Călin Popescu-Tăriceanu

Ultima oră: Tăriceanu impune PSD renunțarea la o taxă discuție cu Dăncilă

603
(reînnoit 17:08 13.02.2019)
O modificare de o asemenea importanță nu putea fi luată decât cu consultarea ministrului Finanțelor, fapt care nu a fost comunicat până la ora actuală

BUCUREȘTI, 13 feb, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mult discutata Ordonanță 114 includea și o taxă de 2% pentru domeniul energetic. În urma demersurilor ALDE, premierul Viorica Dăncilă a fost de acord cu eliminarea acestei taxe, aceasta cu puţin timp înainte de începerea votului în plen pe buget.

”Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanța 114 și i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilitățile de dezvoltare în continuare și atingerea unor indicatori de performanță, de profitabilitate care sunt de așteptat la aceste companii”, a declarat Tăriceanu.

Chiar dacă șeful ALDE a subliniat că are ”un dialog foarte bun și foarte sincer” cu premierul și doar i-a ”împărtășit îngrijorările” sale, situația este mult mai delicată. ALDE a făcut mari presiuni asupra PSD pentru a renunța la taxă.

Inițial, ministrul Energiei, Anton Anton (ALDE), a cerut inițial renunțarea la taxă doar pentru societățile din energie care lucrează pe cărbune, motivând prin existența certificatelor de CO2, deoarece valoarea lor ar ajunge la aproape 40% din cifra de afaceri.

Sigur, o modificare de o asemenea importanță nu putea fi luată decât cu consultarea ministrului Finanțelor, fapt care nu a fost comunicat.

603
Tagurile:
Taxe, Viorica Dăncilă, PSD, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
În plin conflict, Viorica Dăncilă nu cedează - îi dă o adevărată palmă lui Iohannis!
Breșă de securitate la Cabinetul Dăncilă? Lucrare informativ-operativă contra Premierului?
Dăncilă s-a ținut de promisiune – a reușit să negocieze și e gata cea mai importantă lege!
Știrea zilei: Igor Dodon, despre Viorica Dăncilă… președinte al României! Video
Dăncilă, mutare inteligentă – lovitură pentru Iohannis și Kovesi!

Загрузка...