Declarație de presă susținute de Klaus Iohannis la Cotroceni, 4 ianuarie 2019

Klaus Iohannis, declaraţii şoc: „Nu tem de nici un contracandidat”

286
Şeful statului a vorbit, cu prilejul primei declaraţii de presă din 2019, despre decizia sa de a candida din nou la alegerile prezidenţiale.

BUCUREŞTI, 4 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Iohannis a declarat că începem anul cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi că 2019 este un an cu foarte multe provocări.

De asemenea, şeful statului şi-a anunţat obiectivele pentru anul în curs, precizând că acestea sunt obiectivele României. Iohannis a vorbit, în acest caz, despre o mai bună şi mai profundă integrare europeană, despre consolidarea posturii noastre în cadrul NATO şi şia exprimat chiar speranţa că poate, în 2019, România îşi va întări prezenţa NATO pe Flancul Estic.

„Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidenţiale este câştigarea unui a doilea mandat de preşedinte al României”, a declarat Iohannis, site-ului oficial al președinției.

Acesta s-a declarat optimist în ceea ce priveşte candidatura sa pentru un nou mandat, declarând că nu se teme de nici un contracandidat.

„Da, sunt foarte optimist. Nu mă tem de nici un contracandidat. Nu mă tem niciodată de contracandidaţi. Alegerile sunt alegeri. Cine doreşte să obţină un mandat trebuie să se prezinte în postura de candidat. Eu mă voi prezenta şi sunt optimist, da!”, a declarat Iohannis.

Întrebat cum vede o cursă prezidenţială cu liderul social-democrat Liviu Dragnea, Iohannis a răspuns că el consideeră că orice cursă electorală are un parcurs pe care îl cunoaşte toată lumea, cu campanie electorală, iar la final este important ce îşi doresc alegătorii „şi la sfâşitul anului 2019 vom şti ce preşedinte şi-au dorit românii”.

Partidul care îl susţine este PNL, însă Iohannis a precizat că urmează să aibă loc discuţia privind o susţinere mai mare. El a menţionat că importantă rămâne susţinerea românilor.

286
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Iohannis a semnat: fermierii de la munte vor primi bani mulţi
Iohannis – situație incredibil de slabă în primul sondaj publicat în 2019
Bomba serii: Iohannis a cedat!
Iohannis, palmă pentru PSD: „O să aibă ocazia să mai încerce o dată”

Загрузка...