Viorica Dăncilă

Eveniment în politică: Viorica Dăncilă, recunoaștere majoră la nivel european!

5795
Într-un clasament european, Dăncilă este clasată în primii 10 care au contat în perioada 2014-2019, devansând chiar personalități marcante din Germania sau Franța

BUCUREȘTI, 11 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În timp ce în România are loc de peste un an o campanie de denigrare a premierului Viorica Dăncilă, la nivel european, un clasament al unei publicații de prestigiu o plasează pe un onorant loc 10 în topul europarlamentarilor ”care au contat în legislatura 2014-2019”.

Acest ”Top 40” este realizat de publicația Politico Europe și este condus de Matteo Salvini, puternicul vicepremier și ministru de Interne al Italiei, apoi de ”părintele” Brexit, Nigel Farage, liderul UKIP.

În top, pe primele locuri apar Judith Sargentini, președintele Comisiei CONT, Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE și autorul teoriei ”Europa cu mai multe viteze”, sau Andrzej Duda, actualul președinte al Poloniei .

După cum se vede, clasamentul cuprinde și foști europarlamentari ai acestei perioade, chiar dacă între timp unii au părăsit PE.

De remarcat că Viorica Dăncilă îi devansează pe Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, candidat la funcția de cancelar al Germaniei în 2017, pe Andrej Plenkovic, actualul prim-ministru al Croației, pe Mariya Gabriel, actual comisar european, pe Marine Le Pen, consemnează Politico.

Dam cea mai mare surpriză e că îl depășește pe însuși Manfred Weber, liderul grupului PPE și candidatul popularilor europeni la șefia Comisiei Europene – și cel care atacă puternic Guvernul în ultima vreme!

”După nouă ani în mare parte invizibili în Parlament, Dăncilă a fost scoasă din obscuritate pentru a deveni prim-ministru al României în 2018 de Liviu Dragnea, liderul controversat al social-democraților din țară”, scrie Politico

Politico scrie că Dăncilă a ”intrat repede ”în bătaia puștii” președintelui român Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia după trei luni de mandat, acuzând-o de incompetență și că ar acționa conform instrucțiunilor colegilor de partid”.

În prezent, mai scrie Politico, de data aceasta o informație nesustenabilă, Dăncilă conduce președinția română a UE,  care ar fi ”criticată în mare măsură”. Poate se dau și exemple de o asemenea ”critică”…

Tot un fals introduce și ”Calea europeană” – care traduce textul din Politico  - (Viorica Dăncilă) ”a intrat repede în conflict cu președintele Klaus Iohannis” – acțiunea petrecându-se exact invers, Iohannis generând conflictul – iar Viorica Dăncilă promovând mereu formula consensului – ceea ce i-a și adus ironii din partea președintelui României.

Dar, cu toate aceste falsuri precum și cu omisiunea unor realizări ale premierului, rămâne cert un fapt: studiul arată că premierul român este printre primii 10 oameni ai Europei ca importanță a realizărilor și ca influență, într-o perioadă care marchează o revenire după criza economică, dar și o tot mai necesară reformă a Uniunii Europene. 

Remarcăm absența unor personaje care se umflă în pene pe Facebook sau în declarații pe plan intern, gen Monica Macovei sau Siegfried Mureșan.

Această poziționare este unul dintre cele mai bune argumente că Sputnik a avut dreptate - Viorica Dăncilă este politicianul anului 2018 și al momentului, dar e și cel mai potrivit candidat la prezidențiale.

Top 40 al celor mai influenți eurodeputați din legislatura 2014-2019
Top 40 al celor mai influenți eurodeputați din legislatura 2014-2019
5795
Tagurile:
europarlamentari, european, politică, Top, Viorica Dăncilă
Tematic
Dăncilă, tranșant: Ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului
Viorica Dăncilă, palmă în direct pentru Iohannis - în fața tuturora!
Dăncilă acuză oficialii europeni: „ne cer să oprim anchete penale”
Schimbarea Vioricăi Dăncilă – ce este adevărat și ce se află în spatele informației
Adrian Severin

Adrian Severin: Iată cum va arăta lumea nouă

432
O analiză de excepție, o viziune sistemică asupra bătăliei dintre globalism și naționalism, rezultatul fiind… o lume nouă.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Fostul ministru de Externe Adrian Severin a scris una dintre cele mai interesante analize sistemice, axându-se pe vectorii principali de putere care au influențat istoria ultimilor 30 de ani.

Analiza este structurată pe trei planuri: ”De la post-bipolarism la post-americanism”, ”De la criza democrației la decesul democrației”, ”Dictatura tehnologică și reideologizarea relațiilor umane”. În plus, ca o rezultantă a evoluției sau a intersectării acestor trei planuri în ultimele decenii, Severin vede paradigma actuală prin confruntarea între ”Globalism și naționalism”.

Analiza merită citită integral – a fost publicată de DC News, dar eu voi nota acum, idei din această din urmă temă ”Globalism și naționalism”, care prefigurează o nouă ordine mondială. Sau, altfel spus, cum va arăta lumea de mâine.

În fapt, Severin aduce atrage atenția că și odată cu dispariția ordinii mondiale bipolare se anunța ”trecerea la o altă ordine tot globală”.

”Simțindu-se că dispariția bipolarismului revitalizează naționalismele, ideea națională era demonizată, fiind tratată, în același timp, ca un fenomen secundar și trecător”, scrie Severin.

Și, în consecință, ”încercarea eșuată de monopolarism și dezordinea mondială care i-a urmat, au dat avânt naționalismului, venind rândul la demonizare al globalizării”.

Dar, în ciuda acestui fenomen și a ceea ce Severin consideră ca o confruntare ”cu susțineri relativ egale”, de fapt ”globalizarea este inevitabilă”, spune fostul șef al diplomației.

Mai mult, Severin subliniază că această globalizare poate fi ”profitabilă, cu condiția ca edificiul politic global să se construiască din cărămizi naționale, precum și că, în lipsa unei ordini globale consensuale, naționalismul ne va împinge din nou spre război”.

De asemenea, adaugă Severin, ”se ignoră că atât naționalismul marilor puteri, cât și lipsa de structură națională a uniunilor politice suprastatale, duce la opresiunea de tip imperial”.

Severin face o apreciere interesantă: ”Pe plan mondial, puterile care nu mai au resurse spre a domina la nivel global, precum este Rusia, susțin preeminența ordinii naționale”.

”Dimpotrivă, puterile care au asemenea resurse, precum China, promovează ideea unei (noi) ordini globale, post americane”, consideră Severin.

Aici merită introdus un comentariu – poate că Moscova, singura care a avut nu numai puterea, dar și responsabilitatea unui pol mondial, nu mai vrea să se încarce cu o asemenea greutate. Moscova a însemnat un centru de putere pe toate planurile, mai ales ideologic – factor care, așa cum sublinia și Adrian Severin într-un capitol anterior, a avut o însemnătate decisivă mult timp.

Acum avem, confruntarea dintre tabăra Trump și tabăra Biden / Harris adică, spune Severin, ”a fost în principal aceea dintre viziunea naționalistă și cea globalistă” – viziuni care ”au scindat societatea și clasa politică americană”.

Atenție și la una dintre cele mai interesante teorii, care pune într-o lumină ridicolă SUA: ”Să fi avut loc sub ochii noștri, orbiți de spectacolul faptului divers, prima confruntare dintre Rusia și China, desfășurată pe teritoriul SUA?”.

Argumente sunt aduse chiar de Trump și Biden – ””democrații l-au acuzat pe Trump de conivențe cu Rusia, iar republicanii pe Biden de sprijin chinez… poate nu întâmplător”, scrie Severin.

”Se poate spune că, măcar la nivelul simbolurilor și ideologiilor lucrurile așa au stat, prefigurând evoluțiile viitoare ale realității politice”, consideră Severin. ”În acest sens, nu este de mirare nici faptul că echipa Biden a primit sprijin din partea Europei germane, tot mai apropiată de China, care nu atât revenirea Americii în fruntea lumii occidentale, promise de Joe Biden, o dorește, ci eradicarea naționalismului american, iar în subsidiar dispariția ordinii mondiale americane, în favoarea unei ordini tot globale, dar post-americane”.

În pași concreți, Severin apreciază că, în măsura în care viziunea globalistă intrinsecă mandatului administrației Biden / Harris are câștig de cauză, ”ne putem aștepta la punerea ideii naționale sub presiuni sporite și, odată cu aceasta, la un refuz al democrației, simultan cu instalarea unei dictaturi culturale și politice a digitalizării; digitalizare transformată din mijloc în scop și din facilitator al vieții sociale în mod de viață socială”.

Și vine întrebarea cea de pe urmă, impunând o concluzie a excelentei analize: ”Cum va arăta această lume nouă?”.

Uitați-vă în jur! Semnele ei au răsărit – ne îndeamnă la observație și gândire Severin.

”Va fi, din câte ne putem da seama, austeră, frugală, uniformizată, colectivistă (nu comunitaristă) dar desocializată, agnostică, iliberală, cu multe obligații individuale și foarte puține drepturi și, desigur, digitalizată”, scrie Adrian Severin.

Și, atrage atenția omul politic – ”întrucât direcția este obiectivă, nu are rost nici să ne înspăimântăm nici să ne revoltăm”.

Atunci, care este soluția? ”Trebuie să optimizăm și să ne adaptăm”, ne sfătuiește Adrian Severin.

”Lumea pe care o știm, moare. O nouă lume se naște. Nu este pe placul nostru. Se pare, însă, că pendulul istoriei nu poate fi oprit” – este concluzia analizei lui Adrian Severin.

Așadar, să vedem mâine cum răsar zorii minunatei lumi noi. Eventual (re)citindu-l pe Huxley. 

432
Tagurile:
Adrian Severin
Tematic
Severin: CE este în spatele atacurilor lui Iohannis la PSD!
Ciolacu, băgat la mijloc de Năstase și Severin: ”E perspectiva ivirii unui PSD după PSD”
Severin: ”CTP s-a născut în imposibilitatea de a fi castrat”

Загрузка...
David Muniz

E oficial, EL va fi în locul lui Zuckerman. Știe rusa!

892
(reînnoit 16:03 19.01.2021)
În prezența prim ministrului Florin Cîțu, Adrian Zuckerman l-a prezentat pe cel care îi va ține locul a precizat când va pleca din Români.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Încă ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a efectuat o vizită de rămas-bun la Guvern, unde s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu.

Ambasadorul a mers alături de cel care va ține locul până la o altă numire - adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice, David Muniz, care devine, din 20 ianuarie, însărcinatul cu afaceri al SUA în România – „Chargé d’Affaires”.

Într-un comunicat al Ambasadei SUA, se arată că ”prim-ministrul i-a mulțumit Ambasadorului Zuckerman pentru implicarea sa în relația bilaterală și a adăugat că așteaptă cu interes să lucreze cu domnul Muniz”.

„Domnul Muniz l-a asigurat pe Prim-ministru că relația româno-americană va rămâne una strânsă sub conducerea Administrației Biden și și-a exprimat interesul cu privire la continuarea consolidării Parteneriatului Strategic”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.

Conform datelor oficiale, David Muniz, lucrează de peste 19 ani în cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Diplomat de carieră, înainte de sosirea la Bucureşti, a fost Adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale şi Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism, unde a deţinut şi funcţia de director al Oficiului de afaceri regionale pentru Asia Centrală/de Sud şi Orientul Apropiat.

Anterior, în perioada iulie 2015-august 2018, el a fost Adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice la Ambasada SUA de la Tirana, în Albania.

În prezentarea Amnasadei se mai menționeză printre funcţiile ocupate anterior:

-Director adjunct al Oficiului pentru afaceri nordice şi baltice din cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia.

-ofiţer principal adjunct şi şef al Secţiei politice la Consulatul SUA de la Kirkuk, Irak.

-Adjunct interimar al Şefului Misiunii Diplomatice şi şef al Secţiei politico-economice la Ambasada SUA de la Podgoriţa, Muntenegru.

-ofiţer politic la Ambasada SUA de la Priştina, Kosovo.

-activitate diplomatică la Kuala Lumpur, Malaezia şi Ekaterinburg, Rusia.

Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Georgia, este licenţiat în istorie şi ştiinţe politice de la Universitatea James Madison din Virginia.

David Muniz a studiat limbile albaneză, sârbo-croată şi, atenție – rusă!

A primit numeroase premii acordate de către Departmentul de Stat, inclusiv mai multe Superior Honor Awards şi Meritorious Honor Awards.

892
Tagurile:
Adrian Zuckerman
Tematic
Zuckerman, pus într-o postură penibilă de un ministru!
Zuckerman e decorat după ce ”a fost o rușine pentru România”
Surpriza zilei: Zuckerman pleacă din România în mare grabă!

Загрузка...