Klaus Iohannis

Petiție pentru decorarea disidentului Filip: fiecare semnătură îl obligă pe Iohannis!

320
Gestul este și o provocare pentru președintele Iohannis, care până acum și-a făcut o datorie din a evidenția și chiar medalia pe cei care s-au opus sau au suferit în timpul comunismului.

BUCUREȘTI, 9 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. O inițiativă bine venită inițiată de Mihai Gâdea și Adrian Ursu au inițiat o petiție prin care i se cere lui Klaus Iohannis să-l decoreze pe disidentul Iulius Filip cu cea mai înaltă distincție a statului român – ”Steaua României”.

”Gestul acesta ar fi o compensație firească, dar minimă - pentru anii de umilințe și suferințe, prelungiți din păcate și după căderea regimului comunist, chiar dacă nu ar acoperi refuzul dumneavoastră, revoltător și de neînțeles, de a dispune demiterea imediată a procurorului general Augustin Lazăr care se face vinovat de represiunea brutală a deținuților politici din perioada comunistă”, scriu cei doi realizatori Antena 3.

Ursu și Gâdea fac acest demers după ce o scrisoare în acest sens i-a fost înaintată personal președintelui Iohannis de către avocatul Corneliu Liviu Popescu. Evident, gestul este și o provocare pentru președinte, care până acum și-a făcut o datorie din a evidenția și chiar medalia pe cei care s-au opus sau au suferit în timpul comunismului.

Iată un fragment edificator din textul petiției.

”Având în vedere că opinia publică a manifestat, în egală măsură, revolta față de refuzul Președintelui României de a-l destitui pe cel care conduce Parchetul General, dar și solidaritate cu eroul anticomunist Iulius Filip, cel căruia Augustin Lazar i-a refuzat în mod repetat punerea în libertate înainte de 1989, facem apel să vă alăturați demersului nostru public și să semnați prezenta petiție”.

Petiția ”Decorație pentru eroul anticomunist Iulius Filip” a fost lansată on line și poate fi semnată aici.

320
Tagurile:
Mihai Gâdea, Antena3, Klaus Iohannis, Petiție
Klaus Iohannis

Urgent: Iohannis îi bagă în ședință pe Orban, Tătaru, Arafat

5
(reînnoit 12:44 25.11.2020)
Ședință la Cotroceni cu premierul și principalii factori de decizie în bătălia cu epidemia – survine după creșterea ratei de infectări, scandalul de la Colentina, problemele legate de vaccin și întrebările medicilor.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Informație de ultimă oră transmisă de Președinția României – la ora 15 are loc o ”ședință de evaluare”!

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

”Președintele României, Klaus Iohannis, va avea miercuri, 25 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 la care vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat” – se anunță pe pagina Președinției. 

Reamintim că în ultimele zile, România s-a confruntat cu o creștere a ratei de infectare, dar au fost semnalate și cazuri șocante, cum ar fi imaginile de la spitalul Colentina, cu bolnavii plasați pe culoare, în paturi – dau cel cu ”accesul” pe șpagă de la Floreasca. 

În plus, campania de vaccinare ridică probleme – pentru că înșiși doctorii pun întrebări la care autoritățile nu pot răspunde clar.

Acesta este contextul în care președintele Iohannis a convocat ședința de ”evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei”.

5
Tagurile:
Raed Arafat, Nelu Tătaru, Ludovic Orban, Klaus Iohannis

Загрузка...
Maia Sandu și Klaus Iohannis

Maia Sandu a anunțat când Klaus Iohannis va vizita Chișinăul

79
Maia Sandu a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat cu cine se va întâlni imediat după inaugurarea sa în funcția de președinte al țării.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Maia Sandu a anunțat că imediat ce va prelua funcția de președinte al țării se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis.

”Vom organiza vizita oficială a președintelui român la Chișinău”, a declarat Maia Sandu.

Ea se va întâlni ulterior și cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Președintele ales a vorbit despre prioritățile sale în timpul mandatului de șef de stat pe care urmează să-l preia în scurt timp.

Liderul PAS susține că a primit mesaje de felicitare din partea liderilor multor țări - din Ucraina, România, Rusia, SUA și alte state.

Maia Sandu susține că va opta pentru o politică externă echilibrată și își dorește relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul

Amintim că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%.

Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

79
Tagurile:
Întâlnire, Vladimir Zelenski, Inaugurare, Klaus Iohannis, Maia Sandu

Загрузка...