Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

Viorica Dăncilă, la prima oră, punctează în fața șefului Parlamentului European

2077
”România este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE, suntem pregătiţi atât din punct de vedere organizatoric şi logistic, dar şi din punctul de vedere al programului”

BUCUREȘTI, 21 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întâlnire de gradul zero la Palatul Victoria, prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Antonio Tajani, președintele Parlamentului European. Dăncilă a risipit de la început orice dubiu privind preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, punctând clar buna pregătire a Guvernului și, implicit, a României.

”Vreau să vă asigur încă de la început că România este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, suntem pregătiţi atât din punct de vedere organizatoric şi logistic, dar şi din punctul de vedere al programului pe care îl avem pentru preluarea preşedinţiei”, a spus Viorica Dăncilă.

În scurt timp, în Parlamentul României, va fi votată ultima formă a programului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a anunțat Dăncilă.

”Ne bucură prezenţa dumneavoastră astăzi aici, în An Centenar, an în care România sărbătoreşte o sută de ani de la Marea Unire, ne bucură prezenţa dumneavoastră aici, în prima vizită premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, la 1 ianuarie 2019”, a salutat premierul vizita la Bucureşti a preşedintelui Tajani şi a liderilor grupurilor politice din PE.

Discuțiile premierului cu Tajani și liderii europeni au fost axate pe teme importante pentru Uniunea Europeană privind viitoarea preşedinţie a CUE dar și despre numeroasele multiple evenimente, care vor avea loc în mai multe zone ale ţării, precum şi la Bruxelles.

”Programul cuprinde patru puncte distincte şi anume: o Europă a coeziunii - de altfel şi motto-ul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene deţinută de către România este 'Europa valorilor comune europene', o Europă a siguranţei, creşterea rolului global al Uniunii Europene şi, bineînţeles, promovarea valorilor europene”, a declarat Viorica Dăncilă, transmite agenția națională de presă AGERPRES

2077
Tagurile:
Antonio Tajani, Viorica Dăncilă

Загрузка...