Corneliu Vadim Tudor

Fiica lui Vadim Tudor, ieșire radicală, pe măsura tatălui ei! Sângele apă nu se face!

2253
(reînnoit 07:43 22.01.2019)
”Nu voi permite niciodată ca numele Vadim să fie târât în mocirla în care doriţi să intraţi - nu pătaţi numele tatălui meu pentru ca voi să vă atingeţi scopurile!”

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Din păcate pentru zona naționalistă, nu există nici pace, dar nici autenticitate în privința demersurilor politice. Ultimele tentative de preluare și redresare ale celui mai puternic partid naționalist din istoria României, PRM, par a fi sortite eșecului.

Un grup de mai vechi oameni din PRM s-au aliat cu ceea ce a mai rămas din PRU-ul lui Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu, dar în condițiile în care este pe rolul instanței un proces cu… o altă conducere care revendică PRM-ul!

În aceste condiții, Lidia Vadim Tudor, fiica cea mare a fondatorului și simbolului PRM, Corneliu Vadim Tudor, transmite un mesaj ferm, prin care se dezice total de ”toate acţiunile întreprinse de către cele două conduceri interimare ale Partidului România Mare”, acţiuni pe care le consideră ”situate în afara legii şi a statutului, niciuna dintre conduceri nefiind recunoscută şi legal înregistrată în registrul partidelor politice”.

Prin ratarea Congresului desfăşurat pe 11 noiembrie 2017, Partidul România Mare a ratat o şansă imensă de a intra în legalitate, iar ceea ce se întâmplă acum în interiorul partidului ţine mai mult de zona penală a legii, decât de zona politică, se spune în Comunicatul Lidiei Vadim Tudor.

”Aşa cum am declarat în aprilie 2017, când o altă conducere interimară - aripa Popescu - a dorit să facă o alianţă cu PRU, iniţiativă respinsă nu doar de mine, ca fiică a lui Corneliu Vadim Tudor, dar şi de majoritatea membrilor şi votanţilor PRM, mă văd nevoită şi acum să condamn categoric iniţiativa Iovici de alianţă cu PRU, în condiţile în care, în mod absolut, toţi cei care încă simt româneşte în această ţară, ştiu că Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu numai naţionalişti nu sunt”, lovește dur Lidia Vadim.

Mai mult, redactorul șef al revistei ”România Mare”, celebra publicație care a dat naștere partidului cu același nume, spune că ştia ”că se va ajunge la distrugerea PRM”.

”Am decis, încă de acum mai bine de o lună de zile, să iau distanţă de conducerile interimare ale PRM şi, împreună cu Revista România Mare, să ne depărtăm de acest partid, curat şi frumos cândva, ajuns pe mâinile unor persoane  care nu onorează cu absolut nimic acest partid şi nici România”, scrie Lidia Vadim Tudor.

Iar în privința moștenirii politice a tatălui său, Lidia e fermă: ”Nu voi permite niciodată ca numele Vadim să fie târât în mocirla în care doriţi să intraţi - nu pătaţi numele tatălui meu pentru ca voi să vă atingeţi scopurile!”, le transmite ea celor care ”acum se cred conducătorii PRM, indiferent din ce aripă fac parte”.

”Puteţi să ajungeţi unde vă doriţi, dar nu vă folosiţi de numele celui care a fost numit Tribunul de către acest popor, nume care se dovedeşte a fi pe zi ce trece mai puternic”, scrie fiica lui Vadm. ”Dacă voi, fie că vă numiţi Victor Iovici, fie că vă numiţi Popescu Adrian, fie că vă numiţi Sebastian Ghiţă sau Bogdan Diaconu, sunteţi aşa puternici precum vă lăudaţi, intraţi în politică cu numele voastre, cu forţele proprii - nu pătaţi numele tatălui meu pentru ca voi să vă atingeţi scopurile!”.

Lidia Vadim atrage atenția că, deși s-a retras din partid, dorește ca PRM să participe la alegeri şi ”să ajungă din nou acolo unde îi este locul, în Parlament”. Dar, nu oricum!

”Cred în continuare că acest partid poate ajunge singur acolo, fără să fie oferit pe tavă unor indivizi care nu doar că nu au dreptul moral să facă asta, dar pe care nici măcar legea nu îi recunoaşte”, declară Lidia Vadim.

România, românii, au aşteptări de la PRM, consideră fiica Tribunului, de aceea adresează un îndemn celor care ”încă mai credeţi în PRM”, să nu lase partidul ”pe mâinile unor trădători, oportunişti”.

”Nu doresc să fie dizolvat în alt partid, fie că este el PRU, UNPR sau PSD”, spune Lidia Vadim, ”nu îl doresc căzut în derizoriu, nu îl doresc trădat, nu îl doresc altfel decât tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, l-a dorit”. 

Din toate aceste motive, Lidia Vadim Tudor declară ferm: ”Nu voi permite niciodată ca numele de Vadim să fie asociat cu nume precum Sebastian Ghiţă, Bogdan Diaconu, Victor Iovici sau Popescu Adrian şi alţii ca ei PRM-ul nu este al lor”.

”PRM-ul este al românilor!”, încheie puternicul său comunicat Lidia Vadim Tudor, fiica marelui om politic naționalist.

2253
Tagurile:
Lidia Vadim Tudor, PRM, Corneliu Vadim Tudor
Alegeri locale în ROmânia 2020

Alegeri locale 2020: Rezultatele PARȚIALE în București

20
După surpriza anunțată de exit poll-uri, următorul pas așteptat de români este apariția rezultatelor parțiale care să confirme sau, poate, să infirme, cifrele avansate de sondajele de astăzi

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Încă din această noapte, Biroul Electoral Central va anunța rezultate parțiale la alegerile locale din 2020, urmând a se vedea dacă cifrele avansate de exit poll-uri pentru București și alte orașe mari se confirmă sau nu.

Rezultatele parțiale vor da deja indicii clare și sigure asupra învingătorilor, precum și asupra procentelor finale.

De precizat că exit poll-ul CURS/AVANGARDE a oferit la închiderea urnelor, la ora 21.00, date valabile pentru ora 19.30, așadar pot fi modificări ulterioare, pe care le vor revela rezultatele parțiale.

Iată datele Exit Poll:

Votul pentru Primăria Generală:

Nicuşor Dan - 47,2%

Gabriela Firea - 39%

Traian Băsescu - 8,6%

Florin Călinescu (Partidul Verde) - 1,7%

Călin Popescu Tăriceanu - 1,6%

Ioan Sîrbu (Pro Bucureşti 2020) - 0,6%

Alexndru Ioan Coita (PRR) - 0,3%

Ilan Laufer (PFIN) - 0,1%

Altul - 0,8%

Votul pentru Primăria Sectorului 1:

Clotilde Armand (USR) - 47%

Dan Tudorache (PSD) - 37,7%

Ioana Constantin (PMP) - 7,5%

Adina Alberts (Pro Bucureşti 2020) - 1,8%

Amalia Nenovici (ALDE) - 1,5%

Daniel Bucura (Independent) - 1,5%

Altul - 3%

Votul pentru Primăria Sectorului 2:

Radu Mihaiu (USR) - 42%

Dan Cristian Popescu (PSD) - 31%

Neculai Onţanu (PPU-sl) -  12,9%

Marian Cătălin Militaru (PMP) - 5,9%

Florin Manea (Pro Bucureşti 2020) - 2,6%

Ramona Ioana Mezei (ALDE) - 1,5%

Altul - 4,1%

Votul pentru Primăria Sectorului 3:

Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020) - 39%

Adrian Moraru (PNL) - 34%

Aurelian Bădulescu (PSD) - 14,1%

Mihail Neamţu (PMP) - 8,1%

Bogdan Valentin Brătianu (ALDE) - 1,2%

Altul - 3,6%

Votul pentru Primăria Sectorului 4:

Daniel Băluţă (PSD) - 55%

Simona Spătaru (USR) -37%

Ştefănel Dan Marin (PMP) - 4,1%

Ovidiu Zară (PER) - 1,3%

Altul - 2,6%

Votul pentru Primăria Sectorului 5:

Cristian Băcanu (PNL) - 27,3%

Cristian Popescu Piedone (PPU-sl) - 27,3%

Daniel Florea (PSD) - 24,3%

Marian Vanghelie - 14,2%

Cătălin Lucian Iliescu (PMP) - 4%

Ion Valentin Voicu (ALDE) - 1,3%

Altul - 1,6%

Votul pentru Primăria Sectorului 6:

Ciprian Ciucu (PNL) -48,2%

Gabriel Mutu (PSD) - 35,2%

Ştefan Florescu (PMP) - 7,4%

Tudor Ionescu (ALDE) - 2,9%

Mihai Deneş (Independent) - 2%

Anca Bălăşoiu (Pro Bucureşti 2020) - 1,4%

Altul - 2,9%

20
Tagurile:
2020, alegeri locale, Rezultate parțiale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Alegeri locale 2020

Rezultatele PARȚIALE la alegerile locale 2020 în București

109
(reînnoit 22:15 27.09.2020)
A început numărătoarea inversă pentru alegerile din București, bătălia pentru Primăria Generală a Capitalei fiind principala competiție electorală la orice scrutin de alegeri locale.

Urmează publicarea REZULTATELOR PARȚIALE la alegerile locale 2020. Urmăriți pe SPUTNIK

Declarațiile Gabrielei Firea după închiderea secțiilor de votare la alegerile locale 2020

Primarul General Gabriela Firea a anunțat într-o intervenție pe pagina sa de Facebook că trebuie făcută numărătoarea oficială a voturilor pentru a afla rezultatul real al alegerilor.

Gabriela Firea a cerut răbdare până se face numărătoarea voturilor și a atras atenția că au fost condiții destul de grele și că mulți oameni nu s-au prezentat la vot de teama de a nu se infecta cu noul coronavirus.

”Cu puțin timp în urmă s-au închis urnele de vot, practic, membri comisiilor vor prelua urnele. Spre dimineață vom știi rezultatul real al alegerilor din Capitală. Prin urmare, orice cifre care se anunță în această seară, rezultate ca urmare a unor sondaje de tip exit-poll, nu pot fi cele oficiale, de aceea nu avem învinși și învingători”, a spus Firea.
Ea a subliniat că a fost o ”campanie urâtă, degradantă, pătată, murdară, cum a făcut candidatul dreptei aproape unite. Propriii mei copii găseau plătite tot felul de filmulețe negative la adresa mea care nu au nici o legătură cu realitatea”, a declarat Firea.

Ea spune că au fost lovituri nemeritate: ”eu nu am făcut așa ceva, trebuie să mă mai nasc o dată ca  să mai fac o asemenea campanie”, a adăugat candidatul PSD.

Un alt lucru care i s-a părut neadecvat lui Firea a fost că în campanie nu s-a vorbit de faptul că Bucureștiul nu are centură din cauza Guvernului, că nu este apă caldă petnru că ELCEN-ul a făcut reparații toată vara ca să se supere lumea pe Primarul General care nu decide el cum se dă apa caldă.

”Candidatul Dreptei ar merita locul I la manipulare. În loc să vorbim despre poluare, de gropile de deșeuri care aparțin de Ministerul Mediului, am vorbit de Ion Iliescu retras din activitatea publică de ani de zile, de Adrian Năstase, despre Dragnea”, a mai declarat Firea.

Rezultate Exit poll SOCIOPOL

Conform EXIT-POLL realizat de SOCIOPOL de la ora 21.00, pentru alegeri locale 2020 Bucureşti rezultatele diferă de cele anunțate de Avangarde. Țtirea e dată de RTV. 

REZULTATELE Exit Poll CURS-Avangarde: Alegeri Locale București: Nicușor Dan - noul Primar de București
Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS a obţinut 45% -  Gabriela Firea, candidatul PSD, a obţinut 44%, Traian Băsescu, candidatul PMP - 7% la sută din voturi.

La CONSILIUL GENERAL:

PSD - 34

USR PLUS - 31

PNL - 21

PMP - 6

Alte grupări - 8

La Sectoare situaţia stă astfel:

Primăria Sectorului 1: Dan Tudorache - (PSD) 43%, Clotilde Armand (susţinută de PNL-USR-PLUS) - 40%

Primăria Sectorului 2: Radu Mihaiu (USR) -36%, Dan Cristian Popescu (PSD) - 34%.

Primăria Sectorului 3: Robert Negoiţă (Alianţa Pro Bucureşti 2020) -48%,  Adrian Moraru (PNL) 28%

Primăria Sectorului 4: Daniel Băluţă (PSD) -54%, Simona Spătaru (PLUS) 34%

Primăria Sectorului 5: Daniel Florea (PSD) - 25%, Cristian Băcanu (PNL) - 25%

Primăria Sectorului 6: Cristian Ciucu (PNL) - 43% , Gabriel Mutu (PSD) - 40%

Rezultatele Exit poll CURS-Avangarde - ora 21:00

Conform exit poll-ului prezentat la ora 21.00, la închiderea urnelor, Nicușor Dan are 47,2 la sută din voturile bucureștenilor

Bătălia pe București a fost cea mai acerbă din toată țara la aceste alegeri locale. Exit poll-urile care au curs pe durata zilei au arătat un avans al Gabrielei Firea în prima jumătate a zilei, iar apoi o recuperare a scorului din partea lui Nicușor Dan.

Felul în care s-a concluzionat competiția electorală la București este o modalitate de a măsura și intențiile de vot politic pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în 6 decembrie.

A fost o campanie atipică din care au lipsit marile mitinguri electorale din cauza măsurilor anti-coronavirus, predominând campania online și cea din presă.

Pentru fiecare din cele două tabere, PSD, pe de o parte, și PNL-USR-PLUS, rezultatul de la București are și consecințe politice în jocurile interne din partide.

Nu doar campania, ci și votul a fost îngreunat de măsurile anti-coronavirus, dar, cu toate acestea, prezența la urne în București, unde a fost cea mai mică prezență din țară, depășind totuși prezența de la alegerile locale din Capitală din 2016, semn că miza alegerilor din București i-a convins pe alegătorii din toate taberele să se prezinte la cabina de vot.

Rezultatele alegerilor locale 2020 din București - prezența la vot la ora 18.00

Până la ora 18.00 au votat la alegerile locale la nivel național, un număr total de 6.983.136 de alegători, prezența la urne fiind de 38,16%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

La precedentele alegeri locale, din iunie 2016, până la ora 18.00 votaseră mai mulți alegători: 7.177.744 (39,1%).

Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat astăzi până la ora 18.00 în județele: Olt, Giurgiu, Teleorman, Mehedinți, Gorj.

Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în județele: București, Covasna, Vaslui, Iași, Galați.

Prezenţa la urne este mai mare în rural față de urban.

În municipiul Bucureşti s-a înregistrat cea mai mică prezență la urne din țară, respectiv 29%. Au votat 527.542 de bucureșteni.

Totuși, mobilizarea la urne în Capitală este mai mare decât la alegerile locale din 2016, când până la ora 18.00 votaseră 440.037 de alegători, prezența fiind atunci de 24,6%.

Interesant este că au votat mai multe femei decât bărbați, până la ora 18.00, în Capitală.

Situația prezenței la vot, pe sectoare, la ora 18.00:

Sectorul 1 - 33,96%

Sectorul 2 - 30,06%

Sectorul 3 - 24,24%

Sectorul 4 - 29,77%

Sectorul 5 - 30,15%

Sectorul 6 - 30,47%.

Despre alegerile locale 2020 în România

În București, votarea pentru alegerile locale 2020 s-au desfășurat duminică, 27 septembrie, între orele 7.00 – 21.00, iar la ora 21.00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot.

Alegătorii care, la ora 21.00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Cum se votează la alegerile locale 2020

La intrarea în secția de votare, alegătorul prezintă operatorului de calculator al secției de votare actul de identitate şi, după caz, documentul care dovedeşte reşedinţa. După ce prezintă actul de identitate operatorului de calculator, alegătorul semnează în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară, după caz, primește buletinele de vot şi ştampila cu menţiunea "VOTAT".

Persoanele care nu se regăsesc în listele electorale permanente, dar pot dovedi cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința în raza teritorială a secției de votare respective, vor fi înscrise în lista electorală suplimentară.

Fiecare votant în București va primi patru buletine de vot: unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului București și unul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Alegătorii votează separat, în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea "VOTAT" în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care îl votează.

După ce a votat, alegătorul îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară şi introduce fiecare buletin de vot în urna corespunzătoare.

Îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.

În cazul în care buletinul de vot se deschide în aşa fel încât secretul votului nu mai este asigurat, acesta se anulează şi se dă alegătorului, numai o singură dată, un nou buletin de vot, făcându-se menţiune despre aceasta în procesul-verbal al operaţiunilor de votare.

Alegătorul restituie preşedintelui ștampila cu menţiunea "VOTAT", iar acesta o aplică pe actul de identitate, menţionând şi data scrutinului. În cazul alegătorilor care votează pe baza cărţii de identitate, pe versoul acesteia se aplică un timbru autocolant cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului.

În situaţia în care alegătorul, din motive bine întemeiate, constatate de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate semna în lista electorală, preşedintele face o menţiune în lista electorală, confirmată prin semnătura sa şi a încă unui membru al biroului electoral.

Rezultatele alegerilor locale 2020 la București

Secțiile din Capitală se închid la ora 21.00, iar rezultatele vor fi publicate pe măsură ce se efectuează numărătoarea. Dar alegătorii din București vor avea partea de două exit-poll-uri, astfel încât la închiderea urnelor deja se vor putea estima câștigătorii, precum și procentele aproximative ale principalelor partide în consiliile de Sector și în Consiliul General al Primăriei București.

Pe 27 septembrie, în București, se aleg consiliul local și primarul sectorului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti și primarul general al municipiului Bucureşti.

Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, primarul general al municipiului Bucureşti și președintele consiliului județean se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal.

Rezultatele exit poll la alegerile locale 2020 din România

Trei institute de sondare a opiniei publice au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Cele trei institute de sondare sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”.

Astfel, CURS va efectua sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde va activa în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare.

Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale”- BCS a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Potrivit hotărârilor adoptate, la alegerile locale 2020 operatorii de sondaje efectuate la ieșirea de la urne (exit-poll) au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. Aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în procesul de organizare şi desfăşurare a alegerilor.

Interesul maxim al publicului va fi pentru anunțarea exit-poll-urilor de la București, în principal referitor la alegerea Primarului General al Capitalei, dar și al primarilor celor 6 Sectoare. Un interes sporit va fi însă și pentru orașele mari, așa după cum se și poate observa din lista municipiilor la care au primit acreditare institutele de sondare a opiniei publice.

109
Tagurile:
București, 2020, alegerile locale, alegeri locale, Rezultate parțiale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...