Klaus Iohannis

Iohannis, cel mai grav atac politic, prin care încalcă evident Constituția

2479
Este o zi istorică… nedorită: este cel mai grav atac la Constituție lansat de un președinte al României! Dacă nu se vor lua măsuri, în sensul unei acțiuni la CCR, se statuează de acum o anormalitate totală!

BUCUREȘTI, 7 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așteptată cu maxim interes după acțiunea guvernului la CCR, președintele a produs nu o declarație, ci un multiplu atac dincolo de limita Constituției.

În primul rând, președintele a declarat clar că nu recunoaște premierul – ”De facto, noi nu avem premier” a declarat Iohannis, în condițiile în care primul ministru a fost instalat legal și constituțional. S-ar putea spune că nu a fost o nerecunoaștere reală, ci una metaforică, dar președintele a dar noi dovezi că el chiar așa interpretează și acționează.

Asupra activității premierului, Iohannis nu recunoaște aspecte al funcționării legale a relației între instituții, bazat pe documente oficiale – pe care îl numește ”a schimba hârtii” și îl consideră că nu este conform atribuțiilor!

”Premierul nu înțelege cum funcționează statul, nu suntem puși aici pentru a schimba hârtii , ci ca să rezolvăm probleme”, a declarat Iohannis.

În al doilea rând, Iohannis a dezlănțuit un adevărat atac politic la un partid, încălcând grav statutul neutru al președintelui statului, definit prin Constituție.

Președintele a transformat un partid politic în țintă unică a unui demers oficial prezidențial – declarația de presă de la tribuna prezidențială – ceea ce este neconstituțional, cu excepții care nu se încadrează în situația actuală.

”PSD nu mai știe să facă politică, PSD guvernează prost, legiferează foarte prost”, a declarat președintele, în condițiile în care politica PSD nu este atributul președintelui neutru al statului, iar Guvernul și parlamentul NU sunt PSD! Guvernul e de coaliție, existând chiar și un independent, la Justiție. PSD nu legiferează, ci Parlamentul.

Deci, un atac la un partid, continuat și cu o afirmație grav neconstituțională ”PSD nu mai e capabil să negocieze politic”, susținând deci că negocierea unui partid cu președintele ar fi o obligație, fără de care, iată, președintele blochează procedura numirii de miniștri!

Practic, prin această afirmație, Iohannis încearcă să reinventeze legile și Constituția – ceea ce înseamnă, de fapt, o încălcare pe cât de gravă, pe atât de recunoscută, a Constituției!

În al treilea rând, președintele transformă acțiunea premierului la CCR într-un motiv declarat de a întrerupe procedura de numire a miniștrilor, ceea ce este din nou neconstituțional! Fa precizare că acțiunea la CCR nu viza modul de a numi/revoca miniștrii – ci tocmai întârzierea voit nedefinită a procedurii (de numire a miniștrilor) de către președinte!

”Deocamdată nu mai fac nimic până nu se pronunță CCR”, a spus Iohannis – iar întrebarea este unde a găsit el în cadrul legal și constituțional această posibilitate a întreruperii procedurii?!

Tot aici, este de menționat că Iohannis inventează obligații ale premierului – ”era obligată să spună public motivele pentru car au fost revocați miniștrii”. Unde se menționează asta și ce înseamnă ”să spună public” - și după ce formulă? În plus, acum avem de-a face cu demisii, care au fost și explicate chiar de miniștri!

În fine, în al patrulea rând, președintele lansează un atac la puterea executivă, declarând, fără perdea, ”Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși”. Deci, un atac care nu se referă la performanța guvernamentală, ci este pur și simplu un atac care subminează autoritatea și imaginea uneia dintre puterile statului – ceea ce este la fel de grav și neconstituțional ca și atacul la Justiție sau la Legislativ.

În concluzie, azi este o zi istorică… nedorită: este cel mai grav atac la Constituție lansat de un președinte al României! Iar dacă nu se vor lua măsuri, în sensul unei acțiuni la CCR, se statuează de acum o anormalitate totală!

Ce înseamnă acțiune la CCR? Simplu – a se cere CCR să verifice declarațiile președintelui din punct de vedere al constituționalității acestora. Este un demers absolut necesar pentru funcționarea statului de drept – nu unul politic.

Pentru că nici PSD nu e veșnic majoritar – nici Iohannis președinte – ori, ceea ce s-a întâmplat azi trebuie clarificat oficial, ca să nu devină un obicei sau o… manieră specifică relațiilor oficiale.

2479
Adrian Severin

Ciolacu, băgat la mijloc de Năstase și Severin: ”E perspectiva ivirii unui PSD după PSD”

472
Un Harap sereist care hrănește cu jăratec virtual armăsarul din vremuri apuse al bătrânului Roșu-Împărat, astăzi gloabă răpciugoasă în herghelia unei stângi falimentate”.

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Adrian Năstase a avut o ciudată intervenție la Antena 3, în care a folosit un ton ironic pentru a descrie situația din PSD. Pe de altă parte, ironia lui Năstase a fost pe alocuri atât de… fină, încât s-a pierdut într-un fel de argumentație bizară pro-Ciolacu.

O reacție interesantă a venit de la un alt fost greu al PSD, Adrian Severin, care explicitează mesajul ”criptic” al lui Năstase.

”Adrian Năstase are haz” se intitulează textul lui Severin, privește totul printr-o oglindă puțin deformată – dar merită citit integral (postarea, mai jos) – dar acum ne vom opri la descrierea situației din PSD-ul aflat sub ”comanda” lui Marcel Ciolacu.

Adrian Năstase spune că ”Echipa actuală a încercat să scoată şi a reuşit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri”.

Adrian Severin reacționează: ”„Echipa actuală”? (…) aluzia se face la tandemul Ciolacu-Dâncu - care nici actual, nici echipă nu e”.

”Un Harap sereist care hrănește cu jăratec virtual armăsarul din vremuri apuse al bătrânului Roșu-Împărat, astăzi gloabă răpciugoasă în herghelia unei stângi falimentate”, scrie dur Severin.

Apropo de sintagma ”seria de înfrângeri”, Severin se întreabă ”Despre ce înfrângeri o fi totuși vorba?”.

”Probabil despre cele de la alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, care constituie o serie scurtă”, scrie Severin, subliniind – ”Ea nu include și condamnarea cu caracter politic a Președintelui PSD, întrucât aceasta este o „victorie a statului paralel” cu care, în procesul evoluției sale „promițătoare”, partidul s-a identificat ulterior decapitării sale”.

Cu alte cuvinte, așa zisa ”Echipă actuală” este rezultatul lucrării executate de ”statul paralel„ contra lui Liviu Dragnea… și a unui PSD de 40%, plus Guvern!

”Cu mult mai lungă era seria înfrângerilor patronate în Ardeal de grupul de la Cluj, dar asta este o poveste mai veche la care desigur dl Dâncu va ști să revină și al cărui secret de fabricație îl va transfera pro bono (adică gratis) întregului partid”, scrie ironic, dar bazat, Severin.

Dar Dâncu e doar o necesară paranteză în textul în care subiectul este Marcel Ciolacu. Sau PSD-Ciolacu.

”Incapacitatea PSD, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, de a păstra guvernarea, de a-i obliga pe Președintele Iohannis și „guvernul său” să respecte Constituția sau de a împiedica instaurarea covidocrației, poetic denumită de el “dictatură medicală”, nu sunt înfrângeri, ci capitulări, trădări sau aranjamente de maidan politic”, punctează ferm Severin.

De aici rezultă și traseul PSD: ”Punctul terminus al noii direcții este astfel clar - ne aflăm într-un caz în care drumul de la reanimare merge la morgă”.

În legătură cu ”Programul politic anunțat” de „echipa actuală” anterior pomenită, acesta îi oferă ”motive de optimism” llui Nastase. ”Strașnic umor! O zicere demnă de emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite””, reacționează Severin, înșirând mai multe fapte comise cu ajutorul PSD. 

-”oamenii sunt isterizați de botnițele impuse de guvernul PNL, cu complicitatea PSD”;

-”falimentele micilor afaceri curg râu și șomajul crește, iar legile pesediste, promovate de ochii lumii, pentru a suplini imobilitatea guvernării de care stânga a fugit, cad ca popicele la CCR”;

-”parlamentarii așa zis social-democrați au lăsat drepturile cetățenilor exclusiv pe mâna miniștrilor liberali, pentru care acestea sunt un moft, și au transformat Avocatul poporului si CCR în cameră decizională a puterii legislative abandonate”;

-”reprezentanții „marelui partid” în diverse instituții acceptă că acesta este campionul corupției și cântă ode justiției politizate, vinovată de distrugerea elitelor naționale”;

Ei bine, spune Severin. În condițiile în care toate astea se petrec ”afirmarea sobră a iluziei că poporul se mai lasă (se)dus de lectura răvașelor ideologice și compunerilor programatice, sau că inițiative de tipul modificării Constituției pentru a interzice poporului să aleagă penalii „statului de drepți” în funcții publice, pot (re)deștepta entuziasmul electoral, sunt de un umor fabulos”.

Așa că Adrian Severin punctează decisiv: ”După ce Marcel Ciolacu & Co au tot anunțat azi că vor face mâine ceea ce au negat sau uitat poimâine…”

”… mai poți oare spera să aduni susținătorii dezamăgiți cu un manifest politic scris de perdanții cronici și fluturând demagogic drapelul „patriotismului economic” cu mâna celor legați de capitalul străin precum spânzuratul de laț?”

Severin spune clar: ”Acest program nu este decât un epitaf”, deci  Adrian Năstase ”nu poate fi atât de naiv - el este doar ironic”.

Și o explicație a ironiei – sau poate o ironie la ironie: ”În acest context, optimismul lui Adrian Năstase, desigur o glumă, nu și-ar putea avea explicația decât în ideea că trecerea actualului PSD de la reanimarea eșuată la cele veșnice, igienizează spațiul politic deschizând perspectiva nașterii unei noi stângi democrate, a ivirii unui PSD după PSD”.

O idee interesantă, chiar dacă vorbim de o interpretare, cel puțin deocamdată, până la o eventuală reacție a lui Adrian Năstase. De aceea am și amânat puțin publicarea articolului lui Severin… dar reacția lui AN încă nu a apărut.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

472
Tagurile:
SRI, PSD, Marcel Ciolacu, Adrian Severin
Tematic
Severin îl face praf pe Aurescu: ”Să vă fie Rușine! Trădare, servilism și prostie patentă”
Severin, fulminant: România, ”ȘOARECELE BEAT al unui NATO aflat pe drumul fără întoarcere”
Severin, fulminant: ”S-a votat o lege fascistă, PSD e un alibi al imposturii democrate”
Adrian Severin, bătaie de joc cruntă de guvernul Iohannis-Orban
NUCLEARA lui Severin: ce AGENȚI străini erau pe celebra sa listă! Totul e dat peste cap!

Загрузка...
Ludovic Orban și alți miniștri din Guvern la Parlament

Acum: Înfrângere majoră pentru Guvern în Parlament

1347
(reînnoit 16:48 11.08.2020)
O primă înfrângere pentru Guvern în parlament, într-un dintre cele mai importante bătălii - cu impact asupra a sute de mii de români.

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Una dintre cele mai importante bătălii din parlament a început cu o primă înfrângere pentru Guvern. Astfel, controversata OUG privind creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii a primit un raport de respingere din partea comisiei de specialitate, Comisia pentru Muncă a Senatului.

În comisie au fost cinci voturi „Pentru” raportul de respingere, două abțineri şi două voturi ”Împotrivă” (PNL).

La ora aceasta, Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii intră la vot în plenul Senatului, prima cameră sesizată. Proiectul se află în procedură de urgenţă în Parlament.

 Reamintim că OUG elaborat de Guvern la propunerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, prevede atingerea dublării alocațiilor pentru copii etapizat, prima majorare fiind de 20% în septembrie, alte patru majorări, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Update: Proiectul de lege pentru aprobare a OUG privind schema de creștere etapizată a alocațiilor a fost respins de Senat. Acum, legea merge la Camera Deputaților, for decizional în această speță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1347
Tagurile:
Guvern, Parlament
Tematic
TOATE noile măsuri stabilite de Guvern pentru combaterea epidemiei – TEXT integral
COVID-19: Tăriceanu denunță isteria creată de Guvern, ”să înceteze să folosească panica”
Generalul Predoiu, fost șef SIE, atac grav la Iohannis și Guvern, AVERTISMENT fulminant!
Gabi Firea nu dă bătută - lecție de excepție pentru Guvern și autoritățile sanitare!
Asta mai lipsea: scandal de HĂRȚUIRE la Guvern! Dana Budeanu reclamase deja personajul!

Загрузка...

Românii în UK: „Eat out to Help out” - 50% reducere la restaurant, tot ce trebuie ştiţi

0
(reînnoit 18:46 11.08.2020)
Până pe 31 august, locuitorii Marii Britanii beneficiază de o reducere de 50% dacă iau masa la restaurantele care sunt înregistrate în programul guvernamental „Eat Out to Help Out”. Tot ce trebuie să ştiţi despre acest program.

BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Prin programul „Eat Out to Help Out” puteţi beneficia de următoarele avantaje, dacă mâncaţi la unul dintre restaurantele incluse în program:

- beneficiaţi de o reducere de 50% la mâncare sau băuturi nealcoolice, consumate în restaurante în interior (o reducere de până la maximum 10 lire pe masă).

- puteţi beneficia de reducere în fiecare luni, marți și miercuri, până pe 31 august.

- aveţi parte de reducere de câte ori doriţi.

De asemenea, nu aveți nevoie de un voucher pentru a beneficia de acest program și îl puteți utiliza în același timp cu alte oferte și reduceri, după cum se precizează pe site-ul guvernului britanic. Nu există o limită minimă de cheltuieli.

Pe de altă parte, nu puteți solicita reducerea pentru băuturi alcoolice sau taxe pentru servicii.

Unitățile participante pot include:

- restaurante, cafenele, baruri sau pub-uri;

- cantine la birouri sau şcoli;

- săli de mese.

Lista cu lanţurile de restaurante care au anunţat participarea la program poate fi consultată la această adresă

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
restaurant, Marea Britanie
Tematic
Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
Brexit: Noi reguli pentru cetăţenii UE – pot fi expulzaţi, chiar dacă s-au născut în UK
În UK a fost confirmat primul caz de COVID-19 la un motan

Загрузка...