Fifor Mihai

Mihai Fifor îi o lecție lui Iohannis, după decizia Curții Constituționale

1909
”Președintele Iohannis trebuie să își ceară scuze românilor, față de copii și părinți, față de comunitățile locale, să dea dovadă de responsabilitate”

BUCUREȘTI, 6 martie, Sputnik, Evan Răutu. Senatorul Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, a reacționat imediat după decizia prin care CCR a respins plângerea presedintelui Iohannis. ”Blocase bugetul de stat”, dar Curtea Constituțională ”a stabilit că actul normativ este constituţional”.

Fifor îi pune în față lui Iohannis o listă de scuze, pe care președintele are trebui să o parcurgă:

”Domnul Iohannis trebuie să își ceară scuze față de copii și părinți pentru amânarea inutilă a creșterii alocațiilor”, este prima destinație indicată de Fifor pentru Iohannis.

În al doilea rând, senatorul punctează în zone afectate de întârzierea provocată de președinte: ”Trebuie să își ceară scuze față de comunitățile locale din judetul Arad și din restul țării pentru amânarea nepermisă a investițiilor prevăzute în Bugetul de stat”.

”Președintele Iohannis trebuie să își ceară scuze pentru blocarea, în scop pur electoral, a programelor de dezvoltare locală, a construcției de drumuri, școli, gradinițe, spitale”, adaugă Fifor.

Fostul șef al Apărării punctează și domeniul de care a răspuns – și în care Iohannis a insistat mult – având un rol esențial în cheltuirea banilor în scop ”strategic”.

”Președintele Iohannis trebuie să își ceară scuze românilor pentru întârzierea alocării a 2% din PIB pentru apărarea țării, punând astfel mai presus de interesele de securitate ale României, interesele sale electorale”, a scris Fifor, pe pagina de Facebook.

Iar în final, fostul ministru îi transmite președintelui un îndemn – ca o lecție de comportament și conștiință politică: ”Este momentul ca președintele să dea dovadă de responsabilitate și să promulge de urgență legea bugetului țării pe 2019”.

Un îndemn pe care Iohannis ar trebui să-l ia în serios. Sau nu, dacă vede totul prin prisma politicii.

1909
Tagurile:
Curtea Constituțională, Klaus Iohannis, Mihai Fifor
Тема:
Klaus Iohannis (194)
Tematic
Ultima oră – Iohannis nu primește vizita președintelui CEDO la Cotroceni
Familia Iohannis și proprietățile din Florida – un caz uluitor revine în actualitate!
În formă mare, Liviu Dragnea îl distruge pe Klaus Iohannis!
Apropiat al lui Băsescu, mesaj pentru Liviu Dragnea și PSD – legătură cu Iohannis
Klaus Iohannis, înfrângere la CCR pe Legea Bugetului. Reacție din PSD

Загрузка...