Klaus Iohannis

Milioane de copii, victime ale deciziei lui Iohannis privind bugetul

637
(reînnoit 11:44 23.02.2019)
Ministrul Muncii spune că decizia șefului statului de a ataca la Curtea Constituțională a României legea bugetului de stat este una pur electorală.

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Pentru milioane de români care așteptau majorarea alocațiilor de la 1 martie se anunță vești proaste.

Acestea vin chiar de la ministrul Muncii, Marius Budai, care a precizat că decizia anunțată ieri de președintele Klaus Iohannis de a trimite la Curtea Constituțională a României legea bugetului de stat pentru 2019 este una strict electorală. El a menționat că, fără adoptarea acestui buget, nu vor putea fi mărite alocațiile pentru copii.

”Este o abordare pur electorală. Domnul președinte cred că a încercat să blocheze majorarea alocațiilor pentru copii și a salariilor pentru că a dat vina pe guvern că nu mai sunt bani. Majorarea alocațiilor fără aprobarea bugetului nu se poate face”, a precizat demnitarul, potrivit capital.ro.

Guvernul a adoptat ordonanţa pentru majorarea alocaţiilor pentru copii din luna următoare celei în care intră în vigoare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

De asemenea, începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019, cuantumul alocaţiilor de stat pentru copii va fi de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora și  300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunţat că va trimite judecătorilor CCR legea bugetului, implicit legea prin care a fost majorat deficitul de la 2,55% la 2,76% pentru creşterea alocaţiilor pentru copii.

637
Tagurile:
indemnizație, ajutoare, Copii, Klaus Iohannis

Загрузка...