Razvan Savaliuc

Savaliuc a găsit ”eroarea” familiei Iohannis ”Va primi mâine citația”

12699
(reînnoit 16:26 07.11.2018)
Presiuni asupra procurorului - ”Mie îmi e clar – pentru că tocmai că a citat-o pe Carmen Iohannis se încearcă acum compromiterea lui Cristian Lazăr”.

BUCUREȘTI, 7 nov, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul jurnalist Răzvan Savaliuc a declanșat o adevărată furtună în privința caselor obținute de familia Iohannis și a sumelor de bani încasate. Cea mai serioasă problemă pentru președinte este că Parchetul General a început ancheta în baza plângerii jurnalistului.

Azi, Răzvan Savaliuc a fost audiat la PÎCCJ, iar în perioada următoare ar trebui să fie audiată și soția președintelui statului, Carmen Iohannis. Dar problema e mult mai complicată, iar Savaliuc a insistat azi la procuratură asupra ”altor investigații”.

”Am fost la domnul Cristian Lazăr, dar pentru că au apărut elemente noi, cum că în urmă cu mulți ani au apărut clasări pentru că atunci soții și notarul au invocat ”eroare de fapt”, am cerut noi verificări”.

Iar bomba acum vine, fiindcă Savaliuc știe cum să ducă mai departe o investigație:

”Am  cerut să se verifice de ce, dacă au primit soluții de clasare pentru eroare de fapt, au continuat să persiste în eroare”, a spus Savaliuc.

Fondatorul publicației ”Lumea justiției” a precizat într-o intervenție la Antena 3 că, dacă președintele se află l adăpostul imunității, pot fi audiați soția sa și notarul implicat. 

”Probabil mâine va primi citație Carmen Iohannis și va fi audiată în următoarele zile”, a declarat Răzvan Savaliuc.

Dar, mai apare o problemă: Savaliuc descifrează scandalul în care e implicat acum Cristian Lazăr, cel care se ocupă de anchetă – presiuni asupra procurorului!

”Mie îmi e clar – pentru că tocmai că a citat-o pe Carmen Iohannis se încearcă acum compromiterea lui Cristian Lazăr”, a declarat Răzvan Savaliuc.

Reamintim că Răzvan Savaliuc a depus, în numele LuJu.ro, o sesizare penală la DNA împotriva soților Klaus și Carmen Iohannis la începutul lunii mai. Prin acest demers oficial, LuJu sesiza parchetul asupra unor fapte de posibil abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracțional organizat, privind obţinerea nelegală a sumei de 320.000 euro.

Ca urmare a acestei plângeri, Parchetul General a început urmărirea penală in rem în cazul familiei Iohannis pentru cei 320.000 de euro încasați din chiria imobilului din centrul Sibiului, pierdut definitiv în instanță.

12699
Tagurile:
Declarații, Dosare, avere, Răzvan Savaliuc
Tematic
Savaliuc promite ferm: ”De azi tremură cei care au făcut înțelegeri secrete!”
Savaliuc scoate la iveală probe care aruncă în aer România! ”A fost o crimă politică!”
Savaliuc lovește năprasnic: Arestarea unei celebre judecătoare CCR!
Alegeri europarlamentare 2019

Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale

53
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat care sunt localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale în 27 iunie.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Campania pentru alegeri locale parțiale a început sâmbătă și se va încheia pe data de 26 iunie, la ora 7,00, a anunțat AEP care a transmis detalii legate de desfășurarea acestora.

Conform AEP, pe 27 iunie se desfășoară alegeri locale parțiale pentru primari și un consiliu local.

Circumscripțiile electorale în care se organizează alegeri locale parțiale pentru primari sunt:

* Alba - comunele Ciuruleasa și Meteș

* Arad - comuna Zăbrani

* Argeș - comunele Aninoasa și Rociu

* Bacău - comuna Tamași

* Brașov - comuna Șinca Nouă

* Brăila - comuna Viziru

* Caraș-Severin - orașul Bocșa

* Călărași - comunele Cuza Vodă și Frumușani

* Covasna - comuna Ozun

* Dâmbovița - comuna Braniștea

* Dolj - orașul Filiași și comunele Cătane, Sadova, Terpezița și Ostroveni

* Galați - orașul Târgu Bujor

* Gorj - comuna Bumbești-Pițic

* Hunedoara - comunele Burjuc, Romos și Sarmizegetusa

* Ialomița - comunele Gura Ialomiței și Ion Roată

* Ilfov - orașul Bragadiru și comuna Găneasa

* Mehedinți - comuna Obârșia de Câmp

* Olt - comuna Deveselu

* Prahova - comuna Șotrile

* Sălaj - orașul Șimleu Silvaniei

* Suceava - orașul Vicovul de Sus

* Timiș - comuna Voiteg

* Vâlcea - comunele Scundu și Slătioara

De asemenea, se vor organiza alegeri locale parțiale pentru consiliul local în comuna Cojasca din județul Dâmbovița.

53
Tagurile:
alegeri locale

Загрузка...
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

116
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

116
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cât credeți mai suportă profesorii batjocura, domnule Cîmpeanu?

0
Am urmărit și eu, ca mulți români, declarația ministrului Educației care ne spunea că profesorii își vor primi banii pentru orele remediale lucrate. Este inadmisibil ca acei oameni să lucreze degeaba, iar de la vârful învățământului să primească numai promisiuni.

Profesorii au început încă din martie 2021 să facă ore remediale, însă Ministerul Educației întârzie să le dea banii.

Asta cu toate că, pentru a nu-i face să renunțe, ministrul Cîmpeanu, dar nu numai, au ieșit cu promisiuni frumoase.

Iar cadrele didactice au continuat munca. O activitate neplătită, dar, la cât scot profesorii bani din buzunar pentru a-și susține activitatea didactică, mai contează?!

Ei bine, aceasta pare a fi și ideea pe care se bazează Cîmpeanu&Co acum, când, iată, s-a ajuns la finalul anului școlar, iar profesorii tot nu și-au primit banii pe orele remediale.

Ministrul Educației a ieșit, recent, la televizor, unde a promis iar că profesorii își vor primi sumele restante. Mai mult, demnitarul a subliniat că întârzierile sunt nepermis de mari.

”În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp”, a declarat Cîmpeanu.

Ei bine, același Cîmpeanu dădea asigurări ferme că profesorii își vor primi banii înainte de Paște.

“Facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie încă înainte de sărbătorile pascale, astăzi a fost validat proiectul deci de astăzi se pot transmite solicitarea de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă formă de decontarea orelor remediale”, spunea, în aprilie, ministrul Educației.

Evident că nu s-a întâmplat nimic. Și cred că nici acum nu se va întâmpla.

Ca o supremă bătaie de joc, cei din Ministerul Educației pot transmite școlilor să dea profesorilor care au făcut ore remediale câte o adeverință care să le folosească la dosarul pentru gradația de merit și care să ateste, încă o dată, că dascălii au făcut ceea ce se cheamă muncă patriotică, adică voluntariat.

Este inadmisibilă o asemenea umilință. Sindicatele, evident, tac, că nu le privește soarta profesorilor, atâta vreme cât își primesc cotizațiile.

Profesorii tac și ei, pentru că știu că nu-i susține nimeni și pentru că speră că, poate, își vor primi banii.

Iar Ministerul Educației profită din plin de această situație nefericită și promite la nesfârșit că vor fi alocați niște bani pentru care profesorii au muncit.

Și atunci, apare întrebarea legitimă: ”Cât credeți că mai suportă profesorii batjocura, domnule Cîmpeanu?”.

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu, Salarii, profesori

Загрузка...