Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Dăncilă, mișcare de ultimă oră - Iohannis, vizat!

5386
”Este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor”.

BUCUREȘTI, 7 ian - Sputnik, Evan Răutu. Premierul Viorica Dăncilă nu a mai stat să aștepte motivările președintelui cu privire la respingerea propunerilor de miniștri și i-a transmis acum puțin timp propunerile de interimari la Transporturi și la Dezvoltării Regionale.

Astfel, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru interimatul de la ministerul Transporturilor, iar Eugen Teodorovici, titularul Finanțelor Publice, este propus pentru ca ”interimar” la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

”Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, se arată într-o informare trimisă de Guvern. 

Guvernul își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, se menționează în document.

”Este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor”, se atrage atenția de către premier.

De menționat că premierul i-a telefonat în această dimineață președintelui și l-a informat cu privire la propunerile de interimat, spun surse media.

”Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale”, se mai menționează în informarea transmisă presei de Guvern.

5386
Tagurile:
personaj vizat, Klaus Iohannis, Mișcare, Viorica Dăncilă
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Scandal din prima zi a lui 2019: Anul începe cu un atac la Guvern și la România!
Cine se teme de succesul României la președinția UE?
Bomba serii: Iohannis a cedat!

Загрузка...