Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici

Știrea zilei: Guvernul a dat lovitura care sperie analiștii, băncile și corporațiile!

9982
Dragnea: ”Sunt companii care au cifre uriaşe de miliarde euro şi care au profituri foarte, foarte mici, 1 şi ceva la sută - înseamnă că au o problemă”.

BUCUREȘTI, 29 dec - Spurnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, a fost publicată în Monitorul Oficial nr 1116 Ordonanța de Urgență privind măsurile fiscal-bugetare – așa numită ”taxa pe lăcomie”.

Este vorba de OUG nr. 114/2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.  

”Discutăm de companii care au cifre uriaşe de miliarde euro şi care au profituri foarte, foarte mici, 1 şi ceva la sută - înseamnă că au o problemă cu managementul, a comentat ironic Liviu Dragnea temerea corporațiilor, la Antena 3.

”Una dintre cele mai importante măsuri din noul act normativ este taxa pe activele financiare ale băncilor, care este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% şi 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%”, precizează Antena 3.

Mai mult ca sigur, ordonanța va fi atacată la CCR, PNL pregătind chiar un demers în acest sens, precizează sursa citată.

9982
Tagurile:
publicare, lege, lăcomie, taxa
Tematic
"LĂ-CO-MIE – ștampila voastră pe vecie". Mesaj dur către bancheri
Guvernul propune o ''taxă pe lăcomia băncilor", PNL și BNR critică dur măsura
Guvernul către bănci: "Nu veți pierde bani. Dar clienții nu mai suportă ratele"

Загрузка...