Răzvan Savaliuc

Savaliuc o lovitură internațională:Dosar Penal pentru Timmermans și lideri ai Comisiei

6495
Un demers care are implicații la nivelul unor structuri politice de prim rang, dar și cu efecte ulterioare ce pot schimba atitudinea ”atotputernicilor” lideri ai Comisiei față de statele din Est – care au suportat decizii cel puțin discutabile ale acestora.

BUCUREȘTI, 20 feb, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Citiți și vă cruciți: ”Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a format dosarul penal 295/P/2019, în care Frans Timmermans și Augustin Lazăr trebuie să dea cu subsemnatul”.

Da, este adevărat, este chiar adresa trimisă de Secția în cauză redacției conduse de Răzvan Savaliuc, prin care anunță că dosarul s-a constituit la plângerea Lumea Justiției, care ”a sesizat falsificarea grosolană a Raportului MCV din 13.11.2018. Art. 10 Cod penal: „Legea penală romana se aplică infracțiunilor săvârșite în afara teritoriului țării de către un cetățean străin, contra statului român”.

Plângerea împotriva lui Timmermans, Jourova, Cristea si Lazar la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ)
© Photo : Lumea Justiției
Plângerea împotriva lui Timmermans, Jourova, Cristea si Lazar la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ)

Concret, prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, Procurorul General Augustin Lazar, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România Angela Cristea și comisarul european pe Justiție Vera Jourova sunt reclamați pentru constituirea unui ”grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false”!

”Vor trebui să se prezinte la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) ca să dea cu subsemnatul în dosarul nr. 295/P/2019”, scrie LuJu.ro.

Demersul lui Savaliuc a fost făcut în temeiul art. 7 din Codul Deontologic al Jurnaliștilor elaborat de Clubul Român de Presă - “Ziaristul are responsabilitatea civică de a acționa pentru instaurarea justiției și dreptății sociale”.

”Or, Lumea Justiției, ca publicație specializată, nu poate asista impasibilă la denaturarea și falsificarea realității de anumiți funcționari europeni, în conivență cu înalți funcționari români”, își motivează Savaliuc decizia.

Aflăm de la cunoscutul investigator că denunțul a fost depus la DIICOT – ”de aici el a fost trimis către Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție”.

Conform articolului citat mai sus (Art.10 alin. (1) Cod Penal), procurorii români pot ancheta demnitari europeni, precizează Răzvan Savaliuc. 

În Denunțul formulat de Lumea Justiției mai apare un aspect interesant – și anume că mai pot fi incluși în dosar și alte persoane ce ar urma să fie identificate: ”Făptuitorii din echipa de redactare a Raportului MCV, ce urmează a fi identificați, întrucât Raportul MCV nu este semnat, participațiile urmând a fi stabilite de organul de ancheta penală”

Și iată movul denunțului, principala acuzație pe care Savaliuc o aduce:

”Faptele au fost savârșite prin adoptarea „Raportului Comisiei către Parlamentul European și Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Raportului MCV din 13.11.2018 cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prescrise de Tratatul Uniunii Europene și legislația în materie, prin falsificarea realităților privind domeniul Justiției în România, prin comunicarea de informații false privind statul român și prin inițierea, constituirea, aderarea și sprijinirea, sub orice formă, a unui grup infracțional organizat”.

Și asta nu e tot – Savaliuc leagă aceste fapte de abuzurile săvârșite în România la adăpostul MCV și al criticilor aduse României de cei numiți, pe baza datelor denunțate ca false de LuJu.

”Acțiunile făptuitorilor sunt asociate gravelor acțiuni de poliție politică realizate de instituțiile de represiune ale statului cu încălcarea Constițutiei și ordinii de drept fiind aduse grave vătămări intereselor statului român și fiind pusă în pericol securitatea națională”, se scrie în denunțul LuJU.

Denunțul Lumea Justiției este extrem de laborat, aduce argumente legislative solide și merită citit integral

Este fără îndoială o acțiune în premieră a unei publicații române – și cred că, deși este făcut de ziariști, este un demers politic inedit, pentru că are implicații la nivelul unor structuri politice de prim rang, dar și cu efecte ulterioare ce pot schimba atitudinea ”atotputernicilor” lideri ai Comisiei față de statele din Est – care au suportat – cu puține excepții - decizii cel puțin discutabile ale acestora.

Până acum, când demersul lui Savaliuc ar putea declanșa o reacție în lanț.

6495
Tagurile:
lovitură, Dosar penal, Răzvan Savaliuc
Tematic
Final: Savaliuc, acțiune decisivă pentru… scoaterea lui Kovesi și Lazăr din magistratură!
Savaliuc s-a ținut de promisiune: lovitură fatală pentru Kovesi și Augustin Lazăr!
Savaliuc dă lovitura: cel mai șocant rezultat scos la iveală vreodată!
Codrin Ștefănescu

Codrin și Iosefina denunță ce face PSD-Ciolacu

48
(reînnoit 08:07 27.10.2020)
Doi oameni care nu tac – și care scot la iveală atitudinea cu totul ciudată și nefirească a liderilor social democrați

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Ceea ce s-a petrecut la alegerile pentru primăria Capitalei a avut un final neașteptat: în ciuda protestelor, a probelor privind ilegalitățile, PSD a pus brusc… ”batista pe țambal”! Așa că Nicușor Dan a fost declarat primar!

De ce a tăcut PSD? Ce s-a ales de contestațiile PSD?!

”PSD Ciolacu mimează că face opoziție!”, acuză Codrin Ștefănescu. ”Mimează că face contestații pentru alegerile din capitală”.

Codrin extinde observațiile acuzatoare: PSD ”mimează că se opune restricțiilor absolut idioate impuse de guvern - mimează îngrijorarea fată de încălcarea tuturor drepturilor și libertăților”.

”Mimează până și revolta pentru amânarea alegerilor”, consemnează Codrin și ultimul scandal din Parlament. ”Totul e doar teatru ieftin și grotesc! Dar câtă tăcere și frică în PSD! Nimeni nu spune nici “miau”!”

Și cunoscuta Iosefina Pascal, unul dintre cei mai de succes vloggeri, acuză schimbarea atitudinii PSD.

”Deci, PSD a făcut joc de glezne în cazul contestațiilor împotriva lui Mucușor, depunându-le după termen?”, scrie Iosefina Pascal.

”Bun, doar nu vor să deranjeze sistemul, STS-ul și Parlamentul Meu”, scrie ironic Iosefina Pascal.

48
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Nicușor Dan

Nicușor Dan, validat definitiv ca primar al Capitalei

91
(reînnoit 15:40 26.10.2020)
Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse împotriva validării lui Nicușor Dan ca Primar General al Capitalei.

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv după ce Curtea de Apel București a invalidat contestațiile depuse împotriva câștigătorului alegerilor pe Capitală.

Decizia Curții de Apel a fost luată pe motiv că apelurile au fost depuse mai  târziu decât era termenul legal.

Primarul ales al Capitalei anunța săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță, dar a afirmat că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta și că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

91
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan, despre locurile din București cu potențial de infectare
Nicușor Dan, scos în față în scandalul ”Spălarea Banilor”!
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?

Загрузка...