Florin Piersic

De ziua lui, Florin Piersic a mărturisit pe cine ar dori Președinte al României

5597
(reînnoit 16:37 27.01.2019)
Aseară, la Teatrul Florin Piersic din Cluj Napoca, marele actor a fost sărbătorit printr-un spectacol, prilej cu care mai mulți invitați au rostit discursuri emoționante.

BUCUREȘTI, 27 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Seara trecută am avut imensa plăcere de a mă afla la teatrul ce îmi poarta numele în Cluj. Mă simt extraordinar şi chiar dacă mă repet, îmi pare rău de un singur lucru, că nu am 38 de ani, ci 83 de ani. Sunt emoţionat... Vă asigur că această seară, în sufletul meu, în mintea mea, nu va muri niciodată. Abia aştept să mai vină zile în care să vă apropiaţi de mine şi să îmi spuneţi, bă, Florine, noi am fost în sală în seara în care ai fost vai de capul tău, emoţionat”.

Sunt cuvintele pe care marele actor Florin Piersic le-a scris într-un text postat pe pagina sa de Facebook acum puțin timp.

Aseară, la Teatrul Florin Piersic din Cluj Napoca, marele actor a fost sărbătorit printr-un spectacol, prilej cu care mai mulți invitați au rostit discursuri emoționante.

De remarcat că aniversarea ”monstrului sacru” al filmului și scenei românești a reunit personalități care nu au mai ținut seama de pasiuni politice, diferende personale etc. 

”Harap Alb la 83 de ani. Cel mai iubit român în viață a fost sărbătorit azi noapte la Cluj-Napoca. Te iubim, Florin Piersic. Pur si simplu, Florinnnnnnnnnn Piersiccccccccc! Mă înclin”, a scris Rareș Bogdan, pe pagina de Facebook.

Cunoscutul realizator a îndeplinit rolul de prezentator al manifestării de la Cluj. Aceste fapt nu l-a împiedicat pe Mihai Gâdea să trimită un mesaj simplu și frumos.

”La mulți ani, Florin! Te iubesc!”, a scris Mihai Gâdea pe pagina sa de Facebook.

Prezent și el la manifestare, Oreste Teodorescu a transmis un mesaj inspirat: ”La mulți ani frumoși Florin Piersic, tu ai toate cuvintele, noi putem doar să te iubim enorm, în tăcere!”.

Dar, poate cel mai frumos mesaj l-a rostit, în direct, pe scenă, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

De altfel, în replica emoționată pe care a dat-o după acest discurs, Florin Piersic i-a mărturisit președintelui Academiei:

”Excelenţa voastră Ioan Aurel Pop, dacă eu aş conduce ţara asta şi aş avea un cuvânt de spus, mâine eraţi preşedinte!”, a declarat Florin Piersic.

Marele actor a transmis și ce reprezintă pentru el, acum, această urare de ”La mulți ani”.

”Aceste cuvinte care mereu îți creează o imensă bucurie în suflet, mai ales când îți sunt adresate de atâția oameni frumoși ca voi...”, a scris Florin Piersic. ”A mai trecut un an... În primul rând vreau să le mulțumesc celor care şi-au rupt câteva secunde din timpul lor să îmi ureze "La mulți ani!", să știți că vă iubesc pe toți!”.

Iar ca un tablou al inegalabilei sale vieți, Florin Piersic oferă românilor ”Pe cărările vietii...” – o poezie scrisă chiar de el.  ”Aceste versuri ce le-am scris acum ceva timp spun atât de bine povestea mea...”, dezvăluie Florin Piersic. Iată poezia:

Pot povesti încă o viață
de câte-n lume am văzut,
despre iubire și despre oameni
pe care-n drum i-am cunoscut.

Am încercat de toate-n viață,
cu două mâini am luat și-am dat,
cunosc speranța și disperarea,
am fost rănit și am iertat…

Am colindat pe cărările vieții
cu pasul rar sau mai grăbit
și am strâns vise și am strâns gânduri
și încă nu am obosit...

Am învățat din greșelile mele,
însă și de tăceri și de minciuni m-am lovit,
dar trecând peste ele, și cu bune și rele,
am aflat rostul vieții și-am trăit, și-am iubit...

Am întâlnit femei frumoase
ce mi-au dat tot ce-aveau mai bun,
le-am strâns în brațe, le-am strâns în suflet,
și le-am iubit ca un nebun...

Dar știu cum sună și tăcerea,
îi știu și cântecul amar
și cum te-alină dacă ți-l cântă
pe struna lui un lăutar...

Am colindat pe cărările vieții
cu pasul rar sau mai grăbit
și am strâns vise și am strâns gânduri
și încă nu am obosit...

Am învățat din greșelile mele,
însă și de tăceri și de minciuni m-am lovit,
dar trecând peste ele, și cu bune și rele,
am aflat rostul vieții și-am trăit, și-am iubit...

Am colindat pe cărările vieții
cu pasul rar sau mai grăbit
și am strâns vise și am strâns gânduri
și încă nu am obosit...

Am învățat din greșelile mele,
însă și de tăceri și de minciuni m-am lovit,
dar trecând peste ele, și cu bune și rele,
am aflat rostul vieții și-am trăit, și-am iubit...
Și-am iubit...

5597
Tagurile:
Florin Piersic
Mircea Badea

Mircea Badea, explicație originală a războiului din Coaliție de ce îi ”susține pe toți”

250
(reînnoit 12:09 01.03.2021)
Scandalurile din Coaliția între USR și PNL au devenit un fapt curent, dar au și o intensitate crescătoare - iar Mircea Badea are propria explicație a situației.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Cu umorul său inimitabil, Mircea Badea ”suferă” pentru scandalurile din Coaliție, pentru că, se știe, el ”îi susține pe toți”. De fapt, apreciatul realizator TV a introdus această formulă în opinia publică – ideea de „susțin”, în sens ironic, fiind preluată și în discursul politic.

Mircea Badea trece peste „supărare” și explică de ce se ceartă PNL și USR, ce se petrece, de fapt, în Coaliție.

”Este o ecuație de tip ”check and balances” (control sau limitări – și echilibrare), spune Mircea Badea, referindu-se la celebrul principiu folosit în politica americană, în care  în virtutea separației puterilor în stat, puterile statale trebuie să aibă aproximativ aceeași pondere, să fie echilibrate, pentru a se putea limita reciproc, pentru a preveni abuzul de putere.

La noi, ideea americană este folosită în stil original și… ridicol specific, după cum explică Mircea Badea:

”Toată lumea urăște pe toată lumea, toți vor să dea în cap tuturor! USR urăște PNL, PNL urăște USR, USR urăște PLUS și așa mai departe”, spune Mircea Badea.

De fapt, situația este repetarea situației Alianței DA, din 2004 – 2006, când PNL și PD, parteneri în coaliția de guvernământ impusă de Băsescu, se urau și se loveau pe față, până au rupt coaliția! Acum, cele două partide sunt unite în PNL.

Vorba lui Mircea Badea: ”Să-i susținem pe toți”, pentru că… ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.

250
Tagurile:
Mircea Badea
Tematic
Ciuvică și Mircea Badea se exilează în Turcia, refuză să revină în România lui Arafat!
Mircea Badea, opinie diferită, dar argumentată, despre AUR
Mircea Badea face praf autoritățile din campania de vaccinare

Загрузка...
Clotilde Armand

Miron Cozma face din nou ordine în București începe incendiar cu Clotilde Armand!

728
(reînnoit 07:51 01.03.2021)
„Luceafărul huilei” revine în prim plan, de data asta cu un atac dur la controversata primăriță de la Sectorul 1, Clotilde Armand!

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Controversata Clotilde Armand primește un periculos ”mărțișor” din partea lui Miron Cozma, celebrul lider al minerilor din Valea Jiului.

Miron Cozma cere ferm ministrului de Interne să înceapă o anchetă care să vizeze averea Clotildei Armand, referindu-se la ea ca la o ”hoață”.

”În privinţa acestei hoaţe, îl atenţionez pe ministrul de Interne: dacă nu începi ancheta, aşa cum ţi-am cerut legat de modul în care au obţinut acele bunuri am să te dau în judecată, domnule ministru, pentru favorizarea infractorului!”, a declarat Cozma la RTV.

Miron Cozma o acuză pe Clotilde Armand că deține ”14 terenuri, 3 apartamente, 2 vile”.

”Asta în timp ce Miron Cosma n-are o garsonieră după 20 de ani lucraţi în mină”, a declarat liderul mineriadelor.

Într-adevăr, declarația de avere a franțuzoaicei este impresionantă, cuprinzând mai multe imobile – printre care case, apartamente și terenuri cu diverse destinații.

***

Miron Cozma a fost unul dintre liderii minerilor din Valea Jiului în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și a condus autoritar mineriada din septembrie 1991, soldată cu demisia Guvernului Petre Roman – o acțiune susținută și de opoziția ”pro-europeană”.

În ianuarie 1999, Miron Cozma s-a pus din nou în fruntea minerilor ca răspuns la intenția  Guvernului Radu Vasile de a închide minele din Valea Jiului. Au avut loc încleștări memorabile cu forțele de ordine și, în final, s-a încheiat o ”pace” – așa numita ”pace de la Cozia”, semnată de Cozma cu regretatul premier Radu Vasile.

O lună mai târziu, Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare, iar Radu Vasile era demis. Miron Cozma a fost eliberat în decembrie 2007, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru „subminarea puterii de stat”.

728
Tagurile:
Clotilde Armand

Загрузка...
Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia nu impune nimănui punctul său de vedere

37
Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și așteaptă ca reflectarea evenimentelor din țară să urmeze același raționament, a declarat Lavrov.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și speră ca în aceeași cheie vor fi reflectate evenimentele din Rusia, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Russian Foreign Ministry

“Suntem departe de dorința de impune cuiva ceva, fie și colegilor noștri diplomați, un anumit punct de vedere. La rândul nostru, așteptăm ca evenimentele să fie reflectate în același mod, prezentând totul din mai multe perspective, obiectiv”, a declarat Lavrov la întâlnire cu reprezentanții presei străine, acreditate în Rusia.

Lavrov a subliniat că autoritățile ruse nu se izolează de nimeni, “întotdeauna sunt gata de discuții”, însă nu trebuie acceptate ca un dat actualul val de informații false, etichetări și clișee vechi.

„Acest lucru transformă câmpul informațional într-o arenă de confruntări asemenea celei din perioada războiului rece”, a declarat șeful diplomației ruse.

37
Tematic
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Video - Lavrov: Folosind pandemia, Occidentul încearcă să pedepsească guvernele „incomode”
Lavrov a comentat situația din Armenia

Загрузка...