Sorina Pintea

Ultima oră Sorina Pintea anunță care e starea lui Mihai Tudose

227
Ministrul Sănătății a vorbit despre starea de sănătate a fostului premier, dar a făcut o precizare importantă – despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 27 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a venit cu precizări privind starea de sănătate a fostului prim ministru Mihai Tudose, după ce, în cursul după amiezii de ieri, acesta ajungea de urgență la spital.

Mihai Tudose
© REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea

Tudose este însă optimist, așa că aseară a lăsat deja un mesaj pe Facebook prin care informa că se simte bine și că în două zile revine înapoi la treabă.

”Probabil pe fondul oboselii acumulate, am suferit un mic incident, dar datorită profesionalismului și promptitudinii cadrelor din sistemul public medical din România, totul a trecut cu bine! Mulțumesc întregii echipe medicale și tuturor celor care s-au gândit la mine în aceste momente! Ne vedem în 2 zile înapoi la treabă! Avem o mulțime de lucruri bune de făcut!", a scris Mihai Tudose, potrivit stiripesurse.ro. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că Mihai Tudose este bine, însă a precizat că nu mai dorește să dea alte date despre starea de sănătate a fostului premier.

Aceasta a explicat că fostul prim ministru este stabil după ce i-au fost montate două stenturi în urma infarctului extins suferit în cursul zilei.

Pintea a spus că Tudose este în salon și va rămâne sub supraveghere medicală.

227
Tagurile:
Mihai Tudose, Sorina Pintea
Tematic
Incredibil... răzbunarea sorții? Tudose pățește… ce-i dorea lui Dragnea acum 8 zile!
Ponta, declarație de ultimă oră despre Tudose – dar și pentru familia fostului premier!
Haos în partidul lui Ponta după accidentul lui Tudose – decizie de ultimă oră!
Mihai Tudose a transmis primul mesaj după infarct
Alegeri europarlamentare 2019

Alegeri locale 2020: unde puteți vota

30
(reînnoit 14:26 21.09.2020)
Autoritatea Electorală Permanentă a informat, pentru alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe 27 septembrie, unde își pot exercita dreptul de vot cetățenii care au acest drept.

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. Pentru alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe 27 septembrie, alegătorii își pot exercita dreptul de vot numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz.

În plus, alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință și unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă (alegătorii cetățeni români) sau în copia de pe lista electorală complementară (alegătorii cetățeni ai Uniunii Europene).

AEP mai precizează că alegătorii care nu se regăsesc pe listele electorale permanente vor fi înscriși pe listele suplimentare dacă fac dovada cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința pe raza secției de votare la care s-au prezentat la vot.

Pentru a afla la care secție de votare este arondat, un alegător trebuie să acceseze site-ul unde, introducând datele personale, va identifica secția de votare la care a fost arondat și adresa acesteia.

Înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă pentru scrutinul din 27 septembrie s-a făcut până cel mai târziu cu 23 de zile înaintea datei scrutinului, adică până pe 4 septembrie 2020, dar cetățenii care nu s-au înscris în Registrul electoral cu adresa de reședință vor fi înscriși în listele suplimentare dacă fac dovada cu actul de identitate că au adresa de reședință pe raza secției de votare la care s-au prezentat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
alegeri locale
Tematic
UDMR vrea consens: proiect de lege pentru alegeri locale pe 27 septembrie
Alegeri locale 2020 și coronavirusul: premierul Orban - discuții cu partidele
Alegeri locale 2020: Cine sunt candidații care se bat să cucerească Bucureștiul

Загрузка...
Dana Budeanu

Dana Budeanu s-a ținut de cuvânt: noua BOMBĂ cu Nicușor Dan!

802
(reînnoit 14:01 21.09.2020)
O nouă dezvăluire marca Dana Budeanu despre Nicușor Dan care scoate în evidență aspecte uluitoare și se ajunge la concluzii șocante – legături absolut șocante.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Așa cum a promis, Dana Budeanu a prezentat o nouă înregistrare cu Nicuşor Dan. Dar, de data asta nu înregistrarea e ”nucleara”, ci explicația acțiunilor lui Nicușor Dan – precum și constatarea Danei Budeanu. Un comentariu logic, care rezumă ceea cer s-a aflat de ”candidatul Dreptei”.

Înregistrarea se referă la o acțiune a lui Nicușor Dan în cazul terenurilor fostelor sere Berceni, una dintre cele mai dorite zone din București pentru dezvoltare imobiliară.

În afacerea prezentată de Budeanu apar două nume ”grele”: Robert Nica, șeful ”Clanului sportivilor”, una dintre cele mai puternice grupări interlope din țară -  și Cătălin Grigore, de la Sud Rezidenţial, companie de dezvoltare și promovare imobiliară. Întâmplător desigur, Grigore e prietenul din copilărie al lui Robert Nica, spune Dana Budeanu.

Iată ce spune Dana Budeanu, prezentând o filmare cu Nicușor Dan și Cătălin Grigore.

”Sub Rezidenţial. În 2011 fostele sere Berceni trec printr-un PUZ la categoria 'curţi, construcţii'. Până în 2018 pe acest teren s-a construit. În 2018, în aprilie, trece PUZ-ul domnului Nica, şeful Clanului Sportivilor. La opt luni de la aprobarea acestui PUZ, domnul Nicuşor Dan, prin cele două asociaţii ale dânsului, contestă PUZ-ul pe motivul că este spaţiu verde. Nu a contestat PUZ-ul din 2011, a contestat doar PUZ-ul din 2018, bucăţica domnului Nica. S-a dus să salveze un colţişor”.

Ei, acum atenție: ”Procedura de atac este una perversă, pentru că tu, în momentul în care ataci astfel… pierzi sigur!”

”Specialitatea caracatiţei domnului Nicuşor Dan este să piardă în urma unei înţelegeri. Ca să pierzi, tu dai în judecată în aşa fel încât să poţi să pierzi. Din secunda în care tu ataci PUZ-ul, ăia nu mai pot să vândă, dar pot construi în continuare. Ăla trebuie să ajungă la un acord cu tine, pentru că la cartea funciară apare acest litigiu”, explică Dana Budeanu.

Dana Budeanu spune că toţi dezvoltatorii imobiliari ”sunt în aceeaşi situaţie sau au fost cu Nicuşor Dan”.

”Aşadar, el face această acţiune, îţi blochează posibilitatea de a vinde, tu faci orice ca să ajungi la o înţelegere, după care el pierde. Singurul lucru pe care poţi să-l faci e să-l blochezi pe ăia să nu vândă. Nimic pentru cetăţeni. Totul se încheie, vorba lui Băse, într-un birou”, spune Dana Budeanu.

Realizatoarea ”Verdictului politic” aduce aminte că Băsescu l-a întrebat pe Nicuşor Dan ”ce a făcut la One Properties, cum s-a înţeles cu One Properties?”.

Partea a doua a episodului este cel puțin la de interesantă, pentru că Dana Budeanu recapitulează ceea ce se știe de Nicușor Dan, recapitulare care scoate în evidență un fapt șocant: în ciuda aparențelor înșelătoare, Nicușor Dan e un timp foarte puternic care face ce vrea cu forțe de temut: cu partide puternice, precum PNL, ca și cu clanuri de temut, cum ar fi ”Clanul sportivilor”.

Dana Budeanu aduce aminte un fapt unic – în 2016, Nicușor Dan i-a făcut praf pe Orban și pe cei din PNL, acum e candidatul lor! Dezvoltatori cu sute de milioane, dar și cei mai periculoși interlopi sunt la mâna lui, reiese din datele prezentate.

”Recunosc, m-a păcălit”, spune Dana Budeanu – în spatele aparențelor, Nicușor Dan este un ”șmecher”. ”Îmi aduce aminte de mafiotul acela din Cosa Nostra, care se prefăcea că e orb și paralizat, dar el conducea tot”, spune Dana Budeanu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

802
Tagurile:
Nicușor Dan, Dana Budeanu
Tematic
Nicușor Dan, prins iar în ofsaid! Semnal rău de la Iohannis?
Dănuța distruge PNL: legătură activă Nicușor - Dăncilă - PSD
Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan

Загрузка...
Klaus Iohannis

Nu-i ajunge România! Iohannis, nerușinare internațională!

0
Un demers extern pe care Iohannis îl face în totala sfidare a ceea ce a făcut în România – și a situației în care a adus țara – o probă de maximă nerușinare la nivel internațional.

Acum puțin timp, Președinția României a publicat ”Declarația Președinților Lituaniei, Poloniei și României: Propunere pentru un Belarus Democratic”.

În ciudatul document, o inițiativă care frizează ridicolul prin conținut și încalcă grav principiul (ne)imixtiunii în treburile interne ale altui stat, se arată că Iohannis, alături de președinții Lituaniei și Poloniei, ”ca state membre ale Uniunii Europene”, propune un ”pachet de asistență pentru transformarea economică a Belarusului democratic”.

Și atenție la gogomăniile care vin una după alta:

De exemplu, se spune despre respectivii trei președinți că susțin ”ferm libertatea și promovarea principiilor democratice”; din câte știm, Polonia se află într-o procedură de infrigement pentru nerespectarea statului de drept și e dată mereu drept contraexemplu la Bruxelles; cât despre Iohannis…  

Să fie vorba de Iohannis, cel penalizat în două rânduri pentru discriminare, cel care calcă în picioare Constituția, cel care a susținut arestările abuzive și implicarea serviciilor în Justișie – și cel care s-a declarat singur ”Slugă a americanilor”?

Sau, scriu cei trei, că ”alegerile libere, corecte și transparente sunt un drept democratic fundamental al oricărei națiuni”. Pe bune? Iohannis spune asta, cel care a blocat guvernul legal ales, provocând manifestații antiguvernamentale?

Culmea, Iohannis admite ”explicit că nimeni altcineva decât Poporul Belarusului are dreptul de a decide destinul pentru țara sa” – în condițiile în care așa zisul lider al partidului său, Orban, a recunoscut că a răsturnat guvernul României, rezultat din alegerea poporului, pentru că acesta era interesul Partidului popular European? Destinul îl alege poporul? În condițiile în care ambasadele SUA și cele Occidentale intervin brutal atunci când nu ele convine ceva. Ca de exemplu demiterea președintelui Băsescu?

Altă gogomănie: Iohannis și ceilalți doi președinți înțeleg că ”un Belarus prosper, construit pe încredere socială și o viziune comună, este esențial pentru o Europă mai stabilă și mai sigură”. Pe bune?! Adică Belarusul lui Lukașenko a fost de vină pentru criza din 2008 – sau SUA? Dar pentru criza migranților, tot Belarusul o fi de vină – sau SUA și Occidentul, care au năvălit peste Orientul apropiat?!

”Ne declarăm voința să susținem Poporul Belarusului în construirea unui parcurs democratic, printr-o conducere de stat aleasă democratic, o societate civilă liberă, prin economie de piață și prin statul de drept”, se scrie în mesaj – iar președintele coloniei România semnează țanțoș, precum capra care-și marchează râia prin coada băț!

Auzi banc prost: ”Oferim expertiza noastră și know-how-ul pentru parcursul de reforme politice și economice, pentru construirea de instituții independente și pentru asigurarea unui mediu unde respectul pentru drepturile omului și libertatea de expresie sunt o normă fundamentală de neclintit a societății”.

Păi nu susține Iohannis că de zeci de ani PSD-ul ține în subdezvoltare România, nu suntem noi țara cea mai mare corupție?! Ce-o să facă Iohannis? O să le arate capătul de panglică de capătul de metrou inaugurat? Sau de kilometrul lui ”Șî Eu”?, singurul din Autostrada Unirii și a Moldovei? Sau să le-o trimită belarușilor pe Anisie, exemplul elocvent de ”România educată”?! (cine știe, poate se descurcă mai bine în belarusă…)

Și ia auzi minune: ”Credem că, în demersul de sprijinire a Poporului Belarusului, este util ca Uniunea Europeană - ca putere economică globală majoră - să propună un pachet de asistență pentru transformarea economică a Belarusului democratic”.

Alo, Iohannis – uiți că primul ”guvernul meu” a fost supranumit ”guvernul zero”, datorită gradului de absorbție a fondurilor europene? Uiți că ai blocat direct, sau prin reprezentanții PNL la PE tentativele guvernului PSD, legal ales, de a lucra cu Europa?!

Și comedia ”Pachetul” continuă: ar trebui să includă, ”inter alia”, adicătelea ”printre altele”.

-”facilitarea comerțului cu Uniunea Europeană și asistență pentru negocierile de aderare la Organizația Mondială a Comerțului” – tradus, restricțiile la exportul de produse în UE și invadarea pieței de produsele proaste din Occident!

-”un regim liberalizat de vize, atunci când vor fi întrunite condițiile necesare” – tradus, o metodă de șantaj și de obținere a unor noi sclavi pentru Occident, că românii s-au scumpit;

-”asistență pentru diversificarea sectorului energetic și pentru securitatea energetică a Belarusului” – adică să pună mâna Occidentul pe resursele Belarus, cum au făcut în România – și să le vândă sau să le intermedieze scump ce iau acum direct de la ruși, la preț mic!

-”acces la resursele financiare pentru restructurarea și lansarea economiei belaruse de tip liberal” – asta e chiar o gogoașă umflată, în condițiile în care România a devenit din țară fără datorii, țara ultra datoare, fără economie națională – și cu o societate bazată pe consum!

-”prezență și activitate sporite ale Instituțiilor Financiare Internaționale pentru reformarea economiei belaruse și pentru sporirea investițiilor” – adică preluarea băncilor belaruse de către bănci străine și de FMI, pe model românesc!

Deci, un ansamblu de ”propuneri” care nu subliniază decât nerușinarea și ipocrizia unui președinte care își bate joc de propria țară – și a transformat-o într-o colonie!

În final, semnatarii adresează ”un apel” către Comunitatea Internațională de a se alătura Uniunii Europene și Statelor sale Membre ”în demersul de a pregăti o agendă pozitivă pentru Belarus, împreună cu un pachet de sprijin pentru tranziția politică, economică și socială a țării”.

Nu am înțeles clar – ”tranziție”… către ce anume?! Către colonia Belarus? Către o introducere a ”moralei” minorităților și a demenței progresiste? Către un popor despre care să se spună că furnizează forță ieftină de muncă, bande de traficanți de minore și prostituție? Către o nouă piață de desfacere pentru Occident? Sau, cel mai important – să devină un bou teren de amplasare a bazelor americane? Și, implicit, bani de jumulit de către industria americană?

O concluzie: Iohannis nu are chiar niciun pic de rușine să trimită un asemenea mesaj! Privit de aici, de pe cociocul lui Sică-mangă-accident și Klaus-șase case-retrocedări-defrișări, ”Declarația” este o mare nerușinare. Atât – o mare și penibilă nerușinare!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, România

Загрузка...