Sorin Ovidiu Vântu

Sorin Ovidiu Vântu riscă mult: ”Este o altă porcărie a Occidentului la adresa noastră”

2027
(reînnoit 17:42 12.04.2019)
”Este uriașă greșeală din partea noastră că nu încercăm să normalizăm relațiile cu ei, așa cum Germania, Austria și Franța au făcut-o deja, de mult timp”

BUCUREȘTI, 12 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai cunoscut și controversat om de afaceri surprinde printr-un articol curajos intitulat ”Rusofobia”. Surprinde, pentru că textul său intitulat ”Rusofobia” este o încercare de a se opune uriașei campanii de inducere a unei mentalități – și chiar a unei atitudini! - negative a românilor față de Rusia.

Și surprinde, pentru că Sorin Ovidiu Vântu se află în detenție, în urma unui ciudat lanț de acuzații și condamnări, iar o atitudine contra acestei campanii susținută cu mulți bani, ei bine aceasta îi poate aduce multe neajunsuri. Iar Sorin Vântu știe bine asta, așa că riscul asumat e cu atât mai mare.

”Generație, hai să mai demontăm o manipulare care ține de ani buni”, propune Vântu – ”Mă refer la sperietoarea cu atacul rușilor asupra României, dându-ni-se exemplul Ucrainei”.

Această analogie este complet falsă, cu totul alta e situația României, atrage atenția Sorin Ovidiu Vântu. ”Putin n-a revendicat niciodată vreo palmă de pământ românesc”, scrie Vântu, arătând că o relație bună cu Rusia e normală și avantajoasă.

”Este uriașă greșeală din partea noastră că nu încercăm să normalizăm relațiile cu ei, așa cum Germania, Austria și Franța au făcut-o deja, de mult timp”, declară Sorin Vântu. ”Nu putem sta, la nesfârșit, atârnați doar de interesele altora - le avem și noi pe ale noastre”.

Concluzia celebrului și controversatului om de afaceri este clară și… riscantă:

”Rusofobia care ni se insuflă este o altă porcărie a occidentului la adresa noastră”.

2027
Tagurile:
România, Occident, Sorin Ovidiu Vântu

Загрузка...