BUCUREȘTI, 27 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarații spectaculoase oferite cunoscutului jurnalist Val Vâlcu de europarlamentarul PSD Răzvan Popa, la ”interviurile DC News”.
Demnitarul PSD abordează curajos două aspecte extrem de delicate: primo - direcția în care se îndreaptă acum Uniunea Europeană nu avantajează statele din est și sud; secundo - sunt avantajate statele fondatoare ale Uniunii.
”Nu cred că modul și direcția în care merge UE în momentul de față este unul benefic pentru statele din estul și din sudul Europei, ci doar pentru statele care sunt membre fondatoare ale UE și care, în contextul actual, se gândesc doar la ce este bine pentru ele. Iar noi trebuie să spunem acest lucru”, a declarat Răzvan Popa.
O altă chestiune care amenință grav UE se pune chiar la nivelul unuia dintre principiile de de bază ale Uniunii - coeziunea.
”Ultimele evenimente, precum Brexit-ul, migrația, toate acestea au afectat, la nivelul fiecărui stat, politica de abordare a acestui fundament al Uniunii Europene și anume coeziunea”, a declarat Popa.
Asta nu înseamnă că Popa este anti-UE, dimpotrivă, ”Uniunea Europeană este ceva extraordinar care a adus foarte multe beneficii statelor care s-au alăturat acestui proiect, inclusiv României”, consideră eurodeputatul, care subliniază clar: direcția actuală nu e benefică.
De subliniat că Răzvan Popa, membru în comisia de buget a PE, a fost unul dintre eurodeputații care au combătut decizia de a lega bugetele de ”respectarea statului de drept”. Demnitarul PSD a avut o poziție obiectivă, susținând că da, respectarea statului de drept este o condiție fundamentală pentru UE, dar mecanismul prin care se determină asta nu e nici clar, nici obiectiv – ci generează decizii arbitrare.
”Mecanismul propus nu se bazează pe criterii obiective, clare și nearbitrare”, a declarat Popa. ”Conferă puteri sporite Comisiei, peste cele prevăzute în tratatele de funcționare a Uniunii Europene”.
Toate acestea transforma noul mecanism într-un ”instrument politic cu ajutorul căruia cei care dețin puterea să poată pedepsi statele incomode”, spune Popa. ”Ori acest lucru nu poate fi acceptabil într-o Europă modernă”, a subliniat europarlamentarul social democrat.
BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu a publicat o ”pastilă” video în care avertizează asupra ”Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico – militar”.
SRS consideră periculos acordul în actuala stare tensionată și îl întreabă direct pe președintele Iohannis: ”Ce faceți, domnule Iohannis? Ne trimiteți la război?”.
Acordul are o lungă istorie a neșterii, fiind inițiat în 2003, reluat în 2009, 2016, 2017 și aprobat în CSAT anul trecut, fiind în curs de ratificare în Parlament.
În fapt însă el NU este unul strategic, legat de acțiuni militare comune, ci unul din domeniul tehnico – militar. Adică, de furnizare, producție comună achiziții etc. de echipament militar. Iată principalele prevederi, pe care le găsim în capitolul ”DOMENIILE COOPERĂRII”.
1. Părţile vor încuraja şi sprijinii, potrivit legislațiilor naționale, întreprinderile, instituțiile şi agenții economici, denumite în continuare ”întreprinderi”, din România şi Ucraina în realizarea cooperării în domeniul tehnico-militar în următoarele domenii:
- achiziția de armament și de tehnică militară în cadrul proiectelor comune şi producţia de armament şi de tehnica militară, la cererea uneia dintre Părţi;
- furnizarea de armament, tehnică militară şi de alte echipamente în scopuri tehnico-militare;
- reparaţia şi modernizarea armamentului, tehnicii militare şi furnizarea altor servicii în domeniul tehnico-militar;
- vânzarea de licenţe de producţie a armamentului şi a tehnicii militare, asigurând sprijinul tehnic în producţia lor;
- activitatea comună de cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnico-militar şi schimb de rezultate ale unei astfel de activităţi ;
- schimbul de informaţii şi de experienţă în standardizarea, codificarea, controlul calităţii tehnicii militare în cadrul programelor comune ale cooperării în domeniul tehnico-militar, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
2. Părţile pot conveni cooperarea şi în alte domenii de interes reciproc.
3. Conţinutul şi formele cooperării în domeniile sus-menționate vor fi aprobate de autorităţile competente ale Părţilor prin încheierea de înțelegeri și protocoale adiţionale.
Deci, așa cum spuneam, un acord care nu are în vedere vreo participare directă, militară la conflicte.
Și, totuși… observatorii ar putea fi îngrijorați de o idee din finalul ”expunerii de motive”:
”(…) Încheierea unui Acord în domeniul tehnico-militar cu Ucraina se circumscrie obiectivului politicii de apărare şi de dezvoltare a relaţiilor de cooperare în plan bilateral. respectiv regional.
Dimensiunea de apărare are relevanţă în contextul mai amplu al situaţiei de securitate din regiune, având în vedere interesul României de a susţine parcursul şi integrarea euro-atlantică a Ucrainei, prin dezvoltarea unui parteneriat funcţional, prin identificarea domeniilor de cooperare de interes pentru ambele părţi”.
Ei, aici intrăm în altă dilemă: la capitolul (Articolul) ”Autorități competente” din Acord, pe primul loc este Ministerul Economiei – ori în ”Expunerea de motive”, sintagma concluzivă este ”dimensiunea de apărare”.
Adică duce la o chestiune amestecată, în contextul lipsei totale de transparență din domeniul Apărării, pe care o constatăm de la intrarea în NATO. Și de la preluarea deciziei strategice în România de către SUA, ca să nu ne mai ascundem după vorbele de clacă din ”colonie”.
Deci, acest părinte al presei de investigații românești, Sorin Roșca Stănescu, are motive să ciulească urechile și să lanseze avertismente.
Și, totuși… cred că mai curând Călin Georgescu este cel care a tras semnalul de alarmă cel mai corect:
”Ucraina s-ar alimenta militar prin teritoriul românesc – și fiind sprijinită de America nu ar fi o chestie tocmai bună”, avertizează Călin Georgescu, subliniind ”Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict”, care ”va aduce un mare profit – așa cum aduce și așa zisa pandemie în lume”.
Cu alte cuvinte, România va fi acoperirea prin care (companii din) SUA vor aproviziona un conflict în zonă – iar Acordul pare a fi forma legală prin care se pune la punct combinația.
Pare mai aproape de realitate – dar, atenție, nu este mai puțin periculos! Tot o implicare într-un posibil conflict ar fi! Preiau întrebarea lui SRS: în așa ceva vrea să ne bage Iohannis?!
Pe de altă parte, Călin Georgescu mai atrage atenția asupra unui aspect, perfect în acord cu politica radical progresistă a noii echipe de la Casa Albă:
”Dincolo de profitul adus de toate războaiele contrafăcute în lume, acoperă și ceea ce noua conducere de la Casa Albă – sau așa zisa conducere de la Casa Albă – a impus deja și va impune prin anumite legi, care vor fi trecute mult mai ușor în spatele conflictelor existente la nivel internațional”.
Adică, prin implicare, România lui Iohannis poate participa la o diversiune (sângeroasă) în spatele căreia se vor impune noile legi ale ”progresismului” promovat de Casa Albă, Soros și alte centre de putere globalist-progresiste.
Cam asta e viziunea lui Călin Georgescu – căreia i-aș circumscrie Acordul semnat sub conducerea/presiunea lui Iohannis, Aurescu și restul figurilor politicii actuale.
BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Protestul organizat de AUR și la care participă și președintele partidului, George Simion, are ca scop obținerea demisiei ministrului Vlad Voiculescu.
AUR a cerut de ieri constituirea unei comisii de anchetă privind ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. AUR a participat și la protestele anti-restricții din ultimele săptămâni.
anunță că va contesta la Curtea de Apel restricțiile impuse de Guvern pentru combaterii pandemiei: carantina, închiderea școlilor, obligativitatea măștilor, limitarea programului magazinelor.
În plus, AUR a anunțat astăzi că a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricțiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă.
Potrivit unui comunicat transmis de AUR, măsurile atacate în instanță sunt „carantina națională, închiderea școlilor și susținerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanței prelungite, purtarea măștilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfășoară fizic, dar și în spațiile deschise, limitarea drastică a programului de funcționare al magazinelor și al altor operatori economici”.
AUR a arătat că românii ard de vii sau se sufocă prin spitale, copiii se însingurează și se deprimă în fața ecranelor, fiind lipsiți de contactul direct cu colegii și profesorii, micii antreprenori români sunt nevoiți să pună lacătul pe ușă, vreme în care ei vând măști neconforme și ultimele companii strategice pe care le mai deține statul, își schimbă pozele de profil pe rețelele de socializare și se țin cu dinții de funcții.
”Această șaradă trebuie să înceteze! Măsurile absurde trebuie ridicate și viața românilor trebuie să revină la normalitate", a declarat George Simion, copreședinte AUR.
AUR consideră că ridicarea restricțiilor „va restabili libertatea românilor: de gândire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, dar și accesul liber la activitățile economice, aspecte esențiale într-o democrație”.
Potrivit expertului în fructe al companiei de marketing AMI Ursula Schockemöhle, în Columbia și Honduras au fost închise deja primele plantații. Ea a menționat că boala nu este susceptibilă la acțiunea substanțelor chimice, motiv pentru care solurile infectate vor fi scoase din funcțiune cel puțin 30-40 de ani.
Se remarcă faptul că TR4 afectează în principal soiul Cavendish, exportul căruia acoperă 95% din comerțul mondial de banane.
Experții avertizează că chiar și o mică particulă de sol infectat pe talpa fermierului poate duce la răspândirea infecției. În plus, ei au explicat că boala se răspândește rapid deoarece plantele transmit între ele unele și aceleași gene.
"Florile de gen masculin ale plantei sunt sterile, iar florile de gen feminin formează fructe fără polenizare. Cavendish se reproduce asexuat, prin butășire", subliniază experții.Potrivit oamenilor de știință, în natură nu există un soi atât de bogat în recoltă ca Cavendish. În plus, în multe țări din Asia, Africa și America, aceste fructe sunt la fel de importante ca cartofii și orezul în dieta zilnică.
"Dacă considerăm că populația Pământului este mai mare de șapte miliarde de oameni, atunci o creștere a cererii populației în creștere a țărilor în curs de dezvoltare în ceea ce privește produsele alimentare reprezintă principalul motiv pentru creșterea producției de banane", a declarat Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.
În acest fel, omenirea poate pierde nu doar un produs alimentar gustos, ci și unul necesar.