Eugen Teodorovici

Klaus Iohannis va respinge Bugetul? Teodorovici răspunsul

754
Ministrul de Finanţe a explicat că şansele ca preşedintele României să trimită proiectul de buget spre reexaminare Parlamentului sunt mari.

BUCUREŞTI, 18 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, la finalul săptămânii trecute, faptul că bugetul propus de PSD-ALDE şi adoptat de Parlament „arată dispreţul total al coaliţiei majoritare faţă de aşteptările românilor, care vor o guvernare responsabilă şi credibilă, preocupată de nevoile reale ale oamenilor”. 

În aceste condiţii se pune, pe bună dreptate, întrebarea dacă Iohannis va promulga sau nu bugetul.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat că nu a vorbit cu şeful statului.

„Cred că atunci când dânsului îi e ceva neclar, eu aşa am cugetat de fiecare dată, întreabă (...) Dacă erau neclarităţi, foarte bine, nu domnia sa că poate e prea sus, dar un consilier al domniei sale poate să mă sune, are telefonul meu mobil, oricând. (...) La felul în care declară domnia sa, mă aştept să-l întoarcă înapoi (proiectul de buget - n.r.), o să avem discuţia şi în Guvern pentru a vedea exact pentru un astfel de scenariu ce avem de făcut pentru a nu bloca investiţiile", a afirmat Eugen Teodorovici, potrivit mediafax.ro

Totuşi, Teodorovici s-a arătat optimist, pornind tocmai de la planurile de investiţii. El a precizat că speră ca Iohannis să promulge bugetul pentru a avea un an în care să ne axăm pe investiţii.

Cu altă ocazie, ministrul Finanţelor Publice spunea, vineri, că un consilier al preşedintelui Klaus Iohannis a sunat la angajaţii din minister pentru a cere informaţii, precizând că s-ar fi aştept să fie sunat el.

Vineri, plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a dat votul final pe legile bugetului de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019. 

754
Tagurile:
Klaus Iohannis, Eugen Teodorovici, România, 2019, Buget
Тема:
Klaus Iohannis (192)
Tematic
Doctorul Bacalbașa revine, spectacol total: despre Iohannis și… episodul Hitler!
Analist: ”La nivel de UE, Iohannis a comis cea mai gravă imixtiune în Justiție”

Загрузка...