Benjamin Netanyahu

Netanyahu, declarație șoc: ”Poziția Guvernului e corectă, a lui Iohannis e anacronică”

1048
”Poziția guvernului pe care îl conduceți este cea corectă, în timp ce cea avută acum de președintele Iohannis și opoziția din România este anacronică”.

BUCUREȘTI, 2 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întâlnire mult așteptată azi, la Varna, între premierul român și cel israelian, Viorica Dăncilă  și Benjamin Netanyahu. Întâlnirea a avut loc în cadrul reuniunii la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia, la dejunul de lucru organizat fiind invitat şi premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

Discuția celor doi premieri a durat 45 de minute, Benjamin Netanyahu declarând ”Legăturile dintre noi sunt foarte strânse și calde - am în vedere aici legăturile militare, dar nu numai”.

Unul dintre punctele discuției premierilor s-a referit la obiectivul politic al lui Netanyahu, mutarea ambasadelor la Ierusalim. În acest context, puternicul premier israelian a făcut o declarație tranșantă:

”Poziția guvernului pe care îl conduceți este cea corectă în privința mutări ambasadei dumneavoastră la Ierusalim, în timp ce cea avută acum de președintele Iohannis și opoziția din România este anacronică”, a declarat Netanyahu, potrivit ”Știri pe surse”.

Netanyahu s-a referit la ”evoluțiile din lume”, cu care ”trebuie să ținem pasul”.

”După cum vedeți, tot mai multe state recunosc Ierusalimul și își mută reprezentanțele diplomatice acolo”, a declarat Netanyahu. ”E o chestiune de timp până va face și România acest lucru - știu asta sigur”, a spus premierul israelian la întâlnirea cu Viorica Dăncilă potrivit unor surse participante la întâlnire, transmite ”Știri pe surse”.

Totodată Benjamin Netanyahu a recunoscut meritele președintelui PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a numit ”bunul meu prieten” și i-a transmis ”calde salutări” și ”mulțumiri pentru poziția corectă”.

În privința așteptatei întâlniri guvernamentale, premierul israelian și-a exprimat deschis sprijinul pentru Guvernul României – și a reafirmat susținerea pentru o şedinţă comună a celor două guverne.

Conform Mediafax, cei doi oficiali au convenit organizarea, înaintea şedinţei comune a celor două guverne, a unui forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business.

Alte surse dau ca perioadă pentru ședința guvernamentală comună sfârșitul lui 2019.

1048
Tagurile:
Opinie, poziții, Klaus Iohannis, Guvern, România, Benjamin Netanyahu
Tematic
Israelul anunță că Moldova își mută ambasada la Ierusalim, Chișinăul spune că... meditează
Iohannis recidivează: declarație gravă despre Ierusalim, dar și omisiune majoră
Trump ne e prieten și... fanion: Clubul de fotbal din Ierusalim își modifică titulatura
România, printre statele care negociază mutarea ambasadei la Ierusalim?
După SUA, o a doua țară recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului

Загрузка...