Klaus Iohannis

Iohannis a comis o greșeală imensă ar putea să-l coste alegerile!

3068
(reînnoit 20:00 19.03.2019)
O greșeală care poate scoate împotriva lui persoane care nu au legătură cu PSD, dar care îl văd acum ca simbolul anti-tradiție românească - înfrângerea lui în alegeri poate deveni un fel de revanșă pentru milioane de români non-politici

BUCUREȘTI, 19 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, preşedintele Klaus Iohannis a participat la dezbaterea ”Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

Klaus Iohannis a răspuns la diverse întrebări, majoritatea ”ridicări la plasă”, care i-au permis să dezvolte teme la care avea diverse răspunsuri pregătite. Dar, probabil din prea mult avânt, a făcut un derapaj care s-ar putea să-l coste alegerile prezidențiale!

Plecând de la banala temă a toleranţei, Iohannis a spus că ”societatea are un drum lung de parcurs”, iar apoi a ”comis-o”: ”Românii au dat o lecţie infatuaţilor care au propagat ura”, referindu-se la cei care au susținut Referendumul pentru familie.

”Societatea mai are un drum lung de parcurs - e vorba de acceptare, educaţie şi toleranţă”, a spus Iohannis. ”Vă amintiţi cînd a apărut lucrul cu Referendum, eu de îndată am devenit inamicul numărul 1 când am spus că trebuie să fim toleranţi”.

Din păcate, am avut dreptate, a comentat ciudat Iohannis, alunecând din cauza evidentei sale intenții de a lovi politic:

”Românii au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit”, a spus Iohannis! (sursa – Mediafax

Ei bine, Iohannis a uitat că ”acești infatuați” reprezintă în primul rând asociațiile care au strâns semnăturile, dar și Biserica Ortodoxă Română, plus cultele neoprotestante, ba chiar și alte religii și culte.

Iar ulterior Iohannis a încercat să pună accentul pe demersul politicienilor la Referendum, comiând o nouă eroare:

”Românii au fost mult asupra clasei politice care a promovat agresiv, cu un discurs bazat pe ură şi intoleranţă acel referendum”, spune Iohannis. ”Românii au arătat că sunt un popor deschis şi că acţionează cu totul şi cu totul altfel decât acţionează unii politicieni şi sociologi”.

Deci, după ce i-a numit ”infatuaţi care au propagat ura” pe cei care au apărat tradițiile, familia și moralitatea creștină, Iohannis le-a și desconsiderat rolul ! Iar în viziune președintelui, eșecul SINGURULUI demers popular pentru românism, înseamnă că ”Românii au arătat că sunt un popor deschis”.

În aceste condiții, Iohannis a redeschis tema Referendumului pentru Familie – iar jignirea adusă celor care au inițiat mișcare într-un simbol anti-Referendum pentru Familie, iar înfrângerea lui în alegeri poate deveni un fel de revanșă pentru cei care au remușcări și regretă eșecul respectivului Referendum – și vorbim de milioane de români non-politici.

Adică, o greșeală care poate scoate împotriva lui persoane care nu au legătură cu PSD, cu politica, dar care îl văd în acest moment ca simbolul anti-tradiție românească. Concret – este greșeala care îi poate fi fatală.

3068
Tagurile:
alegeri, greșeală, Claus Iohannis
Tematic
Știrea momentului: Parlamentul l-a anulat pe Iohannis în cazul Legii Bugetului!
Klaus Iohannis a promulgat Legea Bugetului pentru 2019
Iohannis, declarații de ultimă oră despre Bugetul pentru 2019, trimis spre promulgare
Iohannis, făcut praf după incident: ”Era să crape klausul live, Weber e un cățeluș”
Tăriceanu, veste excepțională, chiar după ce PNL și Iohannis s-au dat în spectacol!
Cel mai curajos critic al lui Iohannis, supus presiunilor și cenzurii!
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

189
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
189
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

147
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

147
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...