Victor Ciutacu

Victor Ciutacu informație bombă despre Kovesi de la… un prieten al lui Hellvig-SRI!   

2369
(reînnoit 08:32 22.01.2019)
Când a fost reținut, chiar înaintea alegerilor locale, temuta șefă a DNA l-ar fi sunat pe un procuror cerându-i să ia măsuri ferme – a fost reținut și arestat 6 luni… preventiv!

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik, Evan Răutu. Ediție de referință a ”Punctului culminant”, emisiunea realizată de Victor Ciutacu! Invitat a fost controversatul primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș car a făcut dezvăluiri șocante despre felul în care Laura Kovesi ar fi intervenit în cazul său.

Mai exact, în aprilie 2016, când a fost Cherecheș reținut chiar înaintea alegerilor locale, temuta șefă a DNA l-ar fi sunat pe un procuror cerându-i să ia măsuri ferme împotriva sa.

Telefonul ar fi fost dat spre miezul nopții – iar primarul se afla la audieri de mai multe ore!

”Bă, nu mai terminați odată cu Cherecheș ăsta?”, ar fi tunat vocea Laurei Kovesi. ”O lună de zile am stat la Cluj și 5 luni am stat la Penitenciarul din Gherla”, a spus Cherecheș la RTV.

Cu toate acestea, chiar în perioada în care se afla în arest preventiv, Cătălin Cherecheş a câştigat alegerile (din 5 iunie), obținând peste 70% din voturile alegătorilor din Baia Mare! Fapt inedit, pe 17 iulie  a fost eliberat pentru câteva ore, pentru a depune jurământul ca primar! Tot inedit este că a reușit să-și depună candidatura la primărie cu doar câteva ore înainte de afi arestat!

Motivul arestării - la solicitarea procurorilor DNA - a fost luare de mită în formă continuată, a fost trimis în judecată pe 20 mai 2016, iar în septembrie 2018, a fost trimis într-un alt dosar  pentru luare de mită, acte de comerţ, fals în declaraţii şi coruperea alegătorilor.

Interesant este că, în emisiunea lui Ciutacu, Cherecheș a povestit și despre prietenia inițială și apoi de interferența directorului SRI, Eduard Hellvig.

Cu toate că, inițial, a fost ”bun prieten” cu Eduard Hellvig, Cherecheș crede că actualul șef al SRI ar fi avut un rol în dosarele de la DNA.

Motivul? O dezinformare legată de vechiul dosar al lui Hellvig de la Agenția Națională de Integritate!

”Hellvig credea că dosarul de la ANI i l-am făcut eu cu Elena Udrea”, a declarat Cherecheș în emisiunea lui Ciutacu. ”Nu a pornit de la mine, ci de la un avocat penelist”, a dezvăluit primarul, subliniind că ”Eu am fost bun prieten cu Hellvig”.

Așa cum spuneam, o interesantă apropiere care, așa cum îl cunoaștem pe Victor Ciutacu, a avut și părți ”off the record” și nu va rămâne fără continuare! 

2369
Tagurile:
informație, SRI, Eduard Hellving, Laura Codruţa Kovesi, Victor Ciutacu
Tematic
Dragnea – ”Să mă împuște mâine” – Ciutacu, reacție: ”Nu pot fi solidar cu cretinii”
Achitarea anului: Ciutacu dă lovitura, Mitică revine în forță, Băsescu – mesaj incredibil!
Bătaie ca-n filme! Ciutacu a șters podelele cu Băsescu!
Ciutacu intervine în scandalul din Armată – replică de zile mari, Iohannis e vizat direct!
Deputați în Parlamentul României

Acum: MOȚIUNE contra lui ”Grindă” și a pilelor PNL situație jenantă, Orban e făcut praf

13
O situație uluitoare, ca și tupeul liberalilor: sume uriașe încasate de la stat de consilieri ai premierului și demnitari numiți politic – număr record de pile impuse de Orban și miniștrii săi.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Azi, începând cu ora 14, Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”, care îl vizează pe ministrul Ion Ştefan supranumit ”Grindă”. 

Moțiunea a fost depusă de 77 de deputaţi PSD, care consideră că ”dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”.

Un fapt este cert, fiind prezentat în presa de toate orientările – ”Grindă” este campion nu numai la declarații absurde și chiar la măsluirea suprafeței casei în declarația de avere, dar și la angajarea rudelor și pilelor.

”Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală”, arată PSD, care consideră că ”doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru”.

Moțiunea a fost inițiată în iunie – dar dezbaterea și votul au fost amânate din cauza Pandemiei. Azi, PSD a transmis un nou mesaj, ”Marea familie liberală din administraţie, patronată de ministrul Grindă, a blocat ţara”.

”PNL a ocupat statul cu incompetenţi şi hoţi! Le-au promis românilor reforma sistemului bugetar şi le-au oferit, în schimb, 15.000 de pile puse în funcţii doar pe baza carnetului de partid. Au vorbit de meritocraţie şi au adus în fruntea instituţiilor publice un val de coafeze, secretare sau şoferi”, a scris PSD pe pagina de Facebook.

Problema nu este însă această moțiune simplă – care oricum nu duce la demiterea ministrului – ci faptul că presa de toate orientările a dat în vileag politica de pile a PNL, în care, așa cum menționam, ”Grindă” este campion.

Dăm două exemple, din publicații care nu pot fi bănuite că sunt ”pesediste”: G4Media și ”Adevărul”.

G4Media titra explicit, pe 8 iunie, cu o zi înainte de lansarea actualei moțiuni, ”Cum a populat PNL două instituții-cheie cu neamuri, prieteni, parteneri de viață și clientelă politică”.

Publicația dă exemplele Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii și al Fondului Român de Contragarantare, demonstrând că ”de la vârf și până la Filialele din Craiova, Sfântu Gheorghe sau Focșani, ambele instituții aflate în subordinea Ministerului de Finanțe au devenit baze ale clientelismului politic liberal, printre cei propulsați în funcții aflându-se și reprezentanți din partidele aliate”.

”O promisiune a premierului Ludovic Orban de la începutul mandatului – ”Să terminăm cu pilăraia şi nepotismul” –, este contrazisă flagrant de realitatea din două instituții esențiale pentru piața financiară”, scrie G4Media.ro, prezentând date concrete și o listă cu nume, relații și imagini.

Reacția lui Orban și a PNL? ”Deși am încercat atât la Guvern, cât și telefonic, nu am putut obține de la președintele PNL, premierul Ludovic Orban un punct de vedere referitor la numirile din FNGCIMM și FRC”, scrie G4Media

La aceeași dată, ”Adevărul” titra: ”Camarila lui Orban, plătită regeşte din banul public”, explicând că premierul ”şi-a plasat consilierii economici în funcţii bine remunerate, aceştia fiind printre cel mai bine plătiţi bugetari din România” și că ”îşi sporeşte de la lună la lună echipa de la Palatul Victoria, toţi oamenii săi fiind plătiţi din bugetul statului”.

Sare în ochi cazul lui consilierului premierului, Bogdan Glăvan, numit în CA al Loteriei Române şi în funcţia de preşedinte al Directoratului Fondului pentru Contragarantare.

”După plata taxelor către stat, în buzunarele lui Glăvan intră doar de la stat 20.000 de lei”, scrie ”Adevărul” – fapt care a generat  reacție lui Rareş Bogdan: ”Eu trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme, pentru tot felul de indivizi... (…) Eu am alergat pentru PNL şi alerg pentru PNL alături de 240.000 de membri, nu ca dl Glăvan sau alţi maimuţoi să îşi ia Consiliu de Administraţie sau să spună că el a venit la guvernare ca să ia un salariu de 15.000 lei”.

Un alt caz este controversatul Tănase Stamule, care pretinde că vine din ”privat”, unde la o verificare a cufrelor firmelor cu care a avut de-a face nu se poate lăuda cu ceva. Dar, conform ”Adevărul”, pe lângă salariul de consilier economic la Cancelaria premierului, Stamule a fost numit în CA al Loteriei Române, și de preşedinte al CA al IPROCHIM. ”În total, statul îi vir

Un exemplu ciudat este angajarea în funcția de consilier de stat la cabinetul premierului a lui  Ionel Roiban, preşedintele al National Committee of Romanian American Republicans, ”o funcţie consilier de stat e remunerată cu 16.000 de lei”, precizeaz ”Adevărul”. Deci ”American Dream” se materializează în sinecura de Guvernul României!

”Practic, promisiunile lui Orban de a înceta cu numirile politice şi a începe reducerea aparatului bugetar au rămas vorbe goale”, conchide ”Adevărul”, arătând că Orban ”a ajuns să-şi formeze cea mai numeroasă echipă de consilieri şi secretari de stat pe care i-a avut un premier la Cancelaria sa, în ultimii ani” – în timp ce predecesoarea sa, Viorica Dăncilă, a avut cea mai restrânsă echipă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Ludovic Orban, PNL, moțiune
Tematic
PSD bate obrazul PNL, cerându-le liberalilor să nu mai atace instituțiile statului
Victor Ponta, replica zilei – cere suspendarea funcționării Guvernului și a PNL!
O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”
Tăriceanu, incendiar: ”Stăpânii acestor cotropitori PNL nu se află în țară, ci în afară!”
Cristoiu dezvăluie manipularea pandemiei și înțelegerea la vârf PNL-PSD pentru alegeri!

Загрузка...
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu impune Parlamentului acțiune PENALĂ, Orban riscă 5 ani PUȘCĂRIE!

284
(reînnoit 12:36 07.07.2020)
Demers extrem de puternic al președintelui ALDE, care desființează ” atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție, la orice instituție care nu le cântă în strună”

BUCUREȘTI, 7 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale Primului Ministru Orban!”, a transmis acum puțin timp Călin Popescu Tăriceanu, care subliniază - ”Chiar dacă ocupă o funcție înaltă, el nu este mai presus de lege, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu în respectarea ei!”

Președintele ALDE este ferm: ”Recomandarea lui Orban către populație de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituției”.

”Această declarație nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție”, atrage atenția Tăriceanu, care consideră că ”atacul lor la orice instituție care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns”.

În acest sens, liderul ALDE spune că aștepta o reacție ”mai hotărâtă” a CSM-ului – la fel cum ”aș fi așteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene” – dar, observă Tăriceanu, ”pare că pentru aceste instituții ce le este interzis unora, le este permis altora”.

”Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR, pe cei de la Înalta Curte sau pe Avocatul Poporului!”, declară Tăriceanu, ”nu se poate să-i respectăm doar cu jumătate de normă și să-i lăsăm pradă atacului unui partid care pare că și-a pierdut busola și a uitat câți români s-au sacrificat în ultimii 70 de ani ca noi să ajungem la democrație - o democrație pe care ei o vor distrusă, în numele interesului de partid”.

Prin Tăriceanu, ALDE transmite un mesaj ferm: ”nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator”.

”În consecință, va propune ca Parlamentul, în baza art.109, alin. 2, din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva Primului Ministru Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor”.

Articolul 368 din Codul Penal este destul de clar, spune ALDE - “(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (..) . (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi (...)”

Deci, Orban riscă 5 ani de pușcărie, dar… ”nu Orban la pușcărie e scopul acestei acțiuni, ci să-i convingem pe guvernanți că există limite peste care nu se poate trece!”, conchide Tăriceanu.

E interesant de văzut dacă PSD – Ciolacu NU va urma acest demers… și va rămâne la declarațiile sterile cu care ne-a obișnuit. Greu de crezut, pentru că acțiunea puternică a lui Tăriceanu impune practic Parlamentului să o urmeze.

284

Загрузка...
Медицинские работники

Coronavirus în România, 7 iulie: 29.620 (+397) persoane infectate, 1.799 (+31) decese

0
(reînnoit 13:05 07.07.2020)
Numărul deceselor cauzate de infecția cu noul coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore, la fel ca și cel al persoanelor infectate.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează că, până astăzi, 7 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus - COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.799 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De ieri dimineață, de la ora 10.00 și până astăzi, la aceeași oră, au fost înregistrate 31 decese - 18 bărbați și 13 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Iași, Ilfov, București, Olt, Prahova, Timiș, Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la persoane de peste 80 de ani.

De asemenea, 30 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 397 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În acest moment, la Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 231 de pacienți.

La nivel național, până la această dată, au fost prelucrate 783.337 de teste.

În ultimele 24 de ore, la numărul de urgență 112 au fost înregistrate 440 de apeluri și 2.032 la linia TELVERDE - 0800 800 358, deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Știre în curs de actualizare

0
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Netanyahu sună alarma privind Covid-19 în Israel: „ne aflăm în stare de urgență”
Testările vaccinului anti-COVID-19 în Rusia – care sunt primele rezultate
OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video
Iranul i-a mulţumit Rusiei pentru ajutorul oferit în lupta cu COVID-19
COVID-19 lovește Constanța chiar la vârful județului, în plin sezon! 

Загрузка...