Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat (PSD)

În fine, Dragnea și PSD au arătat cine conduce! UDMR, reacție urâtă, ONG-urile supărare!

2566
Ce îl supără pe Hunor? Poate acele ONG care se joacă de-a taberele de instruire prin munții Harghitei? Sau ONG-uri ”culturale” care finanțează diverse acte de ”cultură” mai greu de identificat?

BUCUREȘTI, 24 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, Legea privind combaterea spălării banilor a fost adoptată în Camera Deputaților. Evenimentul a fost marcat de un incident, mai precis a fost nevoie să se voteze de două ori!

Prima dată, nu se înregistraseră decât 163 de voturi pentru, față de 165 cât ar fi fost minimul necesar. PSD a contestat votul – constatând că au fost mai mulți deputați care au votat, dar nu apar pe lista votanților.

Pe scurt și pe regulament, în ciuda vociferărilor și contestărilor, cererea liderului grupului PSD, Suciu, a fost regulamentară, iar după supunerea la vot a cererii de reluare – s-a ajuns din nou la vot. Repet, în condițiile regulamentului!

La reluare, s-au constat 170 de voturi ”Pentru”, ceea ce confirmă și acuzațiile PSD că inițial nu au fost înregistrate voturi – dar, important, legea a trecut.

Așa cum spuneam, totul este regulamentar, iar afirmațiile unui deputat experimentat ca Hunor Kelemen – ”se reia până trece legea, se încalcă principiile parlamentare” – ei bine, asta îl descalifică pe liderul UDMR. Este regulamentar, iar Hunor știe foarte bine asta, altfel ar fi adus argumente pe Regulament! Ceea ce nu a făcut, pentru că nu are.

”Ce s-a întâmplat azi în parlament? O porcărie”, a declarat liderul UDMR, generând întrebarea – de ce e atât de supărat Hunor Kelemen? Simplu, din același motiv ca ONG-urile cu activitate dubioasă.

Legea votată azi cere ONG-urilor să raporteze ”beneficiar real” al activității lor - „persoanele fizice sau, în cazul în care acestea nu au fost identificate, categoria de persoane fizice în al căror interes principal asociaţia sau fundaţia a fost înfiinţată sau funcţionează”.

În lege se specifică de altfel că ”entităţi raportoare” sunt fundaţiile şi asociaţiile, federaţiile, precum şi orice alte persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Însă, există o excepție de la obligativitatea raportării beneficiarilor reali, care ar trebui să-l liniștească pe Hunor… dar nu o face: sunt exceptate de la raportare organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale.

Ce îl supără pe Hunor? Poate acele ONG care se joacă de-a taberele de instruire prin munții Harghitei? Sau ONG-uri ”culturale” care finanțează diverse acte de ”cultură” mai greu de identificat? De aceea e o ”porcărie”?  

”Eu nu folosesc asemenea cuvinte în Parlamentul României, nici nu vreau să le comentez”, a replicat elegant Liviu Dragnea. ”A fost o solicitare a liderului de grup de la PSD și s-a văzut rezultatul, nu poți să iei dreptul unui om de la vot”, a spus Dragnea, care a precizat că a raportat de mult timp o ”defecțiune la o consolă a sistemului electronic de vot”.

Cine mai poate fi supărat pe Legea spălării banilor? Să vedem o scurtă listă a ”entităților raportoare”:

”Instituţiile de credit și cele financiare, instituţiile financiare, administratorii de fonduri de pensii private, furnizorii de servicii de jocuri de noroc, auditorii, experţii contabili, persoanele care acordă consultanţă fiscală, notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti, agenţii imobiliari, fundaţiile şi asociaţiile”.

În plus, în lege e vorba și de ”alte entităţi care comercializează bunuri sau prestează servicii, în măsura în care efectuează tranzacţii în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se execută printr-o singură operaţiune sau prin mai multe operaţiuni ce par a avea o legătură între ele”.

Deci, mulți dintre cei care primesc bani mai greu depistabili și dau mai departe sume greu de urmărit sunt obligați să raporteze.

Aceste entități raportoare trebuie să trimită către Oficiul National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor un ”raport pentru activitate suspectă” în cazul în care ”cunosc, suspectează sau au motive rezonabile să suspecteze că: bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni sau au legătură cu finanţarea terorismului; sau persoana sau împuternicitul/reprezentantul/mandatarul acesteia nu sunt cine pretind a fi”.

Adică tipic american, elvețian… de fapt legea e urmare a solicitării Comisiei Europene care somat România, amenințând, pe 19 iulie a.c. că trimite țara noastră, alături de Grecia şi Irlanda în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu pun în aplicare normele în materie de combatere a spălării banilor!

Așa că, de ce atâta supărare? Tocmai pentru că aceste entități știu despre ce e vorba și sunt cu ”musca pe căciulă”.

În final, reiau ce am scris în titlu – azi, PSD a arătata cine conduce în Parlament. Iar cei care au votat atunci când Roberta Anastase număra mai multe voturi cei prezenți în sală, să își dea seama că sunt ridicoli!

2566
Tagurile:
UDMR, Parlament, PSD, Liviu Dragnea
Nicușor Dan

Va fi prăpăd în Capitală: anunțul lui Nicușor Dan

71
Primarul general ales al municipiului București a precizat că, atunci când va prelua funcția, va realiza un management de avarie referitor la situația rețelelor de termoficare, adică a căldurii și apei calde din Capitală.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Problema apei calde și căldurii din București se află și pe agenda primarului general ales al municipiului București, Nicușor Dan. Acesta spune că este o problemă de urgență, care vine iarna asta și a amintit că ELCEN a comunicat faptul că, din pricina faptului că nu s-au făcut reparații în cursul verii, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în rețea este de trei ori mai mare decât în 2016 și că se apropie de limita de la care nu se mai poate.

Nicușor Dan a explicat că iarna aceasta tot ce se poate face este să aibă pregătite materiale pentru intervenții de urgență, echipe pentru intervenții de urgență și detectoare de avarii, astfel încât specialiștii să meargă direct la locul unde este avaria.  

Potrivit lui Nicușor Dan, vor fi sute de avarii.

”O să fie sute de avarii, nu putem să le evităm. Totul este să intervenim cât mai repede pe ele şi să le spunem celor afectaţi cât timp durează", a adăugat primarul general ales al municipiului București.

El a insistat pentru eficientizarea sistemului actual, în detrimentul centralelor de bloc sau de apartament, care necesită redimensionarea reţelelor de gaz şi totodată poluează, notează economica.net.

Acesta a subliniat că este vorba despre niște chestiuni logistice pentru care unica soluție rezonabilă este rezolvarea sistemului de termoficare așa cum este el.

71
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Monica Cristina Anisie

Orban ia în vizor directorii de școli, pe tema COVID-19

505
Premierul României a vorbit despre tendința crescătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus, de aceea a cerut comitetelor județene pentru situații de urgență o intensificare a controalelor pentru respectarea măsurilor. 

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. România a depășit, ieri, 2000 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. În acest context, premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații.

Acesta a precizat că, în școli și universități, deciziile care se iau la nivelul comitetelor județene pentru situații de urgență trebuie să țină cont cu strictețe de reglementările legale – de hotărâri de Guvern privind starea de alertă și de ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Premierul a subliniat că deciziile nu depind ”de bunul plac al unor directori de școli”.

”Ce spune legea, aia trebuie să se aplice”, a punctat Orban.

Acesta a adăugat că a solicitat comitetelor județene să ia decizii de carantinare oriunde situația se impune, fie că vorbim de localități, fie de zone.

După numai două săptămâni de școală, este greu de evaluat răspândirea virusului datorată de începerea anului școlar.

”Eu transmit mesajul asta: copilul este expus celui mai mic risc de infectare a unui copil, în cadrul școlii, în clasă, sub supravegherea profesorului”, a declarat Orban.

În cazul unui adolescent, însă, riscul de infectare este mai mare, acesta fiind mai liber și interacționând fără supravegherea unui adult. Referitor la numărul de cazuri pe populația școlară, chiar cu școlile suspendate sau cu copii în vacanță, numărul de cazuri ca procent a fost în jur de 6,3% pe populație școlară. Premierul a subliniat că, potrivit evaluărilor existente, nu există o creștere semnificativă a procentului de îmbolnăviri pe această categorie de vârstă.

505
Tagurile:
Ludovic Orban, COVID-19, coronavirus, școli
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
CFR Cluj

Meciul CFR - KuPS: Clujenii - aproape de grupe Europa League

0
Campioana României la fotbal, CFR Cluj, se va duela în această seară, de la ora 18:30, cu finlandezii de la KuPS, în play-off-ul Europa League. Echipa care va câștiga meciul de la Cluj se va califica în grupele Europa League.

Sub îndrumarea lui Dan Petrescu, CFR rămâne singura echipă din România, care evoluează cu brio în Europa.

Diseară, ”feroviarii” au șansa să joace pentru al doilea an consecutiv în grupele Ligii Europa. Campioana României din ultimele trei sezoane a adunat până acum cinci calificări în grupele unor competiţii europene. O singură dată a reuşit până acum să aibă două prezenţe consecutive în faza grupelor: în 2009-2010 a jucat în grupele Ligii Europa, pentru ca în stagiunea imediat următoare să meargă în grupele Ligii Campionilor.

Acum, CFR poate lega două prezenţe consecutive în grupele Ligii Europa. CFR deţine recordul de puncte pentru o formaţie românească, atât în grupele Ligii Campionilor, cât şi în grupele Ligii Europa. În UCL, clujenii au adunat 10 puncte, în sezonul 2012-2013, într-o grupă cu Manchester United, Braga şi Galatasaray. În Liga Europa, chiar în stagiunea trecută, clujenii au ieşit din faza grupelor cu un total de 12 puncte, după victoriile cu Lazio, Celtic şi Rennes.

Meciul din această seară e crucial pentru ardeleni și din punct de vedere financiar. Doar o calificare în grupe ar aduce în contul clujenilor aproape 3 milioane de euro. 16.230.000 de euro a strâns CFR, în sezonul trecut, în urma parcursului european al echipei, care s-a încheiat în 16-imile Ligii Europa.

Conform protocolului medical UEFA, toți jucătorii și staff-ul celor de la CFR au făcut testul la COVID-19, iar toate testele sunt negative. Dan Petrescu ar putea alinia următorul unsprezece: Bălgrădean - Susic, Burcă, Vinicius, Camora - Chipciu, Bordeianu, Djokovic, Deac, Debeljuh - Rondon

”Jucătorii noștri trebuie să facă un meci perfect ca să se califice. De fapt, trebuie să se autodepășească. Finlandezii sunt într-o formă excelentă, noi nu suntem într-una foarte bună. Eu cred în ce este, nu în ceea ce a fost cândva! Mi-e puțin teamă de acest meci. Un teren greu ar avantaja echipa lor, dar nu au decât doi finlandezi în teren, în rest au 8-9 străini foarte buni, brazilieni, portughezi sau nigerieni”, a declarat antrenorul clujenilor, Dan Petrescu.

KuPS nu s-a calificat niciodată în grupele unei competiții europene. Singura dată când s-a duelat cu o echipă românească, în sezonul 2011-2012, în turul II preliminar al Ligii Europa, a fost eliminată de Gaz Metan. Până să ajungă în faţa CFR-ului, KuPS şi-a început parcursul european în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Aici, a fost spulberată de Molde (Norvegia), scor 0-5 în deplasare. Au urmat partidele din preliminariile Ligii Europa: 1-1 acasă (4-3 după penalty-uri) cu Slovan Bratislava și 2-0 acasă cu Suduva (Lituania). În campionatul Finlandei, KuPS e pe locul 2, cu 37 de puncte după 16 meciuri, la un punct de liderul HJK, care a jucat însă două meciuri în plus.

Până acum, conducerea celor de la CFR Cluj nu a ajuns la niciun acord cu vreo televiziune pentru transmiterea partidei cu KuPS. Ardelenii cer 100.000 de euro pentru drepturile TV.

0
Tagurile:
CFR Cluj

Загрузка...