Participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la deschiderea evenimentului „E!Sharp Live 2019 - What does Europe mean to Europe?”

Analist de top, verdict surpriză: ”Dăncilă reușește un joc abil, o lovitură dublă”

4974
(reînnoit 20:40 25.03.2019)
”Rezultă că opoziția habar nu are ce vrea, și nu îi convine nimic, niciodată, în timp ce guvernul Dăncilă reușește să aibă relații excelente cu ambele seminții, cea arabă și cea israeliană”

BUCUREȘTI, 25 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Declarațiile pro-Israel ale Vioricăi Dăncilă vin într-un moment fierbinte”, scrie apreciatul analist și jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob.

Analistul pune accentul pe alegerile care vor avea loc în Israel peste doar două săptămâni;  transformarea Ierusalimului în capitală a Israelului ”reprezintă o miză electorală uriașă pentru premierul Netanyahu și al său partid, Likud, care se opun categoric existenței unui stat palestinian”, arată Iacob.

În acest context, ”anunțul premierului român reprezintă o mare mînă de ajutor întinsă lui Netanyahu”, și, atrage atenția analistul – ”Zilele trecute, un ajutor similar a venit și de la Donald Trump, care a anunțat că SUA recunoaște dreptul Israelului asupra înălțimilor Golan” (Între timp, Trump a și semnat Decizia Executivă în acest sens).

”Prin declarațiile sale, Dăncilă și PSD se poziționează solid pe o axă extrem de puternică și influentă SUA-Israel”, arată Iacob, care vine aici cu o observație interesantă: ”Lovitura este dublă, însă: anunțurile sale au scos din bîrlog oponenții politici și i-au momit să se poziționeze sever anti-Israel”.

Și, atenție cum interpretează Bogdan Tiberiu Iacob faptul că Viorica Dăncilă a părut să aibă ulterior declarației din plen un moment de ezitare:

”Faptul că, ulterior, Dăncilă a creat impresia că bate în retragere întărește impresia de joc abil la ofsaid: adversarii apucaseră deja să se bulucească la atac - o greșeală care ar putea să-i coste scump, în special dacă Netanyahu câștigă alegerile de peste câteva zile”, arată analistul.

În privința ”unicului argument plauzibil pe care l-ar putea invoca Iohannis, PNL, USR & comp”, cel al deteriorării relațiilor României cu arabii, Iacob atrage atenția că acesta e… anihilat chiar de Opoziție!

”E anihilat de campania anti-Dăncilă a opoziției de zilele trecute, cînd șeful guvernului a semnat un memorandum cu președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai, Sultan Ahmed Bin Sulayem, pentru investiții în portul Constanța”, explică Iacob.

Ne amintim cum tuna și fulgera un senator PNL pe motiv că guvernul Dăncilă face, astfel, jocurile Omanului și ale Emiratelor Arabe – readuce aminte analistul.

”Ar rezulta de aici că opoziția habar nu are ce vrea, și nu îi convine nimic, niciodată, în timp ce guvernul Dăncilă reușește, iată, să aibă relații excelente cu ambele seminții, cea arabă și cea israeliană”, spune Iacob.

În plus, președintele Klaus Iohannis e ”tăvălit în presa israeliană, care punctează din nou opoziția sa la mutarea ambasadei”, arată analistul, care consideră că vor urma și alte ecouri, ”mai ample”.

Și, clar, au de unde să vină, gândindu-ne numai la acuzațiile aduse din România, inclusiv de apropiere de antisemitism.

”Lucru care nu îl va încălzi deloc, totuși, pe Iohannis, un politician care se fixează, încet-încet, pe lista neagră a unor cancelarii extrem de influente”, conchide Bogdan Tiberiu Iacob, în analiza sa din Inpolitics

Să mai precizăm că analistul opinează că însăși manevra lui Dăncilă e ”opera consilierilor israelieni de campanie ai PSD”.

Așteptăm replici la această analiză logică și atentă la toate aspectele.

4974
Tagurile:
verdict, lovitură, Prim-ministru, România, Viorica Dăncilă
Tematic
Carmen Iohannis, criticată dur de internauți. Viorica Dăncilă, lăudată
Premierul Dăncilă convoacă ședință de urgență
Viorica Dăncilă încheie săptămâna în forță - onoare la cel mai înalt nivel!
Premieră mondială în România, anunțată de Dăncilă
Viorica Dăncilă, mutare internațională de succes, informațiile s-au adeverit!
Dăncilă, în SUA, a făcut anunțul referitor la mutarea internațională a României
Știrea serii: Celebru analist admite Candidatura lui Dăncilă și… surpriza Băsescu!
Klaus Iohannis

România, din nou în pericol fie umilită iar guvernanții ACCEPTE

87
După cum merg lucrurile, întrebarea vine firesc: oare când îi vom vedea pe Iohannis, Aurescu sau Cîțu în genunchi, la vreo partidă?

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Chiar de marea sărbătoare creștină a Rusaliilor, România mai primește o palmă din direcția impusă de ”fratele cel mare”. Sau, în fine, cum se va numi ”frate” în noul nomenclator ”progresist”.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

Puternic susținută de noua conducere de la Washington, politica minorităților sexuale și a persoanelor transgender lovește și România. Cel mai cunoscut ONG din domeniu, asociația  ACCEPT, cere autorităților române, printr-un ”apel public” să recunoască rolul statului român ”în inițierea și perpetuarea sistemului opresiv care a făcut mii de victime în rândul persoanelor gay și lesbiene”.

De asemenea, ACCEPT cere statului român să ”își exprime fără echivoc adeziunea la valorile de drepturile omului și valorile europene”.

De se face chiar azi acest demers? Pentru 21 iunie 2001 este, conform asociației citate, data abrogării Articolului 200 din Codul Penal – și care ar fi ”un moment istoric pentru România, fiind începutul respectării libertăților tuturor cetățenilor români, indiferent de orientarea lor sexuală”.

De menționat că alte surse dau ca 22 iunie 2001 data abrogării de către guvernul Năstase a controversatului articol.

Pe de altă parte, prevederea nu este din vremea comuniștilor, ci a fost introdusă în 1936 când viza care viza ”actele de inversiune sexuală”.

Legislația fiind modificată în 1968 – și folosită, după unele surse, și împotriva unor persoane care nu conveneau regimului. Totuși, la fel ca în cazul multor alte acuzații aduse regimului Ceaușescu, trebuie demonstrat faptul că aceasta reprezenta o ”politică” și nu au fost doar cazuri izolate. Dar, desigur, în cazul regimului Ceaușescu e mai simplu, pentru nimeni nu îi ia apărarea, iar acuzațiile aberante sunt încurajate.

De reținut și că prima modificare a art.200 CP a fost inițiată în vremea guvernului Văcăroiu, în 1996, când prin amendarea Articolului era incriminate actele homosexuale ”săvârșite în public sau dacă au produs scandal public” și pedepsite cu închisoare de la unu la cinci ani. Se revenea astfel la formula din 1936.

De asemenea, erau pedepsite ”îndemnarea sau ademenirea unei persoane”, precum și ”propaganda ori asocierea sau orice alte acte de prozelitism săvârșite în același scop”.

De remarcat că împotriva abrogării Art. 200 s-au opus cu tărie mai multe forțe politice naționale – în frunte cu PRM – dar și cu… PNȚCD!

Astfel, președintele ”Partidului martirilor”, Corneliu Coposu a declarat că ”atitudinea creștină îl determină să combată orice deviere de la legea naturii și de la principiile morale ale unei viitoare societăți echilibrate”.

Revenind la demersul de azi al ACCEPT, acesta arată că ”în baza Articolului 200, Securitatea, Miliția iar mai apoi Poliția, instanțele de judecată, procuratura și închisorile au supus bărbați gay și femei lesbiene la arestări, anchete, șantaj, tortură și încarcerări”.

Mai mult, acuzația vizează direct statul român, nu numai în perioada comunistă: ”Deși celelalte state membre ale Uniunii Europene au dezincriminat relațiile între persoanele de același sex, mult mai devreme, începând cu finalul secolului al XVIII-lea și până în anii ’90, autoritățile din România au amânat decizia până la începutul secolului XXI, aceasta fiind necesară pentru a îndeplini condițiile de preaderare la Uniunea Europeană”.

”Istoria persoanelor LGBTI din România este marcată de numeroase abuzuri promovate prin intermediul legislației naționale”, arată ACCEPT, subliniind că în ciuda dezincriminării ”relațiilor între persoane de același sex, legislativul și executivul au eșuat să adopte măsuri care să protejeze viața de familie a cuplurilor LGBTI, să ghideze tranziția juridică și medicală a persoanelor transgender, accesul persoanelor LGBTI la prevenire HIV/SIDA sau să asigure investigarea eficientă a infracțiunilor motivate de ură”.

În comunicatul remis Agenției naționale AGERPRES, asociația ACCEPT acuză direct România:

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

”Timp de peste 6 decenii, România a dus o politică de opresiune a persoanelor LGBTI. Numărul exact al victimelor celor două articole care incriminau relaţiile între persoane de acelaşi sex nu este cunoscut nici astăzi”, scrie ACCEPT.

Întrebarea este firească: va fi din nou România umilită pe plan internațional – și se va recunoaște singură ca fiind vinovată?

Nu ar fi de mirare, din moment ce țara noastră acceptă lecții/palme de democrație de la SUA, ultima țară occidentală care a abolit sclavia, care a avut ca fundament al dezvoltării exploatarea sclavilor aduși din Africa și care a permis discriminarea rasială până în deceniul șapte al secolului XX. Sau de la statele occidentale foste imperii coloniale, adevărate mașini imperii ale exploatării și crimei, focare permanente de războaie și invazii. Și așa mai departe…

Deci, da, e posibil ca guvernanții noștri, dornici să satisfacă orice poftă a Washingtonului, să umilească din nou România recunoscând că a fost o ”opresoare a persoanelor LGBTI”. Și, da, mai mult ca sigur SUA vor transmite un semnal în acest sens, ”încurajând” Bucureștiul să nu mai stea pe gânduri. Reamintim că membri de seamă ai Ambasadei SUA la București au fost mereu prezenți la manifestările importante ale LGBTI.

Oare când îi vom vedea pe Iohannis, Aurescu sau Cîțu în genunchi la vreo partidă de… ceva?

87
Tagurile:
Romania, Klaus Iohannis

Загрузка...
Bogdan Aurescu

Aurescu își continuă politica externă păguboasă pentru România? Iată ce face azi

271
(reînnoit 11:54 21.06.2021)
Ministrul Bogdan Aurescu participă astăzi la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, la Luxemburg, expunând România la o politică externă contrară interesului național

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. MAE român a anunțat astăzi că la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE se vor discuta teme importante precum evoluţiile în relaţia UE - Rusia, sau rolul UE în Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, dar şi situaţia din Mali/Sahel, Liban, Iran, Turcia şi Etiopia.

Cu aceeași ocazie miniștrii de externe vor avea dezbateri referitoare la evoluţiile din Belarus, America Latină şi Irak, inclusiv în cadrul unui schimb de opinii informal cu ministrul de externe irakian, Fuad Hussein.

UE își continuă politica de amestec în politica internă din Belarus și cu această ocazie, motiv pentru care, în marja reuniunii, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, va găzdui un mic dejun informal cu așa numitul lider al opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia.

Belarusul devine astfel un punct central al reuniunii, iar UE este gata să intervină în politica acestui stat evaluând modalităţi prin care să susțină ”societatea civilă”, adică să încurajeze și finanțeze protestele și să controleze direcțiile politice ale țării.

România vrea să se evidențieze

Ca întotdeauna în ultima vreme, România vrea să se evidențieze când nu e cazul, așa că MAE anunță cu multă emfază că ministrul Aurescu se va referi în cadrul reuniunii la ”importanţa acţiunilor UE privind adoptarea unui pachet cuprinzător de sancţiuni şi adoptarea de măsuri restrictive în domenii economice relevante, pentru a transmite un mesaj politic puternic autorităţilor din Belarus”.

Mai mult, România susține identificarea paşilor următori în vederea promovării Planului economic pentru un Belarus democratic, ca măsură pozitivă a UE în sprijinul populaţiei, proiect propus în octombrie 2020 de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu omologii polon şi lituanian.

Nu în ultimul rând, România vrea să fie parte din amestecul activ împotriva suveranității Belarus, motiv pentru care Aurescu va prezenta, inclusiv în cadrul schimbului de opinii cu liderul opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, ”acţiunile de sprijin pentru societatea civilă întreprinse şi avute în vedere de România”.

La fel și în ceea ce priveşte discuțiile despre Rusia, capitol la care MAE spune că şeful diplomaţiei române va reitera necesitatea unei abordări unitare şi strategice şi importanţa celor cinci principii directoare ale UE în relaţia cu Rusia, pe baza cărora trebuie să continue acţiunile UE în această relaţie.

271
Tagurile:
UE, Bogdan Aurescu

Загрузка...
Vladimir Putin și Vladimir Zelenski

Un general ucrainean îi cere lui Zelenski să-l „păcălească” pe Putin

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Un general ucrainean îl îndeamnă pe președintele Zelenski să-l “păcălească” pe Putin, pentru a salva Ucraina.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Rusia poate acapara toată Ucraina, iată de ce președintele Vladimir Zelenski trebuie să o păcălească, a declarat fostul deputat al Radei Supreme, generalul armatei ucrainene, Vilen Martirosean, la postul de televiziune Nash.

“Uneori, președintele nostru nu înțelege că trebuie să găsească cu orice preț o limbă comună cu Putin”, s-a plâns militarul.

Potrivit lui, unele persoane, care se consideră patrioți ai Ucrainei, sunt dispuși mai curând să incite la revolte decât să lucreze spre binele țării.

Martirosean a declarat că Rusia și SUA își îmbunătățesc treptat relațiile și la îndemnat pe Zelenski, dat fiind un aliat al Washingtonului, să aplece urechea la poziția președintele american Joe Biden.

“Trebuie să găsim acea limită, pentru ca și Putin să ne ajute și să lucreze în favoarea Ucrainei”, a concluzionat generalul.

În opinia lui, Rusia are obligația de a reface Ucraina, după care aceasta să devină independentă de orice jucători majori, păstrându-și relațiile “prietenoase” cu toți.

“Și nouă ne va fi bine, și lor le va fi bine, și americanilor le va fi bine în orice caz, pentru că toți vor avea de câștigat”, a adăugat Martirosean.

General a îndemnat “să se reflecte zi și noapte cum poate fi apropiat inamicul”.

“Să se facă așa, încât uneori prin viclenie, mai ales că președintele nostru este înțelept, să reușească să-l păcălească pe Putin, pentru a salva cu orice preț Ucraina”, a explicat el.

Martirosean a subliniat că doar așa va putea fi salvată țara, iar poporul trebuie să se unească și să ceară acest lucru președintelui.

“El trebuie să trăiască pentru Ucraina, de dragul poporului ucrainean. În caz contrar, va fi blestemat și va deveni irelevant, va ajunge în afara bordului”, a conchis militarul.

0
Tagurile:
Rusia, Ucraina, Vladimir Putin, Vladimir Zelenski
Tematic
Biden a numit condiția în care Ucraina va putea adera la NATO și dacă Donbasul e problemă
Agenda Biden-Putin: discuții despre Covid, Ucraina, hacking, climă și Orientul Mijlociu
Putin: Rusia are un singur angajament față de Ucraina
Putin a acuzat Occidentul de lovitura de stat din Ucraina
Combinat construit de Ceaușescu în Ucraina, vândut de USR

Загрузка...