Corina Crețu

Corina Crețu, declarație incredibilă e făcută praf de un europarlamentar român!

726
”Cum să spui tu, comisar, că legea amnistiei și grațierii are legătură cu condiționalitatea stat de drept și tăierea fondurilor UE - când noi am discutat când încă era în PSD și susținea sus și tare că nu este”

BUCUREȘTI, 21 ian, Sputnik, Evan Răutu. ”A fost o discuţie întreagă şi în cadrul Comisiei şi în Parlamentul European legată de această legătură între fondurile europene şi respectarea statului de drept - eu cred că răspunde acestui principiu pe care îl avem foarte clar în Comisia Europeană şi UE: toleranţă zero faţă de fraudă”, a declarat Corina Crețu.

Prezentă la București la reuniunea membrilor Conferinţei comisiilor parlamentare de afaceri europene din parlamentele naţionale din UE, Corina Creșu a fost întrebată de presă dacă ordonanţele privind amnistia şi graţierea ar putea avea avea legătură cu decizia aceasta și ar afecta fondurile europene relativ la statul de drept.

Ei bine, Corina Crețu a dat un răspuns neașteptat: ”Da, eu cred că da”, a spus comisarul european pentru politică regională.

Nu este clar dacă s-a referit la opinia sa – sau la cum crede ea că vor interpreta cei din Comisiei respectivele Ordonanțe. Totuși, mai degrabă prima variantă ar fi plauzibilă – și deducem asta tot din declarația Corinei Crețu.

”Atunci când o ţară vine în această familie vine şi cu drepturi, dar şi cu obligaţii”, a declarat Corina Crețu. ”Rămâne de văzut cum va funcţiona acest mecanism şi cum se va măsura respectarea statului de drept în formula adoptată de Consiliu”, a completat comisarul european.

Atitudinea Corinei Crețu este cel puțin ciudată, în contextul în care ea vine din PSD și a fost tot timpul la curent cu problemele din justiție sau din sistemul penitenciar. Fosta jurnalistă cunoștea foarte bine situațiile limită, abuzurile și încălcările legii din justiție, inclusiv problema spinoasă a amestecului serviciilor secrete în Justiție. 

O replică dură a venit de la europarlamentarul Maria Grapini. ”Doamne ferește!”, a exclamat politicianul umanist, explicând și de a avut această reacție.

”Pentru mine e surprinzător, am mai trăit o singură dată în viața mea când un profesionist s-a deprofesionalizat, pentru a crește în funcție, și a zis că fața țesăturii e dos și dosul e față”, a comentat Grapini.

Maria Grapini îi aduce aminte Corinei Crețu de discuțiile pe această temă – și de faptul că, la acea vreme, comisarul susținea contrariul!

”Cum să spui tu, comisar, că legea amnistiei și grațierii are legătură cu eventuala condiționalitate stat de drept și tăierea fondurilor UE când noi am discutat cu doamna Corina Crețu când încă era în PSD și susținea sus și tare că nu este bine să existe o condiționalitate stat de drept la fonduri europene pentru că nu e în tratat și nu avem o posibilitate de a măsura”, a declarat Grapini, la Antena 3.

Reamintim că această controversată condiţionare a fondurilor UE de respectarea statului de drept a generat reacții în întreaga UE, unele state anunțând că vor lua măsura extremă – exitul!

726
Tagurile:
comisar european, Declarație, PSD, Corina Creţu
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Scandalul dezinformării Comisiei Europene, SIE și demisia Corinei Crețu
"Bani gratis de la UE?". Vâlcov, pe contraatac, îi dă Corinei Crețu cu cifrele în cap
Corina Crețu atacă Guvernul României. "Să acuze Comisia Europeană după ce... "
Corina Crețu, anulată și făcută praf de cineva ”care a fost în spatele ei mulți ani”
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

19
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

19
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...
Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea - PSD

Începe Ziua cea mare pentru PSD ar putea reveni la putere!

60
(reînnoit 07:25 23.06.2021)
Una dintre cele mai importante zile ale actualei legislaturi – ” „Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă”, a anunțat Marcel Ciolacu.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Mare zi mare pentru PSD și mai ales pentru Marcel Ciolacu, cel care a făcut declarații optimiste în legătură cu moțiunea de cenzură pe care social democrații o vor depune azi.

”Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă, la numai şase luni de la alegerile parlamentare”, a declarat la începutul săptămânii Ciolacu.

Liderul PSD recunoaște că ”matematic, ei au în acest moment o majoritate”, dar spune că există semnale ca moţiunea ar putea fi votată de parlamentari PNL și USR.

”Există astfel de semnale - vom continua negocierile”, a spus Ciolacu la Antena 3, susținând că a ”terminat negocierile cu partenerii sociali”, pentru că ”am vrut să vedem, în primul rând, de la patronate, IMM-urile, sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moţiune de cenzură”.

Președintele PSD declară că toți interlocutorii ”au spus foarte clar că este oportun să depunem o moţiune de cenzură şi acest Guvern să plece”.

”Am negociat textul moţiunii, l-am finalizat, am discutat şi cu partenerii şi cu ceilalţi parlamentari, şi cu grupul AUR, şi cu grupul minorităţilor”, spune Ciolacu, promițând că ”se vor regăsi pasaje de la fiecare prinse în moţiune”.

De asemenea, Ciolacu a anunțat că PSD va susține tot pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier, dacă moțiunea va trece.

Așa cum am mai arătat, Marcel Ciolacu nu pare afectat de riscul pierderii credibilității dacă moțiunea nu va trece – și nici dacă Iohannis ar refuza să promoveze propunerile PSD. De asemenea, el este extrem de rezervat în a prezenta măsuri concrete pe care le-ar lua PSD – precum și posibilii miniștri pe care social democrații i-ar propune.

Reamintim că toate negocierile de până acum ale lui Ciolacu cu Iohannis s-au soldat cu succese… ale președintelui de la Cotroceni, în sensul că PSD a acceptat ceea ce s-a decis sau ce i s-a cerut.

Deci, întrebarea finală pare paradoxală… dar nu e decât o reflectare a realității „noului” PSD: prin PSD la putere… ar fi chiar PSD la putere?

60
Tagurile:
Florin Cîţu, Guvern, Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...