Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă iese din nou cel mai bine chiar într-un moment dificil!

4556
În timp ce Liviu Dragnea are pe cap probleme Coaliției iar Iohannis menține tensiunea cu Guvernul, premierul Dăncilă arată cum se poate trece peste acest moment delicat cu bun simț și luciditate.

BUCUREȘTI, 26 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așteptată cu mult interes de presă după ședința BPN al PSD, Viorica Dăncilă a făcut din nou dovada unei judecăți clare, pragmatice – dar și a unei atitudini plină de bun simț.

Concret, la întrebarea despre posibila moțiune de cenzură, Viorica Dăncilă nu a făcut paradă de cifre prin care să demonstreze majoritate, ci a spus, simplu, că are încredere în colegii săi.

”Nu îmi este frică de o moțiune de cenzură pentru că am încredere în colegii mei, în coaliţia de guvernare”, a spus Dăncilă.

Iar motivația e și ea logică – bazată pe „marea majoritatea a lucrurilor pe care le-am promis”.

”Majoritatea punctelor din programul de guvernare le-am pus în practică”, a spus Viorica Dăncilă, care a subliniat ”Am conştiinţa împăcată”.

Nici în privința relației cu Iohannis, premierul nu a trecut la atac, preferând să-i adreseze președintelui un îndemn la rațiune.

”'Nu este normal ca președintele să nu revoce și să nu numească imediat un ministru având în vedere că ne pregătim de preluarea președinției”, a spus Dăncilă, subliniind  că ”în mod normal ar fi trebuit să dăm dovadă de mai multă responsabilitate”.

Noii miniștri trebuie să își preia dosarele pe care le au în lucru, pe agenda europeană, spune Dăncilă, care a replicat firesc și la insistențele presei despre alte posibile discuții și negocieri cu președintele Iohannis.

”Am discutat cu șeful statului de fiecare dată când a cerut acest lucru - dacă mă solicita, discutam”, a spus premierul. ”A existat mereu deschidere, știți bine că am dorit mereu echilibru și consens, dar acest lucru nu poate să vină numai dintr-o parte - dacă avem o discuție și apoi peste două zile se cere din nou demisia nu este normal”.

În fine, despre posibilele manifestații și acțiuni de 1 decembrie premierul Dăncilă vine cu același îndemn la normalitate: ”Măcar acum, când se apropie ziua națională ar trebui să dăm dovadă de mai multă unitate”.

”Este o zi importantă pentru fiecare român, este o zi importantă pentru România, este important ce mesaj dăm generațiilor viitoare, ce mesaj dăm pentru celelalte state”, a declarat premierul. ”Cred că toate aceste elemente trebuie să le aibă în vedere orice bun român”.

Mai mult, Viorica Dăncilă recunoaște dreptul la opinii contrare, la proteste chiar, dar atrage atenția că există momente speciale.

”Fiecare are dreptul să fie nemulțumit, să meargă la proteste, dar eu cred că ziua națională este o zi prea importantă pentru noi”, a spus Viorica Dăncilă, concluzionând ”Este ziua care ar trebui să ne unească, nu să ne dezbine”.

4556
Tagurile:
Viorica Dăncilă
Tematic
"Am luat măsuri corecte". Dăncilă, fermă, face o comparație România – UE
Viorica Dăncilă, la prima oră, punctează în fața șefului Parlamentului European
Viorica Dăncilă îl pune la punct pe Iohannis, adevărată lecție!
Șoc total: Iohannis blochează Guvernul!
Toader preia bătălia pentru Guvern, atac la Iohannis!
Robert Cazanciuc

Avertisment: nu există garanții românii nu vor fi luați de pe stradă pentru un strănut!

437
(reînnoit 14:08 12.07.2020)
Președintele Senatului Robert Cazanciuc a explicat astăzi într-o conferință de presă de ce Senatul a amânat votul pentru legea carantinei, arătând că aceasta poate da naștere la abuzuri împotriva românilor

BUCUREȘTI, 12 iul - Sputnik, Marius Holdean. Robert Cazanciu, președintele interimar al Senatului, a arătat astăzi care sunt riscurile legii carantinei pentru care Senatul a amânat vineri votul final.

”În proiect nu există nicio dovadă că un om nu poate fi luat de pe stradă pentru un simplu strănut”, a declarat astăzi Robert Cazanciuc, evidențiind neclaritățile din lege.

Șeful Senatului a mai arătat că e nevoie de claritate în lege, iar carantina, izolarea, spitalizarea trebuie să fie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice, în timp ce „semnele sugestive” prevăzute de lege nu reprezintă o dovadă științifică și clară.

De asemenea, atrage atenția Cazanciu, în lege nu este precizată perioada acestor măsuri, iar adoptarea lor pe o perioadă nedeterminată cum propune Guvernul Orban este inacceptabilă, crede șeful Senatului..

El mai întreabă care va fi soarta copiilor cu părinți izolați sau carantinați, subliniind că un funcționar nu poate decide soarta acestora.

”E ca şi cum un funcţionar ar dispune pentru maşina fiecăruia dintre noi pentru un an de zile pentru că aşa crede el de cuvinţă. (…) Proiectul lui Orban nu conţine nicio garanţie că românii nu vor depinde de semnătura unui funcţionar”, a mai spus preşedintele Senatului.

Un alt subiect sensibil al legii privește confiscarea și distrugerea bunurilor unei persoane izolate/carantinate, despre care Cazanciuc spune că trebuie aplicată doar în scopul decontaminării, proporțional cu riscul sanitar existent, cu respectarea tuturor drepturilor cetățenești și pe o perioadă determinată.

Și contestarea restrângerilor de drepturi trebuie permisă, mai spune Cazanciuc, urmând în acest sens decizia CCR.

“Toată lumea este de acord că un bolnav contagios trebuie izolat, ajutat să nu răspândească boala, dar modul în care se pune în practică această carantinare sau izolare face diferenţa dintre un regim democratic şi unul dictatorial. Îţi trebuie foarte mult tupeu să vii în Parlament cu asemenea proiect, după care tot tu să ţipi că nu este votat”, a mai arătat Cazanciuc.

El a observat că este a treia oară când guvernul trimite Parlamentului în ultimul moment o lege foarte proastă, plină de greşeli şi care lasă loc abuzurilor.

Cazanciuc a mai arătat că neregulile din proiectul de lege au fost sesizate şi de mai multe ONG-uri şi a cerut Guvernului să prezinte o fundamentare din practica europeană în legătură cu carantina şi izolarea.

El a menţionat că proiectul de lege nu are avizul Ministerului Justiţiei şi nici pe cel al CSM.

“Am cerut Ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect pentru a arăta foarte clar dacă actul normativ corespunde legii fundamentale din România şi practicii CEDO în acestă materie. Am cerut un aviz şi de la CSM pentru că în mod cert proiectul elaborat de Guvernul Orban nu are avizul CSM-ului deşi pentru a respecta decizia Curţii Constituţionale este nevoie de o procedură detaliată de contestare la un judecător. Legea trebuie să fie clară, uşor de înţeles, uşor de aplicat, să nu dea naştere la abuzuri”, a precizat preşedintele Senatului.

Cât despre momentul în care Senatul va vota acest proiect de lege, Cazanciuc a spus că se va sta în Parlament ”până când vom avea garanţia că această lege îi protejează pe români, nu le dă doar senzaţia că îî protejează”.

Legea privind carantina şi izolarea propusă de Guvern a trecut de Camera Deputaţilor, cu numeroase amendamente susţinute de PSD, fiind acum la Senat, unde a fost discutată în Comisia juridică, însă la Senat, votul în plen a fost amânat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

437
Tagurile:
Robert Cazanciuc

Загрузка...
Marius Budăi

Budăi: ”În timp ce populația suferă, fantasticul Cîțu vorbește despre Epoca de Aur”

355
(reînnoit 10:48 11.07.2020)
Fostul ministru al Muncii lansează un atac dur la ministrul de Finanțe pe care îl acuză că nu este conectat la realitate și că… vorbește precum Nicolae Ceaușescu.

BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, susține că guvernarea PNL este bazată pe trei lucruri. Mai exact, este vorba despre minciună, manipulare și nepăsare.

În timp ce Institutul Național de Statistică spune că vine austeritatea, premierul dezertor Florin Cîțu ”anunță lucruri fantastice”.

”Ministrul Finanțelor este deconectat de la realitate și vorbește ca Ceaușescu. În timp ce populația suferă pentru scăderea severă a nivelului de trai, fantasticul Cîțu vorbește despre „Epoca de Aur”.
INS anunță explozia prețurilor la alimente și scăderea puterii de cumpărare pentru două luni la rând. Prețurile au crescut cel mai mult la produsele de bază din alimentația celor cu venituri mici”, spune Budăi.

Acesta a adăugat că prețurile la alimente au explodat și dă exemplul de la cartofi și fasole, unde acestea au crescut încă din iunie cu până la 23%,, iar la fructe cu 26% față de începutul anului.

În alimentația românilor cu venituri mici, aceste alimente au cea mai mare pondere. Este evident că, astfel, această categorie e cea mai lovită de explozia prețurilor.
Budăi vine cu acuze grave și susține că Florin Cîțu ascunde faptul că în realitate salariul mediu net a scăzut cu 161 de lei față de decembrie 2019, ajungând la 3179 lei de la 3340 lei. A scăzut cu 4,8% în timp ce inflația - estompată de prețul mic al petrolului - este 2,26%.
”Pentru prima oară în ultimii 10 ani prețurile au crescut mai mult decât salariile timp de două luni la rând pentru că nu există măsuri active pentru creșterea puterii de cumpărare!”, a adăugat Marius Budăi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

355
Tagurile:
Marius Budăi, Florin Cîţu
Tematic
Prognoza CE îl face de râs pe Cîțu: scădere de 6 la sută pentru economia României
Cîțu, război total: ”Dacă nu ar fi fost ascunși, jumătate din PSD erau astăzi în pușcărie”
NUCLEARA: Floriana Jucan dă în vileag - Cîțu, INSTIGARE la abuz în serviciu, ca Dragnea!

Загрузка...
Iulian Cristache

Cristache, către profesori: ”Schimbarea trebuie înceapă cu dumneavoastră”

0
(reînnoit 16:59 12.07.2020)
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți se declară nedumerit de faptul că profesorii preferă să își discute nemulțumirile și să își prezinte ideile legate de sistemul de educație în circuit închis, în mediul online.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți spune că pe pagina sa de Facebook s-a creat o adevărată rețea de comunicare la tot ceea ce înseamnă educație.

Astfel, părinți, profesori și elevi, cu toții au idei, păreri pro și contra, adică, mai pe scurt spus, cu toții știu ce trebuie făcut pentru binele sistemului de învățământ din România.

Însă, Cristache se arată nedumerit de faptul că, deși toți profesorii știu despre lacunele sistemului, ce trebuie făcut pentru a ieși din această stare de mediocritate, situația rămâne albastră.

Dascălii își spun ideile doar pe rețea, nu le pun în practică în sala de curs, consiliu profesoral, comisii de specialitate sau Consiliu de Administrație.

”Vedeti dumneavoastră, doamnelor și domnilor profesori? Schimbarea trebuie să înceapă, în primul rând, cu dumneavoastră. Nu mai acceptați compromisurile, nu mai acceptați presiunile care au efecte negative, nu mai acceptați intervențiile părinților, fără o justificare bazată pe adevăr, nu mai acceptați ceea ce nu e conform. E așa de greu?”, le-a transmis Cristache.

Acesta recunoaște că și părinții trebuie să ”umble” la mentalitate, la principii și alte asemenea, însă, dacă profesorii vor acționa în sensul menționat mai sus, lucrurile se vor așeza pe o fundație sănătoasă.
Cristache a adăugat că puterea este tot în mâinile profesorilor, indiferent de legislatie, clasa politică și alte interferente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
schimbare, Profesori, Iulian Cristache

Загрузка...