Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă

Premierul Dăncilă convoacă ședință de urgență

1549
Motivul îl reprezintă faptul că este nevoie de decizii rapide pentru ca Bugetul de stat pe 2019 să fie adoptat și promulgat.

BUCUREȘTI, 10 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Săptămâna viitoare începe în forță, după ce șefa Executivului a convocat o ședință de Guvern pentru mâine, la ora 11.00, după ce, ieri, a fost ședință pregătitoare.

Executivul vrea să se asigure că ia toate măsurile necesare astfel încât președintele Klaus Iohannis să nu aibă nici un motiv să nu promulge Bugetul de stat pe acest an care este, oricum, în întârziere.

Pe agenda oficială se află o Ordonanță de Urgență preliminară care se referă la modificarea programului ”Prima mașină” și două Hotărâri de Guvern.

Pe agenda suplimentară ar urma să fie un alt act normativ important. Este vorba despre un proiect de Ordonanță de Urgență care se referă la parametrii fiscal bugetari pentru anul 2019, informează antena3.ro. 

Practic, vorbim de legea plafoanelor, care este modificată prin această OUG, astfel încât deficitul bugetar care va fi înscris în proiectul de buget final să fie de 2,76%, adică să fie luate în calcul și cheltuielile care vor fi făcute de Executiv pentru majorarea alocațiilor.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în ceea ce privește calendarul proiecției bugetare pentru 2019.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019. Șeful statului a susținut că Legea este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

1549
Tagurile:
Buget, Guvernul Dăncilă, Viorica Dăncilă
Tematic
Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici l-au anulat pe Iohannis: ”Gata cu diplomația!”
Dăncilă: ”Le spun tuturor femeilor din România să aibă încredere în ele”
Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la petrecerea de 8 Martie de la PSD– FOTO
Carmen Iohannis, criticată dur de internauți. Viorica Dăncilă, lăudată

Загрузка...