Hans Klemm și Klaus Iohannis

Tupeu incredibil al lui Hans Klemm! Atac la Guvern, concomitent cu Iohannis!

2642
Afirmația e de un tupeu incredibil, venită din partea celor care cer bani în permanență României, încasând sume uriașe pentru arme, în condiții mai mult decât umilitoare!

BUCUREȘTI, 7 dec - Sputnik, Evan Răutu. Prezent astăzi la conferinţa ”Dezvoltare Internaţională şi Democratizare” organizată de prestigioasa Universitate ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, ambasadorul SUA, E.S. Hans Klemm a făcut o analiză a situației României, în același stil cu care ne-au obișnuit ”partenerii strategici” – acela de tutore. Sau de ”acela care vorbește doar de sus”.

Klemm a ridicat în slăvi ”parteneriatul strategic SUA-România”. Prin care ”timp de peste două decenii, Statele Unite şi România au colaborat îndeaproape” – și, ce să vezi ”ţinând piept împreună provocărilor globale şi regionale”! Textul cu ”provocările” îl mai auzeam de la Mihai Fifor, dar acela cel puțin a demisionat…

”Una dintre priorităţile cheie ale parteneriatului strategic este angajamentul de a promova prosperitatea economică”, spune Klemm, care atrage atenția în 2017, exporturile românești în SUA au ajuns la 2,2 miliarde – nespecificând însă două aspecte: cât din export e realizat de firme cu capital românesc și câte sunt firme cu capital străin.

Investiţiile au făcut din Statele Unite cel mai mare partener economic non-UE al României, a spus Hans Klemm, uitând să precizeze că SUA ocupă, marea economie mondială, ocupă locul 12 în topul investitorilor în România. Și că marea vizită a sutei de investitori americani (de anul trecut) a fost un… fâs!

Dar, în schimb, Klemm nu a uitat să reia povestea parteneriatul strategic SUA-România ”îşi trage rădăcinile din angajamentul nostru comun faţă de valorile democratice, inclusiv statul de drept, piaţa deschisă, respectarea şi promovarea drepturilor omului”.

Probabil drepturile omului însemnând prezența ofițerilor CIA alături de Kovesi, Coldea și restul clubului din cei care se întâlneau la casele conspirative, sau interceptările realizate prin sateliții SUA… Sau poate Microsoft, sau Bechtel sau licitațiile de la Deveselu... 

În fine, Hans Klemm a apreciat că dezvoltarea României ”este de netăgăduit”, dar ne-a făcut critici severe la capitole precum educaţia, sănătatea, infrastructura, inovaţia...

”În ciuda perioadelor de creştere mare, investiţiile în capitalul uman, în educaţia şi sănătatea României au fost mai puţin decât ideale”, a spus Klemm. completând ”Speranţa de viaţă rămâne sub media UE, România are rata cea mai mare de tuberculoză, aproape dublă faţă de următoarea ţară de pe listă, şi a doua cea mai mare rată de diabet”.

În ciuda asigurării sociale obligatorii, sistemul de sănătate nu acoperă mulţi dintre cetăţenii României, spune Klemm, ”în educaţie, situaţia este similară, sistemul fiind subfinanţat”.

Afirmația e de un tupeu incredibil, venită din partea celor care cer bani în permanență României, încasând sume uriașe pentru arme, în condiții mai mult decât umilitoare – nu offset militar, nu plată la livrare – totul înainte! Plus că, la fiecare deplasare în SUA a ministrului Apărării mai apare câte un supliment – sute de mii de dolari în plus! Și pentru ce?

Pericole nedefinite, amenințări scoase parcă din filme… și teatre de război care nu au nicio legătură cu România și mai ales cu interesele ei – astea sunt darurile SUA pentru parteneri!

Deci, dacă banii de înarmare sau cei destinați sistemelor ”paralele” puteau fi folosiți în toate domeniile menționate de Klemm – așa că da, puteau face mulți critica investițiilor guvernamentale, dar nu Klemm!

Ca să nu mai vorbim de stricare relațiilor economice cu Rusia sau cvasi-înghețarea nedeclarată a relațiilor cu China (Huawei e cel mai recent exemplu) – astea sunt alte efecte ale ”parteneriatului” – și costisitoare, nu glumă!

Dar, lui Klemm nu i-a ajuns și a mai spus o chestie incredibilă: ”FMI şi Banca Mondială au ajutat guvernele României să îmbunătăţească eficienţa administraţiei publice, să facă reformele structurale necesare”, dar…

”Diagnosticul de ţară pus de Banca Mondială a identificat în România guvernanţă de slabă calitate”, a spus Klemm.

Deci instituțiile la care România s-a îndatorat sunt cele care fac bine, în opinia lui Klemm – iar culmea tupeului, Guvernul care a tot dat bani SUA e vinovat de ”slabă guvernanță”.

Dar, cel mai ciudat este că atacul vine chiar azi, concomitent cu al lui Iohannis. Ce a declarat Iohannis: ”PSD guvernează prost, PSD legiferează foarte prost”.

Cam pe la aceeași oră – hop și Klemm cu ”proasta guvernanță”… Să facem legătura și cu susținerea Statului paralel?

Hai să ne mărginim la o concluzia mai simplă: tupeu… sau ce?!... Că de plecare se pare că nu e încă vorba!

2642
Tagurile:
Guvern, Klaus Iohannis, Hans Klemm
Tematic
Teodorovici, curaj total: l-a lăsat fără replică pe însuși Hans Klemm!
Ingrid Mocanu și Floriana Jucan denunță: o judecătoare are relații suspecte cu Klemm!
Titus Corlățean a explodat, pur și simplu: a făcut praf Bruxelles și Ambasada lui Klemm!
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu descrie situația dramatică a României subordonate străinilor

550
(reînnoit 16:41 17.04.2021)
Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a atras azi atenția la Congresul ALDE că Romania nu are niciun obiectiv politic, devenind yesmanul UE care preia tot pe nemestecate.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Călin Popescu Tăriceanu, a ținut un discurs furibund azi, la congresul ALDE, în care l-a pus la zid pe Klaus Iohannis acuzându-l că a adus România în poziția de yesman al țărilor mari din UE, care își impun interesele în dauna statelor mai mici, relatează Inpolitics.

”S-a dovedit că o bună parte din lupta anticorupție era o luptă între diferitele clanuri de interese care aveau sprijin din partea unora dintre grupările statului-paralel. În această așa-zisă luptă anticorupție au căzut foarte mulți oameni nevinovați care și-au văzut distruse carierele politice și profesionale, familiile și, în final, chiar viețile și au stat închiși la închisoare degeaba”, a definit Tăriceanu lupta anti-corupție despre care a afirmat că a avut ca scop supunerea României.

Astfel, potrivit lui Tăriceanu, singurul ”obiectiv” politic al României a fost campania anticorupție, care, de fapt, a dus doar la eliminarea unor personaje incomode pentru conducerea țării și pentru străinătate.

”Singurul obiectiv politic al României în acești ani care s-au scurs din 2014, singura țintă, și în plan inter și în plan extern, pare să fi rămas lupta anticorupție, cu care unii fac gargară de dmineață pînă seara și o grămadă de proști se uită în gura lor și cred că de asta stă România pe loc”, a mai spus fostul președinte al ALDE, pentru că la congres a a fost ales un alt lider al formațiunii.

Tăriceanu a admis că lupta împotriva corupției trebuie să fie apanajul justiției, dar a observat că aceasta nu trebuie să se transforme într-un obiectiv politic național, care pune România într-o postură jenantă față de celelalte țări din UE pentru că se transformă astfel în campioana corupției.

”Și vă spun că am experiența politică necesară să afirm clar că nu România e campioana corupției, că sunt țări precum Grecia, Italia, Spania și multe alte țări unde corupția ia forme mult mai extinse și mult mai grave decât în România. Dar ele își văd de drumul lor înainte”, a mai declarat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, România nu a avut în acești ultimi 6-7 ani în care a fost condusă de Iohannis niciun obiectiv de politică externă, ci a devenit un yesman care ascultă ce spun ceilalți și preia fără să mestece orice obiectiv pe care îl fixează UE, la nivelul țărilor mari.

”Din păcate, câteva țări europene mari dictează interesele lor și le impun celorlalte țări mai mici”, a spus deschis Tăriceanu.

Fostul președinte al Senatului chiar a exemplificat cum liderii importanți din UE nu au dorit să apară un pol puternic în interiorul uniunii, format din Polonia, România, Ungaria, Bulgaria ori Slovacia ”și au lovit acolo unde era pântecele slab, unde erau unii mai slabi de înger: la conducerea României. Și, din păcate pentru România – și acest lucru o să se vadă pe termen mediu și lung – au avut succes, în defavoarea României”, a descris el situația ingrată în care a fost pusă țara.

550
Tagurile:
România, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
Tăriceanu a fost trimis în judecată în dosarul mitei de 800.000 de dolari
Ciolacu și Tăriceanu, cuvinte dure la adresa puterii după incendiul de la Matei Balș
Ultima oră – s-a dat drumul bizarului dosar Tăriceanu!

Загрузка...
Ludovic Orban

Orban iese la atac: orice ministru care atacă premierul își scrie demisia

179
(reînnoit 14:19 17.04.2021)
Ludovic Orban a ieșit cu declarații anti-USR în conferința de presă de astăzi, arătându-le pisica partenerilor de Guvernare.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat astăzi că orice ministru trebuie să știe că înainte de a ataca premierul trebuie să își scrie demisia.

”Dacă nu își scrie demisia, atunci să știe că va pleca”, a fost mesajul de forță al liderului PNL care vrea să clarifice astfel raportul de forțe cu USR.

Președintele PNL a adăugat că în nici un stat democratic un premier nu poate permite păstrarea unui ministru în Executivul pe care îl conduce, dacă acesta îl atacă. El a justificat demiterea Vlad Voiculescu ca fiind nu un ”moft”, ci o obligație a premierului după ce fostul ministru al Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldova, care a fost demisă odată cu Voiculescu, au publicat un ordin cu noi reguli de carantinare fără ca premierul să fie înștiințat.

Între PNL, USR-PLUS, UDMR și Grupul minorităților există o înțelegere pentru România privitoare la guvernarea țării, nu este vorba de un campionat de orgolii sau de o competiție de oameni care suferă de vedetism, este vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri să guvernăm România, a adăugat președintele PNL.

179
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Cazul Voiculescu – premieră în politică! Orban face PNL de râs!
Ultima oră: Orban, ferm despre schimbarea lui Vlad Voiculescu
USR, acuzație care aruncă în aer Coaliția: ”În guvernarea PNL-Orban s-a furat enorm!”

Загрузка...
Королевский военно-морской флот Великобритании

Times: Marea Britanie va trimite în Marea Neagră în sprijinul Ucrainei

16
(reînnoit 09:37 18.04.2021)
Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și Ucraina

BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik.  Marea Britanie va trimite un distrugător și o fregată antisubmarină la Marea Neagră în luna mai, în semn solidaritate cu Ucraina și aliații NATO din regiune, anunța Times, citând surse din Marina Regală.

Navele, potrivit publicației, vor fi separate de grupul de portavioane al Marinei Regale din Marea Mediterană. Avioanele de luptă F-35 și elicopterele Merlin de pe portavionul HMS Queen Elizabeth vor fi gata să zboare în ajutorul lor în cazul unei amenințări din partea navelor, submarinelor sau avioanelor rusești, scrie ziarul. În același timp, portavionul în sine va rămâne în Marea Mediterană din cauza interzicerii intrării în Marea Neagră.

O sursă a Marinei Britanice a declarat pentru Times că Londra sprijină suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială și cheamă Rusia la deescaladare.

Anterior, Statele Unite plănuiau să-și trimită navele în Marea Neagră. Distrugătorii Roosevelt și Donald Cook urmau să se afle acolo în perioada 14-15 aprilie - 4-5 mai. Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, operațiunile navelor de război americane în Marea Neagră sunt „de rutină”, Statele Unite coordonând aceste acțiuni cu autoritățile turcești în temeiul Convenției de la Montreux.

Joi, a devenit cunoscut faptul că autoritățile turcești au primit o notificare cu privire la anularea trecerii navelor americane. După cum a anunțat ziarul Politico, Pentagonul a luat o astfel de decizie, având în vedere frica unei escaladări a tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Țările occidentale și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la presupusa intensificare a „acțiunilor agresive” de către Rusia în Ucraina. Washingtonul a anunțat escaladarea „agresiunii rusești” și redislocarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu este obligat să explice nimănui mișcările trupelor rusești în interiorul tării.

”Rusia redislocă trupele pe teritoriul său și, la propria sa discreție, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să-i îngrijoreze pe nimeni”, a mai adăugat Peskov.

16
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei

Загрузка...