Monumentul cneazului Vladimir Borovițki din Moscova, lângă Kremlin

Fost premier român: ”Pe când o vizită a lui Iohannis la Moscova?”

316
(reînnoit 17:53 03.04.2019)
Adrian Năstase spune că România este singura țară care, în ultimii patru ani, nu a avut contacte oficiale cu Rusia nici măcar la nivel de secretar de stat.

BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul premier Adrian Năstase analizează, într-o postare de pe blogul personal, situația relațiilor dintre România și Rusia în contextul internațional.

Năstase pornește demersul său de la un fapt. Și anume, de la vizita pe care o va face mâine premierul Israelului, Benjamin Netanyahu la Moscova pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin.

”Cu cinci zile înainte la alegerile din Israel, premierul Netanyahu merge mâine la Moscova pentru a se întâlni cu președintele Putin. Apar mai multe întrebări. Să fi devenit Netanyahu pro-rus? Sau o fi cerut voie de la Cristian Preda și de la Vlad Alexandrescu? Sau o fi primit premierul Israelului o misiune de la președintele Trump cu care s-a văzut în urmă cu puțin timp?”, a scris Năstase

Fostul premier precizează că, în alt plan – sau, de fapt, același plan – statele europene au legături bune cu Rusia. Austria îndeamnă la ”legături puternice” cu Rusia și deschide două noi consulate în Rusia. Mai mult, ministrul de externe al Austriei l-a invitat pe președintele Putin la nunta sa, fostul cancelar austriac Schussel – cel în timpul căruia OMV a preluat Petrom – fost lider al OVP – aflat astăzi la guvernare – va deveni, din iunie, unul din cei 12 membri ai Boardului Lukoil, cu sediul la Viena.

Nici alte țări nu fac excepție, iar fostul premier enumeră aici cazul Germaniei, Ungariei, Bulgariei, Serbiei.

În schimb, România este singura țară care are o poziție „principială” – în ultimii patru ani nu au avut loc contacte oficiale cu Rusia nici măcar la nivel de secretar de stat.

Năstase precizează că nici în perioada 1918-1934 nu au existat relații oficiale cu rușii.

Abia în 1934, Titulescu si Litvinov au decis reluarea legăturilor diplomatice.

În 1937, Titulescu scria, în cartea sa „Politica externă a României” că el este un liberal democrat-burghez dar consideră o apropiere politică între România și URSS ”drept o necesitate vitală pentru țara mea”.

”Pe când o vizită a lui Iohannis la Moscova? Poate cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale?”, a adăugat Adrian Năstase.

316
Tagurile:
România, Adrian Năstase
Tematic
Adrian Năstase intervine în scandalul aurului de la Londra!
Adrian Năstase: “Problema este: ne lasă America, ne lasă Bruxelles-ul?” Video
Viorica Dăncilă, palmă în direct pentru Iohannis - în fața tuturora!
Iohannis a semnat: învățământ obligatoriu de la vârsta de 3 ani
Iohannis anunță noi consultări în Parlamentul României
Adrian Năstase, devastator cu Europa – demonstrație de superioritate a românului!
Diana Șoșoacă

Sondaj de ultimă oră: Diana Șoșoacă face praf partidele!

58
(reînnoit 07:34 13.04.2021)
Azi, Comisia juridică, de disciplină și imunități a Senatului va judeca sesizarea grupului PNL împotriva Dianei Şoşoacă. Prezentăm, în exclusivitate, rezultatele unui SONDAJ care arată opinia românilor față de încercarea partidelor de o opri pe senatoarea independentă

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Prin vocea Alinei Gorghiu, PNL a sesizat Biroul permanent al Senatului în legătură cu atitudinea și activitatea senatoarei independente Diana Șoșoacă.

Biroul Permanent a trimis Comisiei juridice o sesizarea în care liberalii propun ”eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă”.

Astfel, liberalii, care au susținut manifestările ilegale și violente în care instituții ale statului – și mai ales Parlamentul – au fost terfelite și insultate mai grav ca oricând, scriu acum că este ”inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării (…) o asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor”.

Liberalii o acuză pe Diana Șoșoacă de instigare la ”ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist” – dar nu dau exemple!

Ca o paranteză, aceeași liberali erau mândri de prezența printre ei a lui Gigi Becali, parlamentar și europarlamentar, dar atunci nu mai erau deranjați de excesele de limbaj ale acestuia! 

Precizăm că intervențiile senatoarei Diana Șoșoacă sunt publice, fiind postate pe site-ul Senatului – și nu am găsit în ele aspecte de tip ”homofob, xenofob, extremist”… decât dacă apărarea credinței și tradițiilor românești presupune toate astea!

În aceste condiții, multă lume a tras concluzia că liberalii și celelalte partide vor, prin sesizarea lor, să-i închidă gura senatoarei!

Voci din spațiul public consideră că ”mafia politică” s-a speriat de Diana Șoșoacă și vrea să o reducă la tăcere, așa a urmărit, fără succes, în cazul lui Vadim Tudor.

În aceste condiții, am realizat un sondaj pe site-ul agenției noastre, lansând o singură întrebare: ”Vor partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?”

Sondajul propunea trei variante de răspuns:

  • DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește
  • NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele
  • Nu știu

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 10 aprilie 2021, pe internet, pe sistemul un singur vot pentru un IP.

Iată rezultatele celor 1373 de voturi exprimate:

  • 89.5% (1228 persoane) – au votat DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește
  • 9.2% (127 persoane) – au votat NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele
  • 1.3% (18 persoane) – au ales opțiunea ”Nu știu”

Deci, un scor covârșitor în favoarea ”senatoarei fenomen” – și un semnal negativ pentru partidele și grupurile de interese care vor să o blocheze pe Diana Șoșoacă să le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește.

De remarcat că decizia de a vota nu a fost una ușoară – numai 1 din 6 care au citit textul sondajului au decis să voteze. Cum se traduce asta? Cel mai probabil, teama de partide și grupurile de interese i-a făcut pe români reticenți în a-și exprima votul.

Oricum, este un scor zdrobitor, care arată clar susținerea românilor pentru Diana Șoșoacă.

58
Tagurile:
Sputnik, Diana Șoșoacă, Sondaj

Загрузка...
Florin Cîțu

Florin Cîțu, declarație aberantă după tragedia de la Victor Babeș

95
Premierul  a făcut declarații după tragedia de la Victor Babeș – o confirmare a situației absurde și periculoase în care ne găsim

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Premierul Cîțu a ținut țara pe jar aseară târziu, când a ieșit într-o conferință de presă la ora 23.

Ziua a fost marcată de noua tragedie din Sănătate, petrecută la spitalul ”Victor Babeș” și soldată cu 3 morți – după alte surse fiind chiar 5 decese, de fapt. Tragedia s-a petrecut din cauza defectării sistemului de alimentare cu oxigen.

Ei bine, mulți observatori se așteptau ca premierul să anunțe demiterea ministrului Vlad Voiculescu dar… nu a fost așa! Cîțu s-a mulțumit să facă o introducere scurtă, pentru a ceda conferința secretarului de stat MAI, dr. Raed Arafat.

Dar, în scurta sa intervenție, Florin Cîțu a reușit să comită o nouă gafă – sau să dea dovadă din nou de nepricepere și de un mod aberant și periculos de a guverna, prin scăparea situației de sub control.

Cîțu a declarat deschis că… ”Nu putem să garantăm acum că astfel de evenimente nu se vor mai întâmpla”!

”Eu sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine”, a spus Cîțu.

Și, pentru a intra cu totul în zona absurdului, Cîțu consideră că vina o poartă ”presiune” pe ATI – și soluția e vaccinarea!

”Ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes - ele merg mână în mână în acest moment“, a declarat premierul Cîțu.

Cu alte cuvinte, sistemul sanitar nu poate garanta evitarea unor accidente tragice – cel mai cuminte este… să-l evităm! Prin vaccinare, desigur. Acesta e mesajul unei guvernări pentru care ”pandemia” a fost și este cuvântul de ordine.

95
Tagurile:
Spitalul Victor Babeș, Florin Cîţu

Загрузка...