Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

În plin conflict, Viorica Dăncilă nu cedează - îi o adevărată palmă lui Iohannis!

9375
Nu este doar o lecție – ci o adevărată palmă politică, pe care președintele ar trebui să o resimtă din plin, pentru că e vorba de o situație specială în care se află România

BUCUREȘTI, 8 feb, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Premierul Viorica Dăncilă nu dă înapoi în fața președintelui - și nu ține seama de duritatea cu care acesta a respins nominalizarea Liei Olguţa Vasilescu ca vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Chiar la începutul ședinței de azi a Guvernului, premierul i-a dat o adevărată lecție de responsabilitate președintelui.

”Ministerul Dezvoltării are nevoie mai ales în această perioadă de un ministru titular, dedicat, cu experienţă – și tocmai de aceea am nominalizat-o în această funcţie pe Lia Olguţa Vasilescu”, a declarat Dăncilă.

Mai mult, premierul a argumentat expunând impresionanta carte de vizită a senatoarei propusă ca ministru, punând accentul pe activitatea din Executiv.

”A gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi adoptate în actuala Coaliţie, legea salarizării unitare şi cea a pensiilor”, a spus Viorica Dăncilă, contrapunând ”argumentele” președintelui: ”Preşedintele a răspuns doar prin atacuri şi încercări de blocare a Guvernului”.

În această privință, Viorica Dăncilă a subliniat un aspect esențial – ”E regretabil că preşedintele vrea să blocheze investiţiile”.

”Îi solicit domnului preşedinte să abandoneze jocurile politice”, a declarat Dăncilă. ”Românii sunt mult mai importanţi decât o campanie electorală sau jocurile politice”, a punctat premierul, dându-i o a altă lecție de responsabilitate președintelui.

Iar finalul este nu doar o lecție – ci o adevărată palmă politică, pe care președintele ar trebui să o resimtă din plin, pentru că e vorba de o situație specială în care se află România – președinția CUE -  iar acum președintele a găsit de cuviință să creeze acel precedent al introducerii problemelor personale și chiar al insultelor în relația instituțională de cel mai înalt nivel.

”Conflictul pe care îl aduce preşedintele nu aduce nimic bun pentru România şi pentru români”, a conchis premierul, subliniind ”Guvernul trebuie să fie lăsat să lucreze”.

O întrebare: are vreo replică președintele la cele afirmate de premier?

9375
Tagurile:
Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM – acuzaţii grave, implicaţii internaţionale
Viorica Dăncilă a vorbit despre unul din talentele sale – nimeni nu se aştepta
Două noi confirmări pentru Viorica Dăncilă – PNL se teme și dă în vileag CUM o va ataca!
Viorica Dăncilă dă o nouă lecție Europei într-un interviu internațional
Guvernul Dăncilă - succes de prim rang, urmărit de mulți ani, de toate partidele!
Dăncilă, o nouă intervenție fermă la Bruxelles – a pus la punct demnitarii europeni

Загрузка...