Gabriela Firea

Firea, reacție în scandalul medicilor falși care e situația în Capitală

328
Primarul General al municipiului București a explicat care este situația medicilor din spitalele ce aparțin de instituția pe care o conduce.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul medicilor falși care a izbucnit în ultima perioadă, după ce au fost găsite mai multe persoane activând în clinici sau spitale fără să aibă studii de specialitate continuă să mențină viu interesul bucureștenilor – și nu numai -, astfel încât primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a venit cu explicații.

Edilul a spus dacă în spitalele care aparțin de instituția pe care o conduce sunt medici falși.

„Toată această nebunie privind posibilitatea să ajungi la un medic fals.. acele diplome considerate sau desconsiderate, acele situații, bineînțeles care nu au fost generalizate, dar care au creat temeri în rândul pacienților.. de aceea am dispus colegilor de la ASSMB să verifice, împreună cu managerii tuturor spitalelor care aparțin de Primăria Capitalei, cele 19 spitale din București, toate diplomele și documentele medicilor care lucrează în aceste spitale. Nu s-a depistat până în acest moment nicio diplomă falsă”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit antena3.ro

Primarul general al municipiului București este de părere că asemenea controale ar trebui făcute în toată țara și că asemenea lucruri nedorite trebuie sesizate, fiindcă ele pun o pată pe întreaga profesie, pentru că, ”în general, medicii sunt cei care salvează vieți și nu trebuie puși în dificultate de asemenea cazuri izolate”.

Cel mai recent scandal de medic fals este cel al Ralucăi Bârsan, o persoană care nu a terminat nici măcar liceul dar care, timp de zece ani, s-a dat drept medic ginecolog în Spitalul Ilfov. Ancheta este în desfășurare, medicii din spital fiind chemați la audieri.

328
Tagurile:
scandal, Medici, Gabriela Firea
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. Guvernului României

Președintele și premierul au ”inaugurat” un proiect viitor

23
Inaugurările la care participă președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au ajuns în zona absurdului: astăzi, cei doi oficiali au ”inaugurat” trenul Otopeni-București care va fi gata peste câteva luni.

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. Disperați după inaugurări în campania electorală, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au ajuns să ”inaugureze” proiecte care încă nu sunt gata, promițând finalizarea lor undeva în viitor.

Astfel, cei doi oficiali au prezentat astăzi proiectul legăturii feroviare între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni pe motiv că este aproape de finalizare și că va fi pus în funcțiune în scurt timp. Timp care va dura până la sfârșitul anului, conform ministrului Transporturilor, așadar nu era nimic de inaugurat.

„Ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al Transporturilor. Sigur că şi aici au trebuie să treacă 13 ani pentru dezvoltarea acestui tronson care va oferi o alternativă pentru cei care vin de pe aeroportul Otopeni. Progresul era puţin peste 11% inainte de a veni guvernul liberal şi iată că lucrarea e finalizată aproape în proporţie de 100%. Această linie e o realitate şi va fi pusă la dispoziţia beneficiarilor în cel mai scurt termen posibil”, a declarat Ludovic Orban, fiind singurul premier care inaugurează un obiectiv care nu este gata.

El a adăugat că obiectivele pe care le are sunt finalizarea modernizării căii ferate de la Constanţa până la Vama Nădlac și că se va semna un contract în cursul acestei săptămâni pentru modernizarea a 34 de kilometri. Așadar, ce s-a inaugurat astăzi, promisiunea semnării unui contract?

”Pe celelalte trasee importante de pe coridorul 9 paneuropean, de la Ploieşti până la Focşnani, de la Focşani până la Roman şi de la Roman până la graniţa de Est sunt semnate contracte deja”, s-a mai lăudat Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat în urmă cu o săptămână că linia de cale ferată Gara de Nod-Aeroportul Otopeni ar putea fi dată în folosință în 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor. El spune că distanța dintre Gara de Nord și Aeroport va fi parcursă în 15-17 minute.

Iohannis dă vina pe greaua moștenire

Klaus Iohannis a rămas în schimb pe linia declarațiilor sale obișnuite, promițând bani europeni, după care a dat vina pe lipsa de voință politică de dinainte pentru că această cale ferată nu a fost finalizată.

"Avem o șansă uriașă să folosim  bani europeni, doar că până acum nu au fost folosiți. Dacă din 2016 până în 2019 s-au construit doar 11 % din proiect, ne dăm seama care este voința și putința politică", a lansat el un atac indirect la PSD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
Ludovic Orban, Klaus Iohannis
Tematic
Tragedia vieții noului ambasador trimis de Iohannis în Rusia
Iohannis promite autostrăzi cu fonduri europene
Iohannis are un nou favorit de premier: nu e Rareș Bogdan

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Alegeri locale 2020: unde puteți vota

41
(reînnoit 15:01 21.09.2020)
Autoritatea Electorală Permanentă a informat, pentru alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe 27 septembrie, unde își pot exercita dreptul de vot cetățenii care au acest drept.

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. Pentru alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe 27 septembrie, alegătorii își pot exercita dreptul de vot numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz.

În plus, alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință și unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă (alegătorii cetățeni români) sau în copia de pe lista electorală complementară (alegătorii cetățeni ai Uniunii Europene).

AEP mai precizează că alegătorii care nu se regăsesc pe listele electorale permanente vor fi înscriși pe listele suplimentare dacă fac dovada cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința pe raza secției de votare la care s-au prezentat la vot.

Pentru a afla la care secție de votare este arondat, un alegător trebuie să acceseze site-ul unde, introducând datele personale, va identifica secția de votare la care a fost arondat și adresa acesteia.

Înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă pentru scrutinul din 27 septembrie s-a făcut până cel mai târziu cu 23 de zile înaintea datei scrutinului, adică până pe 4 septembrie 2020, dar cetățenii care nu s-au înscris în Registrul electoral cu adresa de reședință vor fi înscriși în listele suplimentare dacă fac dovada cu actul de identitate că au adresa de reședință pe raza secției de votare la care s-au prezentat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
alegeri locale
Тема:
Alegeri locale 2020
Tematic
UDMR vrea consens: proiect de lege pentru alegeri locale pe 27 septembrie
Alegeri locale 2020 și coronavirusul: premierul Orban - discuții cu partidele
Alegeri locale 2020: Cine sunt candidații care se bat să cucerească Bucureștiul

Загрузка...