Hungarian-American investor George Soros (File)

Soros e disperat din cauza românilor și-a pus mercenarii la muncă și atacă!

2607
(reînnoit 16:47 30.10.2018)
Citite corect, rezultatele celui mai recent sondaj Avangarde dau bătăi de cap sistemului Soros și generează Fake News-uri și atacuri manipulatorii.

BUCUREȘTI, 30 oct -Sputnik, Dragoș Dumitriu. Recent, institutul ”Avangarde”, condus de sociologul Marius Pieleanu, a dat publicității un sondaj în legătură cu politica externă a României, incluzând aici nu doar părerea despre actualitatea diplomatică, dar și dorințele românilor.

Sputnik a comentat câtva dintre rezultatele sondajului – și titrând cu ceea ce i s-a părut relevant din punct de vedere al unuia dintre dezideratele demersului nostru de presă, ameliorarea relațiilor între România și Rusia. În aceste sens, titlul a fost ”Studiu: Aproape jumătate dintre români doresc o relație mai bună cu Rusia”, perfect corect, conform sondajului.

Ei bine, nu, spune G4Media,  studiul ”a fost prezentat de site-ul rus de propagandă oficială Sputnik într-o cheie radical diferită”.

”Astfel, Sputnik a extras din sondaj singura întrebare cu răspuns favorabil pentru Rusia, și anume cea referitoare la îmbunătățirea relațiilor cu Rusia, la care 47% dintre români au spus da”. (…) Studiul arată însă că Rusia este percepută de cei mai mulți români drept principala amenințare și că se află la coada listei de țări cu care românii vor să aibă cele mai strânse relații”.

Minciuna celor de la G4 este sfruntată – fiindcă în articolul din Sputnik este inclusă și întrebarea la care fac referire respectivii: ”Totodată, 31 la sută dintre respondenţi consideră Rusia "cel mai mare duşman al intereselor României din lume”, dar și alte întrebări.

Faptul că nu au fost comentate toate întrebările și răspunsurile, asta este o deicizie a autorului și e compensată prin plasarea unui link activ către sursă. Dimpotrivă. G4Media atacă, dar nu dă link activ către sursă, nepermițând cititorului să judece singur, direct, cine are dreptate. Ori, asta se numește simplu: manipulare! Bazată pe o interpretare mincinoasă – adică un fake news, conform normelor presei sorosiste.

Personal, am rămas surprins, pentru că am apreciat deseori corectitudinea G4Media – sigur, nu vorbesc aici de tendințe partizane, subiectivismul fiind ceva normal în prezent. Dar manipularea respectivă nu e caracteristică publicației lui Dan Tapalagă.

Explicația iese la iveală în finalul articolului: ”proiect comun G4Media.ro – IPP. #StopDezinformare”. Ce înseamnă asta? Că G4 a publicat un articol realizat de IPP (Institutul de Politici Publice), ONG finanțat de sistemul lui George Soros - unul dintre cel mai influente instrumente din România de control și manipulare.

Să nu uităm doar două detalii: Dudu Ionescu, actual consilier de stat la Președinția României, director al Oficiului Informații Integrate din cadrul Departamentului Securității Naționale de la Cotroceni și lider de facto al Comunității Naționale de Informații, este membru în consiliul IPP.  Violeta Alexandru, președinte al IPP, a fost numită de Cioloș ministru pentru  ”consultare publică și dialog social în noul Guvern”.

Ce a făcut IPP? A început prin a da note parlamentarilor, apoi a început să încaseze sume uriașe pentru ”studii”. Evident, în paralel cu atacuri la adresa zonelor politice carte nu conveneau sorosistilor: naționalismul și partidul social democrat, pe care Soros nu îl poate controla.

Evident, sondajul lui Pieleanu a deranjat mult sistemul sorosist, pentru că ies în evidență câteva date care NU convin deloc. Iată câtva exemple, pe care Fake news-ul G4-IPP le omite.

De exemplu, faptul că 47% dintre români consideră că ”ar trebui să fie îmbunătățite”  ar trebui privit prin prisma altor două răspunsuri.

Și anume, dintre cei care consideră că ar trebui să avem cele mai strânse relații cu Rusia, 56 % dintre cei care au optat pentru această variantă sunt bărbați, ceea ce înseamnă, referindu-ne la răspunsul anterior, că peste 50% dintre bărbații români doresc o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia.

Sondaj Avangarde
© Photo : dcnews.ro
Sondaj Avangarde

Ori, asta înseamnă că elementul masculin, decizional  în România, dorește în majoritate o creștere a relațiilor cu Rusia! O situație – și o dinamică – deloc plăcută pentru Soros, a cărui preocupare este, de ani de zile, crearea unei rusofobii cronice în România.

Mai departe, la aceeași întrebare vedem că o majoritate confortabilă a celor cu studii medii doresc buna relaționare cu Rusia. Ori, într-o economie capitalistă, pătura celor cu studii medii compune în mare parte clasa de mijloc, cea care dă tonul stabilității economice și al vieții sociale, în general. De fapt, dacă zona studiilor sociale reprezintă tendințele de avangardă, cei cu studii medii formează nivelul social-educațional după care se mulează societatea capitalistă.

Sondaj Avangarde
© Photo : Dcnews
Sondaj Avangarde pe DC News

În fine, chiar răspunsurile la întrebarea ”Care este țara din lumea pe care dvs o considerați cel mai mare dușman al României?” îi îngrijorează pe cei alde IPP, care încearcă să impună rusofobia. Cifra 31% din dreptul celor care consideră Rusia ”cel mai mare dușman” înseamnă un 69% în dreptul celor care NU consideră Moscova ”cel mai mare dușman al României”. Și asta în ciuda campaniei demente anti-ruse, a știrilor alarmante lansate  iresponsabil despre ”provocările” și ”amenințările” Rusiei de câte ori un avion rusesc zboară pe teritoriul internațional, neutru al Mării Negre, ori chiar dacă Armata Roșie face exerciții în interiorul propriilor granițe.

Nu mai vorbesc de atacurile zilnice, insultătoare și mincinoase, de multe ori, la adresa lui Vladimir Putin, interpretările absurde ale oricărei declarații etc. etc.

Ori, iată, în ciuda acestor eforturi disperate și costisitoare (din păcate, plătite și de români), din sondajul lui Pieleanu, gașca Soros citește că aproape trei sferturi dintre români NU consideră Rusia ”cel mai mare dușman”, majoritatea bărbaților români și marea majoritate a populației de mijloc din România doresc relații mai bune cu Rusia.

Da, citite în felul acesta, rezultatele sondajului Avangarde îi dau bătăi de cap lui Soros și generează Fake News-uri precum cel publicat de G4Media.

Ah, am uitat să menționez preferința românilor pentru Germania, principal partener european al Rusiei? Hai, să mai rămână ceva gloanțe…

Sondaj Avangarde
© Photo : Dcnews
Sondaj Avangarde pe DC News

(Sursa imagini: DC NEws https://www.dcnews.ro/sondaj-avangarde-romanii-despre-lupta-impotriva-coruptiei-si-liderii-mondiali-procente-bomba_620459.html)

2607
Tagurile:
Atac, Disperare, Soros
Тема:
Cine este George Soros (123)
Tematic
Soros, se-aude? Dragnea declanșează războiul împotriva ONG-urilor
Adepţii lui Soros - în jurul vectorilor de opinie, în Guvern şi Parlament
Soros trece la contratac împotriva Ungariei: plângeri la CC și CEDO
Diana Șoșoacă

Șoșoacă, reacție incendiară: ”E Ziua Unirii, lăsăm mascarada cu pandemia!” (video)

382
(reînnoit 14:53 24.01.2021)
Diana Șoșoacă a fost sufletul Horii Unirii de la Iași, senatoarea i-a susținut și chiar îndemnat pe oameni să respecte tradiția și istorie – trecând chiar și peste restricții .

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Senator de Iași, Diana Șoșoacă, a fost prezentă la manifestările dedicate Unirii în capitala culturală a României.

Apriga politiciană a fost sufletul manifestării din centrul Iașiului. Diana Șoșoacă i-a susținut pe cei care au legat Hora Unirii, în ciuda interdicțiilor autorităților. ”Chiar eu le-am spus oamenilor”, a declarat Diana Șoșoacă.

”Să lăsăm mascarada cu pandemia - mi se pare corect ca de Ziua Unirii să facem hora”, spune Șoșoacă, completând ferm: ”Chiar eu le-am spus oamenilor! L-am anunțat și pe domnul Chirica! Așa e normal… poate românii vor fi într-o zi uniți”.

 În direct la România TV, Diana Șoșoacă a subliniat în context și ridicarea unor restricții – ”se mâine am înțeles că se redeschid teatrele, restaurantele, trebuia de mult timp”.

„În România nu a fost decretată epidemia, nici până la această dată. Pentru a decreta pandemia, trebuie întâi să ai epidemie”, a declarat, incendiar, Diana Șoșoacă.

La Iași s-a mai întâmplat un fapt ciudat – trei jandarmi au fost amendați pentru că… nu purtau mască! Informația vine tot de la Diana Șoșoacă, senatoarea spunând că e ”oamenii au sunat la 112 și i-au reclamat!”.

La Iași, cu prilejul sărbătoririi a 162 de ani de la Unirea Principatelor, s-a legat o Horă a Unirii, ceea ce a dus la acuzația că lumea nu ar fi respectat distanțarea.

Diana Șoșoacă a postat și o filmare a evenimentului de la Iași.

 

382
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă, de neoprit: acțiune penală fulminantă!
Șoșoacă s-a ținut de cuvânt – dar apare prima fractură în AUR?
Diana Șoșoacă, declarație fulminantă – lecție de curaj și adevăr în fața SUA!

Загрузка...
Klaus Iohannis

Mesajul președintelui Iohannis cu ocazia Unirii Principatelor

136
(reînnoit 11:22 24.01.2021)
Președintele României Klaus Iohannis a transmis cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române un mesaj în care vorbește despre trecutul și viitorul României

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a adus în mesajul său un omagiu triumfului idealului Unirii Principatelor Române din 1859, vorbind despre simbioza politică și socială cu adevărat istorică prin care poporul și elitele vremii și-au impus țelul în interiorul și în afara granițelor: unitatea românilor din cele două Principate, Moldova și Țara Românească.

”Acest moment strălucit nu s-ar fi putut înfăptui fără contribuția decisivă a unei personalități remarcabile. Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, ca domn al Moldovei și al Țării Românești, a fost un eveniment gândit cu iscusință de cei din interiorul și din afara statului, români devotați și prieteni străini care au susținut nobilul ideal al Unirii”, a transmis Iohannis.

Iohannis a adăugat că reformele care au urmat au pus bazele unui proces ireversibil de sincronizare și armonizare a spațiului politic și social românesc cu cel european.

”În doar câțiva ani de mandat, Alexandru Ioan Cuza a edificat osatura instituțională, administrativă și juridică a statului român modern prin adoptarea unui nou Cod Civil și prin impunerea împărțirii atribuțiilor administrative la nivel central și local, fiind, totodată, și inițiatorul unor ample reforme agrare și fiscale, precum și al unui pachet de legi dedicat învățământului românesc”, se arată în mesajul președintelui.

Iohannis și-a strecurat programul său ”România Educată” în mesajul despre Unire, spunând că moștenirea lăsată de arhitecții Unirii din 1859, deopotrivă instituțională și simbolică, reprezintă temelia solidă pe care să continuăm modernizarea României, una dintre direcțiile majore fiind consolidarea învățământului românesc, care să ofere o educație accesibilă și performantă.

”De aceea vă invit, dragi români, să facem din proiectul „România Educată” unul dintre pilonii centrali ai următorilor ani. Este o datorie a celor de la guvernare, a dascălilor, a întregii societăți”, a reîncălzit Iohannis ciorba unui proiect din care nu s-a concretizat deocamdată nimic.

Iohannis a mai spus că este necesară depășirea centralismului administrativ pe care l-a catalogat drept un veritabil obstacol în calea modernizării actuale a României.

”Avem nevoie de o nouă paradigmă a descentralizării, care să încurajeze eficiența prin delegarea mai multor sarcini către administrațiile locale, care cunosc mai bine nevoile cetățenilor și pot rezolva problemele din regiunile defavorizate ale României. În plus, politizarea instituțiilor, o practică toxică și de notorietate în societatea noastră, nu poate să ne ofere nimic bun în viitor, iar soluția este să lăsăm meritocrația să iasă la suprafață”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a comparat apoi Mica Unire cu apartenența României la UE și la NATO, spunând că așa cum în lipsa unui crez unionist cele două Principate nu ar fi devenit un singur stat, fără principiile democratice care au călăuzit drumul spre integrarea euro-atlantică nu se poate întări instituțional statul pe mai departe.

”Cea mai prețioasă lecție a paginilor vii de istorie de la momentul Unirii din 1859 este cea a unității și a solidarității, atât de frumos exprimată în imnul Unirii Principatelor: „eu ți-s frate, tu mi-ești frate!”. Indiferent de obstacole, atât timp cât ne dorim cu toții o Românie mai bună, vom putea să ne atingem țelul dacă rămânem uniți și avem ca deziderat binele întregii națiuni”, a mai spus Iohannis în mesajul său de Unirea Principatelor.

136
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Situație încordată, Iohannis convoacă din nou miniștrii
Iohannis, ”implicat” în vaccinare: formalisme și truisme
ACUM: Iohannis a convocat miniștrii – are o zi dificilă!

Загрузка...
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

0
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
0
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...