Liviu Pleșoianu

Pleșoianu inițiativă de excepție la final de an! #REZIST e în pericol, dar și Iohannis!

6887
Prin demersul lui Pleșoianu sunt vizate acțivități încurajate de ONG-uri din zona #REZIST sau chiar pretins culturale, dar deputatul îi face un ”cadou” și președintelui Iohannis.

BUCUREȘTI, 24 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai activ deputat din noul val de parlamentari, Liviu Pleșoianu, a inițiat o nouă propunere legislativă care va stârni reacții teribile din parte #REZIST. De ce?

Pentru că în baza propunerii deputatului PSD o asociaţie va putea fi dizolvată prin hotărâre judecătorească, ”dacă este considerată a fi succesoare a unei organizaţii naziste sau care acţionează în sensul schimbării prin violenţă a regimului constituţional”.

Propunerea lui Pleșoianu se bazează pe Constituţia României, pe legislaţia penală românească şi pe tratatele internaţionale la care România este parte.  În baza acestora apare posibilitatea dizolvării, prin hotărâre judecătorească, ”a oricărei asociaţii sau fundaţii atunci când se constată că asociaţia sau fundaţia acţionează sau militează în sensul schimbării prin violenţă a regimului constituţional”, ar și a altor manifestări situate în afara cadrului legal precizat:

”Ocupare prin violenţă a sediilor instituţiilor statului, subminarea integrităţii teritoriale a României, propaganda în favoarea războiului, violenţei, terorismului, promovării discursului instigator la ură împotriva unei categorii de persoane”.

Desigur, aici se pot recunoaște acțivități care au fost încurajate de ONG-uri din zona #REZIST sau chiar pretins culturale, dar care au instigat la ură și violență (verbală) – vezi cazul ”Mu…e PSD”.

Dar , Pleșoianu îi face un cadou și președintelui, mai bine zis organizației care a beneficiat de retrocedările sale, ca primar.

Concret, o asociaţie poate fi desființată și dacă ”este declarată de către o instanţă judecătorească sau se declară a fi, sub orice formă, continuatoare sau succesoare în drepturi a unei organizaţii naziste sau a oricărei alte organizaţii interzise prin lege”, prevede Pleșoinau în propunerea legislativă.

Prin amendarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2002, articolele privind asociaţiile şi fundaţiile, referitor la dizolvarea acestora de către instanţele de judecată, propunerea lui Pleșoinau prevede ca „Asociaţia se dizolvă, prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate” atunci când:

- scopul sau activitatea asociaţiei a devenit ilicită sau contrară ordinii publice,

- realizarea scopului este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice

- se constată că asociaţia acţionează sau militează în sensul:

-  schimbării prin violenţă a regimului constituţional

- ocupării prin violenţă a sediilor instituţiilor statului

- subminării integrităţii teritoriale a României

- propagandei în favoarea războiului, violenţei, terorismului

- promovării discursului instigator la ură împotriva unei categorii de persoane,

- asociaţia este declarată de către o instanţ judecătorească sau se declară a fi, sub orice formă, continuatoare sau succesoare în drepturi a unei organizaţii naziste sau a oricărei alte organizaţii interzise prin lege

- când asociaţia urmăreşte alt scop decât cel pentru care s-a constituit

- când asociaţia a devenit insolvabilă;

Conform propunerii legislative,  instanţa competentă să hotărască dizolvarea este ”judecătoria în circumscripţia căreia asociaţia îşi are sediul”.

Am extras esențialul acestei inițiative a lui Pleșoianu – și este clar că va stârni reacții multe. Mai multe detalii asupra propunerii legislative au fost transmise de MEDIAFAX.

Reamintim că tot Liviu Pleșoianu, alături de Șerban Nicolae, a inițiat o altă propunere privind ONG-urile, în sensul transparentizării surselor de finanțare, a modului de utilizare a fondurilor, precum și a veridicității statului de ”utilitate publică”.

Propunerea respectivă a stârnit un val de atacuri, inclusiv de la organisme internaționale. Să menționăm și faptul că Liviu Pleșoianu a devenit una dintre țintele cele mai importante ale celor #REZIST, fiind calomniat în fel și chip și numit mereu ”omul rușilor”.

Adevărul este mult mai simplu, cel care are ca deviză politică ”Fie să fim” a ales să nu fie ”mai bine slugă la americani” – ci să nu fie slugă… de loc!

6887
Tagurile:
REZIST, pericol, inițiativă, Liviu Pleșoianu
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Liviu Pleșoianu, declarație de război - chiar la prima oră!
Pleșoianu îl face praf pe Iohannis, a descoperit o gafă uluitoare – ridicol total!
Pleșoianu revine șocant: "El este cel mai mare pericol pentru siguranța națională!
Ingrid Mocanu - bășcălie totală de protestatarii "gazați" - și adevăruri care supără!
Liviu Pleșoianu continuă bătălia - îi dă o lecție unui controversat lider bucureștean

Загрузка...