Întrevedere cu preşedintele Comitetului pentru Forţe Armate, senatorul James Inhofe, la Ambasada României

După Consiliul PSD, un personaj cheie din SUA a făcut tensiune pe bună dreptate!

2655
Conexiunile sunt multe, complicate – iar pastila aruncată de Dragnea face ca tot ”show-ul” său să fi avut ca punct central un mesaj ”cifrat”, pe care presa să-l înțeleagă repede.

BUCUREȘTI, 17 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În extraordinarul său discurs de la Consiliul Național, Liviu Dragnea  a făcut o amenințare voalată la adresa unui un personaj cheie din ”Sistem”. Să revedem cuvintele lui Dragnea, care au început cu vestea despre un ”nou dosar”.

”Călin știi că ne-au mai făcut câte un dosar?”, i s-a adresat Dragnea familiar lui Tăriceanu. ”La mine este legat de vizita din America, de anul trecut”.

Desigur, se referă la vizita din preziua instalării lui Donald Trump, când Dragnea a participat la un tradițional banchet al președintelui ales.

Dar, atenție la ce urmează – ținta e în colimatorul abilului lider social-democrat. 

”Eu îi spun domnului procuror Uncheșelu, cu foarte mare drag, să meargă în continuare, dar îi spun și unde va ajunge: la un ambasador”, a spus Dragnea, completând – ”Și atunci să-l văd dacă îl țin genunchii, că dacă nu, o să aibă o mare problemă”.

Referirea este cât se poate de evidentă la George Cristian Maior, iar combinația este puțin cunoscută.

O vizită, două vizite…

De fapt, în presă s-a făcut mare tapaj în legătură cu o altă vizită ulterioară, tot din 2017, când Liviu Dragnea s-a întâlnit cu vicepreşedintele Mike Pence și cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan. Rise Project a dat documente conform cărora PSD ar fi achitat 100.000 de dolari unei firme de lobby din SUA.  

”Am verificat la partid şi nu există niciun contract cu o astfel de firmă, iar PSD nu a plătit niciun leu”, a replicat Dragnea în câteva rânduri.

Și da, în afacerea în afacerea în cauză ar exista o anchetă FBI, sunt implicate persoane din România, ba chiar apare și numele controversatului miliardar ”sinucis”, Costel Comana. Dar nu apare niciun ”ambasador”!

De fapt, singura dată când apare o suspiciune rezonabilă despre un ”ambasador” este la prima vizită, cea de ”cina” cu Trump. 

Atunci, Dragnea și premierul Sorin Grindeanu au ajuns la banchet prin intermediul unui lobbyst al lui Trump, o figură controversată, Elliott Broidy, un om de afaceri care a fost condamnat după ce a recunoscut că a dat mită în valoare de un milion de dolari.

Evident, Broidy nu făcea asta din cauza mustății lui Dragnea, ci pentru bani, așa cum fac lobbyștii – legal, în SUA. Ori, despre suma plătită nu se știe nimic, ci doar despre un decont al călătoriei, trecut repede cu vederea la vremea respectivă.

Înaintea plecării Dragnea a încercat să obțină o delegație de reprezentare din partea Biroului Permanent al Camerei Deputaților, suma pentru decont fiind de circa 50.000 de euro.

Nu s-a putut face asta, deoarece, legal, la instalarea președintelui SUA, nu puteau participa, prin protocol, decât ambasadorii – fapt transmis public și de președintele Iohannis.

În acest context, PSD a decontat 50.000 de euro pentru deplasare, sumă declarată presei de trezorierul Mircea Drăghici. (Ca din întâmplare, la sediul din Kiseleff s-a lăsat acum puțin timp cu un mare control financiar, despre care Mircea Drăghici spune că e de rutină… așa să fie!).

Și, totuși, de a primit lobbystul, Elliott Broidy?

Conform cunoscutei publicații americane Politico, un bilet la cina respectivă a costat între 100.000 și 250.000 de dolari, iar un pachet cuprinzând mai multe întâlniri cu diverse oficialități, pe mai multe zile, ar fi ajuns și la 1 milion de dolari! De persoană!

Ca din întâmplare, firma Circinus, deținută de Broidy, semnează un mare contract cu Romarm – după ce, în prealabil, avusese loc p întâlnire de taină între lobbystul american, minstrul Apărării, Fifor, și controversatul om de afaceri Cristian Burci. Iar la semnarea unui contract a fost și Hans Klemm, din informațiile noastre.

Întâmplător, Broidy a fost/este asociat cu Tal Silberstein - consilierul lui Tăriceanu! - și cu Steinmetz, un alt afacerist israelian, cu probleme penal-politice în România! Iar asocierea celor trei se referă tot la o firmă americană cu contracte în domeniul militar cu România!

Treaba e complicată, pe bani mulți, dar nu asta interesează acum – ci în ce constă implicare ”ambasadorului” de care vorbea Dragnea și cine este acesta.

Sputnik: ”În ecuația reușitei au existat cei care au realizat legăturile”

Așa cum spuneam, nimeni din România nu s-a implicat în prezența lui Dragnea și Grindeanu la „cina” lui Trump. Și nici Dragnea sau Grindeanu nu aveau vreun drept de reprezentare sau prezență la acea ”cină” – asta, repet, prin protocolul de la Washington.

”Singurul implicat în organizarea acestei vizite, neoficial, este ambasadorul României la Washington, George Maior, spun pentru cursdeguvernare.ro surse avizate”, scrie ”Curs de guvernare”, o publicație cu nume grele și finanțare… specială.

Exact aceeași informație o primisem și noi, pe surse, în momentul vizitei, că ambasadorul ar fi pus umărul la ”cina” în cauză, mai precis la stabilirea legăturilor cu Broidy.

”Desigur, în ecuația reușitei au existat cei care au realizat legăturile, meritul lor este major, chiar dacă nu se va afla decât peste mult timp despre ceea ce au întreprins”, scriam la vremea respectivă, fără sublinierea pe care am pus-o acum.

Sigur, asta nu era nimic rău – Dragnea reprezenta majoritarea parlamentară, Grindeanu era premier, Maior fusese un important membru PSD – iar obiectivul era buna relaționare cu noul președinte al „Partenerului strategic”. Nu, singura problemă era politicianismul lui Iohannis,  opoziția unora din ”Sistem”, mult mai puțin inteligenți și patrioți decât Maior sau generalul Coldea, poate și ceva ”parteneri” aparținând sistemului Obama.

Cam asta e, în mare povestea. Acum, ce dosar există pe la procurori, în ce fază, e greu de știut. Cert este că Dragnea nu ar fi vorbit aiurea – cel puțin pe acest subiect.

***

Conexiunile sunt multe, complicate – iar pastila aruncată de Dragnea mă face să cred că tot „show-ul” său a avut ca punct central ”băgarea în priză” a lui George Maior. Mai bine zis un mesaj ”cifrat”, pe care presa să-l înțeleagă repede. Iar cei în cauză să înțeleagă că Dragnea e gata să facă un scandal monstru – ilustrând asta inclusiv prin demonstrația de forță cu ”plângerea pentru înaltă trădare”, gest altfel inexplicabil pentru un om politic de talia liderului PSD.

Iar Dragnea se pricepe bine la asemenea jocuri – deci va fi interesant, pentru că Maior trebuie să fi făcut încă de aseară tensiune. Și nu numai Maior…

2655
Tagurile:
detalii, vizite, SUA, Liviu Dragnea
Tematic
Dovada că Dragnea a spus adevărul: e vânat de Soros
O nouă lucrare americană anti-PSD începe oficial, în scurt timp – pioni și personaje cheie
Propaganda NATO, scandalizată de demisia lui Fifor – acuzații pentru Dragnea!
Monica Anisie

Prin discursul de azi, Anisie nu a reușit decât arate a învățat bine lecția PNL

739
(reînnoit 20:04 25.05.2020)
În urmă cu ceva timp, ministrul Educației a vorbit despre cele 7 luni de mandat ale sale și nu a pierdut nici o ocazie să își atace predecesorii la cârma învățământului.

Va rămâne sau nu Monica Anisie la cârma MEC? Cel mai probabil că da, pentru că moțiunea simplă de astăzi nu are efecte juridice.

În schimb, eu propun să ne uităm și în alte părți. În primul rând, astăzi a fost a doua zi când ministrul Educației și Cercetării nu și-a mai prezentat agenda public, așa cum obișnuia până acum.

Apoi, pe pagina de internet a Ministerului Educației și Cercetării a fost o activitate intensă, ca și cum s-ar fi încercat îngrășarea porcului în ajun, prin informarea elevilor, părinților și dascălilor în legătură cu admiterea la liceu, examenul de bacalaureat și cel de titularizare. Asta după ce, zilele trecute, elevii au acuzat ministerul că nu le oferă informații referitoare la examene, iar ei trebuie să le ia din presă, nu de pe site-ul oficial edu.ro. Tensiuni mari sunt și în rândul profesorilor, care erau total bulversați în ceea ce privește examenele naționale de titularizare sau definitivat din 2020.

Încă de vineri după amiază au apărut zvonuri că va fi demisă. Prin Minister, dar și prin inspectoratul școlar, acest zvon a fost catalogat simplu: ”Plauzibil”.

Și atunci, se pune întrebarea dacă, nu cumva, s-a încercat, în cel de-al 12-lea ceas, atenuarea unor tensiuni, mai ales că elevii au fost încântați de ideea că Anisie ar putea să nu mai conducă MEC.

Revenind la ziua de astăzi, Anisie a ținut un discurs tipic politicianist. Nu vreau să fiu nedreaptă și să o acuz de toate hibele sistemului de învățământ. Nu ar fi corect. Este clar că nu avea cum să rezolve nici 15 din problemele sistemului de educație din România.

Spun, însă, că discursul său, în loc să se axeze mai mult pe ceea ce a realizat, pe programele și strategiile implementate în MEC, s-a transformat într-un joc de aruncare a vinei pe ceilalți, cu scopul de a arăta meritele personale.

Se vede clar că la MEC este o problemă gravă de comunicare publică. Dacă Monica Anisie nu are experiență – deși e improbabil – în ceea ce privește comunicarea, atunci consilierii ar fi trebuit să o ajute pe aceasta să își construiască un discurs pozitiv, bazat, în primul rând, pe fapte, arătând care este, cu adevărat, ”România Educată”.

Oamenii s-au săturat de vorbe și de pasat responsabilitatea. Românii vor fapte concrete, clare, care să le arate că omul sfințește locul.

În schimb, prin discursul avut astăzi, Monica Anisie nu a reușit decât să arate că a învățat bine lecția Partidului Național Liberal de a înfiera guvernările social-democrate.

”Dumneavoastră puteți să depuneți câte moțiuni doriți, dar nu îi scutiți pe propriii miniștri care au gestionat cel mai mult școala românească în acești ani”, le-a transmis Anisie inițiatorilor moțiunii, PSD și Pro România.

De ce a fost nevoie, totuși, ca Anisie să arate că este trup și suflet cu partidul, în detrimentul oricăror precizări care ar fi demonstrat că, timp de 7 luni, de când este la MEC, a implementat programe și strategii?

Probabil fiindcă politicul este unica pârghie prin care se poate menține în funcție. Și, o dată cu sine, și prietenele sale despre care Sputnik a scris deja aici…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

739
Tagurile:
PNL, Monica Anisie

Загрузка...
Liviu Dragnea

Mutare inteligentă a lui Liviu Dragnea șansă uriașă în fața Instanței!

4008
Judecătorii Curții Supreme au dat curs unui demers inteligent al lui Liviu Dragnea și al avocatei Flavia Teodosiu.

BUCUREȘTI, 25 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi, la Curtea Supremă, fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat în susținerea unei noi contestaţii la executarea pedepsei. Audierea s-a făcut prin videoconferinţă, ceea ce l-a dezavantajat pe Dragnea, existând probleme tehnice la transmisie.

”Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect”, a spus cunoscuta avocată Flavia Teodosiu, care a recunoscut – ”Din păcate, nu am prea înţeles mare lucru”.

Cert este că, după mai multe ore de deliberări, magistrații au respins ca ”nefondată” cererea lui Dragnea.

Pe de altă parte, judecătorii au dat curs unui demers inteligent al lui Dragnea și al avocatei Teodosiu – au decis sesizarea CCR pentru a stabili constituționalitatea unui articol.

”Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, au decis magistrații Curții Supreme.

Ce spune articolul contestat.

”Art. 598. – Jurisprudență.

(1)  Contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri:

(…) c) când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare;”

Ori, ce se remarcă la acest articol? Imprecizia! Formula ”vreo nelămurire” este total imprecisă, ceea ce este contrar principiilor recomandate sau chiar admise de CCR – iar faptul este confirmat de decizii anterioare a instanței constituționale.

Așa încât acțiunea are șanse de succes, iar aliniatul – poate chiar Articolul – să fie declarat neconstituțional!

In extremism, o asemenea decizie i-ar putea permite fostului lider PSD să facă o nouă cerere de eliberare – de data asta cu șanse mult mai mari de admitere.

Pe fond, contestația lui Dragnea se bazează pe o altă a decizie a CCR – ”completele de la fond să fie specializate”.

”În 10 octombrie 2019 a apărut motivarea CCR care a statuat că la ICCJ nu a fost respectat articolul 29 din Legea 78 care prevedea ca toate completele de la fond să fie specializate”, a arătat apărătoarea lui Liviu Dragnea, cunoscuta avocată Flavia Teodosiu.

Reamintim că, acum un an, pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul ”angajărilor fictive de la Teleorman” și se află la Penitenciarul Rahova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4008
Tagurile:
Justiție, Liviu Dragnea
Tematic
Dragnea, victorie din pușcărie asupra lui Iohannis și lecție pentru cei care l-au atacat
Dragnea, al doilea mesaj din închisoare - ”membrilor, simpatizanților, tuturor românilor”
Personalitate centrală a PSD: ”Multă lume a început să-l regrete pe Liviu Dragnea!”
Scandalul Dragnea lovește în cazul Kovesi: ”Îl avertizez pe Aurescu că-l paște PUȘCĂRIA”
Știrea nopții: Demisie la Bruxelles, atac al unui pesedist anti-Dragnea. Un partid revine!

Загрузка...

Regina rafinamentului: patinatoarea rusă Zagitova, „campioană olimpică a stilului”

0
(reînnoit 20:05 25.05.2020)
 • Alina Zaghitova evoluează într-un program feminin de patinaj artistic la finala Grand Prix din Torino
 • Alina Zaghitova în timpul evoluării la campionatul Europei la patinaj artistic la Moscova.
 • Alina Zaghitova se pregătește de programul de patinaj artistic la ediția XXIII al Jocurile Olimpice de iarnă
 • Premierul Japoniei, Shinzō Abe, și Alina Zaghitova în timpul unei întâlniri în Japonia
 • Alina Zaghitova la campionatul Europei la patinaj artistic de la Moscova.
 • Alina Zaghitova evoluează într-un program scurt feminin de patinaj artistic din Saitama
 • Alina Zaghitova evoluează în programul de patinaj artistic în etapa V a Grand Prix de la Moscova
 • Alina Zaghitova la mare
 • Alina Zaghitova în timpul evoluării în etapa V a Grand Prix de patinaj artistic la Moscova.
 • Alina Zaghitova la mare
Campioana olimpică rusă la patinaj artistic Alina Zagitova a obţinut un alt fel de titlu după ce a câștigat voturile online ca simbol al stilului Jocurilor Olimpice.

Alina Zagitova, campioană olimpică la patinaj artistic la Jocurile de iarnă din 2018 de la PyeongChang, își construiește o reputație ca simbol al stilului, titlul care se adaugă rafinamentului ei pe gheață.

Acest fapt a fost recunoscut de contul oficial de Twitter al canalului Jocurilor Olimpice, după ce vedeta în vârstă de 18 ani a câștigat voturile ca simbol al stilului Jocurilor, învingând-o pe eroina americană a patinajului Johnny Weir, care a ajuns pe locul doi, rusoaica câştigând 62% din voturi, potrivit RT.

Sondajul, la care au participat 406.000 de urmăritori ai contului oficial de Twitter, i-a mobilizat pe fanii Zagitovei, care i-au oferit susţinerea.

Zagitova a ajuns la confruntarea cu Weir după ce a învins-o, în semifinale, pe campioana mondială la atletism Shelly-Ann Fraser-Pryce, din Jamaica, obţinând un vot similar răsunător de 68%.

Cariera competitivă a Zagitovei este în prezent suspendată după ce a anunțat o pauză la sfârșitul anului trecut, dar are un cont de Instagram activ cu peste 700.000 de urmăritori, unde postează deseori selfie-uri și fotografii din viața sa de patinatoare.

O confirmare a statutului ei de icoană a modei a fost apariția sa recentă pe coperta revistei Cosmopolitan din Rusia şi, în acelaşi timp, ea a ajuns un simbol al modei în industria frumuseții, devenind imaginea companiei japoneze în domeniul produselor de machiaj şi îngrijire cosmetică Shiseido.

Zagitova are un contract de sponsorizare cu gigantul producător de echipamente sportive Puma, ale cărui produse le promovează pe conturile sale de socializare, iar în 2019 a fost desemnată sportiva anului de revista Glamour din Rusia.

De asemenea, campioana mondială și europeană originară din Izhevsk a fost inclusă pe lista Forbes Rusia cu sportivii ruşi cel mai bine plătiţi, cu un venit anual de aproape 1 milion de dolari.

La împlinirea vârstei de 18 ani la începutul acestei luni, Alina Zagitova a fost felicitată personal de președintele rus Vladimir Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
 • Alina Zaghitova evoluează într-un program feminin de patinaj artistic la finala Grand Prix din Torino
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Alina Zaghitova evoluează într-un program feminin de patinaj artistic la finala Grand Prix din Torino

 • Alina Zaghitova în timpul evoluării la campionatul Europei la patinaj artistic la Moscova.
  © Sputnik / Grigoriy Sisoev

  Alina Zaghitova în timpul evoluării la campionatul Europei la patinaj artistic la Moscova.

 • Alina Zaghitova se pregătește de programul de patinaj artistic la ediția XXIII al Jocurile Olimpice de iarnă
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Alina Zaghitova se pregătește de programul de patinaj artistic la ediția XXIII al Jocurile Olimpice de iarnă

 • Premierul Japoniei, Shinzō Abe, și Alina Zaghitova în timpul unei întâlniri în Japonia

  Premierul Japoniei, Shinzō Abe, și Alina Zaghitova în timpul unei întâlniri în Japonia

 • Alina Zaghitova la campionatul Europei la patinaj artistic de la Moscova.
  © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Alina Zaghitova la campionatul Europei la patinaj artistic de la Moscova.

 • Alina Zaghitova evoluează într-un program scurt feminin de patinaj artistic din Saitama
  © Sputnik / Alexander Vilf

  Alina Zaghitova evoluează într-un program scurt feminin de patinaj artistic din Saitama

 • Alina Zaghitova evoluează în programul de patinaj artistic în etapa V a Grand Prix de la Moscova
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Alina Zaghitova evoluează în programul de patinaj artistic în etapa V a Grand Prix de la Moscova

 • Alina Zaghitova la mare

  Alina Zaghitova la mare

 • Alina Zaghitova în timpul evoluării în etapa V a Grand Prix de patinaj artistic la Moscova.
  © Sputnik / Alexey Filippov

  Alina Zaghitova în timpul evoluării în etapa V a Grand Prix de patinaj artistic la Moscova.

 • Alina Zaghitova la mare

  Alina Zaghitova la mare


Загрузка...