Klaus Iohannis

Știrea zilei: Iohannis s-a acuzat singur de o faptă gravă o probă serioasă contra lui!

4786
Făcând un joc ciudat la DNA, Iohannis s-a acuzat singur de o faptă gravă - ”eludare a condițiilor obiective impuse de lege” – și a comis asta cu bună știință, nu dintr-o eroare.

BUCUREȘTI, 9 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Am transmis către președintele României următoarele solicitări de numire în funcții de conducere: (…) 5. Adina Florea - procuror șef al DNA! Exprimam și speranța faptului că președintele va reciti atât art. 132 din Constituție cât și Decizia CCR nr 358/ 2018!”.

Acest pasaj face parte din mesajul publicat de ministrul Tudorel Toader pe 27 decembrie 2018. În replică, președintele Iohannis, i-a trimis azi o scrisoare ministrului Justiției. Iohannis numește solicitarea de numire ”solicitarea de reevaluare a propunerii de numire”, o procedură care nici nu există.

Nu, Toader a trimis ”solicitarea de numire”, în conformitate cu prevederile legale în domeniu! În schimb, Iohannis insistă că ”îndeplinirea condițiilor legale pentru numirea procurorilor în funcții de conducere se realizează în formele și în modalitățile prevăzute de lege, inclusiv în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității”.

Iar Iohannis susține că ”documentația transmisă nu conține dovada care să ateste (…) că persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea”.

Mai mult, Iohannis îl acuză pe Toader că trimite propunerea ”cu eludarea condițiilor obiective impuse de lege”. Pe scurt, Iohannis respinge din nou propunerea Adina Florea la DNA.

”Constat că subzistă temeiurile de fapt și de drept avute în vedere la respingerea propunerii inițiale de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Ei bine, contactat de Antena 3, președintele CNSAS, forul care produce ”dovada” cerută de Iohannis, dr. Constantin Buchet, a explicat că a fost o întreagă tevatură cu adeverința Adeinei Florea – fiind vorba de o adevărată lucrătură politică.

Mai exact, Buchet a adunat Consiliul CNSAS după ce a primit răspunsuri în legătură cu Florea de la toate instituțiile abilitate  - SRI, SIE și MApN. De fapt, cele trei instituții care au atribuții pe linie informativă au transmis că nimic nu se schimbase în dosarul Adinei Florea față de data anterioară când acesteia i se eliberase o asemenea adeverință – respectiv 2017 (și, anterior, 2009).

Dar, avizul nu a fost dat de CNSAS din….lipsă de cvorum la ședința din 21 decembrie, ședința fiind boicotată de reprezentantul președinției în Consiliul CNSAS, Alexandra Toader, precum și al partidului prezidențial, PNL, cunoscuta Sulfina Barbu.

”În ciuda lipsei de cvorum și cum pentru Adina Florea au fost emise certificate de necolaborare cu securitatea în 2009 și-n 2017, Constantin Buchet a trimis adeverința către CSM, cu precizarea că nu s-a schimbat nimic, potrivit răspunsurile din 2018, în ceea ce privește legăturile Adinei Florea”, transmite DC News, după discuția cu președintele Consiliului CNSAS.

”Către CSM am trimis adeverința și am spus că din răspunsurile deținătorilor nu este schimbată”, a declarat dr. Constantin Buchet. DC News a obținut un răspuns în acest sens de la CNSAS și o copie a adeverinței Adinei Florea.

Răspuns CNAS Roxanei Cristina Neagu
© Photo : Captură ecran. DC News
Răspuns CNAS Roxanei Cristina Neagu
CNAS, adeverința Adinei Florea
© Photo : Captură ecran. DC News
CNAS, adeverința Adinei Florea

Ei bine, în condițiile în care președinția folosește chiar ideea de ”eludare a condițiilor obiective impuse de lege”, deci, practic de ieșire din cadrul legale sau, prin extensie, de ilegalitate – a ieșit la iveală un fapt care îi aduce lui Iohannis o nouă acuzație!

Concret, Iohannis a numit-o în funcție pe președinta Curții Supreme de Justiție, judecătoarea Cristina Tarcea, fără adeverință CNSAS!

”Lumea Justiției a dezvăluit în exclusivitate că în momentul de față nu există nicio adeverință din partea CNSAS care să ateste că Tarcea nu a fost colaboratoare sau lucrătoare a Securității dinainte de 1990”, scrie jurnalistul George Tărâță în LuJu.ro.

Mai mult, Lumea Justiției a primit, în noiembrie 2018 un răspuns halucinant de la CNSAS, în care se spune că… procedura de verificare a Cristinei Tarcea este ”încî în derulare”:

“În ceea ce privește persoana doamnei judecător Cristina Iulia Tarcea, va informăm că procedurile de verificare se derulează încă, rezultatul final urmând a vă fi comunicat ulterior”, se arată în răspunsul CNSAS.

CNAS, răspuns în privința Cristinei Iulia Tarcea
© Photo : Captură ecran. LuJu
CNAS, răspuns în privința Cristinei Iulia Tarcea

Concluzia jurnalistului George Tărâță este firească: ”La momentul numirii Cristinei Tarcea în funcția de președintă a Înaltei Curți - 14 septembrie 2016, pe vremea Guvernului Cioloș – aceasta nu îndeplinea condiția invocată de Iohannis pentru refuzul în cazul Adinei Florea, neexistând dovada că nu a colaborat sau nu a fost lucrătoare a Securității”.

Iohannis a trecut peste legea de care astăzi se agață în mod fals și a pus-o pe Tarcea la conducerea ICCJ, conchide jurnalistul LuJu. Dar, e posibil să nu aibă dreptate – iar opinia mea este că Iohannis ar putea să nu se ”agațe în mod fals”.

În sensul că e de presupus că președintele și echipa sa cunosc legea, deci au invocat-o corect, ceea ce duce la o concluzie mai gravă: numirea Cristinei Tarcea, prin ”eludare a condițiilor obiective impuse de lege”, a fost făcută cu bună știință.

Mai mult, inexistența unei dovezi anterioare de ”necolaborare”, ca în cazul Adinei Florea, complică rău lucrurile – și aduce o dovadă în plus pentru acuzația că Iohannis e omul Sistemului – Sistem bazat pe persoane cu biografii cu probleme. (Notă: Tarcea are o adeverință din 2001, dar atunci CNSAS nu era în posesia tuturor arhivelor Securității)

În concluzie – făcând un joc ciudat la DNA, Iohannis s-a acuzat singur de o faptă gravă - ”eludare a condițiilor obiective impuse de lege” – și asta, repet, cu bună știință, nu dintr-o eroare.

În plus, dubla măsură (Florea / Tarcea) poate fi o circumstanță agravantă pentru această speță – dar și pentru alte componente controversate ale mandatului Iohannis.

4786
Tagurile:
ilegalități, standard, Dublu, numiri, Klaus Iohannis
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Parlamentul European

PSD face Germania de râs: rezoluție în PE pentru respectarea drepturilor muncitorilor

192
PSD, prin europarlamentarul Dan Nica, a anunțat o inițiativă unică: o dezbatere în Parlamentul European, finalizat printr-o rezoluție privind respectarea drepturilor muncitorilor români din Germania.

BRUXELLES, 27 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Liderul delegației PSD din Parlamentul European, europarlamentarul Dan Nica, a anunțat astăzi că solicită organizarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European care să ducă la adoptarea unei rezoluţii comune privind obligativitatea respectării standardelor europene în vigoare pentru lucrătorii sezonieri români din Germania.

"Cer tuturor deputaţilor români din Parlamentul European să dea dovadă de unitate şi să susţină acest demers. E nevoie de un efort comun, coordonat pentru a asigura drepturile elementare ale compatrioţilor noştri victime ale abuzurilor angajatorilor. Lăsaţi competiţia politică şi orgoliile deoparte! Urgenţa socială a românilor aflaţi într-o situaţie vulnerabilă, adesea umilitoare, ne obligă la acţiune urgentă şi concretă", a declarat Dan Nica.

Dar propunerea sa pune PNL într-o situație complicată, liberalii fiind parte din grupul PPE dominat de Germania, iar Berlinul nu va agrea ca în plenul Parlamentului European să fie discutate abuzurile practicate în Germania împotriva muncitorilor români.

Dan Nica este însă de părere că Parlamentul European "trebuie să solicite, printr-o rezoluţie oficială", Comisiei Europene şi statelor membre ale UE, să garanteze drepturile muncitorilor sezonieri. Și anume: condiţii de călătorie în siguranţă pentru toţi lucrătorii sezonieri; cazare şi condiţii de muncă decente şi care permit distanţarea socială; norme precise de securitate a muncii, monitorizate de autorităţile abilitate; contracte de muncă înmânate lucrătorilor şi care stabilesc salarii negociate colectiv şi asigurări decente de sănătate; informaţii şi asistenţă în limbile materne ale lucrătorilor şi puncte de contact pentru situaţii neprevăzute.

Rămâne de văzut dacă Germania va accepta să fie discutată ca o țară cu probleme și care încalcp flagrnt drepturile muncitorilor, tocmai în Parlamentul European acolo unde eurodeputații germani sunt obișnuiți să ceară socoteală altor state, precum Ungaria, Polonia sau, până nu demult, chiar României.

"Solicit Comisiei Europene să monitorizeze atent aplicarea prevederilor legislaţiei europene în materie şi Guvernului României să acţioneze mai prompt şi mai responsabil pentru apărarea drepturilor propriilor cetăţeni", a subliniat Dan Nica.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

192
Tagurile:
Germania, Rezoluție, PSD
Tematic
Germania reia călătoriile turistice cu 31 de state europene – data ridicării restricţiilor
Zeci de muncitori, printre care români, infectaţi la un abator din Germania – MAE confirmă
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Motivele pentru care SUA se opun apropierii dintre Germania și Rusia
Ultima oră: un român a murit la muncă în Germania
Germania: zeci de mitinguri contra restricţiilor, 1000 de poliţişti dislocaţi –VIDEO, FOTO
Germania: landul care pune capăt tuturor restricţiilor de la începutul lui iunie

Загрузка...
Klaus Iohannis, 1 decembrie 2018, Alba Iulia

Noul șef din SERVICII legătura cu Iohannis, coincidențe și întrebări în spatele numirii

414
(reînnoit 17:10 27.05.2020)
Aducerea lui Bălan s-a făcut la doar câteva zile după pensionarea și plecarea bruscă din țară (în Israel) a celebrului șef al STS, generalul Marcel Opriș

BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum a anunțat Președinția, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat azi numirea generalului-maior Ionel-Sorin Bălan în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Propunerea a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis – iar din datele de până acum se pare că există o legătură între cei doi.

Generalul Ionel-Sorin BĂLAN s-a născut în 1968 la Râmnicu Vâlcea, a absolvit Liceul Militar de la Breaza în 1987 și, în 1990, Școala Militară de ofițeri de Sibiu. În 1997 a încheiat și studiile de inginerie, specializarea calculatoare, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Între 1990 și 1997 a lucrat în cadrul MApN, fiind comandant de pluton în cadrul Institutului Militar de Transmisiuni Sibiu.

După absolvirea ULB a intrat în STS, lucrând la STS Sibiu din anul 1997 ca ofițer la Biroul de Radiocomunicații din cadrul STS Sibiu, iar din 2005 a devenit șeful STS Sibiu.

În septembrie 2017 a fost adus direct de la Sibiu ca prim-adjunct al directorului STS, deși nu avusese experiență în lucrul din centrala STS. Atenție, aducerea lui Bălan s-a făcut la doar câteva zile după pensionarea și plecarea bruscă din țară (în Israel) a celebrului șef al STS, generalul Marcel Opriș.

Coincidență? Cert este că Iohannis și Bălan se cunoșteau de la Sibiu – iar susținerea de care acesta s-a bucurat din partea președintelui ridică un semn de întrebare: TOT Iohannis a fost cel care a cerut venirea lui de la Sibiu la București, în 2017?

Ar fi interesant de aflat CUM s-a procedat în august 2017.

Să mai menționăm că generalul Bălan este cunoscut presei pentru cel puțin două episoade controversate, dar în care nu i se poate reproșa ceva.

Generalul Bălan este cel care a negat, în fața  Comisiei de anchetă a alegerilor europarlamentare, că vreun angajat al STS a operat controversatele  tablete sau care să fi introdus date în sistemul informatic privind prezenţa la vot şi centralizarea proceselor verbale.

Tot el este cel care, în Comisia de Apărare, în cazul ”Caracal”, unde a precizat că STS nu a furnizat Poliției trei adrese poștale, așa cum se afirmase inițial de alte instituții -  și a spus că nu știe de ce polițistul a deschis aplicația de localizare abia după o oră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

414
Tagurile:
Serviciul de Telecomunicații Speciale, Klaus Iohannis

Загрузка...
Submarin. Imagine simbol

Testarea "Poseidon": Pregătiri pentru prima lansare a ”torpilei Apocalipsei”

0
(reînnoit 18:32 27.05.2020)
Sistemul subacvatic unic rusesc fără pilot va garanta o reacție de răspuns în cazul unui atac inamic. Printre țările cele mai avansate din lume din punct de vedere tehnologic, doar Rusia dispune de o astfel de armă.

Editorial realizat de Aleksanr Hrolenko 

Potrivit unei surse RIA Novosti din cadrul complexului militar-industrial rus, prima lansare a aparatului subacvatic fără pilor ”Poseidon” a fost programată pentru toamna anului 2020, iar între timp au loc testări ale unor unități și module aparte ale celui mai nou sistem.

Lansarea va avea loc la bordul submarinului nuclear multifuncțional Belgorod (proiectul 949A ”Antei”), care este primul transportator experimenta al celor mai noi aparate fără pilot. Nava experimentală a fost special concepută pentru Poseidon (proiectul 09852) și lansată în aprilie 2019 la Severodvinsk. Testarea însuși submarinului va dura până în 2021, iar dacă vor fi finalizate cu succes, ”Belgorod” și ”Poseidonii” vor intra în dotarea Marinei Ruse.

Primul transportator de aparate intercontinentale fără pilot va fi ulterior submarinul nuclear ”Habarovsk” (proiectul 098531), care urmează să fie lansat pe apă la începutul verii, după care testările vor dura aproximativ doi ani. Nici o țară din lume nu dispune de astfel de sisteme sau mijloace de protecție împotriva ”Poseidon”. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat despre dezvoltarea acestei arme într-un mesaj către Adunarea Federală din 2018. Sistemul oceanic multifuncțional Poseidon este răspunsul asimetric al Rusiei la concentrarea periculoasă a potențialului de atac al Pentagonului și NATO în Europa de Est, la formarea sistemului american antirachetă - care poate fi folosit pentru a distruge potențialul de apărare al Federației Ruse.

Prudența manifestată de Rusia nu a fost de prisos - în 2019, Statele Unite, sub un pretext inventat, s-au retras din Tratatul privind eliminarea rachetelor intermediare și cu rază scurtă, au stabilit un precedent pentru distrugerea Tratatului privind armele ofensive strategice și până în 2020 au ridicat bugetul militar până la 750 de miliarde de dolari (comparabil cu cheltuielile de apărare ale tuturor celorlalte țări ale lumii).

O aeronavă fără pilot incredibilă

Poseidon este un vehicul strategic intercontinental de mare adâncime, cu o centrală nucleară capabil să se deplaseze la o adâncime de 1000 de metri la o depărtare de până la 10 mii de kilometri, cu o viteză de 100 de noduri (185 km / h). Testările ”Poseidon” au confirmat caracteristicile unice și capacitatea de aproape nelimitată de navigație fără pilot.

Cosmos
© Photo : ESO/J. Emerson/VISTA. Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Dispozitivul cu o lungime de 24 de metri cu un diametru de aproximativ 1,6 metri poate fi echipat cu muniții obișnuite sau cu arme termonucleare convenționale și este proiectat pentru a distruge grupuri de portavioane, baze strategice de submarine și infrastructura de coastă a inamicului. Identificarea în ocean a unei astfel de „torpile” nu este o sarcină ușoară, la viteze mici practic nu se aude, dar chiar și în cazul contactului hidroacustic (detectarea), nu ai cum să te aperi. În regimul fără pilot, ”Poseidon” este capabil să se deplaseze la adâncimi și viteze care sunt inaccesibile pentru toate submarinele, torpilele și rachetele existente ale unui inamic potențial.

Sistemul de control autonom permite identificarea și depășirea liniei antisubmarin sau alte sisteme de apărare. Aceasta îi garantează invulnerabilitatea și un efect de distrugere incredibil. Un instrument foarte serios al politicii de îngrădire.

Proiectul rusesc a alarmat Comandamentul Strategic American (STRATCOM) încă de la etapa de testare. În cadrul unor audieri în Congresul american din februarie anul trecut, șeful STRATCOM, John Hayten, a menționat că ”Poseidon”, ca un sistem de arme fundamental nou, nu este supus limitărilor Tratatului START III, iar un proiect similar celui rusesc nu este dezvoltat în Statele Unite. Partea americană a manifestat interes pentru un nou acord care reglementează vehiculele submarine fără pilot dotate cu echipamente militare nucleare și alte sisteme.

Anterior, în SUA au apărut unele prognoze potrivit cărora s-ar presupune că, în cazul unui conflict global, un transportator subacvatic ar putea aduce în apropierea țărmului SUA o bombă termonucleară de 100 de megatone, ceea ce ar putea provoca un tsunami și va spăla întreaga infrastructură de coastă împreună cu transportatorii de aeronave, instalațiile de apărare și orașe întregi. Astfel, nava fără pilot ”Poseidon”, chiar înainte de a fi trecut în dotare, a afectat situația internațională și, în parte, deciziile conducerii militare a mai multor țări neprietenoase Rusiei. Însă fără un motiv întemeiat (de exemplu, un act de agresiune împotriva Federației Ruse), ”Poseidon” nu va acționa niciodată.

Misteriosul „Habarovsk”

Submarinul de ultimă generație ”Habarovsk” este în prezent poate unul dintre cele mai mari secrete militare ale Rusiei. Conform datelor din surse deschise, este cunoscut faptul că nava este dotată cu o centrală nucleară absolut nouă și este capabilă să transporte până la șase ”Poseidoni”, care în presa occidentală au fost numite „torpilele Apocalipsei”.

Are un deplasament de aproximativ 10 mii de tone, dezvoltă o viteză de până la 32 de noduri, adâncime de imersiune de 500 de metri, o autonomie de 120 de zile, și un echipaj de cel puțin 100 de persoane.

Corpul submarinului seamănă cu cel mai recent transportator de rachete strategice ”Borei”. Principalele caracteristici ale navei ”Habarovsk” sunt clasificate. Marina Rusă planifică să aibă în dotarea Flotei de Nord și din Pacific două transportatoare de navelor fără pilor ”Poseidon”.

Tu-95MS cu rachetele de croazieră HA-101
Пресс-служба Минобороны РФ

Aceasta este o generație principial nouă de sisteme de arme strategice subacvatice ale Rusiei. „Deghizarea dublă” a submarinelor nucleare și a torpilelor strategice ”ale Apocalipsei” garantează respingerea oricărui atac nuclear, chiar dacă pe termen lung SUA și NATO vor reuși să creeze un sistem de apărare antiaerian „impenetrabil” pe uscat, pe mare și în spațiu.

”Poseidon” nu este singura dovadă a superiorității tehnologice a Rusiei, însă una foarte impresionantă și în stare să-l ”aducă în simțiri” pe potențialul adversar. Federația Rusă nu încearcă însă să genereze amenințări în mod maniacal. Mai mult, pentru a consolida stabilitatea strategică în lume, Moscova este gata să discute cu partenerii occidentali obligațiuni contractuale corecte, pentru a atinge stabilitatea în lume, ținând cont de capacitățile celor mai recente sisteme strategice de arme rusești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
torpilă, Testare
Tematic
În pragul unui război rece: SUA au testat o rachetă interzisă de INF
Expert rus, despre noile teste de rachetă ale SUA: O politică duplicitară
Un petrolier se scufundă în Marea Neagră, după ce a fost lovit de o torpilă. VIDEO
Sistemele de rachetă S-500 vor intra în dotarea armatei ruse în 2020
Sistemul anti-torpilă respinge atacul: Duel în Marea Baltică. VIDEO

Загрузка...