Tudorel Toader

Toader, palmă pentru Iohannis scoate în evidență ce nu spune președintele!

3897
Ministrul Tudorel Toader a susținut o conferință de presă în care a dat o replică argumentată, documentată, acuzațiilor pe tema recursului compensatoriu.

BUCUREȘTI, 16 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, ministrul Tudorel Toader a prezentat presei poziția sa pe tema recursului compensatoriu.

Ministrul a început cu câteva evidențe cifrice: statistica primită de la Administrația Națională a Penitenciarelor care arată o scădere a populației penitenciare și o scădere a numărului celor condamnați care au beneficiat de o eliberare condiționată.

În plus, din datele oficiale rezultă ”o scădere a numărului celor care revin în penitenciar, după ce au fost eliberați condiționat, și o scădere a stării de recidivă”.

”În 2014 au fost eliberați 11392 de condamnați, în 2018 au fost eliberați 8859 de condamnați, în 2018 au revenit în penitenciar 448 de eliberați condiționat, față de peste 3000 în 2014 - adică, 5,02% au revenit”, a prezentat ministrul.

Apropo de cazul care a incendiat spiritele în România, crima de la Mediaș, Toader a precizat ferm: ”Nu au fost eliberați în baza recursului compensatoriu”, adevăr susținut și de sindicatul lucrătorilor din penitenciare.

În privința legii privind recursul compensatoriu, aceata a fost inițiată de către Guvernul ”tehnocrat”, și a fost ”avizată favorabil de către CSM în componența anterioară, care a propus schimbarea naturii juridice a reglementării”.

Dar, cea mai dură lovitură i-a păstrat-o Toader lui Iohannis:

”Legea a fost susținută și votată inclusiv de către parlamentarii PNL și USR - Legea a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis, fără să atace la CCR, așa cum a făcut în ultimii doi ani”, a spus Toader.

Iar Iohannis nu a spus nimic – nici atunci când a promulgat legea, dar nici când a preluat criticile nu a explicat de ce nu a atacat legea la CCR – sau nu a retrimis-o parlamentului. Aveți aici parcursul legislativ al legii, de la intrarea în Camera Deputaților (decizională), până la promulgarea de către președinte, în iulie 2017.

Se impune o completare – legea fusese atacată la CCR de PNL, dar asta nu însemna că nu putea fi atacată și de Iohannis, cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul legilor Justiției.

Așteptăm ca ministrul Toader să vină și cu alte ”simple precizări”, așa cum ne-a obișnuit.

3897
Tagurile:
ministrul justiției, Klaus Iohannis, Toader Tudorel
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Nou război Guvern – Președinte. Toader, lecție de drept și mesaj ironic pentru Iohannis!
Acum, Viorica Dăncilă și Tudorel Toader – gest în premieră, exemplu de comportament!
Flash - La prima oră, Toader a recunoscut: ”S-a exprimat acordul!”
Știrea dimineții: Plângerea contra lui Iohannis – ”finalizată 85%”! Ce spune Toader
Flash: Tudorel Toader, declarație explozivă chiar la prima oră!
Săptămâna începe tare: Tudorel Toader îi dă lovitura lui Iohannis!
Ziua neagră a lui Iohannis! Tudorel Toader îi dă MAT și îl ia peste picior!
Toader s-a săturat, intervine ferm după crima care a îngrozit România!

Загрузка...