Laura Codruța Kovesi

Lovitură de teatru: Laura Kovesi - șef al Parchetului European?! Ce răspunde Europa

1480
Parchetul European va investiga în toate statele membre, va solicita înghețarea rapidă sau punerea sub sechestru a bunurilor, arestarea persoanelor suspecte - în cadrul unei strategii europene comune de cercetare și urmărire penală

BUCUREȘTI, 21 ian, Sputnik, Evan Răutu. ”Laura Codruța Kovesi și-a depus candidatura pentru postul de șef al Parchetului European, procedura de selecție fiind în plină desfășurare la nivelul Comisiei Europene”, scrie publicația pro-iohannis G4Media, citând ”surse din cadrul Comisiei Europene”.

Parchetul European va investiga infracțiunile care aduc prejudicii bugetului UE, actele de fraudă sau de corupție ori cazurile transfrontaliere de fraudă în materie de TVA de peste 10 milioane de euro.

De asemenea, vor efectua investigații în toate statele membre scrie sursa citată. ”Înghețarea rapidă sau punerea sub sechestru a bunurilor, arestarea persoanelor suspecte” sunt alte atribuții ale Parchetului în cadrul unei ”strategii europene comune în materie de cercetare și de urmărire penală”.

”Kovesi n-a putut fi contactată până la momentul publicării acestui articol”, scrie sursa citată.

Agenţia de presă MEDIAFAX a insistat în verificarea informației și a întrebat Reprezentanţa Comisiei Europene pe tema candidaturii Laurei Codruţa Kovesi şi-ar fi depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef european.

Reprezentanța în cauză a răspuns limpede – buștean, reproducând… procedura – deci ocolind întrebarea! ”Transparență” europeană!

”Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs, Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie (…) comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens”.

Cu alte cuvinte, surpriza plutește în aer – iar mult decorata procuroare ar putea obține postul care ar provoca fibrilații în România. Sau, poate, un post în zona superioară a structurii create în 2017 – eventual de responsabil pentru zona de Est…

1480
Tagurile:
Europa, DNA, Laura Codruţa Kovesi
Tematic
Confirmare la Parchetul General: Kovesi, probleme uriașe!
Kovesi face un demers surpriză – și e făcută praf de un cunoscut investigator!
Vicol: „Coldea şi Kovesi au fost regi. The king is dead. Long live the king!”
Final: Savaliuc, acțiune decisivă pentru… scoaterea lui Kovesi și Lazăr din magistratură!
Personalitate ANAF cere: ”Kovesi să dea banii înapoi, Dobândire de foloase necuvenite”

Загрузка...