Siegfried Mureșan și Traian Băsescu

Bomba zilei: acuzație de infiltrare a serviciilor secrete, printr-un român, la Bruxelles!

5176
Marius Albin Marinescu: ”Pentru fripturiștii care huzuresc pe banii statului german, proveniți din alte țări, este obligatoriu să devină agenți de influență ai BND-ului (serviciile secrete germane)”.

BUCUREȘTI, 29 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Lovitură de teatru – europarlamentarul român Siegfried Vasilică Mureșan, purtător de cuvânt al PPE, este acuzat de un fost consilier al președintelui Traian Băsescu, că a fost introdus pe lista candidaților la Parlamentul European de… serviciile secrete! Iată dezvăluirea fostului ministru Adrian Rădulescu:

”Nu l-am adus noi, domne, l-au adus serviciile, da!... Și nouă ni l-au băgat pe gât și pe primul loc, spunând că e marele român, care a lucrat în guvernul german, care are relații și care o să ne reprezinte și așa mai departe… Cine l-a pus pe locul întâi?”

Rădulescu, fost deputat și consilier la Cotroceni, secretar de stat și propus ministru al Agriculturii, a făcut această declarație în emisiunea ”Cafeneaua politică”, realizată de celebrul jurnalist Horia Alexandrescu la postul ”Canal33”. 

Ca o paranteză, declarația lui Rădulescu vine la scurt timp după ce Antena 3 dezvăluise implicare unui serviciu străin în „eliberarea” spațiului politic de un jucător puternic – Gabriel Oprea.

”Este obligatoriu să devină agenți de influență ai BND-ului”

Cunoscutul jurnalist sibian Marius Albin Marinescu a publicat, încă din luna mai, în publicația sa, ”Justițiarul”, un material amplu despre Siegfried Mureșan. Iată câteva pasaje despre ”noua speranță liberală, politicianul de tip nou, fabricat în Germania”, cum îl descrie Marinescu.

”Cu sprijin de la organizația etnică Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) – (…) succesoarea organizației hitleriste Grupul Etnic German din România (…), tânărul Siegfried Mureșan a obținut, în anul 2006, o bursă în Germania din partea Parlamentului german”.

Dar, atenție, Marinescu avansează o ipoteză interesantă:

”Ca fapt divers: pentru fripturiștii care huzuresc pe banii statului german, proveniți din alte țări, este obligatoriu să devină agenți de influență ai BND-ului (serviciile secrete germane). Ulterior, Mureșan a și lucrat în Bundestag, fiind consilier al președintelui Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Germaniei, Gunther Krichbaum”.

Ascensiunea lui Mureșan e fulminantă: în 2009 s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat în Parlamentul European, iar în 2011 devine consilier politic pentru probleme economice și sociale al Partidului Popular European (PPE ). ”Din anul 2014 a rămas la Bruxelles în noua calitate de europarlamentar din partea PMP-ului băsist din din ianuarie 2015, Siegfried Mureșan este purtătorul de cuvânt al PPE”, scrie Marinescu.

”Calul troian al Germaniei din Parlamentul European”

Cam în aceeași perioada „Justițiarul”, mai 2018, Anchete online titra ”Siegfrid Mureșan, calul troian al Germaniei din Parlamentul European”.

”Numit, anul trecut, purtător de cuvânt al Partidului Popular European , Mureșan, merge pe urmele Monicăi Macovei și sabotează interesele statului român”.

”Mureșan, a fost lansat, sub egida CDU, în politica europeană - dar nu direct  în cadrul grupului PPE sau al Grupul PPE al europarlamentarilor germani, ci la biroul parlamentar al Monicăi Macovei”, scrie sursa citată, care aduce un element interesant: ”Mureșan și-a creat o bună prietenie cu Elena Băsescu la Bruxelles, fapt ce i-a deschis o ușă importantă la PMP”.

Tânărul Mureșan i-a scos de pe un loc eligibil pe Baconschi și Papahagi, fiind susținut chiar de Elena Udrea ( pe atunci președinte al PMP), inclusiv financiar, ordinul venind de sus ( Traian Băsescu, PPE-CDU), scriu cei la Anchete  Online, care subliniază - ”Potrivit surselor noastre, Siegfrid Mureșan este un cal troian în Parlamentul European, pentru apărarea intereselor germane din  România”.

”Cariera politică a lui Siegfried Mureșan nu a fost clădită în România, ci în afara țării”. Mai precis, e vorba de relația cu un anume Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag – și personaj aflat într-o relație apropiată cu… Monica Macovei. De exemplu…

De exemplu fosta consilieră a lui Macovei în perioada ministeriatului și a vizitelor în arhiva SIPA, Oana Paraschiva Harvalia s-a căsătorit cu Gunther Krichbaum!

”Acest lucru s-a întâmplat în 2010,  la Sibiu, căsătoria fiind oficiată chiar de Iohannis -  Siegfrid Mureșan ar fi fost prezent la nunta de la Sibiu”, scrie Anchete Online

Și nu e singura legătură interesanta din lanțul Macovei – Mureșan  - Krichbaum! Apare un alt personaj, care are o influență deosebită în propaganda lui Iohannis – Dan Tapalagă, fostul consilier al ministrului Monica Macovei, actual fondator al G4Media.

”Gunther Krichbaum este, printre altele, şi membru al Deutsch-Rumänischen Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis, preşedintele asociaţiei fiind soţia sa, Oana -  în board-ul asociaţiei se mai află, printre alţii, Dan şi Ioana Tapalagă”, dezvăluie Anchete online.

Deci, date foarte interesante, care se adaugă păienjenișului de informații despre europarlamentarul… devenit brusc o alternativă de premier!

Desigur, multe întrebări se pun în legătură cu comportamentul lui Mureșan – se prezintă drept un tehnocrat, dar comportamentul lui este al unui propagandist conectat la un sistem de influențare a opinie publice.

Este super activ pe rețelele de socializare, postările sale fiind vehemente și conținând interpretări tendențioase și chiar dezinformări.

***

Concluzia: Siegfried Mureșan este un personaj care merită toată atenția – iar Sputnik va publica, în curând, alte date extrem de interesante.

5176
Tagurile:
Servicii secrete, Inițiativa, europarlamentari, acuzat, Siegfried Mureșan
Tematic
Premierul lui Băsescu fuge din PMP! Detalii din culise
Agenție: "Mâna dreaptă a lui Băsescu ar fi agent KGB". Acuzații grave ale unui apropiat!
Alertă, se pregătește o lovitură dură la Bruxelles, poate nimici Guvernul PSD!
Klaus Iohannis și Viktor Orban

Iohannis, sacrificat pentru restabilirea relațiilor dintre România și Ungaria

254
(reînnoit 11:16 27.05.2020)
Vizita de ieri a ministrului Afacerilor Externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, în România, a avut loc într-un context tensionat de acuzațiile președintelui Klaus Iohannis despre ”vânzarea Ardealului”

BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, Marius Holdean. Întâlnirea de ieri dintre miniștrii de Externe ai Ungariei și României de la București a avut loc în efortul de a detensiona relațiile dintre cele două țări în urma atacurilor lansate de Iohannis la adresa PSD că ar fi plănuit ”vânzarea Ardealului” într-o înțelegere cu Viktor Orban, premierul Ungariei. Până acum, nici o dovadă nu a fost adusă în acest sens, dar Péter Szijjártó  a făcut ieri efortul de a interpreta ieșirile publice ale locatarului de la Cotroceni în cheie politică și electorală.

Drept urmare, mesajul împăciuitor al Ungariei a fost ca politicienii români să nu mai folosească Ungaria în campania electorală internă. Deși o palmă grea pentru președintele României – acesta fiind astfel acuzat, indirect, că a stârnit un conflict cu Ungaria doar din rațiuni politice mărunte – formula adoptată de Ungaria permite liniștirea apelor și reintrarea pe făgașul normalității a relațiilor dintre cele două state. Nici măcar ministrul de externe român, Bogdan Aurescu, nu a putut salva imaginea președintelui și nu i-a putut lua apărarea în conferința de presă comună cu omologul ungar. Fie nu a înțeles capcana oficialului maghiar – sacrificarea lui Iohannis pentru împăcarea cu România – fie nu a a avut pregătirea și capacitatea de a-i da un răspuns lui Szijjártó care să-i salveze fața președintelui.

Prin interpretarea atacurilor nemaivăzute ale lui Iohannis la adresa maghiarilor în cheie electorală internă, Budapesta îi refuză președintelui României calitatea de a reprezenta statul român, declarându-l un simplu politician ieșit la cules de voturi sau la stârnit furia publică împotriva adversarilor politici de la PSD. Numai considerându-l pe Iohannis un cetățean particular ale cărui declarații nu angrenează statul român și în nici un caz nu îl reprezintă a putut Ungaria să refacă relația normală cu România. Dacă Iohannis ar fi fost luat în serios, iar acuzațiilor sale li s-ar fi acordat greutatea statului, devenind poziția oficială a României, atunci acest gen de atac la adresa Budapestei ar fi închis orice posibilitate de comunicare și colaborare între cele două capitale.

Dar soluția adoptată de Ungaria a fost ca declarațiilor cetățeanului Iohannis să nu li se răspundă și să fie declasate ca simple perorații politice ale unei persoane aflate în campanie electorală. În felul acesta, ele au putut fi trecute în plan secund, ca toate nebuniile și promisiunile pe care le spun politicienii în campaniile electorale și le uită a doua zi după alegeri.

Singurul perdant al afacerii rămâne Iohannis, pe care Ungaria a decis astfel public, prin declarație oficială dată la București, să îl coboare de pe tronul de președinte și să îl treacă în categoria politicienilor înfierbântați care zic vrute și nevrute, dar nu trebuie băgați în seamă, iar declarațiile lor rămân fără consecințe reale.

Dacă Budapesta și-a permis să neutralizeze astfel pericolul conflictului cu România, dovedind o diplomație abilă, nu același lucru poate fi făcut de UDMR. Spre deosebire de Péter Szijjártó, care a reprezentat ieri statul ungar și la București, dar și la Cluj, Kelemen Hunor, în conferința comună din capitala Ardealului, a fost mai puțin îngăduitor cu președintele Iohannis și i-a transmis că așteaptă scuze de la acesta. UDMR este implicat în politica internă a României și, de aceea, nu poate avea distanța și înălțimea Budapestei de a nu-l lua în serios pe președintele de la Cotroceni.

Dacă Iohannis este în campanie electorală, la fel este și UDMR care trebuie să își păstreze electoratul aproape, un electorat care nu poate trece la fel de ușor ca Ungaria peste acuzațiile lui Iohannis. Transformați brusc din susținătorii lui Iohannis în ”inamicii” României care complotează cu o putere străină pentru ”vânzarea Ardealului”, maghiarii din România nu vor uita niciodată afrontul adus de Iohannis, iar această temă va fi principalul cal de bătaie al UDMR la următoarele alegeri.

Budapest s-a spălat pe mâini de acuzațiile lui Iohannis: nu bagi în seamă un politician disperat după atenție, chiar dacă transmiți public, cum a făcut-o ieri Péter Szijjártó, de două ori, și la București, și la Cluj, că preferi să nu fii amestecat în ciorba politică internă din România. Iohannis rămâne însă cu o comunitate maghiară supărată care nu îi găsește scuze președintelui și care, după următoarele alegeri, nu va mai dori să sprijine PNL la guvernare, de vreme ce liberalii s-au suit în barca anti-maghiară a locatarului de la Cotroceni.

Culmea este că nu relațiile dintre România și Ungaria vor avea cel mai mult de suferit de pe urma intervenției anti-maghiare a președintelui, acestea fiind pasate abil de diplomatul Péter Szijjártó, ci relațiile interne dintre comunitatea maghiară și tabăra politică a lui Iohannis. Din fericire, așa cum a ținut să arate și Kelemen Hunor, românii nu au mers pe fenta președintelui și nu consideră maghiarii din România ca inamici, după cum a arătat un sondaj de opinie făcut după inflamarea temei de către Iohannis. În schimb, maghiarii din România nu vor mai fi niciodată partenerii echipei lui Iohannis și, deci, nici a PNL-ului care îi duce trena președintelui. Acum, acest lucru pare să nu aibă mare importanță. Dar după alegeri, cu un PNL slăbit care nu va putea face singur majoritatea în Parlament indiferent ce jocuri electorale ar face și cât s-ar juca cu data alegerilor, Iohannis va plăti scump prețul îndepărtării UDMR-ului.

254

Загрузка...
Klaus Iohannis şi Kelemen Hunor

Disputa UDMR-Iohannis continuă: Kelemen Hunor așteaptă scuze de la președintele României

91
Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat într-o conferință de presă că așteaptă scuze de la președintele Iohannis pentru declarațiile sale despre ”vânzarea Ardealului” și și-a afirmat dreptul de a vorbi ”despre ce vrea el” ca parlamentar de România.

BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, Marius Holdean. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a contrazis ieri, într-o conferință de presă ținută la Cluj, unde l-a avut alături pe ministrul de Externe al Ungariei Péter Szijjártó, solicitarea ministrului de Externe român referitoare la abținerea de către politicienii maghiari la declarații considerate ofensatoare.

Mai mult, el a spus că se poate trece peste acest episod dacă președintele Iohannis își cere scuze.

„În ultima perioadă s-a creat o atmosferă anti-maghiară în România, politicienii se întrec în declarații anti-maghiare și sper să nu devină acesta un maraton pentru ei, sper să ajungem la sfarșitul acestei situații”, a declarat Hunor.

El a arătat că a fost realizat un sondaj de opinie care arată că majoritatea românilor nu împărtășesc viziunea președintelui României, și nu consideră că maghiarii sunt inamicii statului.

”Faptul că o bună parte dintre români dezaprobă declarațiile șefului statului este important pentru noi. Putem păși acum mai departe, dar nu sunt de acord cu opinia celor care ne spun ca politicienii maghiari să nu mai facă declarații referitor la aceste probleme. Eu, ca parlamentar în România, vorbesc despre ce vreau eu, nu accept instrucțiuni. Consider că vom putea păși mai departe, cu o simplă declarație de scuze. Știu, în România nu este la modă să îți ceri cuze, dar pentru toate lucrurile există câte un început”, a mai spus preșdintele UDMR.

El a adăugat că poate accepta faptul că ziua de 4 iunie este o zi bucuroasă pentru comunitatea românească, dar românii trebuie să înțeleagă că din perspectiva maghiarilor această zi nu este una de bucurie ”pentru că a fost ziua în care noi am ajuns în minoritate”

”Nu ne puteţi cere să celebrăm această zi, precum nu puteţi cere unui copil să celebreze moartea mamei. Dar, totuşi, putem să proiectăm un viitor împreună, pentru că în Europa Centrală, în această regiune, avem nevoie unii de ceilalţi şi trebuie să trăim în pace şi cu respect reciproc, trebuie să păşim dincolo de aceste greutăţi, pentru că nu suntem inamici”, a precizat Kelemen Hunor.

Și ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a subliniat în aceeași conferință de presă, a doua de pe teritoriul României după cea de la București, că ar fi bine dacă Ungaria nu ar mai fi tema campaniilor electorale din România.

„Noi suntem conştienţi de faptul că România se află în faţa unor campanii electorale. Dar nouă ne-ar prii  mult dacă Ungaria n-ar mai constitui tema acestor campanii. Se apropie ziua de 4 iunie. Noi, în relaţiile noastre cu România, ne dorim respect reciproc”, a afirmat oficialul maghiar.

El consideră că acest respect reciproc înseamnă ”să acceptăm, sau cel puţin să înţelegem”, că acelaşi eveniment istoric poate avea altă însemnătate pentru două naţiuni diferite.

”Pentru noi, Tratatul de la Trianon este unul dintre cele mai grele și mai triste momente ale istoriei Ungariei. Dar acest lucru nu trebuie să însemne o relaţie negativă. Noi acceptăm acest fapt istoric al Ungariei şi tot ce ne dorim este să clădim relaţii pozitive în viitor. Și suntem pregătiţi pentru acest lucru”, a mai spus Szijjártó Péter.

91
Tagurile:
Bogdan Aurescu, Peter Szijjarto, Kelemen Hunor

Загрузка...
Дождь в Москве

Avertizare meteo de vreme severă: vijelii şi grindină până la sfârşitul săptămânii

0
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea meteo de instabilitate atmosferică, valabilă în toată ţara până la sfârşitul săptămânii. Care vor fi fenomenele meteo cele mai frecvente.

BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării.

Astfel, se vor semnala averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

De asemenea, în Capitală, mai ales în timpul după-amiezelor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Ploile pot avea și caracter torențial, astfel, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10...15 l/mp și izolat 20 l/mp. Vor fi temperaturi maxime în jur de 21 de grade, iar spre finalul săptămânii se vor atinge 23...25 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10...12 grade.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Prognoza meteo

Загрузка...