Întrevederea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans

Timmermans, tupeu ceva mai mic în fața Vioricăi Dăncilă semnal de schimbare

3277
(reînnoit 19:37 06.03.2019)
Bruxelles pare gata să asculte – la nivel de experți, nu de politicieni! – și părerea și probele experților români, ieșind din zona politizată a dialogului.

BUCUREȘTI, 6 martie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întâlnire de ultimă oră între vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și premierul Viorica Dăncilă. Liderul european a dat ”încă un avertisment pentru Guvernul Dăncilă”.

Conform unui purtător de cuvânt al Comsiei, Timmermans, şi-a exprimat ”îngrijorarea tot mai mare în legătură cu ultimele evoluţii în chestiuni legate de MCV pentru România”.

”Este nevoie de progrese urgente în următoarele săptămâni în privinţa tuturor chestiunilor care stârnesc îngrijorare”, a spus Timmermans, citat de purtătorul de cuvânt al CE.

Pe de altă parte, același purtător de cuvânt al Comisiei Europene a precizat pentru agenția naționalp AGERPRES că Frans Timmermans şi Viorica Dăncilă ”au avut o discuţie deschisă şi sinceră, au discutat despre chestiuni privind MCV”.

Deci același discurs plin de șabloanele specifice Bruxelles-ului, cu ”îngrijorare tot mai mare în legătură cu starea de fapt şi cu ultimele evoluţii”, pe care Timmermans și alți lideri europeni le folosesc de fiecare dată.

Evident, Frans Timmermans a adăugat că ”este nevoie de progrese urgente în următoarele săptămâni în privinţa tuturor chestiunilor care stârnesc îngrijorare”.

Dar, un fapt interesant a survenit, ceea ce ne face să spunem că s-a petrecut ceva și că tupeul olandezului a mai scăzut. Timmermans și Dăncilă au decis ca experţi din România şi ai Comisiei Europene ”să se întâlnească deja de săptămâna viitoare pentru a discuta chestiunile vizate”.

Ceea ce înseamnă că Bruxelles e gata să asculte – la nivel de experți, nu de politicieni! – și părerea și probele experților români, ieșind din zona politizată a dialogului. Sigur, ulterior totul ar putea fi readus în făgașul politic și reinterpretat, dar întâlnirea de azi poate fi un semnal interesant.

Întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, face parte dintr-o vizită de lucru de două zile pe care premierul român o efectuează la Bruxelles. Transmite AGERPRES.

3277
Tagurile:
Guvernul român, Frans Timmermans, Viorica Dăncilă
Tematic
Dan Chitic și patrioții români, mesaj pentru Timmermans: ”Iei de la 2 la 7 ani pușcărie”
Savaliuc dă o lovitură internațională:Dosar Penal pentru Timmermans și lideri ai Comisiei
Reacția Comisiei Europene la Dosarul Penal pentru Timmermans
Timmermans, Soros - ţinte ale Ungariei pe postere anti-imigranți înaintea votului UE
Dăncilă și Timmermans, față-n față la Bruxelles
Timmermans, directive pentru ţara noastră: „Comisia face apel la România"
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

67
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
67
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

112
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

112
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...