USR

Șoc din România: USR-PLUS propune instaurarea poliției politice la nivelul întregii Europe

1923
Candidatul USR-PLUS la Parlamentul European Cristian Ghinea propune un mecanism dictatorial de control al țărilor UE pentru a combate suveraniștii. Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei.

BRUXELLES, 15 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Experimentul lagărului românesc, controlat de Comisia Europeană până la deciziile din justiție, numirile procurorilor șefi sau gestionarea carierelor politice în funcție de interesele multinaționalelor, ar trebui extins la nivelul întregii Europe, transmite cu nonșalanță Cristian Ghinea, candidat la europarlamentare din partea USR-PLUS, într-un interviu pentru G4media.

Ghinea spune că un MCV la nivel european, care să fie activat împotriva oricărei țări care nu ascultă de Bruxelles, ar fi soluția pentru a ține lucrurile sub control și că ”ideea mecanismului s-a născut tocmai pe fondul apariției curentului populist eurosceptic”. Altfel spus, pentru că activarea Art. 7 (pierderea derptului de vot al unui stat membru) sau tăierea fondurilor europene nu funcționează împotriva guvernelor suveraniste, iar acest lucru s-a văzut în cazul Ungariei și Poloniei, Ghinea vrea să pună toată Uniunea Europeană sub controlul dictatorial al Comisiei Europene, ceea ce înseamnă o extindere a experimentului România.

Desigur, nicio altă țară nu va accepta o asemenea nebunie, să își pună justiția, alegerile, politicienii și serviciile secrete sub controlul tehnocraților de la Bruxelles, așa cum a făcut România, dar Ghinea își încearcă norocul pentru a demonstra la Bruxelles cât de european este USR-PLUS și pentru a demonstra că viitorii europarlamentari ai acestei alianțe vor fi primiți în aplauze în grupul ALDE ultraliberal combinat cu mișcarea lui Macron, un alt susținător al globalizării fără limite care a și scos în stradă sute de mii de francezi în seria de proteste care au făcut celebre Vestele Galbene.

Ce propune de fapt USR-PLUS și ce și-ar dori globaliștii ar fi ca statul să nu mai aibă nicio suveranitate asupra deciziilor sale, iar la butoane să se afle tehnocrații neștiuți și nealeși de nimeni de la Bruxelles.

O asemenea propunere ar fi sinucigașă electoral în oricare dintre țările Uniunii și tocmai de aceea ea a fost lansată în România, acolo unde, culmea, experimentul Kovesi și al controlului din afara țării asupra justiției, serviciilor secrete și scenei politice în general nu doar că a funcționat foarte bine, dar are și susținători în public.

USR-PLUS este folosit de Bruxelles încă dinainte de a avea parlamentari europeni pentru a propune cele mai drastice măsuri de reducere a democrației și de instaurare a dictaturii tehnocrate. Pe lista de europarlamentari ai USR-PLUS se găsesc, de altfel, o parte din foștii miniștri ai guvernului tehnocrat numit de Iohannis și neales de nimeni care a făcut dezastru în România, în frunte cu Dacian Cioloș și continuând cu Cristian Ghinea, autorul propunerilor citate mai sus.

USR-PLUS, ca și ”Republica în Marș” a lui Macron, dar și alte asemenea creaturi anti-naționale și anti-democratice reprezintă noul val al politicii care vrea să se dezbare cu totul de alegeri și de suveranitatea națională pentru a închina Europa cu toate țările ei unei caracatițe anonime de interese neverificate de nimeni și care se împiedică, desigur, în partidele suveraniste tot mai căutate și mai votate de populație.

Și atunci, pentru ca evoluția spre controlul total al țărilor europene să nu mai fie blocată de voturi și de reprezentanții democratic aleși, USR-PLUS a găsit soluția salvatoare: poliție politică pentru toată Europa! Căci ce altceva a fost Mecanismul de Cooperare și Verificare decât instanța supremă a poliției politice prin care România a fost controlată și supusă abuzurilor Comisiei Europene!

O realizare prea frumoasă ca să se piardă, așa încât USR-PLUS a lansat această idee revoluționar-reacționară: haideți să-i controlăm pe toți, pentru că în România mecanismul s-a dovedit de o eficiență totală. Și, într-adevăr, cu un MCV la nivel european, partidele suveraniste s-ar trezi cu liderii arestați și băgați în pușcării, economiile naționale ar trece în subordinea multinaționalelor, iar guvernele ar fi numite de cine trebuie și numai dintre cei ascultători, la fel cum e acum Comisia Europeană. Cam așa cum s-a întâmplat în România!

1923
Tagurile:
Europa, poliție, Șoc, USR
Tematic
USR, prins cu minciuna despre votul la Guvern!
Ministrul Educaţiei, replică dură pentru PNL şi USR: „Am constatat cu tristeţe..."
Liviu Pop: „PNL, USR şi baronii manualelor sunt foarte trişti"
Dăncilă a luat la rost PNL, USR și PMP. Declarație-șoc în Parlament
Cunoscut ofițer român face de doi bani USR și ideile scandaloase ale lui Caramitru
Profesorii dau în clocot la propunerea USR de reformă a Educației
Alegeri prezidențiale în România

AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

32
Autoritatea Electorală Permanentă a primit de la Ministerul Sănătății precizările legate de modalitatea în care persoanele care au Covid 19 vor putea să voteze

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Potrivit AEP, care invocă în acest sens precizările Ministerului Sănătății, persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza unuia dintre următoarele documente: biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare; decizia de izolare emisă de DSP; rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile.

Astfel, AEP a prezentat astăzi actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică:

1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);

2. În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică;
  • rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

AEP mai arată că pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

În rest, în celelalte situații, pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, mai precizează AEP.

32
Tagurile:
alegeri locale, alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul

Загрузка...
Ludovic Orban

Plângeri penale împotriva lui Orban pentru campanie ilegală

79
Președintele PSD Marcel Ciolacu a promis că vor fi depuse plângeri penale împotriva premierului Ludovic Orban pentru că acesta a participat la întruniri electorale după încheierea campaniei.

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că împotriva lui Ludovic Orban vor fi depuse plângeri penale pe motiv că a participat la întâlniri electorale, astăzi, în Giurgiu și Dâmbovița, deși campania s-a încheiat.

Președintele PSD mai spune că are dovezi în privința participării ilegale premierului la întâlniri electorale în cele două județe.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

Ciolacu a mai arătat că „niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva: ca primul ministru în exercițiu să meargă în campania electorală după ce campanie electorală a luat sfârșit”.

PSD a sesizat AEP și cu privire la faptul că tot astăzi ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit.

„Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a arătat Ciolacu.
79
Tagurile:
alegeri locale, Ludovic Orban
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...